Pamflet

O piruetă pesedistă într-un tutu albastru cu steluțe galbene

  Asta e… când n-am ce face, stau pe prispă, curăț pușca și vorbesc prostii, ca iepurașul din anecdotă… adică, […]

 

Asta e… când n-am ce face, stau pe prispă, curăț pușca și vorbesc prostii, ca iepurașul din anecdotă… adică, mă întreb cu glas tare de ce oare a făcut PESEDEUL volta asta și s-a aruncat din lacul în care stătea țeapăn după anunțarea rezultatelor exit-poll-urilor din 26 mai 2019, fix în puțul abisal al unei suciri la 180°, în 28 mai 2019, la doar o zi după ce a fost arestat Dragnea Liviu?

Să fi crezut PESEDEUL bătrâior că așa își păstrează măcar electoralul lui tradițional, din care electorat, totuși, 600.000 de cetățeni votanți au mers pe mâna lui Ponta iar încă 400.000 au „ieșit natural” din „poporul PSD” din pricină de „erodare guvernamentoasă”? Aș! Imposibil!

Pe toate site-urile prietenoase până mai ieri cu domnul PESEDEU, e furtună… reacțiile oscilează de la dezamăgire până la furie… pentru că simpatizantul tradițional de stânga n-a înțeles  –  cum a înțeles într-o singură zi doamna Dăncilă  – că treaba asta cu justiția a fost doar așa… să scape Dragnea, care știa bine că va intra la pușcărie, de acest salt mortal.

Nu, că ei au văzut-o la ANTENA 3 pe doamna Nela Secară, acea doamnă extraordinară care nu a vrut să facă niște denunțuri la DNA, deși… ce mare lucru ar fi fost! Doar procurorii îi dictau textul, nici nu trebuia să-și pună imaginația la contribuție! Și tot n-a vrut, femeia… atunci a fost arestată… și s-a îmbolnăvit de cancer… și a vrut să se sinucidă… și s-a dus naibii afacerea ei înfloritoare – dar nu-i păcat! Că a luat-o, de-a gata, partenerul extern… și și-a pierdut casa… și toată averea…și nu mai are nimic… dar, la urmă, totuși, dreptatea a triumfat! Și Nela Secară a fost achitată, fiind, desigur, NEVINOVATĂ! Simpatizantul de stânga a făcut ochii mari, deoarece exemplul acesta viu de aplicare splendidă a justiției independente în patria nostră, a fost mai convingător decât propaganda prezidențială care-i spunea să nu-și facă griji că justiția independentă așa funcționează și numai „infractorul ăla dovedit” de Dragnea umblă s-o altereze în puritatea ei deplină. Și simpatizantul de stânga a cam priceput care-i miza pentru care „infractorul ăla dovedit” încearcă să-i scoată lui Klaus justiția înțepenită între măselele lungi…

Deci, pot să jur că PESEDEUL a pierdut adepți odată cu pirueta asta sinucigașă…  și destui membri de partid, aș zice că o să piardă.

Poate crede, însă, că a câștigat niscaiva susținători din tabăra adversă, bucuroși că s-a îndreptat și ar fi și PESEDEUL acum, ca toată lumea, unit în cuget și simțiri, cu Iuropa, cu valorile ei și cu statul de drept ținându-se de șale, de pe urma unei sciatici continentale neîntrerupte. Exclus! Păi abia acum îl va stuchi mai bine angajatul multinaționalei pe bătrânelul PESEDEU căzut în țărână, cu coatele zdrelite și cu genunchii tremurători.

Deci… nu pentru ca să-și conserve electoratul și în nici un caz pentru a câștiga noi adepți s-a produs pirueta prin care Dăncilă și-a dat seama, brusc, că nu știe ce-i acela stat paralel, deoarece ea a fost plecată din țară… și-atunci, nu e firesc să mă întreb pentru ce dracului a făcut-o?

Opinia mea este că doamna Dăncilă a primit un telefon din afara țării… și că telefonul n-a sunat „țârrr…țârrr…” ci a sunat „PESSS…PESSS…” . Cred că la telefon i s-a spus că acum, dacă tiranul a fost înlăturat, nu mai e nici o problemă și PESEDEUL cel odios începe să fie „frecventabil”. Că Stanișevii și Timmermanșii sunt mai toleranți…și dacă poate să facă Dăncilă câteva genoflexiuni verbale în sensul renunțării la orice inițiativă în legătură cu justiția, până preiau puterea, la anul, niște băieți care sunt mult mai atașați cauzei, e OK! Dacă vă întrebați ce i-a apucat, vă răspund că … Macron! Dânsul vrea o construcție întâi mai mititică, împreună cu un fel de ALDE revopsit de Guy Verhofstadt, dar nu se oprește aici, căci se zice că i-ar surâde și o alianță cu marele PES, care să contracareze PPE-ul cel supraponderal… Iar „armata” asta are nevoie de soldați la Bruxelles.

Până aici să zicem că am înțeles mișcările de trupe.

Și acum, SCHIZOFRENIA: alegerile au trecut… PESEDEUL a trimis în Parlamentul European, pe primele locuri, mai puțin membri marcanți de partid și mai mult SUVERANIȘTI! Comunicarea lor a fost explicită în acest sens. Ei ce vor face? Se vor alinia politicii acesteia de abandon, deși și-au construit tot discursul pe mesajul de mândrie națională și de redobândire a suveranității? Vor intra „în front”?

Pe ei i-a întrebat cineva ce cred despre această răsucire spre cumințire a lui papa PESEDEU?

                                                                                                                      Luminița ARHIRE

4 Comments

 1. gelu

  In parte cele scrise sunt adevarate cu 2 exceptii! 1. Alegerile au fost fraudate de STS si SRI prin transmiterea eronata a datelor de la sectiile de vot astfel incta la BEC sa iasa castigator PNL, PSD pe locul 2 si USR pe 3 la o foarte mica diferenta de PSD iar Alde sa nu teaca pragul electoral. Arestarea lui Dragnea facand ca PSD sa intre in degringolanda si sa nu mai faca foarte rapid numaratoarea paralela a voturilor. 2. De fiecare data cand s-a pus problema suspendarii lui Johannis a venit rapid Tariceanu si s-a opus afirmand cum ca ” nu e benefic pentru tara suspendare presedintelui”. Si nu l-au suspendat pe neamt care in final a dat unde verde ca Dragnea sa primeasca cu condamnare. Tarriceanu crezand ca daca valseaza si cu PSD si cu serviciile de informatii va scapa si el de dosarele pe care le are in lucru. Uitand in fapt ca securistii nu au preteni ci numai tovarari de drum de care se descotorosesc atunci cand s-au atins obiectivul. Dupa care il omora sau baga la puscarie. De aceea Tariceanu mai devreme sau mai tarziu va ajunge si el la Rahova. Ps. In ceea ce priveste faptul ca te bucuri ca Dragnea a fost condamnat cu executare acum o sa faca sa te intristezi cand gasca de baieti cu ochi albastri din USR, PNL, PMP vot ajunge la butoane la Palatul Victorie. Sa vezi atunci cum o sa ajungem sa mancam toti romanii numai placute suedeze de mataranga de cal.

 2. Vă rog. Eu NU MĂ BUCUR DELOC , DAR DELOC! de arestarea lui Dragnea. Ironia mea amară nu trebuie să vă înșele. I-am urmărit și primul și cel de-al doilea dosar. Nu e nimic acolo, doar fabulații. Primul dosar a fost avertisment: „…vezi, dacă nu te potolești” … și nu s-a potolit. Îl respect pe Liviu Dragnea pentru încercarea lui eroică de a schimba ceva. Și pentru faptul că a luat asupra sa toată „vina” referendumului de demitere a lui Băsescu , în timp ce Crin , care a CANDIDAT LA TELEORMAN și s-a ales pe baza prieteniei cu Dragnea, nu pare să-și mai aducă aminte cine este acela iar Ponta ni l-a mai lăsat plocon pe Băsescu doi ani, că așa s-a înțeles el cu Barosso.

  • gelu

   Imi cer mii de scuze, ma bucur ca-l apreciati pe Dragnea. In rest Ponta e om SIE si nu are sa-si ceara scuze, el face ce stie sa faca cel mai bine baga fitile si soparle. Crin s-a retras c-a fost santajat. Tot la fel cum Tariceanu a dat in dodii nefiind de acord cu supendarea lui Johannis. Acum o sa ajunga si grecoteiul la inchisoare. Dragnea trebuia sa fie fost foarte rapid in schimarea legilor justitiei si s-a lasat pacalit de Tudorel Toader care a tras de timp pana la alegeri stiind deja ca Dragnea o sa fie condamnat. Basca ca PSD trebuia sa faca mitinguri masive in Bucuresti imediat dupa iesirea nemtalaului in geaca rosie la Universitate. Din prima trebuiau numiti Serban Nicolae, Nicolicea, Liviu Pelsoianu, Codrin Stefanescu…in ministerele cheie. Cand ai intrat in lupta cu sitemul securist trebuie sa fii foarte rapid in miscari si decizii si spui lucrurilor pe nume. Si sa chemi populatia de partea ta sa te apere asa cum a facut Erdogan.

 3. gelu

  Majoritatea cetatenilor din tara asta sunt o natie de IDIOTI. Ei nu voteaza PSD si Alde pentru ca li s-au marit salariile, pensiile, alocatiile de copii, se consturiesc scoli, gradinite si spitale, cresc fondurile europene absorbite…creste PIB Romaniei, scade somajul….. Nu ei, voteaza loazele securiste din USR, PNL, PMP si ProRomania pentru ca uresc PSD si Alde. Datorita URII induse in societate timp de 2 ani de zile de SRI si SIE in mass-media romanesca si bandele fascite #rezist care terorizeaza politicienii si simpatizantii PSD si Alde agresandu-i verbal si fizic pe strada, fara ca Procuratura sa-i cerceteze pe descreierati. Si bineinteles pe Dragnea care a devenit tinta principala ca doar PSD sub conducerea lui a luat masurile de crestere economica. Cetatenii idiotii nedandu-si seama ca ei ii uresc pe cei din PSD si Alde pentru ca asa sunt dresati de SRI si SIE prin mincuni, imbarligaturi, neadevaruri si omisiuni. Ei saracii idiotii fiind doar o masa imbecila de manevra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.