Cap limpede

O tragedie care nu va dărâma guvernul

  „Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra Neamţ a avut loc un incendiu […]

 

Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra Neamţ a avut loc un incendiu care a afectat secţia de ATI – unde erau internaţi, în două saloane, 16 pacienţi. La acest moment şapte dintre pacienţi sunt decedaţi, iar al optulea se află în stare critică. În acelaşi timp, un medic care se află în secţie se află în stare gravă, suferind răni extinse. Ceilalţi pacienţi nu mai pot fi îngrijiţi în secţia de ATI şi urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferaţi către alte spitale.(Primul comunicat al SJU Piatra Neamț, 14 noiembrie 2020; între timp, numărul celor decedați a ajuns la zece…)

După tragedia de la COLECTIV, interesul rece al președintelui a fost lesne de urmărit. Pentru că președintele României este un mecanism simplu, rudimentar, previzibil… Așadar, acum cinci ani, primul comunicat al lui Klaus a fost acesta:

Sunt cutremurat şi profund îndurerat de tragicul eveniment care s-a produs în această seară în centrul Capitalei. Este un moment foarte trist pentru noi toţi, pentru naţiunea noastră şi pentru mine personal. În aceste momente dureroase, îmi exprim întreaga compasiune şi solidaritate faţă de familiile celor afectaţi de această tragedie(…). Vă chem pe toţi să fim alături de familiile îndurerate şi să dăm dovadă de solidaritate şi de compasiune.” (31 octombrie 2015, pe pagina de FACEBOOK a lui Iohannis)

Nimic de reproșat: cel care i-a scris comunicatul folosea, firesc, cuvintele: „cutremurat”… „îndurerat”… „tragedie”… „dureros”… solidaritate”… „compasiune”. De la acest prim comunicat, însă, și până la cel de-al doilea, în mintea împiedicată a lui Klaus a răsărit, ca o bubă neagră, OPORTUNITATEA. În consecință, următorul comunicat contura deja DORINȚA președintelui:

Sunt revoltat că o astfel de tragedie de proporţii s-a putut întâmpla. NU MAI PUTEM CONTINUA pe principiul «lasă că merge şi aşa». Am solicitat, aşadar, Procurorului General al României şi autorităţilor implicate ca ancheta în cazul dramei care s-a produs azi-noapte, în Bucureşti, să se desfăşoare cu maximă eficienţă, fermitate şi celeritate în aplicarea legii. (…) Familiile îndurerate trebuie să ştie care sunt cauzele şi cine sunt VINOVAȚII.” (tot pe 31 octombrie 2015, câteva ore mai târziu, pe pagina de FACEBOOK a lui Iohannis)

Președintele e, într-adevăr, după cum știm, încet la minte… cu toate astea, după încă o zi, ofensiva lui Klaus devenea, la începutul lui noiembrie 2015, din ce în ce mai clară:

În aceste momente avem datoria să învățăm o lecțʹe, din păcate plătită cu atâtea vieți, cu atâta suferință. În aceste momente nu mai avem voie să tolerăm incompetența unor autorități, ineficʹența unor instituții, nu mai putem lăsa corupțʹea să se întindă PÂNĂ UCIDE. Trebuie să ne asumăm fiecare, pe deplin, rolul de CETĂȚENI ACTIVI și IMPLICAȚI care știu SĂ ACȚʹONEZE împreună fiindcă le pasă de societatea și țara în care trăiesc. Să fim solidari și să cerem autorităților să fie responsabile pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete niciodată. Zecile de tineri loviți crunt și familiile lor merită acest ANGAJAMENT al nostru.” (1 noiembrie 2015, discurs al lui Iohannis)

Mi s-a părut mie sau președintele chema populația în stradă să se IMPLICE și să ACȚIONEZE pentru a răsturna guvernul Ponta? Nu mi s-a părut, chiar asta făcea. Urmărindu-și cu tenacitate scopul. Cu un instinct de prădător. Cu o răceală de reptilă. Iar România, dar mai ales „băieții”, l-au ascultat și l-au mulțumit:

Oamenii au așteptat ca cineva să-și asume răspunderea. Majoritatea politicʹenilor nu au înțeles aceste cerințe decât foarte târziu… foarte târziu au înțeles că nu pot face orice, nu pot ignora voința poporului. Dar oamenii au arătat clar ce așteaptă: SCHIMBAREA! În fine târziu, foarte târziu, guvernul a demisionat. A FOST NEVOIE SĂ MOARĂ OAMENI ca această demisie să se producă! Dacă s-ar fi respectat și dacă s-ar fi impus respectarea normelor și a legilor niciunul n-ar fi trebuit să moară! acum avem o situațe nouă: un guvern demisionar, aștept ca primul-ministru demisionar (corect: prim-ministrul demisionar, n.n.) să-mi prezinte demisia, și imediat după aceea voi lua legătura cu partidele politice.”(4 noiembrie 2015, discurs al lui Iohannis)

Și fără nici un fel de spasme ale conștiinței – că de unde nu e, nici bunul Dumnezeu nu cere – Klaus și-a continuat neabătut marșul către „guvernul lui” de tehnocrați… care guvern, de tehnocrat ce era, semăna bucățică ruptă cu USERE-PLUS, moțul pe-o parte fiind definit de prezența tehnocratului aproape pesedist Vasile Dâncu, pe post de vicepremier!

Ca și atunci, sunt convinsă că și de astă dată PESEDEUL e vinovat… în mod convenabil, președintele CJ Piatra Neamț e chiar de la PESEDEU. Nu contează că l-am auzit de obositor de multe ori vorbind despre spitalul modular de la Lețcani, a cărui deschidere întâmpina nenumărate obstacole birocratice… căci a intrat Cristian Bușoi în direct la ANTENA 3 și ne-a explicat, scandalizat, ce porcărie de spital este acela, cumpărat de un pesedist, livrat de „o firmă turcească”, lipsit de dotări, domnul Bușoi spunând toate acestea cu o emfază de inchizitor neînțeles.

Dăcât” că azi-dimineață, spitalul din Lețcani era bun și primea evacuații de la Piatra Neamț. Pe Cristian Bușoi pesemne că au uitat să-l anunțe…

Așa că o să urmărim cu toții discursurile președintelui din următoarele zile. Deocamdată suntem în faza I:

Sunt profund îndurerat de decesul pacienților de la Secția de Terapie Intensivă și transmit condoleanțe și multă putere familiilor în aceste momente grele. Urez însănătoșire grabnică victimelor aflate în stare foarte gravă! Sunt alături de toți cei care sunt afectați de acest accident îngrozitor.”( 15 noiembrie 2020, cam după ora 0:00, pe pagina de FACEBOOK a lui Iohannis)

După cum îl știm pe Klaus, însă, cam pe seară ar trebui să apară în discursul prezidențial PE-SE-DE… PE-SE-DE… PE-SE-DE… Căci, de data asta, guvernul e bun, și doar PESEDEUL trebuie să dispară.

Pe 15 noiembrie 2020 președintele nu și-a întrerupt programul obișnuit, de weekend, din municipiul Sibiu, municipiu cu „carantinarea” amânată tocmai pentru a nu-i tulbura naveta și nici nu a declarat nimic, duminică, la ieșirea din biserică. Nu-i nici o grabă pentru Klaus, căci morții nu-i mai sunt necesari acum pentru a răsturna guvernul. Chiar așa: cum s-ar putea gândi Klaus să răstoarne „guvernul lui?”

                                                                                                       Luminița ARHIRE

Citiți și Incendiu la ATI Piatra Neamț – 10 morți: Acum nu mai este cu „Corupția ucide!”, nu mai este de vină guvernul?!

3 Comments

 1. cu sigurata va pica guvernu lui orban vinovati sunt iohannis tataru rafila strainu cercel arafat orban

 2. BaciulMuntean

  Un robot poate fi îndurerat?
  Noi ştim că el a fost programat doar să îngroape România.
  Firma BND-SRI i-a făcut UPGRADE la sistemul de operare?

  Breaking news! Roboklaus 3.0: acum cu dotat sentimente!

 3. ioanca

  …sigur vor găsi vinovatii; femeia de serviciu, portarul şi probabil băiatul cu pizza, nu mai vorbiţi despre corupţie în guwernerul pnl, totul este legal, aprobat de umbră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.