Colimator

„Oama” gospodară își face iarna car și vara sanie

      Gabriela Firea, campanie electorală pe banii bucureștenilor   Gabriela Vrînceanu Firea Pandele, posesoarea Ordinului Național „Steaua României” (pentru […]

 

    Gabriela Firea, campanie electorală pe banii bucureștenilor

 

Gabriela Vrînceanu Firea Pandele, posesoarea Ordinului Național „Steaua României” (pentru cine nu știe, în decembrie 2000, înainte să predea gestiunea, Emil Constantinescu a mai împărțit o roabă plină de ordine naționale, inclusiv foarte tinerei Găbița) și-a suflecat mînecile și s-a pus pe treabă. Cum care treabă? Să devină prima femeie care vede Țara din vîrful dealului de la Cotroceni.

Eu nu am mai fost din 21 dec. 2016 în centrul Bucureștiului, așa că nu știu ce realizări a reușit prima femeie primar a Capitalei (știu doar că s-a dat drumul la circulație prin pasajul de la Piața Sudului). În interviurile pe care le dă la radio, o aud cum se laudă cu „succesuri” pe toate liniile și pe toate planurile; consilierii din opoziție spun că nu și-a îndeplinit nici una dintre promisiunile electorale; prietenii care umblă mult mai mult decît mine, o înjură din greu. Eu mă abțin să mă pronunț.

De abia ajunsă edil-șef, ea a și început pregătirile pentru nivelul următor, președenția. Gospodară fiind (fiindcă gospodină nu știu cît este), încă din 2016 a început pregătirile (această precampanie electorală, nu o desfășoară pe banii ei, ci pe banii bucureștenilor).

În campania electorală din 2016 a beneficiat de sprijinul unor consilieri israelieni și poate ea crede că datorită acestora a cîștigat alegerile. Nu este adevărat, avînd în vedere ce contracandidați a avut, cîștiga și fără aceștia (doi dintre posibilii candidați, mult mai periculoși, ai PNL, Ludovic Orban și Marian Munteanu, nu au putut candida).

În orice caz, de la precedenții candidați ai PSD din sec. XXI (Adrian Năstase, Mircea Geoană și Victor Ponta), a învățat că prima condiție este să obții sprijinul Ierusalimului.

La 10 oct. 2016, Găbița inaugurează în București piața memorială Elie Wiesel, singura piață din lume care poartă numele unui terorist. Desigur, la inaugurare, nu puteau lipsi Alexandru Florian, șeful Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești din România și ambasadorul SUA, Hans Klemm.

wiesel-620x350

În nov. 2016 Găbița și–a dus în Israel prietenele (printre care și stilista), transformate în consiliere personale, pe banii primăriei generale. Acolo, fără îndoială, conform obiceiului, a zîmbit permanent (iar mie îmi pare că zîmbetul ei permanent, este permanent fals), s-a făcut simpatică și a lansat promisiuni pe care, la întoarcere, a început să le îndeplinească.

Tot în această lună, Găbița acordă antiromnului mincinos Alexandru Florian de la Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” un spațiu enorm pentru un pretins muzeu al holocaustului săvîrșit de români împotriva evreilor – deși, acest spațiu ar fi trebuit acordat unui muzeu mult mai amplu, dedicat holocaustului săvîrșit de evreii bolșevici împotriva românilor; Nu cunosc conținutul contractului așa ca nu știu dacă este interzisă subînchirierea – dacă nu este interzisă și în condițiile în care spațiul este enorm față de scopul declarat, Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania se va vedea nevoit să subînchirieze cea mai mare parte. Vă dați seama ce chirie s-ar pretinde pentru subînchirierea unui palat enorm, monument istoric, situat în buricul tîrgului, chiar vis-a-vis de BNR? Un adevărat gheșeft!

În iulie 2017 Găbița noastră ortodoxă care poartă la gît ditamai crucea creștină, opusă iudaismului, primește la Templul Coral (Sinagoga mare) medalia de onoare „Prieten al comunităților evreiești din România”, oferita de Aurel Vainer, unul dintre marii dușmani ai României;

La 7 februarie 2018, tot ea îl face pe Aurel Vainer cetățean de onoare al municipiului București.

Pe 12 februarie, declară că primăria va reface, din rădăcini, pe banii ei, cartierul evreiesc. Ce știe ea despre cartierul evreiesc și ce înțelege că înseamnă refacerea din rădăcini a acestuia? Va dărîma magazinul Unirea ca să refacă fosta stradă Banu Mărăcine? Va dărîma blocurile din zona Sfînta Vineri? Eu cred că front de lucru, redus, va avea doar pe la Taica Lazăr. Iată fragmente din declarația sa:

„De asemenea, ne face o mare bucurie şi onoare ca Teatrul Evreiesc din Bucureşti să fi fost deja consolidat şi reabilitat. În bugetul din anul acesta am introdus o sumă necesară, facem un prim pas în această direcţie, după 27 de ani de la Revoluţie, şi anume refacerea din rădăcini a Cartierului Evreiesc din Capitală, întregind în acest fel Centrul Vechi al Capitalei României.”

Înțeleg de aici că Teatrul Evreiesc a fost consolidat și reabilitat tot pe banii primăriei. Acel teatru înființat de Radu Gyr, poetul care îi provoacă crize de nervi lui Alexandru Florian. Poate ca Florian consideră că poezia „Ridică-te, Gheorghe, ridică-te Ioane” este un afront personal adus tatălui său.

Din cite țin minte, și lucrările la Templul Coral au fost suportate tot din bugetul primăriei capitalei. Nu cu banii primți de la bugetul de stat de către FCER, nu cu donații ale miliardarilor evrei din România sau din Israel. Nu, s-au făcut cu banii proștilor.

Am scris doar despre ce mi-am amintit. Dar cred că este suficient pentru a se înțelege că Gabriela V. F. P. și-a asigurat sprijinul Ierusalimului și cel al Federației Comunităților Evreiești din România.

                                                                      *

HotNews.ro

Sâmbătă, 27 ianuarie 2018, 14:10 Actualitate | Administratie Locala

Primarul general Gabriela Firea vrea sa aloce pentru biserici 45.463.000 lei (circa 10 milioane de euro)  din bugetul pe anul 2018. Mai exact, acesti bani vor merge catre 156 de biserici din Bucuresti (doar o parte monumente istorice), dintre care 15 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului.

Iată cum, tot pe banii noștri, și-a asigurat și sprijinul Patriarhiei. Desigur, cei mai mulți preoți vor asculta ordinele primite din dealul lui Daniel și își vor povățui enoriașii să o voteze.

Ea și-a continuat însă campania electorală deghizată, prematură și neloială, desfășurată pe banii noștri. Pe 14 februarie a.c. a făcut următoarea declarație: „Vom sprijini modernizarea unei maternitati si a unui liceu din capitala Moldovei, donam municipiului Chisinau doua autobuze pentru infiintarea unui traseu cultural, oferim tabere copiilor olimpici si invitam medicii molodoveni la cursuri de perfectionare in spitalele Municipalitatii. Am semnat azi cu primarul municipiului Chisinau, Silvia Radu, un Acord de Colaborare in mai multe domenii de interes precum sanatate, educatie si cultura.”

În semn de reciprocitate, pe 6 martie Găbița se duce la Chișinău. Evident, pe banii noștri, obține și votutile moldovenilor cu cetățenie română.

La inițiativa primăriței, handicapații vor primi un ajutor social lunar de 500 lei. Indemnizația de handicapat, cu acest ajutor, cu multele drepturi și scutiri de taxe și impozite de care beneficiază handicapații, face ca aceștia să aibă venituri mai mari decît cei valizi care muncesc din greu să își cîștige pîinea. Aceștia însă, nu îi interesează pe Găbiță. Ea știe că sărăntocii din București votează constant PSD. Așa însă și-a asigurat voturile handicapaților.

Eu, deși nu mai am putere să ies din casă, nu sînt handicapat. În schimb, sînt declarați handicapați, unii orbi care conduc mașina pe drumurile publice.

M-a anunțat cineva telefonic că a aflat ieri de la TV că în București a început primul campionat sportiv LGBT. Dacă acest campionat a fost sprijinit/organizat/sponsorizat de primăria capitalei, Găbița și-a mai adunat o mînă de votanți.

Cînd ai sprijinul Ierusalimului, FCER și BOR, ai voturile PSD-iștilor, basarabenilor, handicapaților și eventual al degeneraților, este floare la ureche să cîștigi alegerile prezidențiale.

                                                                    *

Dacă Găbița va ajunge președinta țării și în rest nu vor fi alte schimbări, România va deveni exemplul mondial al „egalității de sex”, depășind Norvegia. România deja are la Bruxelles un comisar european (era să scriu bolșevic, dar nu greșeam prea mult), care este o ea, Corina Crețu, iar la Strasbourg un judecător la CEDO, care este tot o ea, Iulia Motoc. Pe plan național, vom avea o femeie în fruntea țării, o altă femeie prim-ministru (Vasilica Viorica Dăncilă) și alte două viceprim-ministru (Gabriela Leocadia Gavrilescu și Ana Birchall) plus alte 6 femei ministru (inclusiv ministru de interne), în parlament avem vreo două divizii bune de defilat pe podiumurile de prezentare a modei feminine, conducerea justiției este și ea feminină (CSM – Simona Marcu, ÎCCJ – Iulia Cristina Tarcea și DNA – Laura Codruța Kovesi). Pe plan inferior, am sub ochi trei exemple. Cehii de la CEZ, care „dau lumină” oltenilor plus celor din Argeș și Teleorman, la cele 7 centre zonale, au 4 femei șefe și doar trei bărbați. Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București are în frunte 5 femei (inclusiv primele 3 poziții) și apoi 3 bărbați, la nivel de sector regăsim în general acest algoritm. Mă uit (ca prostul în baie) la decizia de pensie pe care am primit-o săptămîna trecută pentru cei 6 ani și jumătate în care am lucrat în procuratură muncind cîteodată zi și noapte ca să trimit infractorii după gratii (este adevărat, pentru aceste activități peste program nu există mențiuni, ca azi, cînd se plătesc ca ore suplimentare și timpul petrecut la cărciumă) – am primit o pensie de 262 lei/lunar. Decizia este semnată de director, adică tot de o ea.

Desigur, cei care cred că România se află pe drumul cel bun, vor spune că aceasta se datorează promovării femeilor. Și tot desigur, cei care cred că România se află pe drumul greșit, vor spune și ei că aceasta se datorează promovării femeilor.

Cred că într-un timp nu prea îndepărtat, bărbații se vor organiza și vor ieși în stradă ca să protesteze împotriva corectitudinii politice, împotriva egalității de gen și militînd pentru egalitatea de șanse, adică importantă să fie competența, și nu sexul, vîrsta, lungimea picioarelor, mărimea sînilor și culoarea părului.

                                                                       *

Dacă în 2019 (mă îndoiesc să mai prind acel moment) în finală se vor întîlni Iohannis și Găbița, spune lumea orice ar vrea, eu cred că ar fi preferabil Iohannis – Găbița s-a lansat prematur în trădarea țării, și este ușor de înțeles ce linie va urma.

Desigur, există teoretic șanse. Cea mai importantă ar fi ca PSD să renunțe la candidatură Găbiței, cu toate eforturile fizice ale ei și materiale ale bucureștenilor, și să propună un candidat patriot. A doua, ar fi ca opoziția să propună un candidat patriot unic. Dar ambele îmi par imposibile – în România, este imposibil ca un patriot să ajungă președinte, parlamentar sau ministru.

                                                                                                                                 Dan Cristian IONESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.