Lichele

Oana Pellea,  o ingenuă în calea ciumei roșii

  Oana Pellea, fată… mata te plictisești rău… și de când te plictisești așa de rău, cred că te-ai gândit […]

 

Oana Pellea, fată… mata te plictisești rău… și de când te plictisești așa de rău, cred că te-ai gândit să-ți cauți „mai multă acțiune” și un spor de adrenalină ca activist civic. De ce te-ai apucat de activism civic? Iată ce povestești, dragă, la Târgul de carte GAUDEAMUS, pe 26 noiembrie 2017 chiar la lansarea cărții „600.000 # REZIST ” a tovarășului dumitale de revoluție ultraprogresistă și de civism aplicat, Cartianu Gregoire : „Mă întreabă foarte multă lume ce am de câștigat că ies în piață. În afară de faptul că mă plătește domnul Soros. Nu e vorba de ce am de câștigat, eu nu pot trăi altfel. Deci, eu nu pot trăi altfel.”

Oana Pellea și activismul de tip ong. O fi muncă voluntară? Click pe imagine pentru mărire!

Așadar, nu e vorba „DE CE AM DE CÂȘTIGAT ”… ci de o curățenie sufletească, o lumină interioară și o implicație necontaminată financiar … așa o fi. Evident că eu nu cred că e vorba de vreo finanțare pe la FLASHMOB-urile cu # SCOTCH pe gură și cârpa pe ochi… și nici nu-mi imaginez că ar putea fi pentru că nu există ființă care să disprețuiască mai sonor și-n mai multe luări de poziție latura vulgar-materială și interesată a acțiunii umane.

De exemplu, când părinții lui Ionuț Anghel, copilul sfâșiat de câini în Bucureștiul nostru european, au cerut despăgubiri, în cadrul procesului împotriva ADP și a firmei care deținea parcela pe care s-a petrecut tragedia, Oana Pellea, cu aerul ei de tragediană consacrată, s-a revoltat printre primii . Iată:

„A cere BANI RECOMPENSĂ pentru moartea copilului tău, a cere titlul de martir, când DEX-ul dă o definiție clară la martiraj. Eu, până azi, știam că doliul e doliu. Că INTERESUL E INTERES. Că bun simț e bun simț și penibilul penibil! Eu știam că părinții și bunicii nu pot decât să-și plângă copii sau nepoții. Să-și asume partea lor de vină! Să ceară dreptate și nu RECOMPENSĂ sau răzbunare…Aflu ca există RECOMPENSĂ pentru moarte. Ca și când BANII POT RECOMPENSA… Pentru ca adevărul nu urlă RECOMPENSĂ și nici răzbunare! Dumnezeu să-l odihnească pe Ionuț și să-i ierte pe părinții și bunicii lui !”( ZIARE.com, 3 octombrie 2013)

Dur, nu-i așa? Dar când exprimi un crez, un principiu sfânt, se poate accepta și duritatea…

„Decât că” …. dacă ne uităm mai atent în ZIARE.com , o platformă care o promovează intens pe doamna Oana, vom găsi, pe data de 24 februarie 2011, următoarea notiță despre care nu s-a prea discutat:

„Oana Pellea a câștigat în instanță daune morale de 5.000 de euro pentru persecuția mamei sale în comunism. Actrița a cerut instanței daune de 100.000 de euro pentru suferințele îndurate de mama sa, Domnica Pellea, în timpul regimului comunist. Instanța a decis, după trei termene de judecată, că daunele morale de 5.000 de euro «sunt suficiente și rezonabile» pentru domicilul forțat la care a fost supusă mama sa, informează ADEVĂRUL… Domnica Pellea a avut domiciliul obligatoriu în Craiova timp de peste 14 ani, din 1949 până în 1963, pentru că părinții ei au fost catalogați drept chiaburi. În 1949, statul le-a confiscat acestora 150 de hectare de teren arabil și le-a stabilit domiciliul forțat.”

Oana Pellea cu doi soroșiști din generația degeneraților, Angi Shaorma și Bădiță Chiloțarul, la fel de antiromâni ca ea. Mare progresistă, susținătoare a parteneriatului LGBT și a adopției copiilor de către cuplurile homosexuale, Oana Pellea este o pată dizgrațioasă pe memoria tatălui său, acesta fiind asimilat de către români cu personaje legendare ca Decebal sau Mihai Viteazul. Se răsucește marele Amza Pellea în mormânt!

Cum , Oana? Cerți niște părinți loviți de nenorocire, spunând că pentru moartea înfiorătoare a unui copil, cu vinovați existenți și „palpabili”, e penibil să se ceară daune, dar ai în schimb sângele rece de a prețălui domiciliul forțat al mamei dumitale, decedată în 2003 , pentru care STATUL DE ASTĂZI , dragă, n-are nici o vină, la vreo 100 000 euro în anul de grație 2011, adică la opt ani de la moartea sa? Nu vezi nici un traumatism logic, dragă, în cele expuse de mine mai sus?

Te întreb, pentru că eu speța aceasta o cam cunosc… tatăl meu , după ce a stat în închisoare la începutul anilor 50, a avut domiciliu forțat , dar nu la Craiova, ci la „capătul geografiei”, la Tulcea, care era pe-atunci un târgușor . Aici a și rămas. Aici s-a căsătorit, aici a avut cei doi copii, aici a fost „medicul cel bun” al unei întregi comunități, aici s-a-ntors în țărână. Nu numai că mie nu mi-ar fi trecut vreodată prin cap să cer despăgubiri pentru DESTINUL SĂU, dar crede-mă, nici lui nu i-ar fi trecut niciodată prin cap un gând atât de năstrușnic…pentru că ar fi spus și el cum ai scris tu pe FACEBOOK pentru familia Anghel : „… CA ȘI CÂND BANII POT (RE)COMPENSA…”

                                                                                                   Luminita ARHIRE

P.S.1 Nu este singura situație când Oana Pellea și-a dat seama că deși „BANII NU POT (RE)COMPENSA” …niște dureri, dar, mai ales, NU POT CUMPĂRA un suflet delicat ca al domniei-sale, e bine , totuși să-i ai în buzunar…

În 11 octombrie 2007 dânsa a câștigat procesul împotriva lui Gigi Becali, care folosise în campania electorală o secvență din filmul MIHAI VITEAZU, în care apărea Amza Pellea, regretatul său tată … Oana a cerut 200 000 de lei , adică două miliarde de lei vechi … instanța i-a acordat doar 35 000 de lei … Gigi Becali a susținut că a avut aceptul lui Sergiu Nicolaescu, regizorul filmului.

În 6 ianuarie 2017 când Oana Pellea se jeluia de mama focului că au venit comuniștii și kaghebiștii la cârma țării, Mirel Palada, care pe-atunci păruia # REZISTENȚII numai pe NET, iar nu în direct și la ore de vârf, a scris următoarele:

„Sînt sigur că dînsa a dat dovadă de bun simț atunci cînd cu o mînă lua banii de la kaghebiști de pesediști, iar cu cealaltă era ocupată să se vaite de catastrofă. Sînt sigur că dînsa e cinstită atunci cînd spune că suferă groaznic de pe urma pesediștilor. Suferă, suferă. O, cum să nu! Suferă cel puțin de cîteva zeci de mii de euro, vă spun eu. Mi-o aduc perfect aminte cum suferea la mine în birou atunci cînd a aflat că proiectul a fost aprobat și va primi finanțare. (…) Dar ar fi trebuit să se gîndească la faptul că, dacă tot e supărată pe ei și îi disprețuiește, n-ar fi trebuit să aibă de-a face cu ei deloc. Trebuia să-i fie scîrbă și acum doi ani, cînd a cerut și a primit bani de la nemernicii de comuniști pesediști. Trebuia și acum doi ani să fie tristă și ambetată de starea dezastruoasă a situației, de faptul că e înconjurată de niște primitivi nemernici, de niște bestii odioase, și trebuia să nu ia bani de la ei. Că sînt niște primitivi și niște bestii odioase și dînsa e o ingenuă morală și deontoloagă și o sfîntă și o martiră, iar sfinții și martirii nu pun mîna pe banii murdari ai ticăloșilor de kaghebiști. Nu se poate și cu dracul în buzunar, și cu sufletul în rai”

Oana Pellea s-a arătat indignată de stilul lui Mirel Palada, dar a confirmat întâmplarea. Era și greu să n-o confirme… pe de altă parte, ca să fiu sinceră, pe mine stilul literar al lui Mirel Palada nu m-a deranjat.

P.S.2 Am folosit expresia BANII NU POT RECOMPENSA… deoarece am extras-o din textul Oanei Pellea care zice că e „om, actor și SCRIITOR”, deci mai deșteaptă decât mine care sunt „decât” om . Corect ar fi fost BANII NU POT COMPENSA… dar n-am îndrăznit s-o contrazic pe SCRIITOARE.

Nota redacției „Justițiarul”: Fotografia cu cei doi #rezist și comentariul la ea aparțin redacției noastre.

 

 

4 Comments

 1. Dan

  Bunul si dragutul de Amza se rasuceste in mormant.

 2. alex

  Oana Pellea nu face cinste tatalui ei, marele Amza Pellea! Din cate se vede, Oana ingroasa randurile lichelelor aparute in numar mare de dupa ’89! Ar trebui s-o lase mai moale cu alcoolul! Aparent, ai crede ca e o frustrata, dar e mai mult de atat, e o jigodie, ca multe din Capitala!

 3. un mizantrop

  “600.000 #rezist”?! Maica-mea, supravietuitoare a intunecatului deceniu stalinist si greu rabdatoare a indoctrinarii comuniste, a avut un comentariu la aparitia acestei “carti”: nu mai scapam, mama, de publicatele astea, o sa aveti si voi de dat la reciclat mai mult decat puneam eu la toaleta, cand ne exilasera “aia” la mahala si aveam closetul in curte!” Fratele mei isi amintea de vremea cand era o adevatata “biblioteca” din “biblii” doctrinare la WC, curios cum ajungeau in curte, ca nimeni din familie nu le cumpara, de primit, chiar nu se punea problema…probabil, chiar beneficiarii, pupatori de ocupant, se dispensau de inutilele cartoaie… . Dupa ’89, romanii s-au grabit sa-si elibereze rafturile de copertile rosii, s-au aruncat programele partidului, plenare, cuvantari, omagii, carnete de partid, ce credeti ca se va intampla cu aceste “creatii”, cine le va citi?! Sunt, oare, descreierati care isi doresc o putere cocotata pe doctrina m_iei?! 600.000 de rezistenti?! Se continua marea mistificare; asa s-a umflat si numarul ilegalistilor comunisti, de unde a aparut butada “putini am fost, multi am ramas”,asa au disparut si membrii de partid dupa ’89, de zici ca pietarii aia cu useristii lor au aparut in eprubeta! Ca sunt “modificati genetic”, e clar, terele se vad cu ochiul liber, dar, ceva parinti de la care sa fi luat ADN-ul tot au si aia sigur, da’ sigur au fost comunisti beneficiari de gospodaria de partid, ca numai asa se explica frustrarea lor…

 4. IQ100

  a cui agenta de influenta o fi??faceti jocurile…eu zic ca, la valoare ei, a prins loc doar la “societatea deschisa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *