Puncte de vedere

Obiective din programul politic al unei mişcări de autentică renaştere naţională

  România are nevoie de noi politicieni patrioţi şi realişti care să promoveze interesul naţional în limitele raţionale. Consider că […]

 

România are nevoie de noi politicieni patrioţi şi realişti care să promoveze interesul naţional în limitele raţionale. Consider că se impune promovarea următoarelor obiective politice clar precizate în următoarele domenii:

                                                  I. JUSTIŢIE SOCIALĂ:

1. Aflarea adevărului despre exenimentele sângeroase din decembrie 1989. Acest obiectiv poate fi realizat prin adoptarea unei legi care să oblige toţi cetăţenii care au cunoştiinţă despre dedesubturile acestor evenimente să declare în interval de un an tot ceea ce ştiu referitor la infracţiuni săvârşite în perioada respectivă, primind în schimb asigurarea că această mărturie le garantează imunitatea juridică faţă de eventuala participare la săvârşirea acestor infracţiuni. Cetăţenii care au cunoştiinţă despre infracţiuni săvârşite în perioada respectivă care nu vor depune mărturie, nu vor beneficia de această imunitate putând fi acţionaţi în instanţă în baza acestei legi şi pentru favorizarea infractorului.

2. Confiscarea averilor dobândite prin privatizări frauduloase şi pseudolegale şi a celor obţinute prin contracte pseudolegale cu statul în perioada postcomunistă.

                                                II. POLITICĂ FAMILIALĂ:

1. Interzicerea categorică a echivalării parteneriatelor homosexuale cu căsătoria şi menţionarea în constituţie a principiului „Căsătoria este uniunea conjugală dintre un bărbat şi o femeie“.

2. Interzicerea legalizării schimbării de sex în România şi interzicerea căsătoriei între persoane cu sex biologic identic chiar dacă unul dintre parteneri şi-a legalizat transsexualitatea în străinătate.

                                                   III. SĂNĂTATE:

1. Interzicerea categorică a legalizării consumului de droguri uşoare.

IV. PROTECŢIA MEDIULUI

1. Militarea activă pentru transpunerea în practică a principiului „Protecţia mediului constituie obiectiv socio-economic primordial“.

1.a. Respectarea regimului silvic în întreg fondul forestier.

1.b. Interzicerea folosirii în agricultură a culturilor modificate genetic şi restricţionarea folosirii substanţelor pentru combaterea dăunătorilor.

1.c. Interzicerea exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică şi interzicerea folosirii cianurilor în minerit.

1.d. Interzicerea categorică a construirii de microhidrocentrale în ariile protejate.

1.e Eliminarea câinilor vagabonzi prezenţi în spaţiul urban şi în afara acestuia.

                                        V. POLITICĂ DE APĂRARE:

1. România trebuie să interzică prezenţa bazelor militare străine pe teritoriul său şi implicit să ceară SUA să îşi ducă acasă scutul instalat la Deveselu.

2. România trebuie să se pronunţe categoric împotriva prezenţei în Marea Neagră a navelor militare a statelor neriverane.

                                       VI. POLITICĂ EXTERNĂ:

1. România trebuie să militeze pentru unirea cu Republica Moldova cu precizarea că trebuie acordat dreptul la secesiune Regiunii Transnistrene şi Regiunii Autonome Găgăuze dacă majoritatea locuitorilor acestor regiuni îl revendică.

2. România trebuie să recunoască legitimitatea referendumului pentru independenţa faţă de Ucraina desfăşurat în Crimeea şi faptul că peninsula a devenit parte componentă a Rusiei.

3. România trebuie să abroge toate sancţiunile impuse Rusiei şi să militeze pentru abrogarea acestora şi de către celelalte state membre ale UE.

PRECIZARE: Nu pretind că lista obiectivelor politice ar fi completă şi sunt de acord să fie adăugate obiective complementare dar nu disjuncte faţă de cele enunţate anterior. Adresez cetăţenilor care sunt de acord cu setul de obiective enunţate rugămintea să mediatizeze acest mesaj şi să propună eventuale obiective complementare.

                                                                                                        Gheorghe CIONOIU

7 Comments

 1. Ghimuș Iulian

  Cred că sunt câteva mișcări care trebuie făcute și abordări care să impună schimbările dorite.
  1. Debarcarea în masă a politicienilor uzați, corupți și compromiși (expirați).
  2. Susținerea unor candidați noi (nu neapărat tineri), necompromiși, desemnați prin discuții deschise, pe grupuri de lucru, aleși de oameni cunoscuți, nu desemnați de la “centru”.
  3. Înlocuirea jurământului depus de demnitari la instalare, (care nu are nici un efect asupra răspunderii personale), cu o lege care prevede sancțiuni cum ar fi suspendarea din funcție pe durata cercetării, pierderea mandatului și răspunderea personală când demnitarul de stat sau funcționarul de stat a impus măsuri abuzive prin care a creat prejudicii materiale sau de imagine asupra unei persoane juridice sau fizice.
  4. Consultarea periodică a populației după modelul Democrației Directe, cu privire la hotărâri privind resursele naturale; exploatarea pădurilor, apelor, resurselor piscicole și de vânătoare; strategia de apărare și industria aferentă; schimbarea conducerii serviciilor secrete, eventual, restructurarea lor fundamentală;elaborarea unei noi Constituții, sau amendarea punctuală a celei existente…
  Creați grupuri de lucru și găsiți modalități de optimizare a vieții publice, politice, în România!

  • gabriel

   dar despre legea lustrației ce spuneți domnule Gheorghe CIONOIU , proclamația de la Timişoara punctul 8 , care i punctul dumneavoastra de vedere ? şi evident , al organizației pe care vreți să o întocmiți .

   • Lustraţia ar fi fost bună imediat după loviluţie dar scenariul loviluţiei a făcut imposibilă atunci lustraţia. Acum pe cine să lustrăm?

  • gelu

   De 30 de ani in Romania atat SRI cat si SIE, detinatoarele puterii adevarate stabilesc tinte, ataca mediatic si arunca-n inchisoare politicienii care le pun in pericol puterea ilegala pe care o detin. Si mai nou se folosesc si de ONG finantate masiv de guvernele occidentale si corporatiile straine, ca trupe de asalt stradale impotriva adversarilor politici. In aceste conditii pentru ca Romania sa devina o democratie adevara si functionala trebuie ca Parlamentul sa voteze legi prin care: 1.SRI sa nu mai aiba voie sa desfasoare operatiuni financiar-economice de orice fel. 2. SRI sa fie demilitarizat si redus cu 5/6 din capetele de organe active in acest moment la nivelul cap organ/100.000 locuitori din Franta, Germania, Italia, USA, Spania, USA. 3.Toti ofiterii servicii-politie judiciare-procurori-judecatori care au lucrat pe baza Protocoalelor sa fie concediati cu interdictia de a mai activa in SRI, Politie, Parchete si Instante de Judecata si Mass-media. 4. ONG sa fie obligate sa-si transparetizeze finatarile din tara si strainatate. 5. ONG finantate din strainatate sa fie declarate Agenti de Influienta Externa. Fara aceste 5 masuri Romania va avea parte de acelasi balci politic instrumentat de SRI si SIe ca si pana acum.

 2. Stefania Rotariu

  1. Parerea mea este ca sarcina majora, interzicerea vanzarii catre straini al pamantului, padurilor, resurselor minerale si orice resursa de interes national.
  2. Nimic din tara sa nu fie instrainat, doar cu drept de folosinta si profitul sa fie reinvestit pentru cei care primesc subventii.
  3. Recastigarea tuturor resurselor instrainate si redobandirea drepturilor asupra tot ce a fost vandut, prin mijloace care au adus beneficii unor politicieni sau oameni de afaceri.
  4. Sanatatea sa fie gratuita, doar interventiile care nu afecteaza sanatatea persoanei, sa se plateasca. Incurajarea medicilor si a tuturor cadrelor sanitare sa ramana in tara, marirea salariilor, ocuparea posturilor prin competenta si raspunderea asupra faptelor, care duc la atingerea sanatatii pacientului.
  5. Incurajarea tinerilor de a se implica in orice activitate si programe care sa incurajeze formarea si dezvoltarea familiei.
  6. Modificarea invatamantului scolar, in care sa fie scoase manualele cu caracter care distrug copilaria, credinta si formarea corecta a viitorului roman de maine.
  7. Ocuparea posturilor in administratie in baza competentei si pe criterii in care sa fie interzisa angajarea, in cazul in care candidatul este cunostinta sau ruda vreunui prezent angajat.
  8. Criteriile de competenta in cadrul politicii si in special, sa fie oameni integri, cu experienta de viata, care pot sa contribuie la dezvoltarea tarii.
  9. Varsta de pensionare sa fie de 55 ani femeile si 57 ani barbatii, pentru a avea tinerii locuri de munca in tara, fara a fi nevoiti sa paraseasca tara si pentru a se putea implica in viata de familie, adica pentru a fi de ajutor celor tineri.
  10. Incurajarea tinerilor sa faca copii, pensii pentru mame eroine si bani pentru copiii.
  11. Descurajarea somajului, prin implicarea cetatenilor in diferite munci dupa competenta, sau deschiderea de activitati proprii, prin care sa isi castige existenta.
  12. Subventii pentru agricultura si mestesugari. Dezvoltarea vietii la tara.
  13.Reorganizarea politiei romane si legile privind infractionalitatea.
  14. Intarirea, protejarea granitelor si reorganizarea armatei. Stagiul militar in baza salariului care sa incurajeze tinerii de a intra in armata.
  15. Programe de reintroducerea trezirii patriotismului si dragostei fata de glia stramoseasca.

  Ar fi multe, insa eu am expus cateva la care ma gandesc si cred ca sunt de bun augur.

 3. costin ion

  1. in privinta apararii, daca Romania ramane in nato, nu sunt de acord cu unirea cu Moldova. astfel, nato se va extinde spre est si se vor incorda si mai mult tensiunile militare.
  2. in politica fiscala, trebuie sa tinem cont de urmatorul aspect: dintr-o populatie de 17.400.000 de locuitori, doar aproximativ 5.000.000 lucreaza in sectorul privat, sector ce alimenteaza prin taxe si impozite sectorul bugetar, pensiile, alocatiile pentru copii, invatamantul, sanatatea si administratia. greu de realizat o autonomie financiara daca statu nu nationalizeaza resursele si fabricile ce au fost privatizate fraudulos.

 4. Raducan Jani

  Domnule Cionoiu, in conditiile actuale poporul nu sa semne ca ar intelege ce i se intampla!!! De aceea TREBUIE pregatita din timp VARIANTA de trecere la O Noua Sociatate!!! Ce ziceti de https://www.facebook.com/groups/MISCAREAVIRTUALADACIA/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *