Colimator

Obrăznicia trimisului Înaltei Porți de la Washington!  Pașa Adrian Zuckerman atacă firma chinezească „Huawei” și traseză directive: „Nu există loc pentru companiile chineze necinstite într-o Românie liberă și democrată”

  Ambasadorul SUA la București, evreul originar din România Adrian Zuckerman, încalcă prevederile Convenţiei de la Viena din anul 1961 […]

 

Ambasadorul SUA la București, evreul originar din România Adrian Zuckerman, încalcă prevederile Convenţiei de la Viena din anul 1961 privind relaţiile diplomatice printr-un text publicat pe site-ul ambasadei. Acesta se amestecă în treburile interne ale țării în care a fost acreditat, fără a uita să-și laude sluga alogenă instalată la conducerea coloniei cu sprijinul serviciilor secrete românești trădătoare.

Iată și textul ambasadorului american intitulat „Haideți să întâmpinăm Revoluția 5G, nu Revoluția Culturală” publicat pe site-ul ambasadei:

             Haideți să întâmpinăm Revoluția 5G, nu Revoluția Culturală

Editorial de Adrian Zuckerman, Ambasadorul SUA, 19 august 2020

Huawei rămâne alegerea greșită. De ce? Pentru că națiunile nu trebuie să încredințeze securitatea cetățenilor lor unei companii inculpate pentru furt de proprietate intelectuală, conspirații, fraudă cibernetică, fraudă bancară, afaceri necinstite sau pentru că a ajutat Iranul să evite sancțiunile menite să oprească țara de la finanțarea terorismului. Huawei a fost implicată în infracțiuni și comportament infracțional din Republica Cehă până în Sierra Leone și în nenumărate țări aflate între ele. 5G este o revoluție în tehnologia digitală, nu doar o evoluție și trebuie să fie sigură. Așa cum se dezvoltă acum internetul, mă simt confortabil ca telefonul meu inteligent să vorbească mașinii mele, dar refuz să ​îl las să comunice cu comuniștii chinezi și cu statul lor care supraveghează tot. România trebuie să ia o decizie și trebuie să țină cont de securitatea sa, de alianțele sale, de istoria sa și cu cine vrea să facă afaceri.

Sub conducerea Președintelui Trump, Statele Unite și alte democrații din întreaga lume au ales libertatea. România a ales și ea libertatea, alături de țări asemănătoare, care cred în transparență, stat de drept și securitate. România, ca alte state curate care folosesc tehnologia 5G, ar trebui să accepte doar cele mai înalte standarde de securitate.

În timp ce România își decide viitorul digital, dau un simplu sfat care m-a ghidat pe mine decenii întregi: „Când cineva îți arată cine e, crede-l de la început”. Aceste cuvinte spuse de poeta americană și activistă pentru drepturile omului Maya Angelou sunt foarte adevărate. Și i-aș întreba pe cei care vor standarde flexibile pentru securitatea digitală a cetățenilor lor, sau care vor să deschidă calea comuniștilor chinezi pentru a controla infrastructura României: ce altceva ar trebui să demonstreze Partidul Comunist Chinez pentru a-l crede? Nu este expansiunea teritorială de ajuns, lagărele de concentrare pentru uiguri nu arată cu cine avem de-a face? Comportamentul Chinei în Tibet sau încălcarea drepturilor omului în Hong Kong nu vă arată nimic?

Președintele Iohannis, ca și Președintele Trump, a abordat această chestiune dintr-o perspectivă clară și informată din istorie. Eforturile Președintelui Iohannis de a încheia munca începută acum 30 de ani și de a curăța România de ultimii baroni roșii și moștenirea lor coruptă sunt lăudabile. Acum un an, Președintele Iohannis a promis împreună cu Președintele Trump să evite riscurile de securitate generate de investițiile chineze și implicarea acestora în rețelele 5G. Președintele Iohannis a fost la fel de clar când a spus: „Nu vrem să ajungem ca sistemele esențiale să fie operate de companii care nu sunt de încredere”. Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a fost categoric când a vorbit despre efectele cu adevărat negative pe care le-ar avea adoptarea tehnologiei chineze 5G în Europa asupra NATO. „Încrederea în furnizorii chinezi de 5G ar putea provoca perturbări, manipulări și spionaj asupra sistemelor esențiale ale partenerilor noștri. Ar putea, de asemenea, să pună în pericol capacitățile noastre de partajare a informațiilor și comunicațiilor și, prin extensie, ar putea periclita alianțele noastre”. Din fericire pentru România, guvernul Orban a făcut din memorandumul bilateral 5G un pilon de susținere a platformei de securitate cibernetică.

Huawei nu reușește să îndeplinească standardele unor țări democrate, pentru că este controlată total de la Beijing. Pe lângă nenumăratele acuzații penale împotriva companiei și a filialelor sale, Huawei nu are o structură transparentă a acționariatului său, este profund neetică și nu poate fi trasă la răspundere de niciun sistem judiciar imparțial din China.

Mașina de propaganda comunistă chineză a făcut eforturi mari asupra României și a susținut că Huawei este prinsă în „războiul comercial” dintre Statele Unite și China. Nu este. Statele Unite nu încearcă să conducă decizia spre o firmă sau alta. Statele Unite nu vor avea însă încredere într-un aparat străin agresiv, care să supravegheze fiecare aspect al vieții noastre. Există numeroase companii care oferă soluții 5G, cum ar fi Nokia, Ericsson și Samsung. Acestea au o valoare adăugată: nu sunt aliniate unui guvern comunist, armatei și celor care încalcă în mod grosolan drepturile omului.

Când ideea falsă a propagandiștilor privind războiul comercial eșuează, ei recurg la o altă manevră a comuniștilor – amenință. Huawei susține că mii de locuri de muncă și miliarde de euro sunt puse în pericol: ignorați încercările noastre de a vă controla și practicile noastre sclavagiste de muncă, în caz contrar muncitorii voștri și economiile națiunilor voastre vor fi pedepsite. Din nou, aceasta este o minciună. Ericsson are de două ori mai mulți angajați în România și deja produce echipament 5G aici. Informația și infrastructura sunt puteri care nu ar trebui transferate națiunii chineze, care se supune unui autoritarism absolut, de pe urma căruia România și multe alte țări est-europene încă se refac.

Secretarul de Stat Pompeo ne-a amintit că cei care fac afaceri cu Huawei fac afaceri cu cei care încalcă drepturile omului. Nu trebuie să faceți asta. Există alternative. România poate accepta revoluția 5G și să evite Revoluția Culturală Chineză. Ericsson, Nokia și Samsung sunt doar câteva alternative. Noi susținem progresul oricărei națiuni către viitor. Dar progresul trebuie să includă securitatea informației și o infrastructură care nu se află în mâinile unor puteri străine corupte, care amenință și forțează. România ar trebui să-și stabilească propriile standarde. România trebuie să-și protejeze viitorul și pe poporul său. Mult prea mult din trecutul acestei țări a fost furat în secolul 20 de comuniști – străini și locali – și de către supravegherea continuă. Partidul Comunist Chinez este extrem de experimentat în a folosi tehnologia de supraveghere și opresiune. Nu există loc pentru companiile chineze necinstite într-o Românie liberă și democrată.

Sursa: Ambasada SUA în România

8 Comments

 1. cum se vede de aici

  daca au ajuns americanii sa ceara unei tari parlite ca romania sa nu foseasca huawei, china deja a castigat. jalnic

 2. Nenea Iancu

  Pai Orban tocmai a cumparat o masina de cusut defecta din China, pe care a dat o caruta de bani. El a spus in toata media ca a creat o „fabrica” de masti.
  Ambasadorul evreu de ce nu a iesit si atunci sa recomande sa nu se cumpere o masina de cusut pe un milion de euro ?

 3. oioioi

  Omuletu’ de zahar jid(aric)an nu se desminte, aceleasi aberatii ca sefuletul Pompalao si hominidul portocaliu de la cocioaba alba. Jid(aric)anii intotdeauna acuza pe altii de toate marsaviile pe care le comit in mod curent – ipocrizie la superlativ.
  In maculatura citata trebuie inlocuita China cu pindostan, PCC cu deep state, Huawei cu MIIC, Beijing cu mlastina, etc pentru a o aduce la realitate.

 4. Oyvey

  Prafuri pentru tata mare! Polemica asta între cine ne urmăreşte mai bine prin sistemele de comunicații, Partidul Comunist Chinez sau Partidul Comunist din Silicon Valley, acoperă subiectul principal al discuției: de ce ne trebuie mai mult control prin 5G?

 5. IQ100

  Lung, redundant si complet nediplomatic.
  Nu discut public daca e adevarat sau nu.
  Remarc insa ca , exceptand limbajul , acest discurs poate fi citit oricând in oglinda dinspre partea chineza.

 6. Salvamar

  de cand mai e Romania libera si democrata? O tara de OCUPATIE, cum e Romania nu nai e nici una si nici alta. cat de „democrati” sunt americanii care sustin un presedinte care incalca in permanenta Constitutia? Cred ca Vishinski, comisarul sovietic al anilor 59, ar muri de invidie daca ar vedea ce fac americanii in Romania.

 7. Marian75

  Ar trebui declarată persona non grata Cretinul ăsta..si expulzat imediat,Dar cine să facă asta Analfabetul de Orban s-au Iohannis???!! Suntem conduși de niște Lichele Trădători de Tară ,Se pare că nici votul nu mai contează,Se știe dinainte bineînțeles de afară,cred că la noi Singura Soluție e Dictatura..altfel nu ajungem nicăieri..bv.lui Lukașenko în Belarus le dă peste nas cretinilor Ue,Sua care nu se uită la ei în țară ce Debandadă e ,Sua e printre cele mai Nesigure țări din lume ,Corupție maximă,iar ei dau lecții la alții…

 8. Sigur,ar trebui declarate persoane Nongrata,toata conducerea Romaniei cu Presedintele ei cu tot.Toti acesti agatatori pe pielea poporului roaman,ca soparlele,trebuesc scosi din tara.Ei sant doar o mana,Tara inseamn 20 de milioane.Este ridicol.Cum poate acesti taratori sa sufoce o asemenea multime?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *