Colimator

Oengiștii sunt noii mineri, „minerii” lui Iohannis și ai lui Soros

                        ONG-urile sunt noii mineri!   Textul acesta este […]

 

                      ONG-urile sunt noii mineri!

 

Textul acesta este legat de platforma „Respect”. O chestie în oglindă cu „En Marche” și alte formațiuni asemănătoare din Europa. Sunt tot mai multe ONG-uri și tot mai mulți sunt hrăniți de acest sistem.

În anul 2010,  în România, erau înregistrate 62.000 de organizații neguvernamentale, cam un ONG la 300 de locuitori!  În cadrul acestor ONG activau, tot în anul 2010,  90.000 de angajați cu carte de muncă! În anul 2008, peste 1,25 de miliarde de euro au fost înregistrate ca venituri (1.250 de milioane de euro)! Aceste date sunt reale, fiind oferite chiar de FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și sunt verificabile.

Acum, am să va spun, din interior, cum se lucrează, din experiență mea. Acolo unde am lucrat, pe contract de colaborare cu o astfel de organizație, am avut un salariu de circa 560 de dolari. Nici în ziua de azi nu știu pentru ce îi primeam, care era proiectul, despre ce era vorba. Îmi căutăm un job acum zece ani și un apropiat mi-a făcut lipeala.

Contabila organizației era nepoată președintelui organizației, primea cam pentru fiecare proiect circa 300 de dolari. Existau în același timp chiar și zece proiecte. Majoritatea dintre ele erau doar pe hârtie sau niște mari nonsensuri.

Soțul contabilei, de meserie pompier, din datele pe care le văzusem în arhivă, fusese Project Manager pe trei proiecte, întinse împreună cam pe o perioadă de 70 de luni, cu un salariu aproximativ de 800-1.000 de dolari pe luna. Nu l-am văzut niciodată, nici el nu cred că știa, de fapt, pentru ce primea banii aceia. Împreună, contabila organizației și soțul ei, pompierul, aveau trei apartamente, trei mașini și câteva conturi foarte grase!

Președintele organizației, din câte am văzut în acel scurt timp, avea și el diverse proiecte, unde era asistent sau manager. Avea, oricum, un venit lunar undeva la 5.000 de dolari, minimum. Când se ducea la supermarket, își făcea cumpărături pe ONG pentru decont, până și apa plată o trecea pe protocolul organizației. Nu plătea nimic din buzunar, nici benzină, nici telefonul și nici ieșirile la restaurante cu soția.

Soția președintelui organizației avea o societate care se ocupă cu organizarea de evenimente. Majoritatea evenimentelor organizate de acest ONG erau plătite la supra-suprapreț, de către soț, soției. Simplu și productiv!

Unul dintre ceilalți „project manager”, pe proiectele mari și de lungă durată, era fratele șefei unei agenții guvernamentale. În general nu făcea absolut nimic, dădea telefoane și cam toată lumea îl știa de boss, datorită relațiilor și cunoștințelor. Dintr-un singur proiect, destul de important, primea 1.800 de dolari pe lună, timp de 36 de luni. Celelalte persoane implicate în proiect erau două nepoate ale lui, ca asistenți de proiect.

Din board-room făcea parte un nume FOARTE important din PNL, șefa agenției guvernamentale de care spuneam mai sus și câteva persoane cu imagine din zona altor ong-uri sau politică.

Alți oameni care beneficiau de „sponsorizări” din partea organizației neguvernamentale erau profesori universitari, plătiți cu mii de dolari pentru câteva ore de seminarii, oameni din zona artistică, artiști care participau la diverse evenimente organizate de ONG, ziariști „de casă”, care fie erau invitați la un eveniment, fie vorbeau o oră la un seminar sau pur și simplu scriau un articol prietenos.

Deși luam banii degeaba, am decis să le dau cu flit. Când am aflat de șmecheriile financiare și, discutând cu unul dintre colegi, acestea mi-au fost confirmate, le-am spus că e o mizerie ceea ce se întâmplă acolo și că banii care le erau dați din donații, fonduri europene, de la guvern și foruri international, în loc să fie folosiți în scopul invocate inițial, erau luați cu japca, spălați și băgați sub pernă de ei. Puteam să tac, să le fac jocul, puteam probabil azi să am două-trei proiecte conduse de mine și să iau câteva mii de dolari degeaba. Nu mi-a plăcut!

Am plecat într-o zi fără să salut, fără să le spun nimic. N-am semnat demisie, nu le-am urat nici măcar sănătate. Am plecat, și atât.

La o săptămâna, primesc un mesaj pe Yahoo Messenger de la o voluntară, care mi-a spus că a luat foc sediul, în special toate documentele și arhiva. Am început să râd și am întrebat-o: „Le era teamă că îi torn sau ceva?” Mi-a răspuns și ea râzând, cu câteva emoticoane: „Mai știi?!”

Acum, dacă va întrebați de ce ONG-urile, în general, sunt atât de vocale, atât de active și atât de implicate, este pentru că sunt zeci de mii de oameni care trăiesc din șmecheria asta. Sunt zeci de mii de colaboratori, intelectuali, profesori, ziariști, oameni din zonă spectacolului ș.a.m.d. care au zeci de contracte anuale cu aceste organizații. Toate aceste lucruri sunt cunoscute de serviciile secrete, dar le permit existența pentru că atunci când este nevoie de „mineri” în stradă, reprezentanții ONG-urilor sunt „noii mineri”, alături de voluntarii naivi nevinovați, ușor de manipulat și angajații care nu și-ar permite să piardă salarii de mii de dolari luați absolut degeaba.

Evident că nu acuz toate organizațiile de astfel de jocuri, însă va pot spune cu siguranță că multe dintre ele fac doar acestea: FURT, EVAZIUNE, SPĂLARE DE BANI, ÎNȘELĂCIUNE.

Acum, după ce ați citit toate cele scrise, recitiți primele rânduri: 62.000 de organizații neguvernamentale, 90.000 de angajați, 1.250 de milioane de euro pe an, ca să realizați dimensiunile afacerilor și ușurința cu care sunt scoase mase mari de oameni în stradă, indiferent de scopurile mobilizării. Vorba poetului: „Ce-i mâna pe ei în luptă, ce-au voit acel Apus?” Tocmai am răspuns mai sus.

                                                                                                                                Daniel Constantin

 

Nota redacției: Klaus Iohannis, la fel ca Ion Iliescu în urmă cu exact 27 de ani – iunie 1990, laudă acești „noi mineri”, pe care i-a folosit cu succes la căderea Guvernului Ponta, după tragedia de la Colectiv și la scoaterea în stradă a oamenilor pentru dărâmarea Guvernului Grindeanu sub pretextul celebrei Ordonanțe 13.

iohannis_13

Iată ce scria ieri, 12 iunie 2017,  televiziunea de casă a președintelui, DIGI 24, trompeta trinomului Iohannis-SRI-DNA:

              Mesajul lui Klaus Iohannis pentru ONG-uri

Preşedintele Klaus Iohannis arată, în mesajul adresat către participanţii la Gala Societăţii Civile, că organizaţiile nonguvernamentale au „o capacitate formidabilă” în rezolvarea problemelor, reprezentând astfel un motor al schimbărilor bune din România.

Foto: Inquam Photos

Foto: Inquam Photos

„Felicit întreg sectorul asociativ pentru seriozitatea şi dăruirea cu care serveşte şi apără interesele oamenilor şi ale comunităţilor. De asemenea, admir modul în care a reuşit de multe ori să protejeze pe cei vulnerabili, dar şi democraţia, statul de drept, pădurile şi parcurile. Sunt enorm de mulţi oameni şi asociaţii care merită aprecierea mea pentru că s-au dedicat în ajutorarea familiilor, femeilor, copiilor, persoanelor cu nevoi speciale şi a celor care provin din medii dezavantajate. Mai mult, de fiecare dată când cultura, patrimoniul, clădirile, bogăţiile naturale au fost în pericol salvarea a venit de la dumneavoastră, aţi găsit imediat soluţii, v-aţi adunat forţele, cunoştinţele şi aţi acţionat. Apreciez sprijinul pe care îl oferiţi de fiecare dată, cu promptitudine, atunci când vine vorba de schimbări şi reforme legislative”, se arată în mesajul prezentat de către Ligia Deca, consilier de stat la Departamentul Educaţie şi Cercetare al Administraţiei Prezidenţiale, potrivit News.ro.

Preşedintele consideră că sectorul neguvernamental s-a impus ca factor determinant în societatea noastră.

„Societatea civilă, de-a lungul timpului, a reuşit să se dezvolte şi să se organizeze prin asumarea responsabilităţii în faţa unor nevoi sau probleme. Cei prezenţi în cadrul acestui eveniment reprezentaţi motorul schimbărilor bune din România, prin muncă şi implicare activă în comunităţi, prin faptul că reuşiţi să lăsaţi o amprentă pozitivă în viaţa multor oameni”, crede Iohannis.

El a dat asigurări că va fi deschis la propunerile şi proiectele ONG-urile şi că va facilita dialogul între stat şi societate.

„Organizaţiile non-guvernamentale demonstrează că au o capacitate formidabilă de a se solidariza în rezolvarea problemelor, nu numai prin identificarea şi scoaterea lor la lumină, ci prin implicare concretă, cu răspunsuri şi soluţii practice. Rolul societăţii civile a devenit unul extrem de puternic în prezent, dacă este să ne raportam la evenimentele recente. Prezenţa dumneavoastră în diferite regiuni, în diferite domenii, la momentul potrivit reprezintă o contribuţie esenţială în dezvoltarea dinamică a societăţii noastre”, se mai arată în mesajul prezidenţial.

Sursa: http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/mesajul-lui-klaus-iohannis-pentru-ong-uri-741725

 

2 Comments

  1. Mihiai

    trebuie luat exemplul lui Putin si a lui Orban…..toate ONG -urile dovedite ca au sponsorizare sorosista sa fie scoase in afara legii si defiiintate.

Trackbacks / Pings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.