IN MEMORIAM

Oierii în doliu, liderul Marcel Andrei a încetat din viață. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

    Cel mai cunoscut și cel mai apreciat apărător al drepturilor ciobanilor și crescătorilor de animale din România, Marcel […]

 

 

Cel mai cunoscut și cel mai apreciat apărător al drepturilor ciobanilor și crescătorilor de animale din România, Marcel Andrei, a încetat din viață marți seară. Marcel Andrei, cel care a fost președintele sindicatului crescătorilor de ovine și de caprine, nu a încetat până în ultima clipă să se lupte pentru ca fermierii să își primească subvențiile, să poată să își pășuneze animalele și, cel mai important, să fie respectați.

Marcel Andrei a trecut în neființă în seara zilei de marți, 19 aprilie. Un prieten apropiat acestuia a făcut anunțul chiar pe pagina de Facebook a lui Marcel Andrei. „Domnul Marcel Andrei – președinte al asociației crescătorilor de ovine a decedat în această seară. Dumnezeu să îl odihnească în pace”, se arată în anunț.

Crescătorul sibian Marcel Andrei s-a făcut remarcat în ultimii ani prin activitățile pe care le-a desfășurat din postura de Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din judeţul Sibiu și apoi din cea de președinte al Sindicatului Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine. A fost liderul care s-a implicat în organizarea celor mai mari proteste ale fermierilor din România, ultimul dintre ele, cel din decembrie, a reunit circa 8.000 de fermieri care au luat cu asalt Parlamentul României. În urma acțiunii, oierii au reușit să obțină abrogarea unor prevederi din Legea vânătorii prin care li se limita numărul de câini la turmă și pășunatul între 6 decembrie și 24 aprilie.

Cea mai mare supărare însă pe care poate a avut-o Marcel Andrei a fost un litigiu cu APIA și DNA care, în final, săptămâna trecut s-a transformat într-o trimitere în judecată, fermierului cerându-i-se să restituie statului subvenții totale de circa 450.000 de lei.

Sursa: http://agrointel.ro/

Nota redacției „Justițiarul”: A plecat dintre noi un foarte bun prieten al publicației conduse de mine și al meu personal, Marcel Andrei, președintele Sindicatului Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine din România. Luptele cu nedreptățile și cu corupția l-au adus la capătul puterilor. A făcut infarct, ieri seară, la ferma lui de la Hamba, județul Sibiu. Sistemul corupt din România și abuzurile acestuia l-au copleșit și l-au trimis spre pajiștile altei lumi. Mă sunase cu câteva zile în urmă ca să-mi spuna că i-a fost înscenat un dosar penal. Niciodată nu l-am simțit atât de dezamăgit și mâhnit ca în acea ultimă convorbire telefonică. Mi-a spus că trebuie să ne întâlnim neapărat zilele acestea. Din păcate, întâlnirea nu a mai avut loc…

Adio, prieten bun, ai fost un om deosebit și vei rămâne în memoria mea ca un mare altruist, un luptător pentru interesele celor mulți! Plâng ciobanii, urlă câinii de la stână a moarte, lăcrimează mioarele, plâng și eu. Dumnezeu să te odihnească, nea Marcel!

                                                                                                       Marius Albin MARINESCU

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *