Lichele

Onorabilul ministru/general: născut talent… distrus speranță!

  În rândul unor comentatori, „influenceri” sau analiști se rostogolește o întreagă isterie despre un onorabil domn Ciucă, profesionistul desăvârșit, […]

 

În rândul unor comentatori, „influenceri” sau analiști se rostogolește o întreagă isterie despre un onorabil domn Ciucă, profesionistul desăvârșit, ministrul cu perspective să devină premier sau specialistul pe „burta” căruia încearcă PNL să își șlefuiască imaginea! Mai lipsea fotografia generalului ajuns politician (sau mai bine zis a politicianului care s-a ascuns sub uniforma de militar) la panoul cu „angajatul lunii”!

Cine a cultivat ideea că dl. Ciucă, Nicolae-Ionel Ciucă, ar fi altceva decât un arivist și un oportunist ordinar este cel puțin superficial, dacă nu la fel de intenționat să coboare în derizoriu ideea de competență. La fel cum „marele profesionist” nu se poate lăuda „decât” cu distrugerea Armatei, sistematic și cu o pasiune demnă de o cauză mai bună, nici argumente care să-l recomande drept salvatorul națiunii nu se pot găsi. În fapt așa cum se prezintă, groparul Armatei României, cam la fel ar performa și din poziția de premier sau oricare alta ar mai avea vreun inconștient să-i ofere.

                              O introducere în… dezastru

Nicolae Ciucă se află, de cel puțin 7 ani, la nivelul superior al deciziei în Armată, de unde a avut oportunități să-și demonstreze calitățile de lider mai mult decât oricare alt ofițer activ al ultimilor 20 de ani. Din nefericire, pentru militari și pentru țară, în această perioadă Ciucă a îngropat personal sau a contribuit direct la eșecul tuturor programele majore de înzestrare, a distrus sistemul de recrutare, educație și formare, pe cel medical și de asistență socială, a distrus managementul resurselor umane și a anulat șansele unei reconstrucții a Armatei, a înlăturat perspectiva promovărilor pe competență și profesionalism, a cultivat obediența și propriul grup de interese, iar de când este ministru a înlăturat total controlul civil asupra Armatei.

Înzestrarea și modernizarea Armatei, modul în care sume imense din bugetul țării sunt plătite tribut către puteri străine, în timp ce militarii noștri sunt prost îmbrăcați, nu au hrană, nu au armament și muniție, nu dispun de infrastructura necesară instruirii, echipamentele sunt doar cârpeli jalnice, iar clădirile cad peste soldați, toate acestea reclamă atenția unor articole mai largi.

Pentru a înțelege însă impactul devastator al domnului Ciucă asupra Armatei și capacității de apărare a țării trebuie spus că, în ultimii 7 ani, Ciucă a fost cel care a condus/ comandat majoritatea achizițiilor și cel care a avizat documentele de bază care declanșau procedurile. Toate programele majore de înzestrare au la origine documente cu cerințe operaționale și cu nevoi ale misiunii elaborate exclusiv de către beneficiarii acestora, adică structurile conduse de Ciucă (general sau ministru).

                               Drumul miliardelor din înzestrare

Unde s-au dus peste 7 mld dolari din bugetul Armatei? În 7 baterii Patriot care vor rugini în depozite, a unor rachete HIMARS pe care nicio țară NATO din Europa nu le mai are, a unor Piranha care nu sunt compatibile cu sistemele noastre și a unor fabuloase F16 inoperabile pentru că sunt vechi și trebuie modernizate sau pentru că infrastructura nu este finalizată și piloții nu se pot instrui. Dacă în anul 2017 generalul locotenent Anastasof a încercat să se opună achiziției avioanelor F16, în condiții umilitoare, a fost schimbat, iar dacă generalul maior Uifăleanu a încercat să accelereze procedurile de achiziții pentru echipamente vitale, în detrimentul unora inutile, iarăși a fost schimbat. În schimb prosperă Lockheed Martin și Raytheon Technologies sau General Dynamics (corporația care deține firma Mowag, producătorul Piranha) companiile americane care primesc peste 6 mld dolari. Cei aproape 1 mld dolari plătiți pentru F16 se întorc tot la Raytheon Technologies care va vinde avioane F35 Portugaliei. O privire mai atentă asupra achizițiilor Armatei României și vom realiza cum am aruncat miliarde, iar capacitatea noastră de apărare este sub nivelul anilor 80. Despre asta însă, pe larg, cu argumente, într-un alt material.

                                            „Apelul bocancilor”

Înaintea înzestrării, achizițiilor de echipamente sau infrastructurii, managementul resurselor umane este domeniul care ar trebui să îngrijoreze cel mai mult și unde Armata României sângerează efectiv. Amestecul de haos, interese obscure, abuzuri și ilegalități a căpătat valențe greu de imaginat cu Ciucă la conducere. Principiile care ar trebui să stea la baza evoluției în carieră se aplică secvențial și exclusiv pentru cei care mai cred că Armata este o instituție serioasă, în care promovările se fac pe criterii de profesionalism și rezultate în activitate.  Altfel, cadrul normativ este amendat ori de câte ori interesul o impune, nu există o planificare a carierei sau cel mai mic interes pentru cultivarea competenței, niciun tânăr militar nu are habar pe ce funcție sau în ce structură va activa peste 2-3 ani. Cum ar putea fi altfel când mulți indivizi de la vârful Armatei au beneficiat de culoare favorabile, în detrimentul respectării unei evoluții firești, pentru că au în comun … strânse legături cu Statele Unite, sprijin politic sau servesc intereselor domnului Ciucă. Altfel, stagiile pe funcții și experiența la eșaloanele inferioare sunt doar pentru fraieri și indezirabili. Pentru băieții deștepți din Armată regulile se aplică prin soluții personalizate.

Astfel, generalul locotenent Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, și succesor al domnului Ciucă, a fost un an de zile comandant de brigadă, doi ani de zile comandant al Diviziei Multinaționale din București (în fapt un comandament care nu are nimic în subordine și care doar se joacă de-a armata) și câteva luni locțiitor al distinsului domn actual ministru. Pentru a i se face culoar au fost înlăturați de pe funcții sau umiliți generali care au condus ani de zile categorii de forțe, care aveau experiență și realizări cât nu va aduna obedientul Petrescu în toată cariera. Generalii Scarlat, Anastasof, Uifăleanu sau Toader nu răspundeau însă singurului criteriu pe care Ciucă l-a cultivat în carieră, lipsa coloanei vertebrale. O carieră construită pe misiuni externe, dintre care 3 ani în SUA, un Colegiu de război în țara partenerului strategic și generalul locotenent Daniel Petrescu este gata să-i servească pe cei care i-au sprijinit ascensiunea.

Generalul maior Berdilă Iulian, este un alt exemplu despre cum 6 (șase) cursuri de lungă durată în SUA te recomandă pentru funcția de șef al Statului Major al Forțelor Terestre. După ce a condus câteva luni aceeași Divizie Multinațională din București, iar anterior aproape 2 ani o brigadă de unde a fost extras pentru a se face uitat dosarul penal deschis pe numele său, a prins două stele într-un an și comanda celei mai mari categorii de forte armate. Generalul Berdilă are cursuri și specializări în SUA câte nu apucă să facă într-o carieră completă un ofițer american, iar „prietenia” acestuia cu câțiva „angajați” ai SUA l-a ajutat atât în mușamalizarea procesului penal cât și în ascensiunea fulminantă. În fapt dânsul nu este chiar feblețea domnului Ciucă, dar partenerul strategic poate fi uneori mai persuasiv decât dealul Cotrocenilor.

                                 O imagine bazată pe o știre falsă

Onorabilul domn Ciucă este însă expresia deplină a modelului de success în… politica-militară. După ce a ocupat câteva luni funcția de șef al Statului Major al Forțelor Terestre și alte câteva pe cea de locțiitor al șefului Statului Major General (model transmis parțial succesorului Petrescu), a subordonat Armata deplin intereselor politice și a coborât în banal și derizoriu onoarea militarului roman. Declarația din iunie 2018 „Consider atât de sfântă onoarea și demnitatea de a fi fost șeful Statului Major al Apărării încât, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva. […] Nu voi face politică. Voi face tot ceea ce îmi stă în putere şi îmi va îngădui viitorul să sprijin această instituție. Dar nu dintr-o funcție publică” este mai mult decât suficientă pentru a înțelege probitatea distinsului general.  Onorabilul avea în vedere valori morale cu valabilitate limitată în timp, pentru că, începând cu toamna aceluiași, an generalul Ciucă a pus Armata Română la dispoziția interesului politic al PNL și al lui Iohannis. S-a scris atât de mult și s-a demonstrat atât de clar cum a încălcat Ciucă legea, cum a făcut politică deși era șeful Armatei, iar reacțiile au fost atât de palide încât chiar nu mai merită dezvoltat subiectul. Acum un an de zile, când cabinetul Orban se afla în perioada de gestație, generalul în activitate Nicolae Ciucă a oferit certitudine, dincolo de echivoc, faptului că, într-o majoritate covârșitoare, în spatele unui general stau influențele și interesele politice. Erau doar șoapte despre necesitatea unui sprijin politic dacă vreun militar are în vedere o carieră spre vârful Armatei, domnul Ciucă nu a făcut decât să elimine suspiciunile cum că ar putea fi și altfel. Printre ofițerii cu onoare și dragoste de țară circulă un principiu pe care își clădesc stilul de conducere, „exemplul personal”. Dureros exemplu oferă domnul Ciucă tinerilor militari.

Onorabilul domn Ciucă nu și-a construit doar cariera cu sprijin din exterior, a lucrat și pentru imagine cu grijă și cam singurul profesionalism de care dă dovadă. În urmă cu câțiva ani Radu Dobrițoiu, un angajat al TVR care sprijină fără rezerve ascensiunea generalului și pe a grupului de interese din jurul său, produce o mistificare de presă sub titlul „Bătălia de la Nassiriyah, prima lupta a Armatei Române de după cel de-al doilea război mondial”. Astazi i-am pune reportajului eticheta „fake news” dar în urmă cu câțiva ani era doar o minciună ordinară. Nu există în istorie nicio batălie de la Nassiryah în perioada în care domnul Ciucă se asundea în comandamentul batalionului, cum nu există performanță remarcabilă a domnului Ciucă în ultimii 7 ani de când păstorește destinele Armatei. Asta doar ca să înțelegem lipsa totală de scrupule a unui individ care, demonstrat, calcă orice în picioare pentru a-și alimenta orgoliul și îngâmfarea.

                          Sistemul „PCR” – pile, cunoștințe, relații

În timp ce militari onești sunt supuși umilințelor unor comisii de selecție lipsite de transparență și reglementări fără echivoc, generalii armatei au statut special și nu răspund decât atunci când nu se supun intereselor de partid. Managementul resurselor umane în Armată este un amestec de întâmplare, corupție, interese obscure și servilism față de… Ciucă.

Avansările de anul acesta sunt un alt exemplu despre cum gașca aflată la putere, în politică și în cercul lui Ciucă, înțelege să își manifeste influența în Armată. Astfel, doamna de suflet a distinsului ministru Ciucă, colonelul Cristea Paula, primește o stea de general după ce anul trecut stelele au coborât pe umerii soțului, generalul de brigadă Ionel Cristea. La câte nopți târzii petrece Paula în cabinet, lângă (mă)Ciucă, o stea pe umărul soțului s-a dovedit a nu fi fost o compensație suficientă. Încercați să aflați care este funcția doamnei general de brigadă sau contribuția la evoluția Armatei. Deși prestează de facto ca director de cabinet al domnului ministru, după ce vreme de câțiva ani a fost un fel de șefă de cabinet a generalului Ciucă, de jure a ocupat o funcție de general pentru care altcineva trebuia să îndeplinească sarcinile. Acum nu este clar dacă poziția actuală este onorifică sau deplină, dar curând vor apărea articole cu familia de generali din Armată.

Generalul de brigadă Dragoș-Marian Popescu, șeful Direcției Medicale, primește încă o stea în condițiile în care realizările acestuia sunt total inexistente, sistemul medical militar este incapabil să își îndeplinească misiunea de bază, iar spitalele militare sunt afaceri de familie și subordonate influenței caracatiței politice sau de afaceri. Dragoș-Marian Popescu are însă o mare calitate, este vărul primar al lui Virgil Popescu, ministrul economiei. De când a ajuns Virgil ministru cad stele peste văru’ Dragoș de zici că-i noaptea Perseidelor. Între timp spitalele militare sunt departe de esența existenței lor, iar în vremuri de pandemie și-au demonstrat cel mai evident limitele. Proaspătul general maior Popescu lasă sarcinile conducerii Direcției Medicale unui subofițer, individ care umilește personalul acestei structuri și face praf un întreg sistem, întrucât dânsul este foarte preocupat de jocurile politice și speră să ajungă la conducerea Institutului Național de Medicină Aeronautică și Spațială.

Colonel Florin Oancea, un alt membru al Gărzii Pretoriene din jurul domnului Ciucă, este răsplătit cu gradul de general la mai puțin de un an după ce a fost uns  comandant (director general) al Institutului  Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Este singura realizare a legendarului institut de cercetare, a produs un general după ce în 40 de luni de management militar ne-a umplut doar de promisiuni și planuri de resuscitare. Să nu vă păcălească diploma proaspătului general, „dom’ doctor” s-a orientat încă din tinerețe către funcții administrative, că doar nu era să se obosească în sala de operații. O privire către evoluția profesională ne aduce în atenție un șir interminabil de cursuri, unele mai puțin utile ca altele, încât se ridică firesc întrebarea, când mai are timp un astfel de medic să mai și practice? Medicina adică, nu lingușeala și plecaciunea în fața domnului Ciucă. Domnul Oancea este specialist în cercetare medicală pe cât este alt general al lui Ciucă profesor universitar, generalul de brigadă Dorin Pleșcan comandantul (rector) Universității Naționale de Apărare „Carol I”, singurul rector al unei universități care nu deține titlul științific sau universitar. Dar și domnul Pleșcan a fost șef de cabinet pe la Ciucă.

Cele câteva exemple sunt doar palide dovezi ale modului în care Nicolae Ionel Ciucă distruge consecvent și sistematic Armata României. Sunt atâtea abuzuri care au înscăunat indivizi mediocri în funcții pe care nu le meritau încât este greu să avem o imagine, măcar parțială, a fenomenului. Mai devreme sau, cel mai probabil, mult prea târziu, se va constata dezastrul produs de acest modest ofițer, Nicolae Ciucă, cum se va realiza și mistificarea din jurul său. Este suficient să vorbească cineva cu militarii Armatei, îngroziți de degradarea unei instituții în care și-au lăsat sănătatea, lacrimile, speranța… chiar viața!

                                               Jurământ batjocorit

Noi, românii, avem nevoie de Armată doar dacă războaie sau alte amenințari ne bat la porți, cum  ne gândim ce bine ne-ar fi prins niște spitale funcționale doar după ce vedem cum ale noastre iau foc. Proverbul atât de înțelept cu omul gospodar care își face vara sanie, nu a avut niciodată o reflectare mai clară decât pandemia prin care trecem. În condiții normale Armata ar fi trebuit să fie vârful de lance al luptei cu pandemia. Cele 12 spitale militare ar fi trebuit să fie în linia întâi, fiecare ar fi trebuit să fie pregătit pentru a răspunde unei amenințări biologice, dacă sistemul ar fi fost gestionat de profesioniști. Dacă generalii Armatei ar fi avut onoare și credință, dacă nu s-ar fi coborât în mocirla jocurilor politice și dacă ar fi fost liderii către care să privească trupele, cu admirație și încredere.

„Jur credință patriei mele România, jur să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții […]“. Niciun militar nu jură credință președintelui, parlamentului sau guvernului (cu litere mici când sunt populate de indivizi care nu-și respectă poporul), cu atât mai puțin unui klausică, marcelică sau oricare banal sică ajuns din întâmplare purtător de mandolină. Nu jură credință ministrului, fie el și al apărării naționale, cum nu jură credință generalilor din Armată. Imnul Național nu-i provoacă fiori niciunui militar la gândul că își așază, ipocrit, clasa politică mâna la inimă sau pentru că un ministru sau senator mai depune o coroană de flori la mormântul camarazilor pentru care „cu prețul vieții” a fost legământ de onoare. Privațiuni și responsabilități nu-și asumă militarul de dragul generalilor care își vând sufletul și camarazii pentru stele, unui grup de interese care scoate România la vânzare sau a unei găști pentru care politica este mijloc de îmbogățire. Militarii jură credință poporului, să-l apere, cu prețul vieții. Cine îi apără, însă, pe militari? Când sunt umiliți în fiecare zi, când le sunt numărate florile din coroane, prea multe dintr-o pensie „specială”, când sunt batjocoriți de politicieni în goană după voturi ieftine sau de proprii generali ahtiați după onoruri efemere. Cine ne apără Armata? Măcar cât să avem speranța că are cine să ne apere pe noi!

Din nefericire pentru poporul român întotdeauna marile provocări ne-au prins nepregătiți și având la conducere indivizi care nu meritau această țară. Din nefericire, o țară este mult mai ușor de distrus din interior, iar o țară cu o armată condusă de generali corupți și obedienți intereselor externe nici măcar nu mai trebuie distrusă. E bună doar de muls!

                                                                          Pan Themis, vineri, 4 decembrie 2020

Citiți și Generalul pupenklaus Nicolae Ciucă, un impostor cu imaginea contrafăcută!

14 Comments

 1. Daca e asa atunci e omul potrivit la locul potrivit! NU pierdem o secunda in procesul de distrugere a patriei dimpotriva marim viteza!

  • Gânditorul

   Din păcate este perfect adevărat. Este dezastru. Cu acești purtători de uniforme, dacă ar fi un război adevărat, să ne ascundem în munți.

 2. livadaru emil

  VOI DE LA ‘JUSTITIARUL’ N-ATI STIUT CINE-I INDIVIDUL ATI TACUT MALC IAR ACUM DOVEDANDU-I IMPOSTURA ATI FACUT RAHATUL PRASTIE, E SI TARDIV SI FARA SENS

  • Gânditorul

   Chiar dacă ar fi fost prezentat în adevărata “lumină” tot el ar fi fost ales de către guvernatorul coloniei mioritice. Nu au încercat să reducă la tăcere prin încheierea site-lui Justiţarul?

 3. Georgeta

  Acest individ Ciucă trebui destituit din functie, sa i se ia toate gradele la fel si lui nevastasa si la restul care nu corespund cerintelor armetei romane. Toti acesti indiviji trebui bagati la puscarie pentru abuz în serviciu, distrugerea armatei, si a banului public.

 4. Priviti-i pe cei doi clovni intr-un spectacol national,unde pe scena pe care ei se”reproduc”fara exercitii sexuale,se pune,in mod serios,Tara la cale.Priviti-i,cat de ridicol apar../Tara asta,care a dat nastere atator astrii ai umanitatii,genii care au impins omenirea in sus spre stele,a ajuns la gradul umilirii fara rusine,cu asemenea ipochimeni care se considera oameni.Domnule Malaiele i-a exemplu,pentru crearea minunatelor tale caricaturi.E greu sa mai gasesti alte exmplare in realitate.Imortalizeaza-i in lada de gunoi a istoriei Romaniei.Acestia nici nu pot fi incadrati in notiunea complexa a poporului roman,ei sant aschii,pe dinafara trunchiului unui popor,cu atat mai putin a natiei romane,din care astia se exclud.

 5. IQ100

  Mai ieti alaltăieri am primit pe fb cred in banc grumos di elegsnt fedpre vim gscea ordine Fl General la Guwerner.Bancul ii trata prietenos si usor critic colegial pe toti, in stilul unei Gazete de Perete ceaușiste. Gen Dle Câțu, sa va tundeti!
  Am mancat jumate de lămâie nstur dupa sceea.

  • IQ100

   Sorry tastare.
   Reiau prima parte.
   Am primit mai ieri un banc frumos si elegant despre cum facea ordine Dl.General la Guwerner…etc

 6. sodiu

  In colonie sunt promovati genul asta de indivizi. Singurul atu pe care il au este slugarnicia fara limite.

 7. coltescu

  asta e in stare sa dea vaccinul la toata armata ca sa ramanem fara aparare…de fapt, asa sunt ordinele peste tot, armata si politia onu (formata din chinezi) va inlocui armatele si politiile nationale.
  Numai DUmnezeu ne mai poate scapa de orbire si prostie.

 8. DESPRE VIITOAREA :

  „28. Armata UE ”

  CIUCA PRECIS CA VA TRAGE IN ROMANII RASCULATI DACA-L COMANDA MERKEL SI NOUA ARMATA EU LA CARE LUCREAZA MERKELISTII !
  VAD CA EUGEN SIMION NU VREA SA IASA DIN EU !!!
  DECE OARE ? EL CICA VREA “O IOROPA A NATIUNILOR ”
  SE COACE DE O NOUA ARMATA EU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  DE-ASUPRA NATIUNILOR !
  comentariu postat pe incorect politic ro tratand problema “armatelor”.

  A PROPOS DE POSIBILA VIITOARE MACIUCA “IOROPEANA” A LUI CIUCA, CONTRA ROMANILOR !

  caroline gunderode

  December 12, 2020 at 1:30 pm

  DOAMNELOR SI DOMNILOR,

  EUGEN SIMION A ZIS -SI O REPETA DACA-L INTREBATI – CA EL “NU VREA SA IASA DIN EUROPA DAR VREA O EUROPA A NATIUNILOR” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  PRIVITI MAI JOS CE VOTEAZA MERKELISTII – DEOCAMDATA 5 TARI S-AU OPUS !!! DECI PROIECTUL DE TRIBUNAL UNIC SUPRASTATAL CARE SA TE ARESTEZE LA MARELE CAPRICIU , SECONDAT DE ARMATA SA UNICA – FARA SA DEA SOCOTEALA NICI-UNUI STAT SI NICI-UNUI ALT TRIBUNAL STATAL – este intepenit !
  DOAR MOMENTAN CACI MASONII II DAU INAINTE PANA LE IESE PASENTA DACA GOII PROSTI NU FAC NIMIC !

  SEMNALAT DE FLORIAN PHILIPPOT IN FRANCEZA !!!AICI:
  Révélations sur le projet FOU de Justice et d’Armée européennes !
  32,638 views
  •Dec 9, 2020
  Révélations sur le projet FOU de Justice et d’Armée européennes !

  AICI ESTE UN PROIECT AL PARTIDULUI GERMAN SPD :

  NEAPARAT PUBLICATI TRADUCEREA MECANICA DE MAI JOS A ACESTUI ARTICOL CITAT DE PHILLIPOT, DIN LIMBA GERMANA – AM AFLAT DE NOUA INITIATIVA DE A STABILI UN TRIBUNAL CENTRALIZAT CARE SA NU DEA SOCOTEALA NIMANUI – TREBUIE IESIT IMEDIAT DIN EUROPA – ALARMATI-O PE SOSOACA : TE ARESTEAZA EI SI TE INCHID INTR-O HRUBA FARA SA MAI DEA SOCOTEALA NIMANUI !!! TOCMAI AM AFLAT-O DE LA FLORIAN PHILIPPOT(fostul consilier al lui Marine LE PEN) !!!
  „28. Armata UE ” va fi infiintata pentru a ataca popoarele daca se rascoala – 5 TARI NU AU SEMNAT !!!

  SURSA – traducere mecanica din ziarul “Welt am Sonntag” a articolului de mai jos :
  Quelle: Welt am Sonntag 15.11.2020

  POLITICĂ

  GERMANIA
  POLITICA DE APĂRARE
  „Initiativa revoluționara” pentru o armată europeană independentă
  Publicat pe 15.11.2020 |
  De Thorsten Jungholt

  “Scopul nostru este de a îmbunătăți capacitatea UE de a acționa independent de problemele obositoare ale suveranității”, a spus Fritz Felgentreu (SPD)
  Sursa: REUTERS
  Social-democrații din Bundestag au dezvoltat un plan pentru o armată europeană independentă, la care WELT AM SONNTAG este disponibil exclusiv. „28. Armata UE “ar trebui să fie direct subordonată Comisiei UE.

  D.Politicienii din domeniul apărării SPD vor să ofere integrării militare lente a Europei un „impuls revoluționar”. Într-o lucrare de douăsprezece pagini disponibilă exclusiv pentru WELT AM SONNTAG, Grupul de lucru pentru politica de securitate și apărare a grupului parlamentar SPD din Bundestag solicită introducerea unui „28. Armata UE “.

  În loc să se concentreze asupra dezvoltării în continuare a cooperării între cele 27 de forțe armate naționale ca și până acum, urmează să fie creată o nouă armată separată – paralelă cu trupele naționale, cum ar fi Bundeswehr . Armata a 28-a va raporta direct Comisiei UE și va fi responsabilă pentru un nou comisar pentru apărare. Controlul politic va avea loc prin intermediul unei comisii de apărare, care ar fi înființată și în Parlamentul European; urmând exemplul armatei parlamentare germane, deputații europeni ar decide operațiunile cu majoritate simplă la cererea comisiei.

  “Scopul nostru este să îmbunătățim capacitatea UE de a acționa independent de problemele obositoare ale suveranității”, a declarat Fritz Felgentreu, purtătorul de cuvânt al politicii de apărare pentru grupul parlamentar SPD, la WELT AM SONNTAG. “Pe lângă capacitatea existentă de a pune în aplicare politica comercială și unitatea mai mare dorită în diplomație, Armata 28 poate consolida în mod durabil pilonul militar al cooperării europene.”

  CITEȘTE ȘI
  “Soldații Bundeswehr în Afganistan”
  BUNDESWEHR ȘI SOCIETATE
  „Dacă această țară vrea o armată, are nevoie de războinici”

  Conform lucrării conceptuale, nucleul Armatei a 28-a se bazează pe grupurile de luptă deja existente. Potrivit acestui fapt, armata se bazează pe aproximativ 1.500 de soldați în capacitățile sale inițiale. Pe termen mediu, ar trebui să crească până la dimensiunea unei brigăzi de trupe de luptă consolidate și astfel să crească la aproximativ 8.000 de soldați, inclusiv elemente de sprijin precum logistica și serviciile medicale.

  Lucrul special al ideii: membrii Armatei a 28-a nu sunt furnizați din contingente ale forțelor armate naționale, ci sunt recrutați din soldați profesioniști care servesc deja în armatele UE și solicită posturi individuale. Când se alătură armatei a 28-a, acești soldați nu mai sunt subordonați structurilor lor de comandă naționale, ci unui „șef de apărare” al UE, similar inspectorului general al Bundeswehr. El va fi numit la propunerea comisarului pentru apărare după aprobarea de către Parlament.
  „Aceasta este o sugestie extraordinară”
  Fostul comisar pentru apărare al Bundestag, Hans-Peter Bartels (SPD) , salută această mișcare. “Aceasta este o super-propunere care este potrivită pentru eliminarea impasului la Bruxelles”, a spus Bartels WELT AM SONNTAG. „Și un lucru este clar: grupurile de luptă rotative nu și-au dovedit într-adevăr valoarea.” De fapt, Comisia UE are în prezent probleme în găsirea furnizorilor de trupe pentru grupurile de luptă ale UE pentru prima jumătate a anului 2021; Germania și Italia vor fi în continuare la conducere până la sfârșitul lunii decembrie Grupuri de luptă cuprinzând aproximativ 1500 de soldați care sunt disponibili exclusiv pentru UE ca forțe de reacție rapidă la criză.
  Potrivit informațiilor din partea WELT AM SONNTAG, Comisia UE a cerut acum Berlinului și Romei să continue sarcina încă cel puțin trei luni. Potrivit rapoartelor, Ministerul Federal al Apărării a semnalat practic pregătirea – dar numai dacă alte competențe parțiale sunt preluate din alte țări.

  Lucrul special al ideii: membrii Armatei a 28-a nu sunt furnizați din contingente ale forțelor armate naționale, ci sunt recrutați din soldați profesioniști care servesc deja în armatele UE și solicită posturi individuale. Când se alătură armatei a 28-a, acești soldați nu mai sunt subordonați structurilor lor de comandă naționale, ci unui „șef de apărare” al UE, similar inspectorului general al Bundeswehr. El va fi numit la propunerea comisarului pentru apărare după aprobarea de către Parlament.
  „Aceasta este o sugestie extraordinară”
  Fostul comisar pentru apărare al Bundestag, Hans-Peter Bartels (SPD) , salută această mișcare. “Aceasta este o super-propunere care este potrivită pentru eliminarea impasului la Bruxelles”, a spus Bartels WELT AM SONNTAG. „Și un lucru este clar: grupurile de luptă rotative nu și-au dovedit într-adevăr valoarea.” De fapt, Comisia UE are în prezent probleme în găsirea furnizorilor de trupe pentru grupurile de luptă ale UE pentru prima jumătate a anului 2021; Germania și Italia vor fi în continuare la conducere până la sfârșitul lunii decembrie Grupuri de luptă cuprinzând aproximativ 1500 de soldați care sunt disponibili exclusiv pentru UE ca forțe de reacție rapidă la criză.
  Potrivit informațiilor din partea WELT AM SONNTAG, Comisia UE a cerut acum Berlinului și Romei să continue sarcina încă cel puțin trei luni. Potrivit rapoartelor, Ministerul Federal al Apărării a semnalat practic pregătirea – dar numai dacă alte competențe parțiale sunt preluate din alte țări.

 9. Valentin

  Bună ziua! Comentariul este exsecrabil. Înainte de a posta ceva mai uitați-vă și în oglindă. Modernizarea armatei a venit odată cu acest Ciucă. Reformele au venit tot cu el odată. Să ne amintim de toți cei dinaintea lui, marinari, aviatori etc. ARO-uri, DAC-uri, TAB-uri toate rablele vechi de zeci de ani care mai mult au stat cu capota ridicată. Pentru vechii ofițeri și sigur sunt mulți din aceștia care își dau cu părerea, inamicul nu era America ci militarul în termen acel biban care trebuia umilit si calcat in picioare. Si ar fi multe de spus, dar…

 10. Ciuca

  STRATEGIA NATIONALA DE APARARE.
  Articol unic:
  Dati foc granelor, otraviti fantanile si fugiti in munti!

 11. satan existã

  Românii nu au nevoie de armată!pentru ce?ca să iasă pe străzi cu tancuri să sperie oamenii?să nu mi spuneți că nu se puteau împotrivi,astea s povești!
  Dacă alogenii și impostorii ãștia de la vârf le vor zice să tragă n populație pe motiv de refuz a sinuciderii prin vaccinare,ei așa trebuie să facă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.