Atitudini

Operaţiunea „Mitingul Diasporei”, întrebări la care trebuie să răspundă SRI-ul

                                        […]

                                                                               

                                                                                       Motto: „Mulţi văd puţini pricep.”

Care este a fost intenţia şi obiectivele avute de către cei care au iniţiat organizarea acestui miting al diasporei din 10 august? Şi aici nu mă refer la organizatorii de faţadă care au renunţat la statutul lor cu câteva zile înainte de derularea mitingului propriu-zis, şi anume „Federaţia Românilor de Pretutindeni” prin persoana lui Emanuel Cioacă, preşedintele acestei organizaţii. De ce au procedat în acest fel? Simplu. Pentru că acesta a fost informat cu anticipaţie de faptul că vor avea loc acte de provocare, reacţii violente din partea protestatarilor, precum şi contrareacţii din partea Jandarmeriei. Procedând astfel n-a vrut să-şi asume responsabilitatea în cazul care protestele ar fi degenerat (ceea ce de altfel s-a şi petrecut). În acest fel, iniţiatorii scoşi la înaintare au evitat posibilitatea de a fi traşi la răspundere, inclusiv penal. Acest fapt atestă caracterul premeditat al acestei operaţiuni.

O caracteristică aproape generală în declanşarea unor asemenea evenimente o constituie influenţarea simultană a celor două tabere care se doresc a fi confruntate. Pentru aceasta este necesară infiltrarea sau existenţa prealabilă de o parte şi de alta a părţilor implicate a unor persoane care să acţioneze astfel încât scenariul elaborat în culise să fie transpus în practică cu maximă acurateţe.

Pentru a genera haos care să degenereze în violenţă s-a operat simultan la ambele capete.

S-a început pe facebook cu declaraţii ale aşa zişilor protestatari care incitau la violenţă extremă.

Cine se găseşte în spatele lor şi mai ales cine i-a finanţat, iată o întrebare la care SRI-ul este obligat să răspundă. Răspândaci de pe facebook, identificabili, cei care au incitat la violenţă extremă prin mesajele pe care le-au postat, nimeni nu-i întreabă nimic?

Oricine încearcă să oprească această revoluție va fi judecat de tribunalul internațional. Eu vorbesc despre revoluție, nu de un protest. Orice jandarm care ni se opune va fi judecat dacă mai ajunge acolo, pentru că avem dreptul să îl ucidem. Din punct de vedere juridic, dacă ai de a face cu structuri criminale, ai voie. Eu am dreptul să îi iau viața, să îi iau pistolul și să îl împușc în cap dacă se opune. Îmi susțin aceste afirmații.” (Ovidu Grosu, 6 august 2018)

Nu luați copii cu voi la protestele din 10 – 11 august!! Aceste proteste nu vor mai semăna cu cele trecute. Aceste proteste NU vor mai fi pașnice!” (Cezar Cristian Fântânaru, Facebook, 31 iulie)

În 10 august trebuie să facem orice este necesar pentru a stopa #ciumarosie. Indiferent ce se va întâmpla atunci, noi suntem în legitimă apărare.” #NextLevel

Trebuie să ocupăm Piața Victoriei și curtea Guvernului României. O ocupăm legal, iată cum. Constituția ne dă dreptul de acces în orice instituție publică, pentru a depune petiții, luni depunem toți petiția noastră, vineri ne așezăm la coadă, atât de simplu este și legal, Jandarmeria nu are dreptul să ne oprească. Dacă vor încerca, ne vom apăra drepturile legale. Trebuie să luptăm pentru drepturile noastre și nimic nu se obține fără luptă.

Dacă ne strângem un milion și seara plecăm acasă, ne adunăm degeaba, ne vor ignora. Mai bine să fim 10.000 de patrioți hotărâți și determinați să-și atingă scopul. Vineri mergem toți în curtea Guvernului să ne punem la coadă. Dacă nu facem asta, Dragnea devine invincibil.” (Mălin Bot)

Știți oamenii ăia care de departe par ceva și de aproape sunt fix nimic? Mulți rău am cunoscut în ultimul timp! Unii dintre ei se jură că au principii. De data asta nu e numa’ #muiepsd, este #muievouă, javrelor! Să vă țineți bine când o să-mi consumați voi mie răbdarea. La voi nu merge cu bunul simț, iar eu m-am saturat să fim noi ăia mai inteligenți.” (Angi Șerban, 10 august, ora 7.38)

Evident că zvonurile lansate, şi anume că acest miting ar viza o răsturnare a guvernului printr-o intervenţie în forţă s-au dovedit false şi nu au avut o acoperire reală în structura protestatarilor şi nici nu au fost validate de faptele propriu-zise. Nu au existat ca în Operaţiunea Maidan din Ucraina forţe paramilitare special antrenate ci doar membri ai unor ONG-uri din sfera söroşistă. Prezenţa unor astfel de forţe militare nu şi-ar fi găsi de altfel utilitatea în Bucureşti. Prin operaţiunea pe care au derulat-o în Kiev, americanii vroiau să atragă Ucraina în sfera lor de putere. România are deja statut de colonie şi este membru NATO, fiind în fapt aservită atât Uniunii Europene cât şi SUA. Ruşii sunt şi ei prezenţi la împărţirea prăzii, a se vedea resursele de gaze naturale din Marea Neagră. Două dintre de organizaţii participante active la acest miting au fost Antifa alături de organizaţia progresistă autointitulată Miliţia Spirituală, ambele beneficiind de aceiaşi sursă de finanţare, în persoana membrului activ al lojei B’Nai B’rith George Söros. Acest individ nu acţionează singur aşa cum presa îl prezintă adeseori ci este integrat într-o structură de putere în calitatea sa de executant şi finanţator a unor proiecte elaborate în culise.

În cazul evenimentelor generate din 10 august 2018 s-a dorit şi s-a obţinut o confruntare violentă între forţele de ordine şi protestatari.

Jandarmeria a fost alertată şi, într-adevăr, trupele au procedat în teren în conformitate cu gravitatea faptelor care li s-au comunicat că ar urma să se petreacă, respectiv o tentativă de lovitură de stat care ar urmări răsturnarea guvernului. Aceste informaţii au fost cele care li s-au transmis şi care li s-au inoculat printr-un dopaj sistematic trupelor din componenţa Jandarmeriei în cele două zile de izolare prelabile protestului. Aceste trupe au fost destinate să asigure derularea în condiţii optime a mitingului diasporei. Membrii trupelor de jandarmerie, menţinuţi în această stare de recluziune forţată, au fost privaţi de telefoane care ar fi putut servi la o eventuală comunicare cu exteriorul, operaţiune necesară pentru ca acest proces de inducere a unor atitudini beligerante să-şi dovedească eficienţa. Această inoculare ţine de registrul pregătirii de lupta şi a fost folosită atît înainte de 1989 şi cât şi după în cazul trupelor speciale de intervenţie. Astfel se explică unele reacţii supradimensionate ale trupelor de jandarmi în raport cu situaţia reală din teren, cea existentă la protest. Este exact atitudinea care s-a dorit a fi obţinută ea corespunzând în cea mai mare parte cu scenariul conceput pentru trupele de Jandarmerie în calitatea sa de parte combatantă în acest conflict elaborat în culise.

Acestă operaţiune a avut o componentă de inducţie psihologică în care s-a operat cu zvonuri cu aromă de veridicitate, informaţii false lansate deliberat în vederea obţinerii unor reacţii specifice dorite.

Arhitecţii din umbră au proiectat şi au obţinut aproape tot ceea ce şi-au dorit: o confruntare violentă. Cu singură excepţie şi anume: obţinerea de persoane decedate în urma violenţelor.

Acest proces de manipularea a beneficiat de aportul inconştient a unor indivizi din ambele tabere combatante. Aici îi exclud pe cei care au fost pe deplin conştienţi de rolul care li s-a atribuit în cadrul acestei operaţiuni şi pe care, de altfel, l-au interpretat cu brio. Regula generală care se aplică în cazul acestor proteste este aceea de a avea oameni integraţi în ambele tabere pentru a fi sigur că se obţine efectul dorit.

Jandarmii au fost sesizaţi şi li s-a inoculat ideea că s-ar urmări o lovitură de stat. Complet fals. A fost doar un zvon lansat deliberat, menit să-i incite pe jandarmi, care într-adevăr au fost „montaţi” cu două zile înainte, izolaţi şi pregătiţi mental pentru a face faţă unor evenimente dure care implicau violenţă extremă, aşa cu de altfel am explicat anterior.

Factorul politic, Liviu Dragnea a fost „intoxicat”, în limbaj de intelligence, cu informaţia că SRI-ul şi Klaus Iohannis vreau să-l dea jos printr-o lovitură de stat. Eronat. Toate aceste zvonuri au fost lansate pentru a determina o reacţie dură din partea sa şi a subalternilor săi, respectiv a prefectului de Bucureşti, Speranţa Clişeru şi a Ministrului de Interne Carmen Dan, reacţie necesară evacuării celor ce au participat la miting. Acestă acţiune nu era necesară. Era suficientă izolarea şi extragerea agitatorilor şi mitingul s-ar fi putut derula nestingherit în continuare. Dar nu acesta era varianta prevăzută în scenariu. Jandarmii, prin conducătorii săi s-au dovedit incapabili să discearnă la faţa locului şi să adopte măsurile de rigoare, trecând automat la măsuri de forţă, în baza unei slugărnicii şi obedienţe care caracterizează slujbaşul român în faţa superiorilor din sfera politică şi masonică.

S-a pregătit astfel terenul de ambele părţi în vederea declanşarii deliberate de incidente de natură violentă care să conducă la decese. Aici nu le-au ieşit jocurile, din fericire.

Straniu este cazul celor doi jandarmi lăsaţi, deliberat sau nu, izolaţi în mulţime. Unul dintre ce do jandarmi a fost o femeie, este vorba de Ştefania N. S-a dovedit dealtfel că aceştia au fost protejaţi, fapt care merită a fi semnalat. Nu suntem asasinii în care forţele din umbră doresc să ne transforme. În condiţiile în care cei doi n-ar fi fost protejaţi de către o parte a manifestanţilor am fi asistat la un linşaj public.

Jandarmii prinşi au fost protejaţi şi extraşi din mulţime de către protestatari şi/sau jandarmi aflaţi în civili. Dacă nu era aşa am fi asistat la un veritabil linşaj public.

Jandarmilor li s-ar fi spus în căşti că colega lor este în stare gravă la spital mărind astfel tensiunea în piaţă, zvon lansat pentru a determina generarea unei agresivităţi extreme din partea forţelor de ordine.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Marius Militaru a contribuit la excaladarea tensiunii prin afirmaţiile sale: Avem o colega care a fost bătută cu bestialitate. La acest moment, are o suspiciune serioasă de ruptură de coloană cervicală, cu riscul de a rămâne paralizată. Aproape ca sunt bulversat de ce am văzut. Mi-a fost greu să privesc imaginile acelea. Nu încerc să emoţionez pe nimeni, dar vă transmit un sentiment absolut uman şi firesc”, a declarat, vineri noapte 10 august, la B1 TV purtătorul de cuvânt al Jandarmerie Romane, Marius Militaru.

A doua zi, într-o conferinţa de presa, Militaru a insistat: “Cea mai dificila intervenţie a fost sa explicăm părinţilor colegei noastre ca fata lor s-ar putea să rămână paralizată pe viaţă”.

Falsuri şi exagerări la care au contribuit ambele părţi implicate care au servit cum nu se poate mai bine regizorilor din umbră.

O altă declaraţie a purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei vorbeşte despre „violenţa legitimă a statului” şi despre faptul că aceasta a fost utilizată ca reacţie la „conflictul aşteptat”. Deci nici nu s-a pus problema de aplanare ci a fost vorba de folosirea de către Jandarmerie unor măsuri de forţă indiferent de situaţia concretă existentă la faţa locului.

Alţi actori a căror scenariu a fost redactat în prealabil s-au regăsit printre protestatari. De către cine au fost plătiţi fata din cărucior şi însoţitorul ei, protestatarii-marionete pentru a realiza acea reprezentaţie ieftină, filmată şi difuzată pe diverse posturi de televiziune?

Instigatorul de profesie Rareş Bogdan a transmis imagini din piaţă, prezentând evenimentele unilateral, incitând în permaneţă. Acestă paiaţă cu iz patriotard prin acţiunile pe care le-a derulat este responsabil în mare măsură cu escaladarea violenţei fizice şi verbale din aceste zile. Rareş Bogdan împreună cu postul TV Realitatea a avut un rol prestabilit în cadrul acestei operaţiunii, pe componenta sa mediatică, fiind informat în prealabil de modul în care urmau să decurgă evenimentele.

S-a pregătit terenul pentru ca jandarmi să fie culpabilizaţi şi incriminaţi unilateral pentru intervenţia lor.

Astfel ca la o eventuală viitoare demonstraţie, aceştia să fie puşi în incapacitate de a acţiona.

Au încercat să reitereze într-o anumită formă Operaţiunea Maidan din Kiev, Ucraina cu violenţele generate acolo. Se ştie însă că, în cazul Ucrainei au participat forţe paramilitare antrenate special şi dotate cu armament şi cu arme albe pentru a interveni de partea protestatarilor.

În cazul protestelor desfăşurate în România, cei care protestau nu au deţinut armament asupra lor şi nici arme albe apte să fie folosite în cadrul conflictului generat.

Mitingul Diasporei a fost gândit de către iniţiatorii săi să se transforme într-un demers necesar decredibilizării guvernului Dăncilă (nu că membrii acestui guvern n-ar fi depus ei înşişi eforturi deosebite în acest sens). Acest protest a fost organizat cu intenţia clară de a-l incrimina pe Liviu Dragnea pentru situaţia creată, în speţă, violenţele care s-au dorit şi au fost dealtfel declanşate în cadrul acestor proteste, în calitatea sa de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi de preşedinte al PSD. PSD este, fie că ne place sau nu, partidul aflat la guvernare astăzi în România în baza derulării unor alegeri libere.

Sunt şi alte întrebări la care trebui să ne răspundă SRI-ul. Cine au fost agresorii şi incitatorii din rândul protestatarilor şi cine i-a finanţat?

Înainte de manifestație cu câteva zile, noi am mai trimis un comunicat în care am atras atenția autorităților să privească cu atenție la tot ce s-a întâmplat la zilele și săptămânile precedente, la mesajele de pe Facebook, la vizitele din România a unor persoane care încercau să înfierbânteze spiritele românilor. Am atras atunci atenția că există niște grupuri, nu știm cine a fost în spatele lor, am vrea să știm de ce au venit din diaspora, de ce au trimis toate aceste mesaje pe Facebook. Apoi, la manifestație, am stat de vorbă prin telefon cu foarte multe persoane din diaspora care merseseră cu intenția de a participa la o manifestație pașnică. Erau în primele rânduri și povesteau că au fost împinși în față. E exact ce se spune acum din declarațiile celor de la Jandarmerie. Că era o chestie organizată în spatele oamenilor obișnuiți.” (Daniel Țecu, președinte FADERE)

Această operaţiune fost un succes parţial pentru arhitecţii realităţii politice din umbră.

Operaţiunea Mitingul Diasporei a constituit circul necesar declanşării unei campanii mediatice la nivel naţional şi la nivel european, campanie care să conducă la demonizarea lui Liviu Dragnea. A se vedea filmul realizat extrem de repede de către televiziunea germană şi având integrate citate din „Der Spiegel”. Filmul a fost difuzat de către Cătălin Prelipceanu şi a fost difuzat miercuri 20 august la Digi24, televiziunea aservită SRI şi DNA precum şi inserţia unor citate din cotidianul olandez „Der Telegraaf”, prezentate la acelaşi post de televiziune. Toate acestea au avut ca scop decredibilizarea lui Liviu Dragnea.

Această operaţiune de anvergură, Operaţiunea Mitingul Diasporei cu toate componentele sale, a putut să fie pusă în scenă beneficiind de sprijinul, susţinerea financiară şi logistică, incluzând aici şi componenta mediatică cu ajutorul şi prin intermediul masoneriei operative, adică a masonilor plasaţi în funcţii de comandă în cadrul Jandarmeriei, SRI-ului, parchetului şi presei precum şi a masonilor din cadrul structurilor politice existente. Totul a fost coordonat la vârf de către celule aparţinând lojei mamă „B’nai B’rith” care s-au aflat la originea evenimentelor generate pe teritoriului românesc. Evident centrul de putere care a iniţiat acest conflict se găseşte în străinătate. Acestă veritabilă reţea socială de putere deţine capacitatea în momentul de faţă, datorită extinderii tentaculare pe care o posedă, de a iniţia şi susţine şi alte evenimente de forţă în arealul românesc.

Alte obiective care au fost urmărite printre altele în cazul acestei operaţiuni au fost:

Scăderea în sondajele de opinie a PSD ului în vederea alegerile viitoare.

Diabolizarea în formă continuată a lui Liviu Dragnea.

Partea cu decesele care trebuiau să rezulte din această confruntare era fundamentală pentru ei , în dinamica operaţiunii concepute de către aceştia. E de rău pentru ei şi de bine pentru noi.

Până acum.

Aceşti veritabili păpuşari malefici s-au folosit într-un mod mizerabil de unii români din diasporă care au venit să-şi manifeste nemulţumirea pentru prestaţia guvernului Dăncilă care a gafat în nenumărate rânduri şi a dat dovadă de incongruenţă în actul de guvernare. Este dreptul oricărui cetăţean al acestei ţări să protesteze. Dacă 95% din participanţi au fost paşnici a existat o fracţiune de 5% care au vrut să deturneze acţiunea manifestându-se cu agresivitate. Constituie deopotrivă o mare mizerie atacarea diasporei în ansamblul ei pe care o realizează unii ziarişti din cealaltă parte a presei ticăloşite (una şi aceeaşi polarizată doar după modul de finanţare). Până când nu vom învăţa să ne respectăm reciproc nu o să realizăm nimic, dar absolut nimic pentru România.

Ce s-a mai obţinut mai prin intermediul acestei operaţiuni. Fragilizarea poziţiei lui Liviu Dragnea în PSD prin ieşire în prim plan a dizidenţilor gen Ecaterina Andronescu, care avea şi ea tema făcută în prealabil, de către alţii.

Ce ar fi bine să conştientizăm cu toţii este faptul că puterea politică într-o democraţie trebui să se schimbe prin vot, exclusiv prin vot. Nu în stradă. Nu prin stradă.

Evident că au existat agenţi ai unor servicii de informaţii străine pescuitori în ape tulburi. Colcăie de ei. Cine n-ar profita de oportunitatea creată de un astfel de miting. FSV rusesc s-a aflat printre protagonişti. Au fost şi alţi agenţi în piaţă aparţinători ai unor servicii de spionaj străine. Era şi este sarcina SRI-ului să-i identifice.

Iar obsedatul de ruşi, marioneta arogantă, agresivă şi extrem de penibilă în persoana prostituatei cu ifose de intelectual, pseudo-jurnalistul Rareş Bogdan să o lase mai moale cu similitudinile între Turcia şi Erdogan pe de o parte şi Dragnea şi România pe de altă parte.

Dragnea nu are pe nimeni în afara de gaşca de partid pe care o adapă sistematic de la bugetul de stat. Este doar, numai, decât un şmecheraş de Dâmboviţa.

Atât şi nimic mai mult.

Nu are SRI-ul şi nici armata de partea lui.

Aşa că Rareş Bogdan bate câmpii. Sistematic, mult, intens şi total. Din nefericire are cu cine. Şi-a găsit adepţi în publicul pe care îl intoxică sistematic.

Operaţiunea Mitingul Diasporei constituie în mod cert o avanpremieră al viitoarelor acţiuni care vor fi puse în curând în scenă pe teritoriul României.

În loc de în curând pe ecrane, ar trebui să spunem în curând pe scena în care s-a transformat România. Cu noi în ipostaza ingrată de cobai sau figuranţi inconştienţi, alegeţi ce vă place mai mult.

O să vedem şi o să constatăm pe propria piele ce ne-au mai pregătit regizorii din umbră. În mod cert nu ceva de bine. Sperăm să eşueze în demersurile lor. Le-am putea da şi noi o mână de ajutor. Dacă devenim mai lucizi şi nu le mai facem jocurile.

                                                                                                                   Radu HADÂRCĂ

1 Comment

 1. IQ100

  Diabolizarea în formă continuată a lui Liviu Dragnea.””Aceste informaţii au fost cele care li s-au transmis şi care li s-au inoculat printr-un dopaj sistematic trupelor din componenţa Jandarmeriei în cele două zile de izolare prelabile protestului. ”
  „Acestă operaţiune a avut o componentă de inducţie psihologică în care s-a operat cu zvonuri cu aromă de veridicitate, informaţii false lansate deliberat în vederea obţinerii unor reacţii specifice dorite.’
  ‘Factorul politic, Liviu Dragnea a fost „intoxicat”, în limbaj de intelligence, cu informaţia că SRI-ul şi Klaus Iohannis vreau să-l dea jos printr-o lovitură de stat. Eronat. Toate aceste zvonuri au fost lansate pentru a determina o reacţie dură din partea sa şi a subalternilor săi, respectiv a prefectului de Bucureşti, Speranţa Clişeru şi a Ministrului de Interne Carmen Dan, reacţie necesară evacuării celor ce au participat la miting”
  „George Söros. Acest individ nu acţionează singur aşa cum presa îl prezintă adeseori ci este integrat într-o structură de putere în calitatea sa de executant şi finanţator a unor proiecte elaborate în culise. ”

  Si Dl Liviu Dragnea a marchat!!Chiar a crezut in tentativa de asasinare de catre Soros….dac vroia cineva sa o fac o facea sinici u se afla cine…cam ca la spionajul Black Cube

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *