Puncte de vedere

Operațiunea strict electorală: La capătul tunelului nu e Luminița, ci Apocalipsa

  Despre momentul creat de Klaus Iohannis marți, 14 aprilie 2020, ora 14 – Mesajul către națiune și semnarea Decretului […]

 

Despre momentul creat de Klaus Iohannis marți, 14 aprilie 2020, ora 14 – Mesajul către națiune și semnarea Decretului – m-am pronunțat de a lungul zilei în mai multe emisiuni tv – Gândurile lui Cristoiu, de pe Mediafax, Ultima oră cu Ion Cristoiu și Marius Tucă de pe Mediafax, emisiunea lui Adrian Ursu de la Antena 3, emisiunea lui Victor Ciutacu de la România tv, ediția din 14 aprilie 2020 a rubricii Jurnalul meu video de pe cristoiublog.ro.

Pe lîngă cele spuse în emisiunile respective, îmi permit să zic aici în scris:

1. Ca de atîtea ori pînă acum de la începutul Crizei, Klaus Iohannis s-a dovedit incapabil de a transmite românilor mai multă emoție decît căldura dată de un reșou scos din priză. Ne-am întîlnit a nu știu cîta oară cu lectura unui text de pe prompterul așezat în fața lui Klaus Iohahnis marcată de mișcări ale mîinilor și ale degetului arătător nu potrivit imboldului personal, intim, ci potrivit indicațiilor de regie de pe aparat. Nici acum, după șase ani de mandat pustiu de fapte, Klaus Iohannis n-a înțeles că mai bine citește textul de pe hîrtiile din fața lui decît să joace teatrul ridicol, de actriță de Școală populară de artă, al declamării solemne. Gesturile sale sînt de Vasilache de iarmaroc ale cărui mîini se ridică mecanic, prin tragerea unor sfori din dosul cearceafului pe post de perdea.

Nu se poate să nu remarcăm că Klaus Iohhanis e singurul lider din lumea civilizată care nu ține conferințe de presă pe tema Coronavirus, mulțumindu-se cu lectura pe furiș, de pe prompter, a unui text scris de consilieri, un text rămas departe de el, pentru că nu e asumat de suflet.

2. Toți liderii lumii occidentale au purces la schimbarea agendei publice. Locul Apocalipsei l-a luat Învierea. Fără a pune între paranteze pericolul Coronavirus, liderii lumi Occidentale, poate și pentru că au fost puși în fruntea statului de electorat, și nu ca la noi, de Sistemul instituțiilor de forță, în frunte cu SRI, se preocupă în discursul lor public de ieșirea din Criză. Unii anunță deja măsuri de reducere a restricțiilor. Alții stabilesc date ale ieșirii din case. Toți vorbesc însă de relansarea economiei, de viața de dincolo de Criza de Coronavirus. Pentru popoarele respective e un moment necesar de îmbărbătare, de convingere că există viață și după Coronavirus. Într-un cuvînt toți lideri lumii civilizate, în frunte cu Donald Trump, se străduiesc să arate lumina de la capătul tunelului. Klaus Iohannis a procedat invers decît toți lideri lumii civilizate. Discursul său a fost apocaliptic, în stilul celui cu care îi termină pe români suflește cioclii apocaliptici de pe televiziuni: Raed Arafat, Alexandru Rafila, Adrian Streinu Cercel.

În timp ce toți cetățenii din Occident sînt asigurați de liderii lor că vremurile bune sînt iminente, că va fi primăvară și pe ulița noastră, Klaus Iohannis s-a străduit să ne convingă că pe noi, românii, ne așteaptă vremuri și mari rele decît cele din luna stării de urgență, că la capătul tunelului nu e luminița, ci Apocalipsa.

Decretul e greșit prezentat ca prelungire a stării de urgență. De fapt decretul e unul de adîncire a stării de urgență pînă în vecinătatea stării de asediu. Asta deoarece, încălcînd Constituția Decretul stării de urgență dă Armatei un rol deosebit în rezolvarea problemelor civile. Armata ia locul Poliției în verificarea adeverințelor, în patrularea pe străzi, ba chiar și în dirijarea circulației. Armata pune stăpînire pe spitalele civile cu acceptul ministrului Sănătății, presupus ministru civil. Măsuri luate prin intermediul ordonanțelor militare sînt acum trecute în Decret, ceea ce înseamnă că renunțarea la unele măsuri de distanțare socială va fi imposibilă prin ordonanțe militare pe parcursul stării de urgență. Pentru revenirea minimă la viață trebuie să fie anulată starea de urgență.

Mesajul și Decretul intră în conflict cu situația din toate țările lumii, dar și cu situația de la noi. De ce s-a precipitat Klaus Iohannis să proclame Apocalipsa de la capătul tunelului?

Răspunsul ni-l dă presa Miluită. Fostă a PSD în mare parte, Presa Miluită întreține imaginea de Apocalipsă iminentă. N-o face de azi de ieri, o face de vreo lună, de cînd s-a intrat în starea de urgență. În tot acest timp, prin raportări false, prin ascunderea adevărului, prin refuzul de a testa, Guvernul Ludovic Orban se laudă de dimineață pînă seară că la noi e infinit mai bine decît în alte locuri ale Europei.

Televiziunile apocaliptice, parte componentă a Presei Miluite (a verificat cineva cîți bani pompează Nelu Tătar în fundul anumitor televiziuni și mai ales al anumitor vedete tv?) , susțin că e doar începutul, că ne așteaptă vremuri grele, că va fi un dezastru. Exact ceea ce face Klaus Iohannis prin Mesaj și Decret.

În ce scop? În scop electoral diversionist: Se creează românilor în chip manipulator așteptarea unei Apocalipse care nu va veni, și regizorii știu asta. Cum însă nu va fi atît de rău așa cum caută să ne convingă Operațiunea Apocalipsa Iminentă, românii vor pune pe seama PNL ieșirea cu bine din întuneric și evident vor vota PNL. Cel puțin așa speră regizorii Operațiunii Apocalipsa Iminentă.

                                                                                                              Ion CRISTOIU

N.B. Pariați cu mine că la un moment dat, Klaus Iohanni va ieși fudul electoral pentru a declara că, date fiind măsurile luate de Guvernul Meu, Apocalipsa n-a avut loc și prin urmare, starea de urgență încetează înainte de expirarea termenului de o lună, după Paște, adică?

Sursa: cristoiublog.ro

3 Comments

 1. gigimutu

  JOS PNL, JOS JOIANIS,

  PAI NEA CHIOLHANE, UNDE E ROMANIA AIA NORMALA, BETEAGULE, ESTI DUS CU CREIERUL, MAIMUTOIULE!!!!

  NU INTINDE COARDA, CA TE BELIM, LA TIRGOVISTE!!!!

 2. „Nu se poate să nu remarcăm că Klaus Iohhanis e singurul lider din lumea civilizată care nu ține conferințe de presă pe tema Coronavirus, mulțumindu-se cu lectura pe furiș, de pe prompte”…
  Pai la o conferinta de presa trebuie sa raspunda intrebarilor jurnalistilor( intrebari ce pot fi si incomode!); ori alogenul n-a participat, de frica, la o confruntare cu ‘proasta’ Veorica!
  Daca ajungea in pozitia candidatilor propusi la functia de ministri, care, asa cum numai Sica se putea exprima: „PSD NU LE-A PERMIS LA CANDIDAŢII DE MINIȘTRI SĂ RĂSPUNDĂ LA ÎNTREBĂRILE LA CARE NU AVEAU RĂSPUNS” -01.03.2020

 3. Dima

  La noi acoperirea mediatica a subiectului Coronavirus este absolut penibila: continua amanare a varfului epidemiei, perspective apocaliptice cu mii de morti, desi in toata Europa se afirma ca greul a trecut si se fac planuri cu date concrete de redeschidere a economiei, de intoarcere a elevilor la scoala, de tranzitie cat mai rapida spre noua ”normalitate”.

  Eu urmaresc de ceva vreme conferintele de presa ale presedintelui american Donald Trump si e cu totul alta abordare a subiectului acolo. Tonuri optimiste (chiar si atunci cand realitatea nu era intocmai in culori roz), ridicarea moralului prin mesaje ca totul se va termina ”mai curand decat lumea s-ar astepta”, pachete de ajutoare financiare pentru intreprinzatorii mici si mijlocii si pentru cei care depun actele de somaj. Au fost ajustate in jos graficele evolutiei epidemiei in SUA, initial era vorba de 2,2 milioane de potentiale victime ale virusului (conform modelarii din martie), la 60 000 de victime in total conform ultimelor modelari la zi.

  Acolo e impresia generala ca statul si guvernul lucreaza intens in folosul cetateanului, astfel incat sa se iasa cat mai repede din impas, iar economia sa poata fi repornita cat mai rapid.

  La noi din pacate continua isteria si presiunea psihologica asupra poporului roman. Trist. Dar din fericire romanii cunosc si limbi straine, iar mesajele venite din exterior in ultima perioada sunt in general optimiste.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *