Colimator

Orban face apel la calm și mai dă 100 de lei la salariu (și nimic la pensie, că vremurile sunt câinoase)

                                                       INTRODUCERE Splendidă Ședință de Guvern preelectorală! Poporul a participat în direct la suferințele guvernului liberal, cel despre care […]

 

                                                     INTRODUCERE

Splendidă Ședință de Guvern preelectorală! Poporul a participat în direct la suferințele guvernului liberal, cel despre care Klaus ne-a informat, cu un rânjet de crocodil dotat cu trei rânduri de dinți, că ne va conduce și după alegerile parlamentare, indiferent de rezultatul acestora.

                                                           CUPRINS

La începutul ședinței, premierul Orban cel Bun a aflat cu uimire că în 30 de județe, adică în trei sferturi de Românie, nu mai sunt bani pentru angajaţii din Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului. Stupoarea sa de prim-ministru în funcție a frânt inima poporului. Deci, el pur și simplu nu-și explică:

Ne confruntăm cu o situaţie fără precedent, motiv pentru care va trebui să adoptăm astăzi două Hotărâri de Guvern. Eu vă mărturisesc că nu îmi aduc aminte de vreun alt an în care să existe probleme cu plata salariilor pentru angajaţii din Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului din subordinea Consiliilor Judeţene. Nu ştiu cum şi-au bugetat aceste cheltuieli, cum au fost alocările de la bugetul de stat (sesizați dimensiunea inocentă a întrebării? de unde să știe el, premierul, cum dracului s-au fi făcut alocările de la Bugetul de Stat, de nu mai au ăia suficienți bani? cinʹ să fie, cinʹ să fie ăla care a făcut aiurea alocările de la Bugetul de Stat?, n.n.), cert este că, în mai multe judeţe, cred că aproximativ 30 de judeţe, este o situaţie critică, în care preşedinţii de Consilii Judeţene reclamă că au rămas fără bani pentru plata drepturilor salariale. Probabil, din cauza faptului că a fost an electoral, foarte mulţi preşedinţi de Consilii Judeţene nu au respectat disciplina în construcţia bugetară şi nu au alocat sumele suficiente pentru cheltuielile de personal, cheltuind banii pe alte tipuri de cheltuieli şi au rămas fără bani.

Deci, niște oameni răi au „CHELTUIT BANII pe alte tipuri de CHELTUIELI și au rămas FĂRĂ BANI”. Oare o să-i certe premierul pe imprudenți? Nu, că el e Orban cel Bun și înțelege „situațea”… noroc că mai are și niște mărunțiș electoral în pușculița numită „fondul de rezervă”…

(Inducție subliminală: bugetarii… o specie votantă care nu trebuie neglijată!)

Dar nu este singura nenorocire financiară cu care se confruntă înțeleptul guvern liberal… Ludovic Întâiul a aflat cu aceeași candoare cu care ne-a deprins deja că nici cu plata indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi şi a salariilor asistenţilor personali ai persoanelor cu dizabilităţi nu stăm bine, așa că a pregătit și aici, rapid, o Hotărâre de Guvern.

(Inducție subliminală: sigur, nu-s chiar așa de mulți votanți aici… dar, dacă adunăm și familiile și cunoștințele, se adună ceva-ceva…)

A urmat garantarea creditelor pentru investitorii din agricultură… deși ministrul Finanțelor, cu ochi alunecoși a confirmat că are pregătit actul normativ, premierul, visător, știind bine ce-i poate pielea lui Vasilică Cîțu, a concluzionat: „Și aici trebuie gândită schema… Deci, suntem pregătiți cu actul normativ.

Adică, un fel de „hai, Cîțule să dăm actul normativ, că gândim noi pe urmă”…

(Inducție subliminală: e o grupă electorală bunuță, nu cine știe ce numeroasă, dar merge…)

În schimb șeful cocoașelor pandemice, Nelu Tătaru, este mult mai bine pregătit cu stimulentele pentru sindicaliștii din sănătate, votanți buni, serioși și care măsoară cocoașele și platourile dintre cocoașe riguros, în fiecare zi, la locul de muncă:

Ludovic Orban: „Domnule ministru Tătaru, știți că am avut negocieri cu SANITAS, cu Sindicatul Solidaritatea, cu Sindicatul Angajaților din Ambulanțe și au rezultat o serie de concluzii care trebuie transpuse într-un proiect de act normativ. Suntem pregătiți?

Nelu Tătaru: „Da, suntem pregătiți, avem și o hotărâre de guvern și o ordonanță. Din discuțiile pe care le-am avut cu Ministerul Finanțelor am preluat observațiile și acel spor de 25% pe care l-am discutat și negociat cu Sindicatul Ambulanța se va alinia sau se va completa cu cel de 55% pe care îl aveau și vor avea un spor de 80% în acest moment.

Ludovic Orban: „Adică, practic, 55 și cu 25, 80%…

Nelu Tătaru: „80%… vor avea un spor de 80%.

(Inducție subliminală: s-a făcut… le-am dat sporul, ne dau votul!)

Bine că în calculul sporurilor nu a intervenit și aria cercului, că aia pune în general probleme la nivel înalt. Dacă erați îngrijorați, e bine să vă spun că ministrul Nelu Tătaru a pregătit și „strategia de vaccinare”.

(Inducție subliminală: Bună strategie! Toți speriații de COVID o să ne voteze!)

Între timp, ministrul Ionuț Popescu a aranjat un ajutor de stat pentru mult-încercatul sector HoReCa.

(Inducție subliminală: am bifat- sunt, și în sectorul ăsta, niște alegători pe care nu-i putem neglija!)

Doamna Violeta Alexandru -o doamnă simțitoare, cu vizetă – a pregătit și dânsa actele normative pentru Kurzarbeit România… Când vă pregătiți să mă întrebați de ce Kurzarbeit pe nemțește iar nu „program flexibil sau lucru cu program redus” pe românește, amintiți-vă că măcar din când în când trebuie să înțeleagă și președintele nostru ce vorbește guvernul acolo, în ședințe. Tot doamna Alexandru a pregătit și prelungirea plății șomajului tehnic… hai să treacă și alegerile astea, că pe urmă nu se mai pune și-i putem da afară! Kurzarbeit-ul și prelungirea plății șomajului tehnic s-au împiedicat însă de Consiliul Legislativ (dar de când ține seama Guvernul Orban de Consiliul Legislativ?) așa că rămân să se adopte după alegeri – dacă poporul e cuminte și știe pe cine să pună ștampila. Premierul a punctat decisiv:

Mulțumesc. De asemenea, să includeți și flexibilizarea un pic a schemei de program de muncă flexibilă. Da? Când veniți cu proiect de act normativ…”

(Inducție subliminală: popor, ai grijă cu cine votezi…)

Nu mă îndoiesc că doamna Violeta Alexandru va FLEXIBILIZA FLEXIBILIZAREA FLEXIBILĂ. Sau, cu alte cuvinte, pentru ca să înțeleagă și președintele, va KURZARBEITIA KURZARBEITIEREA KURZARBEITIBILĂ.

                                                      EPILOG

„Uraaa! Uraaaaa! Vom munci şi vom lupta, PENELEU vom apăra!… Iohannis și România, stima noastră şi mândria!… Orban, Câțu și Ștefan ne promit venit baban… Stop bombei cu neutroni! ( Aplauze furtunoase, prelungite)… Uraaaaa! Violeta şi poporul! Violeta și ligheanul! … Uraaaaa!… Tă-ta-ru! Tă-ta-ru! Ri-Ăl-Taim-Pe-Ce-Re! Pe-Ce-Re! Uraaaaa! Uraaaaa! ( Ropote de aplauze, ovații îndelungate)… Învățăm, muncim și trăim în chip liberal!… Trăiască unitatea de nezdruncinat a întregului nostru popor în jurul PENELEULUI și al secretarului său general, Klaus Werner Iohannis!”( Aplauze furtunoase, neînfrânate și ovații până la delir!)

                                                                                                Luminița ARHIRE

1 Comment

  1. sodiu

    Vine helicopterul?
    Bomba era cu nutrii (alea exterminate de danezi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.