Abuzuri

Ordonanțele militare ale guvernului liberalo-globalist au convins Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române să întoarcă spatele bolnavilor: Suspendarea slujbei Sfântului Maslu 

  „11. Săvârşirea slujbei Sfântului Maslu de obşte (comun) se suspendă, iar preoţii vor îndemna pe credincioşi sa citească în […]

 

„11. Săvârşirea slujbei Sfântului Maslu de obşte (comun) se suspendă, iar preoţii vor îndemna pe credincioşi sa citească în schimb, miercurea şi vinerea, acatistul unui sfânt vindecător: Sfântul Ierarh Spiridon, Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, Sfânta Cuvioasă Parascheva, Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica ş.a..” (Comunicatul Cancelariei Sfântului Sinod

                         Sfidarea seniorilor!

Nu mică ne-a fost surpriza când,  într-o vreme în care seniorilor noștri li s-a „demonstrate” de atâtea ori că sunt un fel de paria în „noua societate”, am aflat cu stupoare chiar din „gura” Sf. Sinod că, începând din 22 martie a.c., tuturor bolnavilor sufleteşti şi trupeşti, în special generației cu vârstă înaintată  care cu sudoare a purtat pe umerii ei Ţara, preoţilor Sfintei Biserici (numite şi „Spitalul spitalelor”) li s-a cerut,   închizând „poarta” publică, a suspenda Sfânta Taină pentru cei bolnavi, MASLUL, excepție făcând spaţiul privat!

Ceea ce intrigă, dincolo de niște oficialităţi care par incapabile să înţeleagă cum ar putea degenera această criză generală, este faptul că sinodalii noștri au consimţit prea ușor, în această naștere (anarhică) a epocii lui Antihrist, în fața unei PRECIZĂRI VERBALE transmise de M.A.I., anticonstituțională și diferită de ce era scris în ordonanţa invocată, fără a înțelege că dispozițiile verbale, neavând o bază legală, nu au putere juridică și nu pot să fie aplicate!

Iată deci cum, stimaţi cititori, o mână de neduşi la Biserică reușesc să „facă legea”, sub pretextul COARNE VIRUSULUI, cu un Popor care, impunându-i-se exagerat reguli dure, este acum „reeducate” de „virușii” antihristici în mentalitatea că Biserica nu ar fi sfinţitoare, ci… focar de infecţie epidemiologic!

Consecinţele vor fi suportate mai ales de bunicii nostri („condamnați” de nepoţii lor progresiști) care, convinși însă  că au o Credință (în Dumnezeu) care îi apără în boli, necazuri și chiar moarte, simt că au devenit o povară pentru noi, luându-li-se până şi dreptul (liturgic) de a se ruga în genunchi în Biserica lui Dumnezeu…

                                                                                                     Prof. Costel NEACŞU

 

10 Comments

 1. Militaru Vasilică

  FALS. Abia acum BOR intră în canoanele Ortodoxiei. Realitatea este alta. Sfântul Maslu este una dintre cele sfinte taine ale Bisericii Ortodoxe care ar trebui să fie săvârșită acasă la bolnav. Din rațiuni de productivitate financiară maximă, preoții BOR au obișnuit credincioșii să-i adune de-a valma prin biserici. Una este să piardă 2 – 3 ore cu un singur bolnav și alta este să dijmuiască zeci sau chiar sute de amărâți. Veniturile sunt pe măsură.
  Informez neștiutorii că mirungerea ar trebui făcută pe bolnav după fiecare evanghelie citită, inclusiv la picioare (ochi, urechi, nas, gură, piept, mâini și picioare)
  Textul neotestamentar este explicit și nu poate fi combătut de niscaiva palavragii contestatori: „De este cineva bolnav între voi, să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru dânsul, ungându-l cu untdelemn întru numele Domnului. Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav… şi se vor ierta lui”. Iacob 5, 14-15.

  • gigimutu

   Vasilica,

   vreau numai o observatie sa fac.

   eu am fost la zeci de masluri, sa stii ca la maslu in biserica sau la manastiri participa de obicei oameni sanatosi sau care au o boala ce le permite sa stea la slujba din biserica vreme de aproximativ doua ore, cit dureaza.
   maslul la un om bolnav si care din pricina bolii nu se poate deplasa sau nu poate sa reziste doua ore in biserica pentru a participa la un sfint maslu, intr-adevar, se poate face la cerere de catre preot acasa la cel bolnav
   si oamenii care participa la biserica la sfintul maslu, chiar daca nu sunt bolnavi, simt ajutorul acestei taine, asa ca nu este o greseala ca se face sfintul maslu si in biserica, cu mai multi participanti, nu cred ca este vorba de bani, imi vine acum in minte pilda celor zece leprosi, se poate considera si aceasta ca a fost ca un fel de maslu, la care au participat mai multi oameni grav bolnavi, si care toti s-au vindecat, prin mila Domnului nostru Iisus Hristos
   parerea mea. daca vrei astept si un raspuns la ce am scris

   • Militaru Vasilică

    Gigel, eu nu contest faptul că oamenii pot participa în număr cât mai mare la Sfântul Maslu. Eu însumi am participat de foarte multe ori, alături de sute de oameni și săvârșit de grupuri de peste 10 preoți. Spectacolul era perfect, dar taina se săvârșește corect numai în modul în care l-am explicat. Ia un Molitfelnic și citește rânduiala Sfântului Maslu.
    Eu discut despre adevărata formă de săvârșire a acestei taine. Și la Hirotonie participă mai mulți credincioși, dar numai asupra unuia singur se săvârșește taina.
    Mai mult de atât nu sunt dispus să explic, pentru cei care vor să-mi demonstreze că cioara este albă. Textul indicat este absolut explicit. De este cineva bolnav – chemați preoții … Nici Iisus Hristos nu a vindecat mulțimile adunate. Evangheliile menționează doar exorcizarea a doi demonizați. Celelalte vindecări menționate sunt individuale.

    • gigimutu

     Vasilica,

     gresesti flagrant, nu te supara, poate ca nu a vindecat Iisus multimi de oameni de boli trupesti, (cu toate ca ti-am dat exemplul cu cei zece leprosi), dar cu siguranta, prin povatuirea si propovaduirea lui, i-a vindecat cu siguranta sufleteste, care este si scopul unui maslu, nu doar vindecarea trupeasca pentru cei bolnavi de boli trupesti, exista si dureri si boli sufletesti, iar acestea se pot vindeca doar cu puterea lui Dumnezeu – prin spovedanie, impartasanie, maslu, post, rugaciune, liturghie.
     toate cele bune.

 2. P.M.

  @@@Domnu’Militaru Vasilicã,dumneta zici că vrei să demonstrezi de fapt productivitatea financiară maximă (cuvintele dumitale);haideți să vă adresez câteva întrebări privitoare la această productivitate (defapt un motiv pueril de a lovi Biserica):
  -sunteți contabil?a ți fost angajat de către Bisericã pentru a ține evidența veniturilor și a cheltuielilor preoților?dacă nu,de unde știți de aceastã ”productivitate maximă financiarã”
  -spuneti cã a ți participat la zeci de slujbe a acestei Taine;de cåte ori vi s a cerut bani?
  -spuneți că atunci când participați la această slujbã ,,spectacolul era perfect”;e nasol dacă la o slujbă vă duceați că la un spectacol…
  -credeți în pronia dumnezeiască?dacă da,nu credeți că dacă întradevãr era greșită această practică,Tatăl Ceresc ar făcut cumva să anunțe că ceea ce fac preoții este greșit?
  -mai sunteți ortodox?mai participați la slujbe?

  • Militaru Vasilică

   @ P.M. Nu eu sunt cel care am transformat o Sfântă Taină în spectacol. Ce-ai spune despre părintele Arsenie Boca ce menționa participarea la o Sfântă Liturghie cu sfințirea unei biserici: “Am fost la o sfinţire. Totul cu înţeles şi cu temei. A fost şi multă sclipire de „pietre preţioase”; – în realitate toate imitaţie, bune să împresioneze ochii mulţimii. Ele ar vrea să simbolizeze, în afară, strălucirea lăuntrică a luminii celei mai presus de fire. De aceea strălucirea simbolului, fără corespondent, mă întristează. M-au întristat în tinereţe şi toate praznicele, toate bucuriile omeneşti, pentru că sunt socotite pe din afară, pe când în relitatea lor, sunt de un adânc în care noi nu putem uşor pătrunde.
   Tote diamantele lumii sunt gunoi faţă de valoarea unei clipe în lumea dumnezeiască.”.
   Într-o zi poate vei învăța să crezi dincolo de pietrele prețioase afișate de actorii unei scene jalnice. Asta am învățat eu, să cred dincolo de spectacolul actorilor de pe scenele bisericești. Nici măcar tu, nu poți să mă condamni că am descoperit credința cea adevărată despre care vorbea părintele Arsenie Boca. Nu mai sunt iudeo – creștin ortodox. Sunt un creștin care încearcă să trăiască Ortodoxia, Te rog să-mi comunici ultima vindecare în masă dintr-un spital cu bolnavi de orice boală, eventual coronavirus, în urma unei slujbe în masă de Sfântu Maslu.

 3. wryn

  “Nici Iisus Hristos nu a vindecat mulțimile adunate. Evangheliile menționează doar exorcizarea a doi demonizați. Celelalte vindecări menționate sunt individuale.”

  individul militaru vasilica e bolnav la suflet.

  • Militaru Vasilică

   @ individul wryn De ce nu vii cu argumente solide pentru combaterea expunerilor mele? Preferi să arunci cu noroi. Pentru că am invocat niște texte biblice, sunt catalogat ca bolnav sufletește. Tipic fundamentaliștilor orotodocși iudeo – creștini care cred într-un Dumnezeu ce comandă crime și apoi se răzgândește. Te rog să-mi comunici ultima vinedacre în masă a bolnavilor dintr-o secție a unui spital românesc, în urma săvârșirii Sfântului Maslu de către un grup de preoți iudeo – creștini ortodocși.

 4. Militaru Vasilică

  Mă bucură credința nelimitată a credincioșilor care se declară ortodocși. Aștept cu multă nădejde o slujbă de Sfântu Maslu organizată de membrii Sfântului Sinod al BOR, televizată, care să se adreseze tuturor românilor. Sunt convins că o asemenea slujbă grandioasă, colectivă și săvârșită de cei mai sfințiți înalți episcopi ai BOR, va fugări epidemia dincolo de granițele României. Toți bolnavii se vor vindeca instantaneu și miraculos. După o asemenea minune, sunt convins că toate țările vor trece urgent la credința ortodoxă iar România va deveni noua Țară Sfântă pentru omenire. AȘTEPT.

 5. P.M.

  Numai am ce adãuga domnule Militaru Vasilică deoarece oricâte argumente as expune,sunt convins că nu voi ajunge la nici un rezultat;sunt mari teologi ce au încercat să le deschidă ochii ereticilor și puține au fost cazurile de reușită;există o explicație simplă:la fel cum la ortodocși lucrează Sfåntul Duh și îi face să vadă lucrurile greșite,lucrurile care nu sunt în regulă,așa și la eretici lucrează duhurile necurate ce îi fac pe oameni să ne și mai de a seama că sunt pe un drum greșit.
  O zi liniștită și rugați vã bunului Dumnezeu să vă scoată din această cale a pierzaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *