Colimator

Orfelinele răposatului Mihai de Hohenzollern au început extorcarea statului român

  Fiicele Regelui Mihai deschid primul proces împotriva statului român: Pentru ce cer daune Nu a durat mult, doar patru […]

 

Fiicele Regelui Mihai deschid primul proces împotriva statului român: Pentru ce cer daune

Nu a durat mult, doar patru luni, și moștenitoarele Regelui Mihai au deschis primul proces în România. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și surorile sale cer daune morale de peste 1 milion de lei.

Majestatea Sa Margareta, Principesa Elena, Principesa Sofia, Principesa Maria și Irina Walker sunt decise să recupereze banii pe care statul român îi datorează Familiei Regale.

Astfel, la doar patru luni de la moartea Regelui Mihai, moștenitoarele sale au dat în judecată Ministerul Mediului.

Potrivit cancan.ro, succesorii Casei Regale a României cer Ministerului Apelor și Pădurilor peste un milion de lei drept compensații financiare pentru că Regele Mihai I nu a avut voie să exploateze o parte dintre cele 140 de mii de hectare de păduri ce i-au fost restituite.

„Admite excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Bihor, invocată de pârâţi. Declină în favoarea Curţii de Apel Oradea competenţa de soluţionare a cauzei formulate de reclamantul MAJESTATEA SA REGELE MIHAI I AL ROMÂNIEI şi continuată de moştenitorii ALTEŢA SA REGALĂ PRINCIPESA MARGARETA A ROMÂNIEI, ALTEŢA SA REGALĂ PRINCIPESA ELENA A ROMÂNIEI (ELENA A ROMÂNIEI, HELENA DE ROUMANIE), ALTEŢA SA REGALĂ PRINCIPESA SOFIA A ROMÂNIEI (SOFIA A ROMÂNIEI, SOFIA DE ROUMANIE), ALTEŢA SA REGALĂ PRINCIPESA MARIA A ROMÂNIEI (MARIA A ROMÂNIEI, MARIE OF ROMANIA), WALKER IRINA prin mandatar TUCA ION în contradictoriu cu pârâţii GARDA FORESTIERĂ ORADEA şi MINISTERUL APELOR ŞI PĂDURILOR, având ca obiect refuz soluţionare cerere acordare compensaţii an 2015. Fără cale de atac Pronunţată în şedinţă publică azi, 14.03.2018”, au hotărât magistrații. Click pe imagine pentru mărire!

proces duda

Problema nu este una nouă având în vedere că, acum trei ani, Regele Mihai a deschis. de asemenea, patru procese împotriva ministerului, dar două dintre plângeri au fost respinse în primă instanță.

Acesta a solicitat, în anul 2015, compensațiile financiare care i se cuveneau prin lege pentru cele 1.255 de hectare de pădure pe care Casa Regală le deține în zona Săvârșin și care se află într-o arie protejată.

Regele Mihai acuza că nu poate beneficia în niciun fel de dreptul de proprietate, fiindu-i interzise exploatarea sau utilizarea resurselor naturale precum și orice formă de folos al terenurilor.

Răspunsul Ministerului Mediului nu a întârziat să apară și a fost pe cât de simplu, pe atât de dezarmant: Majestatea Sa are dreptul la compensații financiare, însă, în absența avizului Comisiei Europene, fostul suveran nu poate primi niciun ban din ceea ce i se cuvine.

                                                                                                                            Ancuța PARASCHIVOIU

Sursa: https://www.bugetul.ro/fiicele-regelui-mihai-deschid-primul-proces-impotriva-statului-roman-cer-daune/

1 Comment

  1. Rena

    Va dati seama ca e mai mult decat atat cu ”orfelinele” astea imbatranite urat? Au ajuns sa dicteze, sa bata cu pumnul in masa sa li se dea, sunt isterice, deplasate si profund inumane in pretentiile si cererile lor, in dispret fata de tot ceea ce se intampla in tara asta in materie de drept de proprietate unde biet roman saracul isi pierde pe zi ce trece toate drepturile, cu legea in mana, iar ele obtin mai mult decat li s-ar cuveni, adica nimic, pe banda rulanta doar ca s-au nascut cu stea in frunte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *