Lichele

Oximoronul săptămânii: Inteligența simptomatică a hăului din țeastă

  Motto 1 – Cristian Tudor Popescu: „În momentul ăsta am un gol în cap… enorm… nu știu… nu știu […]

 

Motto 1 – Cristian Tudor Popescu: „În momentul ăsta am un gol în cap… enorm… nu știu… nu știu de ce sunt aici…. și ce … ce, da… spuneți-mi deci ce… ce voiam să spun!”
(15 mai 2020, DIGI 24, emisiunea CAP LIMPEDE)

Motto 2 – Agamiță Dandanache: „Da’ de deranz… destul! Închipuieste-ți să vii pe drum cu birza ținți postii, hodoronc-hodoronc, zdronca-zdronca… Stii, m-a zdrunținat!… si clopoțeii… (gest) îmi țiuie urechile… stii asa sunt de amețit si de obosit… nu-ți fați o idee, conița mea…(…)”
Tipătescu: „Firește…”
Zoe: „Mai e vorbă…”
( O SCRISOARE PIERDUTĂ, I. L. Caragiale, Actul IV, Scena II)

Eu nu m-am mirat, cetățeni… poate că voi v-ați mirat de hiatul existențial, prezentat în direct și la o oră de vârf, mai nemilos și mai brutal chiar decât au fost popularizați chiloții negri și mulați pe coapse ai ministrului Ionuț Stroe, chiloți care ne-au trecut fulgurant prin față exact în momentul când ministrul ne zicea niște chestii istorice de la dânsul de acasă, menținând distanțarea socială, impusă de pandemie și de Ordonanța militară a lui Vela! Dar eu n-am avut nici o surpriză că lui CTP i s-au oprit circuitele … poate că pur și simplu a călcat din greșeală doamna aceea din platou pe cablul de alimentare!

Și, oricum, era previzibil… Cât ar fi putut să mai dureze cap-limpezimea unuia care nu numai că-și botează mașina -DACIA 1300!!!- Blanșeta, dar se mai și îndragostește de ea, căci, nu-i așa? o dată vede nașuʹ CETEPEU „jiclăru” luʹ fina și apoi o așteaptă, cu fluturi în stomac, să crească mare, ca să-i palpeze, înfrigurat, și motorul cu ardere internă! Unuia ca el trebuia să i se-ntâmple!

În emisiunea buclucașă CTP-ul era de acord cu toate, dar ABSOLUT TOATE măsurile luate de autorități. Și dorea să le respecte cu sfințenie. „Dăcât” că în respectarea legii, taman când să dea el un exemplu personal de cetățean model, l-a încurcat barba.

Spuuuneaam chiar… aseaaară… ăăă… o să rog să mă scuze telespectatorii… (pune mâna, cu un aer de oboseală tristă, pe baierele măștii, total incorect, tocmai invers decât ne-a arătat doctorul Streinu Cercel că se face, n.n.) dar o să scot , totuși, masca… umblu cu ea tot timpul (sic! la masă, la baie, la partida de tenis, la piscină, în pat, etc., n.n.) dar nu știu de ce îmi trage barba (își pipăie bărbia de-o remarcabilă fermitate, acoperită de-un mic gazon incipient, n.n.), pentru că am barba foarte aspră, îmi trage mereu masca în jos și când vorbesc, îmi cade și trebuie s-o pun, am mai vorbit cu ea în direct, dar mereu stau că mâna pă mască să mi-o pun la loc!” (15 mai 2020, DIGI 24, emisiunea CAP LIMPEDE)

Așa că își scoate măscuța, gata umezită, că doar o poartă tot timpul și o pune, cu eleganță, pe masă! Apoi își dă seama ce-a făcut și îngrozit că a încălcat cu brutalitate interdicția a treisutepatruzecișicincea a Ordonanței militare douăsuteunșpe, o ia și grăbit și-o atârnă de urechi, dar sub bărbie, asigurându-ne că: „…așa e cel mai bine ca protecție”(!!!, n.n.).

Ei, și după ce-a făcut toate aceste lucruri gingașe, la care publicul a asistat cu atenție și preocupare, și-a tras nasul cât se poate de sonor și ne-a explicat că acei 200 de cetățeni care au manifestat pe data de 15 mai în Piața Victoriei – unii împotriva măsurilor de constrângere neconstituționale, alții împotriva vaccinării obligatorii, și, cei mai supărați, cred, împotriva guvernului sau împotriva lui Klaus, pur și simplu – sunt niște proști (pe care i-a denumit „inteligenți asimptomatici”) și niște nesimțiți (pentru aceștia din urmă inteligența lui simptomatică n-a mai găsit, spontan, un termen alternativ). Apoi ne-a spus că a observat și „două hoituri politice” și un „actor de mâna a treia… mă rog, mult spus…” și a fost uimit să vadă oameni care transmiteau, în direct, prin telefon. Maestre… maestre… cum, n-ați mai văzut așa ceva? Nici la Florin Bădiță, nici la Mălin Bot, nici la Angi Șerban, nici la alți titani de cursă lungă ai protestelor? Nu, pentru că el n-a mai văzut proteste până acum… ăsta-i primul și cel mai periculos…

Sunt , cu siguranță, niște ratați! Niște oameni care n-au fost în stare de nimic -vorbesc de cei de o anumită vârstă… cei care se filmează singuri… au această problemă a validării existenței lor pă lume!

Apoi, cu aceeași adâncă înțelepciune ostenită, CTP-ul își întoarce fața către aleșii poporului: „În Parlament lucrurile sunt foarte limpezi… mă rog, foarte limpezi pentru cine este silit să le analizeze… așa cum este un gazetar… trebuie să să uite acolo, trebuie să-și bage botul în secrețiile României în fiecare zi să le miroase… să le miroasă… să le cuantifice… asta e!

Și tocmai când mă gândeam că de aia și-a scos el masca pentru a-și băga botul în secrețiile patriei, a venit, pâș- pâș și momentul 47:21 al emisiunii când în căpățâna inteligentului simptomatic, cel care-și prezentase pe larg simptomele deșteptăciunii până atunci, lăsând publicul mască (…de protecție FFP3), s-a căscat un hău de proporții: „În momentul ăsta am un gol în cap…. enorm… nu știu… nu știu de ce sunt aici…. și ce … ce, da… spuneți-mi, deci, ce…ce voiam să spun!

Cum maestre, după ce i-ai făcut proști, ratați, cadavre politice, nesimțiți, după ce i-ați tăvălit pe toți în sosul rânced al dizgrației, să pățiți una ca asta?

Ce lovitură! Știu, maestre, că nu credeți în Dumnezeu, că doar v-ați luat de piept de-atâtea ori cu el și l-ați certat că de ce: „…nu ştim cum arată, unde se află, nu îi cunoaştem nicio caracteristică energetică sau materială, nu ştim dacă e de natură corpusculară sau ondulatorie!”(CTP, 4 martie 2015) Dar măcar în proverbul românesc „Dumnezeu nu bate cu parul” eu cred că ar trebui să începeți a crede.

Căci faptul că v-ați „întunericit” la creier în plină emisiune vorbește de la sine.

Și să nu mizați pe solidaritatea publicului, deoarece publicul nu participă la suferințele poetului… ci s-ar putea să fie format în mare parte, cum spuneți dumneavoastră, din „inteligenți asimptomatici”, necivilizați și nerecunoscători… De aceea, în loc să se îngrijoreze de colapsul, în direct, al gândirii voastre geniale, maestre, și în loc să dea fuga să vă pună acatiste pentru sănătate, s-au apucat să distribuie în neștire imaginile cu chiloții negri ai lui Ionuț Stroe, care chiar au produs senzație pe NET!

                                                                                                                  Luminița ARHIRE

10 Comments

 1. Codruţ

  S-a tâmpit din labă.

 2. cetateanu' turmentat

  Dedic tovarasului CTP urmatoarea melodie :
  https://www.youtube.com/watch?v=XcAl93uEYUA
  (hey stoopid – alice cooper)

 3. Ionescu

  CTP a fost mereu sluga cuiva, ar fi terminat fara stapin. E dintr-un neam prost, nu poti sa ceri onoare unui sac de rahat.

 4. justinianus

  L-am cunoscut pe acest “inginer” raspopit in urma cu ceva ani! A dorit sa-i dau un fel de interviu, dar l-am rugat sa fie fara reportofon! Ai, individul il avea deja pornit, dar eu un pic mai inalt, am vazut ledul aprins si am intrerupt discutia! L-am pus a scoata reportofonul pe masa, inchis! S-a executat, dar articolul, a iesit tot cum a vrut el! Un nemernic!

 5. alice

  superb. mi-aduc aminte de saptamina pe scurt din Romania Mare lolol

 6. Dan Stoian

  CTP-ul era “intunericit” de mult iar acum cu această pandemonie nu are cum să se lumineze. El este un corp obscur “iluminat”de sistemul ticalosit ale cărui inepții le iradiază . În emisiunea cu pricina a trecut pur si simplu printr-o eclipsă.

 7. bali

  Crocodilul chelios a cintat prea mult la cap si i-au fermentat taritele.

 8. Maryan

  Nimic nou un comunist expirat….o slugă cum a fost dintotdeauna….

 9. Un articol pe cinste. Felicitari autorului!

 10. satan existã

  Dacă a vorbit serios cu pierderea memoriei în timpul emisiunii,e limpede că a început sfårșitul lui;dușmãnia lui față de conaționalii lui,hulele la adresa celor sfinți și sfinte,comportamentul lui în funcție de cum bate våntul vor avea repercusiuni nefaste asupra lui;Dumnezeu tolerează multe tot pentru binele lui;poate i se va întâmpla să aibe o mustrare de conștiință și se va cãi;dar la oamenii îndrãciți e foarte greu așa ceva;dacă va continua în același stil,cu siguranță va avea un sfârșit urât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *