Observator

P.S.D. – uriașul cu picioare de lut

  Mișcarea „haștag Rezist”, care își face veacul prin Piața Victoriei din București și prin piețele unor mari orașe din […]

 

Mișcarea „haștag Rezist”, care își face veacul prin Piața Victoriei din București și prin piețele unor mari orașe din România are ca principal scop distrugerea Partidului Social democrat (PSD), cel mai mare partid politic din România. Distrugere ordonată de la Washington, care nu suportă  în cea mai devotată colonie a sa  o formațiune politică de anvergură și declarată de stânga. O dovedesc apartenența „tefeleilor”( vizibilă prin marele număr de drapele americane fluturate la fiecare ieșire în stradă), sloganul mc carthyst „ ciuma roșie” și le publicate în „România Liberă”de Marius Mioc, un „revoluționar” timișorean sărac cu duhul , impertinent și agasant, pripășit pe tarlaua unchiului Sam.

Acest proces de distrugere a început de ceva vreme prin atacurile DNA-brațul lung al Washingtonului  la București- care anihilează unul după altul liderii PSD. Iar circul făcut de „tefelei” pe stradă plus campania de denigrare efectuată de mass-media aservită are rolul de a discredita public și compromite în ochii opiniei publice românești  PSD în întregul său. Din păcate, acest proces are toate șansele să reușească, în ciuda faptului că PSD este partidul cu cel mai mare număr de membri din România și are (încă) o capacitate mare de mobilizare. De ce? Care sunt cauzele? Voi încerca să explic în cele ce urmează. În baza experienței de fost membru PSD mai bine de un deceniu.

În primul rând, buna funcționare a unui partid politic este dată de buna funcționare a organizațiilor de bază. Am prins perioada în care exista activitatea de organizație, când se făceau ședințe lunare. Iar la ședințele lunare se dezbăteau, pe lângă problemele politice, probleme sociale, legate de traiul zilnic. Iar aceste probleme erau notate în procesul-verbal de ședință și transmise mai departe, la membrii cu funcții în administrația orașului, care luau măsuri de rezolvare, în funcție de posibilități.

O dată la trei luni (sau chiar mai repede, după caz) avea loc ședința organizației pe municipiu. Această ședință  era dedicată cu precădere problemelor de ordin administrativ  inerente la un oraș de calibrul Ploieștiului. Participau totdeauna primarul, consilieri municipali, directorul regiei locale de servicii publice (membri PSD). Directorul acestei regii a pus la dispoziția membrilor organizației un număr de telefon la care se puteau semnala orice nereguli privind colectarea gunoaielor, asigurarea apei și agentului termic, gropi în carosabil,etc. Tuturor acestor sesizări li se dădea curs și erau rezolvate în mare parte.

Așadar, organizațiile de bază erau active. Oamenii erau băgați în seamă, erau ascultați și se luau măsuri de rezolvare a problemelor cu care aceștia se confruntau. Nu este de mirare că la orice mobilizare de anvergură decisă la nivel național participarea era masivă. Buna coordonare și motivarea membrilor de partid datorită vieții active de organizație de bază a făcut ca zeci de mii, chiar sute de mii de oameni să fie prezenți la mitinguri și demonstrații de amploare . Iar miile de autocare și microbuze care aduceau mulțimea de PSD-iști la București formau șiruri fără de sfârșit pe arterele care legau capitala de toată România. Se pare că acest lucru a deranjat foarte tare. Iar niște „gulere albe” din zgârie-norii de peste Atlantic a decis ca acest partid cu mare capacitate de mobilizare să fie slăbit, demonizat și anihilat.

Slăbirea PSD a venit din interior. Chiar de la vârful conducerii. Încet, progresiv, sistematic. Începând cu președinția lui Mircea Geoană și până în prezent, sub conducerea lui Liviu Dragnea, viața de organizație a PSD s-a deteriorat mult. Ședințele de organizație s-au rărit tot mai mult, ajungând să fie practic inexistente în prezent. Nu se mai dezbat problemele oamenilor, problemele urbei, nu se mai iau măsuri de rezolvare. Marea masă a membrilor și simpatizanților este tot mai mult ignorată, scoasă în afara activității de partid, fiind luată în seamă doar în campaniile electorale. S-a creat astfel o ruptură între elitele partidului și marea masă a membrilor activi și simpatizanți.

Platforma program a PSD a avut în centrul atenției doar două elemente: pensiile și salariile. Nimic despre active ale statului, care să aducă venituri importante la buget, nimic despre susținerea micilor întreprinzători, nimic despre investiții în infrastructură, în obiective de interes național. Ori pensiile și salariile bugetarilor( căci despre aceste salarii este vorba) nu pot fi susținute dacă statul nu produce prin activele sale. Discreditarea noțiunii de muncă, susținerea lenei și parazitismului  prin ajutoare sociale de tot soiul, susținerea unui aparat de stat care nu produce nimic și parazitează societatea românească prin biruri aberante sunt încălcări flagrante ale principiilor politicii de stânga, ale principiilor social-democrației!

Un lucru deosebit de grav: guvernul Tudose (majoritar PSD) a mărit substanțial în această vară salariile funcționarilor publici, precum și pensiile speciale (pensiile „nesimțite”). S-a ajuns astfel la situația aberantă ca un astfel de funcționar (care nu produce nimic!) să aibă un salariu cel puțin dublu față de un salariat din privat  care produce, care lucrează la trei schimburi. Culmea ironiei, tocmai salariatul din privat, care produce bunuri materiale și servicii, este forțat prin legile aceluiași guvern PSD să plătească dublul contribuțiilor sociale , pentru salariile și pensiile acestor bugetari. Și pentru salariile și pensiile bugetarilor cu epoleți, care se pensionează la 45 de ani, pe când cei care trudesc din greu au dreptul de a se pensiona de-abia la 65 de ani!  În plus, inflația provocată de salariile nesimțite ale acestei categorii de bugetari a dus la creșterea prețurilor la alimentele de bază. Creștere care îi lovește tot pe cei care muncesc și au salarii mici pentru munca lor!

Aceste măsuri au ca rezultat adâncirea polarizării sociale, a diferenței dintre trântorii cu funcții sau cu epoleți plătiți din bugetul de stat și salariații care produc din domeniul privat. Încă o încălcare gravă a principiilor politicii de stânga, ale principiilor social-democrației!

Iar un partid care este puternic doar pe hârtie, dar care încalcă flagrant principiile pe care pretinde că le reprezintă, care își bate joc de cei mulți care muncesc, care promovează polarizarea socială se va distruge iremediabil din interior. Nu va fi distrus nici de americani, nici de „tefelei”. Aidoma uriașului cu picioare de lut, se va prăbuși sub vâltoarea vremii!

                                                                                                                                 Marian RĂDULESCU

4 Comments

 1. congo

  daaa ,ai dreptate, privatii adica multinationalele sunt mandria tarii, hastagii rezistii, iar batranii si pensionarii tre impuscati

 2. Le doresc minte

  Salariile s-au marit ca sa justifice apoi epurarile. Cei care au primit functii PSD au un singur scop: sa-si angajeze apropiatii. N-au nici un D-zeu, nici rusine. Nu s-au ales ptr functii oamenii cuminti si cu bun simt ci tupeisti, pregati slab si mai ales inconstienti.

 3. Stimați domni, că mă numiți „revoluționar sărac cu duhul, impertinent și agasant” e dreptul dv. de opinie. Dar de unde ați scos tîmpenia că sînt pripășit pe tarlaua unchiului Sam și despre ce chestii publicate în „România Liberă” vorbiți?
  Eu am locuit mereu în România, la Timișoara. Niciodată n-am avut domiciliul în altă localitate. În SUA am fost doar în vizite pe peroade scurte. Iar la ziarul „România Liberă” n-am fost angajat niciodată. Pe parcursul a aproape 3 decenii trecute de la revoluție, ziarul respectiv a scris de cîteva (puține) ori despre activitatea mea. Nu fac politica editorială a acestui ziar.
  Posibil că mă confundați cu George Mioc, care scrie acolo. Nu m-ar mira, ținînd seama de lipsa de profesionalism care vă caracterizează.

  • justitiarul

   Domnule, articolul este semnat de o persoană care nu face parte din redacția „Justițiarul”. Dacă dumneavoastră, meșter mare în mânuirea internetului în folos personal, ați fi dat click pe numele semnatarului ați fi văzut și sursa de unde a fost preluat articolul. Că tot vă face plăcere să vorbiți de profesionalism… De al dumneavoastră noi ne-am convins de multă vreme, dar nu v-am considerat ca fiind o prioritate națională, astfel încât să publicăm materiale tangențiale cu grandoarea dumneavoastră. Suntem prea mici pentru un personaj așa măreț!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *