Cadran international

Pacea și Israelul sunt două concepte care se exclud reciproc

    Poți avea pace sau imperiul american – nu le poți avea pe amândouă În ultimele zile, Israelul ar […]

 

  Poți avea pace sau imperiul american – nu le poți avea pe amândouă

În ultimele zile, Israelul ar fi aruncat muniții cu dispersie și fosfor alb în sudul Libanului, a bombardat Gaza și a lansat rachete asupra Damascului , deoarece Israelul este o națiune a cărei existență depinde de o violență militară neîncetată.

Pentru ca Israelul să continue să existe ca stat imperialist de apartheid, trebuie să facă război în toate direcțiile și în orice moment, atât împotriva vecinilor săi, cât și împotriva populației palestiniene din ce în ce mai brutalizate. Dacă bombardamentul se oprește, la fel se oprește Israelul așa cum îl știm, pentru că populația regională nu va tolera niciodată opresiunea, tirania și multiplele ocupații ilegale.

Pacea și Israelul sunt, prin urmare, două concepte care se exclud reciproc. Puteți avea pace sau puteți avea Israelul de astăzi; nu le poți avea pe amândouă.

Numai în ultimele zile, Israelul a tras fosfor alb spre sudul Libanului, a bombardat închisoarea în aer liber din Gaza și a aruncat astăzi bombe asupra Damascului, capitala Siriei. Și, ca de obicei, mass-media occidentală tace și „comunitatea internațională” nu se găsește nicăieri.

O națiune care nu poate exista fără un război implacabil nu este de fapt o națiune deloc: este o operațiune militară în curs de desfășurare, cu câteva suburbii și școli amestecate. O națiune care nu poate exista fără un război implacabil este ca o casă care nu poate fi locuită fără renovări constante: dacă locuința ta ar avea nevoie de lucrări de construcție 365 de zile pe an, fie o reparați complet, fie ieșiți afară.

Acest lucru este valabil pentru Israel și, la o scară mai largă, este adevărat pentru ordinea mondială oligarhică de tip imperiu care este centralizată în Statele Unite.

Acest imperiu centralizat din Statele Unite, din care face parte Israelul, depinde în întregime de războiul nesfârșit pentru supraviețuirea sa. Dacă violența militară ar înceta să mai fie un instrument pe care structurile de putere îl pot folosi pentru a-și implementa agendele, acel imperiu ar înceta neapărat să existe, deoarece nimic nu ar împiedica națiunile să-și exercite suveranitatea pe scena mondială. Monedele, resursele și comerțul ar începe să curgă în moduri complet diferite.

Acest lucru ar pune capăt nu doar Imperiului american, ci și Statelor Unite așa cum le cunoaștem. Fără capacitatea de a intimida și a pedepsi lumea pentru a se alinia la agendele lor, Statele Unite, dacă ar continua să existe într-o oarecare măsură, ar fi complet de nerecunoscut. Ce ar rămâne ar fi forțat să dezvolte un tip complet diferit de economie, deoarece Statele Unite au ajuns la supremația lor economică nu prin „piața liberă“ , ca unii susținatori ai capitalismului ca să-și imagineze astfel, ci prin râuri de sânge uman .

„Economia” americană, dacă o puteți numi așa, este susținută nu numai de o rețea de neînțeles de datorii și decrete birocratice, ci și de un acord petrodolar privind fabricarea armelor și alianțele militare, de acte implacabile de brutalitate pe scară largă și de cea mai sofisticată mașină de propagandă care a existat vreodată. Statele Unite ale Americii au fost construite pe război, sunt făcute din război și sunt susținute de război. Dacă războaiele se termină, America așa cum o știm se termină.

Pun punct în parte, pentru că cei dintre noi care trăim în orice parte a imperiului centralizat în Statele Unite ar trebui să știe probabil că stilurile de viață cu care suntem obișnuiți sunt construite pe un munte de oase umane care nu încetează să crească. Subliniez, de asemenea, acest lucru, deoarece cred că este important ca cei care pretind că vor pacea să fie absolut clari asupra a ceea ce cer.

O dorință sinceră de pace înseamnă că cineva dorește mai mult pentru sfârșitul sacrificării ființelor umane care trăiesc în alte părți ale lumii decât pentru menținerea status quo-ului personal. Mulți oameni care se consideră „anti-război” nu se simt prea confortabil cu ideea că Statele Unite își pierd poziția de dominație unipolară asupra afacerilor planetei noastre și își asumă un risc într-o lume fără imperialism. American. Când vine vorba de a defini ce este cu adevărat pacea și ce înseamnă cu adevărat, mulți dintre aceia ale căror vieți au fost spălate de potopul de sânge nu o vor cu adevărat.

Dar cel puțin ar trebui să fie sinceri cu ei înșiși. Ar trebui cel puțin să își recunoască faptul că sub fațadele lor anti-război se agață cu dinții de o paradigmă a cărei cărămizi și mortar sunt actele nemiloase de crime în masă.

Pacea este neapărat un salt în necunoscut. Dacă îți dorești pacea, îți dorești o lume diferită de cea care există astăzi și de toate cele care au existat odinioară. Dacă îți dorești cu adevărat acest lucru – dacă te-ai luptat de fapt cu realitatea sa la un nivel profund, visceral și încă îl dorești cu adevărat – te va schimba în mod necesar ca persoană.

Și asta te va schimba în bine. Te va face o persoană mult mai cinstită pentru că te-ai confruntat cu realitatea situației tale și ai ales întotdeauna interesele majorității.

La fel cum stilurile noastre de viață sunt construite pe războaie nesfârșite, viețile noastre sunt transformate printr-o judecată adevărată cu o dorință autentică de pace. Această transformare face parte din aceeași mișcare ca transformarea noastră colectivă de la o specie autodistructivă la o specie care funcționează armonios cu ea însăși și cu ecosistemul ei. Participarea la această transformare interioară este cea mai înaltă vocație a ființei umane.

Nu putem continua așa cum am făcut-o. Specia noastră fie își va transforma radical comportamentul, fie va dispărea. Este timpul să faceți un salt în necunoscut și să alegeți pacea. Fii printre primii care țin pasul.

                                                                                                 Caitlin JOHNSTONE

Sursa: https://medium.com via https://reseauinternational.net/vous-pouvez-avoir-la-paix-ou-lempire-americain-vous-ne-pouvez-pas-avoir-les-deux/

3 Comments

 1. Si cine a pornit aceste rauri de sange domnule?Americanii,sau cei ce s-au suprapus peste imaginea lor?Si cine sant astia?Fiti sincer.

 2. Florins

  ” Și, ca de obicei, mass-media occidentală tace și „comunitatea internațională” nu se găsește nicăieri.”
  CINE SA CRITICE EVREII, POPORUL ‘ALES’ DE DUMNEZEU?
  Toata media ( presa , televiziuni, Hollywood, ONG) – de pretutindeni- este controlata de evrei!
  Precum si USA care e condusa tot de evrei’; ‘adevarul’ este doar cel debitat de ei!

 3. Florins

  Alo, Justitiarul!
  Ce-i mizeria asta?
  “A fost detectat un comentariu duplicat; se pare că deja ai spus asta! ”
  N-am publicat decat UN comentariu!
  Daca refuzat postarea mea, spunti-mi in fata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *