Cap limpede

Pactul de Apărare ne dă gaură în buzunare

    Să nu credeţi cumva că „tragedia de la Paris” a fost aşa, degeaba! Nu, acei bravi jurnalişti nu […]

 

 

Să nu credeţi cumva că „tragedia de la Paris” a fost aşa, degeaba! Nu, acei bravi jurnalişti nu s-au sacrificat în zadar, doar pentru crezul lor în libertatea de exprimare fără limite. Jertfa lor a început să dea roade, deşi a trecut mai puţin de o săptămână de când au trecut în nefiinţă.

De câştigat va câştiga NATO, SUA, UE, corporaţiile care fabrică armanent, bancherii care finanţează războaie, dar mai ales va avea de câştigat, planul Guvernării Mondiale.

Deja ştiţi că la noi în ţară se fac iar demersuri pentru a spori capacitatea SRI de a monitoriza şi controla vieţile private ale cetăţenilor, prin acea lege care dă voie serviciilor secrete să percheziţioneze informatic calculatoarele şi dispozitivele de comunicaţii cu acces la Internet. De asemenea vor să ne oblige să ne înregistrăm cu datele personale, atunci când cumpărăm o cartelă prepay, pentru a putea fi mai uşor identificaţi localizaţi şi monitorizaţi atunci când folosim telefonul mobil.

Dar asta e nimic, pe lângă marea victorie a preşedintelui Iohannis, aşa cum o numeşte presa băsistă şi care se numeşte Pactul de Apărare. Preşedintele nostru, care tace şi face, a venit probabil cu forţe proaspete şi profund iluminat, de la grandiosul marş de la Paris, unde a avut onoarea să ţină trena marilor lideri politici ai lumii, şi a început negocierile cu partidele, care, ce să vezi, sunt în unanimitate de acord cu Pactul de Apărare.

Dar oare despre ce este vorba în acest pact? Păi, el se referă la nevoile crescute în ceea ce priveşte cheltuielile de apărare a ţării. Vedeţi voi, nu e suficient să facem parte din NATO şi să fim parteneri strategici cu SUA, pentru a fi apăraţi, mai trebuie să şi plătim bani grei pentru asta! Cât?! Păi, cel puţin 2% din PIB în următorii 10 ani. Asta înseamnă cam 2,5 miliarde de euro pe an, deci 25 de miliarde de euro în 10 ani.

Unii mai cârcotaşi ar putea pune întrebarea, de unde vor fi plătiţi aceşti bani. Evident din taxele şi impozitele puse pe spinarea noastră sau din alte împrumuturi la bănci străine, pe care statul le va face în numele nostru. Dar poate cineva să mai zică ceva acum?! Nu poate, pentru că „toţi suntem Charlie” şi doar aţi văzut ce a păţit Charlie!

Dan TĂNĂSESCU

http://dantanasescu.ro/2015/01/12/pactul-de-aparare-ne-da-gaura-in-buzunare.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *