Colimator

Palatul bandiților

  Citesc un articol în „Adevărul”, semnat de unul dintre cei mai fanatici trompeți ai politicii de dreapta, un fel […]

 

Citesc un articol în „Adevărul”, semnat de unul dintre cei mai fanatici trompeți ai politicii de dreapta, un fel de tinctură de mere pădurețe a spiritului Rezist din Piața Victoriei. Și trompetul acesta zice: „Ludovic Orban, Dan Barna şi Dragoș Tudorache au negociat miercuri până spre miezul nopţii, la Palatul Victoria, o alianţă a dreptei în Bucureşti, pentru primăriile de sector.”

Mă așteptam ca imediat să urmeze observația sau întrebarea, de ce în Palatul Victoria? Numai că zăltatul jurnalist de la „Adevărul” o ține langa cu amănunte despre combinațiile politice posibile între partidele de dreapta:

PNL şi USR-PLUS şi-au împărţit sectoarele şi candidaţii. Mai e o singură problemă: cooptarea PMP. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Analiză. Cum ar arunca în aer candidatura lui Băsescu alianţa PNL-USR-… Liderul PNL, Ludovic Orban, a renunţat la Dan Cristian Popescu, candidatul pentru Sectorul 2, neagreat de USR, susţin surse politice pentru Adevărul. Astfel, USR va primi sectoarele 1 (Clotilde Armand) şi 2 ( Radu Mihaiu). PLUS a renunţat la Sectorul 5 şi va primi Sectorul 4, unde va candida Simona Spătaru, cu şanse infime în faţa lui Daniel Băluţă, actualul primar PSD.    PNL va lua Sectorul 5, unde va candida Cristian Băcanu, secretar de stat în ministerul Justitiei, şi Sectorul 6, unde liberalul Ciprian Ciucu,  susţinut de toate forţele de dreapta, are şanse să-l învingă pe Gabriel Mutu de la PSD.”

Toți șmecherii Bucureștilor vor un ciolan. Preocuparea pentru disputele intestine ale partidelor arată ca un spectacol sîngeros. Cel puțin pentru unii, așa cum, la mahala, preocuparea cucoanelor pentru combinațiile ascunse ale cartierului bate orice interes.

Un soi de jurnalistică de culise, alimentată de bîrfa politică acoperă agenda publică. Cine cu cine se combină, sprijinit de cine și în dezavantajul cui? Și cine a declarat ce? Și care a fost răspunsul celui vizat care a înțeles greșit o vorbă spusă în dorul lelii? O aiureală care domină presa și scena politică, o deturnare de cauze și dosare reale ale României.

Să revenim la știrile despre negocierile nocturne dintre PNL și USR-Plus, la care au participat Ludovic Orban, Dragoș Tudorache și Dan Barna. Presupun că la aceste negocieri au fost mobilizate și secretarele! Și echipa de logistică a premierului, și paza, și consilierii, plasați în alte camere, în care evaluau propunerile și unde le analizau și de unde veneau cu recomandările. Cu alte cuvinte, pînă la miezul nopții în Palatul Victoria au avut loc negocieri politice pentru „formarea unei alianțe a dreptei” în București.

Este o asemenea alianță o problemă de stat? Sau guvernamentală? Pardon!? În nici un caz! Este cel puțin un furt de curent electric și de folosire de personal. Șmecherii din București, cei care se luptă să preia controlul asupra cheltuielilor banilor de la bugetul Capitalei, s-au întîlnit în Palatul Victoria de mai multe ori în această perioadă de pandemie. De ce în acest loc? Este guvernul familiei Orban sau al nevestei lui Dan Barna? Le-a împrumutat Klaus Iohannis clădirea? S-au reunit acolo pentru că unul dintre ei a hotărît să ofere o gustare și un șprit?

Guvernul României nu are spații pentru negocierile partidelor nici la subsol. De aceea partidele politice au sedii, de aceea sunt finanțate de la buget, de aceea trebuie să își plătească întreținerea și salariații. Folosirea Palatului Victoria, spațiu al guvernului României, pentru negocieri politice privitoare la o alianță a dreptei în București (sau pe lună sau pe lumea cealaltă) este o neghiobie, un abuz și o ilegalitate. De ce n-ar folosi sediul Academiei Române? Sau al SRI pentru că și SRI-ul este al statului român și, ca urmare, al poporului, inclusiv al bucureștenilor.

Folosirea spațiilor guvernului României de către partidele politice este o grosolănie greu de tolerat și o încălcare flagrantă a legii. De ce nu merge Dan Barna la Sibiu cu elicopterul Internelor? De ce nu merge Dragoș Tudorache cu coloana oficială (omul are și el niște porniri de mahăr national și european)? Pentru că nu este legal! Folosirea spațiilor din Palatul Victoria pentru negocieri între partide ne arată confuzia cumplită în care plutesc instituțiile românești. Cine este titular la guvern îl tratează ca pe o proprietate. Cotroceniul, la fel. Nu m-ar mira ca la negocierile politice să fi participat și consilierii premierului, cu listele de proiecte, cu propuneri de contracte! Sau șnapanul de Marcel Vela să stea la ușă cu dosare mai groase decît ale sale.

Dacă negocierile partidelor se desfășoară la Palatul Victoria, înseamnă că privesc România și dacă privesc țara de ce să nu participe și unul din conducerea SRI? Inconștient, Ludovic Orban și ceilalți flămînzi de putere vor să transforme o neghiobie într-o regulă!

                                                                  Cornel NISTORESCU, Cotidianul

 

4 Comments

 1. Gab

  Curat murdar, coane Fănică

 2. Remake bre!

  Ali Baba si ce 40 000 de hoti neomarxisti

 3. Florin

  Cu actuala conducere a PSD ,care par a fi slugi ale PNL si ale pres.-ului iohannis ,
  adica o opozitie de nimic,PNL canta si danseaz cum vor,fara sa tina seama nici macar
  de un minim de bun simt ,iar guvernantii dupa bautura ,fumat,lipsa mastilor, intalniri de felul celor descrise mai sus,pot sa mai organizeze si filme ,cantece cu fanfara ,tragerea loto ,tombole ,astfel palatul Victoria va semana cu o casa de cultura de pe vremuri.Cum sa respecte populatia legile ,cand au asemenea exemple ,de la varfuri ale guvernului si a unora dintre politicieni ,din tot spectrul politic.Asa sunt neo marxistii ,fac legile care le convin
  si fac ce vor ,in functie de interese personale ,de grup si de parteneriate.

 4. Cornel-Dan NICULAE

  Rareş Bogdan, „viitorul şef al PNL“ este noul tartor!
  Gălăgie pentru nimic! N-aş fi de acord cu blamarea USR în această situaţie a negocierilor. A PNL da! Dacă nu i-am considera „neo-marxişti“, condamnabili deci din start, useriştii au practicat în aceste negocieri criteriile de exigenţă pe care mulţi le regretă ca fiind pierdute…, din celelalte vremurilor, trecute. Or fi (n-or fi) useriştii „comunişti“, dar principiile sunt bune oricând şi respectabile (de or fi sincere).
  Vreau să revin cu multe precizări în Justiţiarul, pe larg. Pe moment: Cristi Rizea s-ar putea să aibă ceva dreptate privind cumpărarea de către pricopsiţi a lui Rareş Bogdan: Dan Cristian Popescu – Pricopsitu este asociat într-o firmă de imobiliare din Miami cu regina afacerilor cu case pentru români din zona Florida, Mona Lenghea. Are 90% Cristi Popescu Pricopsitu în firma imobiliară din Miami, iar 10% are Mona Lenghea. Iar Rareş Bogdan s-a dus special exact acolo, la Miami, ca să obţină de la comunitatea de români fugiţi de răspundere din România, casa sa din nordul Bucureştiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.