Pamflet

„Părerologul” platourilor de televiziune

  Nelipsitele personaje, invitate pe teme de pensii în platoul unor televiziuni, îmbătate de mirosul răspândit din zona toaletei, lacomi […]

 

Nelipsitele personaje, invitate pe teme de pensii în platoul unor televiziuni, îmbătate de mirosul răspândit din zona toaletei, lacomi și nerăbdători, se înghesuie, în rând, pentru a ajunge cât mai repede la porția de rahat pe care o mănâncă cu o poftă mai mare decât oferta.

Printre mâncătorii de produse, amintite mai sus, se numără și „părerologul” de serviciu, Hadăr Anton, care îi ține isonul pensionarului „specialist” în pensii, Leonte Dumitru. Acest pensionar, prin explicațiile sale lipsite de logică și completate de gesturi ale mâniilor, ca și cum ar dirija o orchestră simfonică, face cunoscut, în permanență, faptul că inechitățiile din sistemul de pensii sunt generate de Legea 221/2018.

Emisiunea cu cei doi „specialiști”: https://youtu.be/a0DqWc_8wKM

Legea 221/2018 (un fel de cârpeală a Legii 192/2015) a fost emisă cu scopul de a stopa acțiunile din instanțele de judecată ale pensionarilor nedreptățiți de neaplicarea Legii 192/2015 care prevedea recalcularea pensiilor grupei I și II începând cu 01.01.2016 și nu din data de 01.10. 2018 așa cum prevede Legea 221/2018 care aduce doar parțial recalculări reparatori pensionarilor grupei I și II. Astfel fiecare pensionar, din aceste grupe de muncă, a fost văduvit prin neplata pensiilor începând de la 01.01.2016, conform Legii 192/2015, mai precis de diferența aferentă celor 33 de luni (01.01.2016-01.10.2018)

Mai mult de atât, această lege 221/2018 este mai degrabă o amăgire, un cadou „otrăvit” oferit până în septembrie 2021 când va deveni istorie odată cu aplicarea noii formule de calcul „inventată” pentru a scăpa de „povara” grupelor de muncă, vizând în special grupa I/ condiții speciale de muncă.

Toate inepțiile incoerentului pensionar Leonte Dumitru, privind Legea 221/2018, sunt susținute de dl. Hadăr Anton, cel care, din activității didactice de la Universitatea Politehnică București și din alte surse de venituri, încasează anual halucinanta sumă 403.097 lei (peste 4 miliarde în bani vechi) asta însemnând un venit lunar de 33.591 lei, potrivit declarației de avere completată la 30.05.2019 de către soția acestuia care încasa și ea anual un venit de 86.311 lei de la aceeași universitate politehnică din București. Și în anii precedenți dl. Hadăr se bucura de asemenea uimitoare câștiguri. (A se vedea declarațiile de avere din anii anteriori).

Poate ne spune dl. Hadăr, câte ore are o zi în raport cu munca prestată pentru veniturile impresionante pe care le obține, fără a mai pune la socoteală și orele petrecut zilnic în platourile diferitelor televiziuni unde își dă cu părerea pe orice temă abordată.

Nu știu pe cine reprezintă  dl. Hadăr, dar văd că își dă cu părerea despre orice ce, chiar și despre pensiilor minerilor și nu numai !

Oare să fie nemulțumit de veniturile lui, de zece ori mai mari, față de media pensiilor  recalculate prin Legea 221/2018 ?

Domnule Hadăr, ce știți despre cea mai periculoasă activitate desfășurată în măruntaiele pământului, în întuneric și frig, unde se moare, pentru a genera lumină și căldură ?

Mi-ar trebui un spațiu mare să enumăr toate accidentele mortale din mineritul Văii Jiului și nu numai, dar pot aminti, fără ai menționa și pe cei răniți, de unele dintre cele mai tragice, respectiv:

– la 02 noiembrie 1972 în mina Uricani și-au pierdut viața 43 de persoane;

– la 29 noiembrie 1980 în mina Livezeni și-au pierdut viața 53 de persoane;

– în 2001 în mina Vulcan și-au pierdut viața 14 mineri;

– un an mai târziu tot în mina Vulcan și-au pierdut viața alți 10 mineri;

– la 14 ianuarie 2006 accidentul de la mina Anina, s-a soldat cu 7 morți;

– la 5 februarie 2008 și-au pierdut viața 5 mineri în subteranul minei Uricani;

– la 15 noiembrie 2008 în mina Petrila și-au pierdut viața 13 persoane și multe alte accidente din sistemul minier soldate cu morți și răniți grav, care dacă ar fi enumerate ar ajunge de ordinul miilor.

Oare, condițiile în care vă desfășurați activitatea, domnule Hadăr, activitate din care câștigați de zece ori mai mult decât salariul mediu al minerilor sau pensia medie a acestora, sunt la fel de periculoase precum cele din minerit ? Dacă dați și exemple, vă cred, domnule Hadăr !

Nu știu despre activitatea didactică desfășurată de dl. Hadăr, dar după cum arată prestațiile sale din platourile de televiziune, se pare că orele în care predă (nu am înțeles ce materie) sunt transformate în adevărate showuri comice pe care studenții abia așteaptă să le savureze. Pentru așa muncă, așa venituri!

                                                                                                                  Petre LUNGOCI

2 Comments

  1. gigimutu

    da, pai Romania geme de ”specialisti”, toti unul si unul

    care iau bani cu toptanul si nu fac nimic, si mai si bat din gura dea lela, numa sa nu taca!

  2. satan exista

    Cacatii astia de ,,oameni”ar trebui sa taca macar din respect pentru familiile indoliate;dar ce sa le ceri la niste japite din astea care cred ca viata se invarte doar in spatiul lor de confort;astia sunt progeniturile tartorilor de ieri care cica faceau reeducare cu romanii care stiau ce inseamna libertatea si erau dispusi sa si piarda trupul pentru ea;astia sunt in stare sa si vanda parinti,copii,frati pentru a le fi lor bine;daia ma bucur ca viata omului este limitata la un numar mai mic sau mai mare de ani:ca sa si primeasca plata si canaliile astea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *