Cadran international

Partidul Conservator britanic cere investigații urgente pentru trei milioane de lire sterline – bani de la Soros pentru campania anti-Brexit menită să-l doboare pe Boris Johnson

  Partidul Conservator a solicitat o anchetare urgentă privind organizația neguvernamentală americană a lui George Soros S-a descoperit că acesta […]

 

Partidul Conservator a solicitat o anchetare urgentă privind organizația neguvernamentală americană a lui George Soros
S-a descoperit că acesta a intervenit financiar într-o campanie menită să blocheze Brexit-ul
Fundația sa Open Society, din New York, a trimis banii grupului pro-EU „Best for Britain” printr-un avanpost din Londra

Finanțatorul miliardar cunoscut sub numele de „omul care a rupt Banca Angliei” se confruntă cu o posibilă anchetă asupra a aproape trei milioane de lire sterline pe care fundația sa le-a direcționat într-o campanie menită să-l reducă la tăcere pe Boris Johnson.

Partidul Conservator a solicitat o cercetare urgentă a Comisiei Electorale privind organizația americană a lui George Soros, după ce The Mail de duminică a descoperit că s-au încasat bani de acolo într-o campanie care încerca să blocheze Brexit-ul la urne. Open Society Foundation („Fundația pentru o Societate Deschisă”) din New York a trimis banii grupului pro-EU „Best for Britain” prin intermediul unui avanpost din Londra, eludând interdicția donațiilor străine pentru organizații politice.

Best for Britain” (Nota traducerii: „Cel mai bun pentru Marea Britanie” este o campanie a societății civile, lansată pe 26 aprilie 2017, pentru a opri Brexit-ul și a continua aderarea Marii Britanii la UE.) a proiectat un site web care le spunea oamenilor cum să voteze tactic pentru candidații care beneficiază de sprijin, care, dacă vor reuși, ar șterge speranțele la majoritate ale domnului Johnson.

Dezvoltarea respectivă a venit după ce liberalii democrați, Partidul Verde și Plaid Cymru (Nota traducerii: Partid politic din Țara Galilor care militează pentru independența acestei provincii.) au format un pact „Unite To Remain” pentru a nu se concura în limita a 60 de locuri în parlamentul britanic, pentru a oferi cât mai multe șanse unui candidat de-al lor care să câștige.

Best for Britain”  se descrie ca un „coleg de călătorie” cu alianța „Unite To Remain”, care este de așteptat să utilizeze datele sale.

Domnul Soros, de origine maghiară, s-a ajutat ca să-și construiască marea sa avere mizând pe Miercurea Neagră din 1992, provocând panică prin speculații financiare în guvernul lui John Major și câștigând notorietate.

El spune că dragostea sa pentru Marea Britanie l-a determinat să susțină o campanie împotriva „greșelii tragice” de a părăsi UE. Tot el a spus recent că fondurile pe care le-a acordat pentru activitatea anti-Brexit nu au fost folosite în scopuri partizane sau electorale. Au fost folosiți ca „să educe publicul britanic”.

Din 2017, Best for Britain a primit 2,7 milioane de lire sterline de la fundația domnului Soros. Sumele au fost transferate în conturile sucursalei fundației sale din Londra, care împarte o clădire de birouri în Westminster cu alte organizații anti-Brexit, inclusiv Open Britain și European Movement. Ambele grupuri au jucat un rol critic în campania „Votul poporului” pentru un al doilea referendum.

Iulie 2016: Votul pentru Brexit este un mare șoc spune George Soros: https://videos.dailymail.co.uk/video/mol/2016/07/01/4447066416264951295/640x360_4447066416264951295.mp4

Facebook pare să fie un teren de luptă cheie în alegeri, iar Best for Britain a investit foarte mult în publicitate pe platformă, cheltuind un total de 613.000 de lire sterline începând cu octombrie 2018. În ultimele 30 de zile, Best for Britain a cheltuit 137.000 de lire sterline pe 165 de reclame diferite sponsorizate. Aproape unul din patru alegători afirma că intenționează să voteze tactic la alegeri – echivalentul a aproape 7,8 milioane de voturi, multe în cadrul locurilor cheie din Parlament. Instrumentul de vot tactic al Best for Britain, getvoting.org (https://tacticalvote.getvoting.org/), prevedea că dacă 30% din alegătorii pro-UE își folosesc votul în acest fel, îi va împiedica pe conservatori să câștige o majoritate, teoria respective fiind bazată pe analiza a 46.000 de persoane din Marea Britanie.

Heidi Allen, membră a Partidului Liberal Democrat și lideră a alianței electorale „Unite To Remain”.

Unite To Remain”, condusă de Heidi Allen, fostă parlamentar conservator devenită liberal-democrată, susținea că cel puțin 44 din cele 60 de locuri sunt „cu certitudine câștigătoare” dacă se folosește votarea tactică.

În alegerile din 12 decembrie, liberalii democrați vor ​​rămâne fără opoziția celorlalte două părți ale pactului în 43 de zone, Verzii în zece și Plaid Cymru în șapte. Doamna Allen a spus că aranjamentul transpartinic a fost „fără precedent în istoria politică britanică modernă”.

În 8 noiembrie, Andrew Percy, care participă la reelecția pentru Tories (Conservatori) în Brigg și Goole, a declarat: „Solicit Comisiei Electorale să investigheze de urgență dacă a avut loc o încălcare a regulilor financiare electorale și să clarifice cât mai bine cheltuirea acestor milioane venite de peste ocean. Normele sunt clare: donațiile străine pe această scară nu pot fi cheltuite într-o campanie electorală. Avem nevoie de condiții echitabile – iar asta înseamnă să ne asigurăm că grupurile care doresc să zădărnicească voința democratică a britanicilor nu acționează pe o cale ilegală ca banii de peste mări să influențeze alegerile din această țară.”

Best for Britain a replicat: „Situațiile noastre financiare sunt depuse în mod corespunzător și o să clarificăm situația banilor Fundației „Open Society ”. În perioadele reglementate, cum ar fi alegerile, folosim donații admise din Marea Britanie pentru activitatea de campanie electorală pentru a respecta regulile Comisiei Electorale. Nu se folosesc bani din donații străine pentru a finanța acest lucru. Așteptăm cu nerăbdare ca și Comisia Electorală să confirme acest lucru. Având în vedere daunele pe care un guvern Johnson și Brexit-ul le-ar produce țării, am primit un număr mare de donații din toată Marea Britanie.”

https://videos.dailymail.co.uk/preview/mol/2018/02/08/7150210947480897354/636x382_MP4_7150210947480897354.mp4

                                                                          James HEALE și Glen OWENS

                                                              Traducerea și adaptarea Marius Albin MARINESCU    

Sursa: dailymail.co.uk   

2 Comments

  1. IQ100

    Probabil au fost mult mai multi bani.

  2. Laura

    Soros e omul lui Rothschild si al cartelului bancar de care nimeni nu vorbeste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *