Abuzuri

„Pas cu pas”… guwernerul a demarat regionalizarea României, va urma federalizarea și în final dezmembrarea

  Ludovic Orban începe reforma administrației fără să aștepte eventuala modificare a Constituției! Guvernul Orban a început regionalizarea României: Trei […]

 

Ludovic Orban începe reforma administrației fără să aștepte eventuala modificare a Constituției!

Guvernul Orban a început regionalizarea României: Trei ministere pregătesc eliminarea structurilor județene și înlocuirea cu structuri regionale

Ministerul de Interne, Ministerul Muncii și Ministerul Fondurilor Europene plănuiesc modificări radicale ale organizării în teritoriu prin eliminarea structurilor județene și înlocuirea cu structuri regionale. Sunt primii pași în direcția unei reforme administrative masive, despre care au dat indicii în ultimele luni atât premierul Orban, cât și președintele Iohannis.

 • Actuala organizare a administrației centrale, cu structuri în fiecare din cele 40 de județe, plus sectoarele Bucureștiului, e criticată constant pentru lipsa de eficiență și pentru menținerea unui aparat birocratic stufos, cu costuri uriașe pentru stat. Structurarea teritoriului pe regiuni în loc de județe nu poate fi însă realizată fără modificarea Constituției, așa că majoritatea ministerelor și instituțiilor centrale și-au păstrat structura teritorială neschimbată de zeci de ani.
 • Reorganizarea din cele trei ministere are loc însă în absența unei strategii unitare, convenite la nivelul întregului guvern. Nu e clar în acest moment pe ce documente programatice sau studii de impact se bazează inițiativele de reformă din cele trei ministere – cheie.

În ultimul deceniu au existat două exemple semnificative de trecere de la structurile județene la cele regionale: Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF – în 2013) și SRI în 2019, într-o mișcare surpriză anunțată în premieră de G4Media.ro. Ambele instituții au fost reorganizate pe baze regionale ca să-și eficientizeze activitatea.

Începutul de an a adus însă un anunț oficial de la ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, care a declanșat consultarea tuturor structurilor din minister pentru o reformă internă. Vela a anunțat că planul de reformă va fi gata la finalul acestei săptămâni. El a indicat că e adeptul regionalizării, dând ca exemplu Inspectoratul General al Jandarmeriei, care a propus o structură regională în locul celei județene, similar cu organizarea existentă deja la Poliția de Frontieră.

                                                                       Sursa: ortodoxinfo.ro 

Click pe hartă pentru mărire!

                                  Notă importantă:

Atenție! Citiți ce spunea Iohannis despre regionalizare în 2014, înainte de alegerile care aveau să-l facă președinte pentru prima oară: https://www.economica.net/klaus-iohannis-va-relua-discutiile-referitoare-la-regionalizarea-romaniei_91582.html Din nou, atenție! Iată ce declara același Iohannis după alegerile prezidențiale din 2019, când a fost păstrat pentru al doilea mandat prezidențial de către stăpânii coloniei ca să ducă până la capăt misiunea lui de complice la jefuirea și ruinarea României de către străini, care să culmineze cu dezmembrarea țării, cităm presa cotrocenistă din 9 decembrie 2019 : „Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, întrebat dacă mai susține regionalizarea și descentralizarea, că este nevoie de o discuție pe aceste teme după alegerile parlamentare din 2020. «Da, sunt de părere că trebuie să reluăm discuțiile, dar probabil după alegerile parlamentare, că până atunci vom fi într-o continuă campanie electorală. Dar după alegerile parlamentare, chestiunile legate de descentralizare trebuie reluate. Sunt foarte multe domenii, foarte multe sectoare unde lucrurile s-au oprit la jumătate și acest fapt este contraproductiv. În acest fel, nu ajutăm nici comunitățile locale, care așteaptă decizii importante, dar nu ajutăm nici administrația centrală, care de multe ori este pusă în situația să gestioneze domenii întregi care, de fapt, nu ar trebui să țină de administrația central.», a zis Iohannis.” (Sursa: „Iohannis vrea regionalizare și descentralizare: Trebuie să reluăm discuțiile după parlamentare”, stiripesurse.ro)

   SRI a înlocuit organizarea județeană cu cea regională din septembrie 2019!   

Ofițerii SRI-ului condus de evreul soroșist Eduard Hellvig știau din septembrie 2019 că PNL o să vină la guvernare – normal, că doar acest serviciu secret trădător, aservit străinilor, a tras sforile! – și va începe regionalizarea de la nivelul ministerelor, așa că ei au vrut să fie primii care să înlocuiască organizarea județeană cu cea regională!

                                      Cităm de pe site-ul SRI:

„Începând cu 1 septembrie 2019, SRI s-a reorganizat în format regional.

Se renunță la organizarea judeţeană a unităţilor teritoriale, înfiinţându-se 11 direcții regionale de informații (DRI) cu competențe legale pe zona mai multor județe, astfel:

 • DRI Moldova Nord, cu competențe în județele Iaşi (sediu principal), Botoşani, Neamț, Suceava şi Vaslui;
 • DRI Moldova Sud, cu competențe în județele Galați (sediu principal), Bacău, Brăila, Buzău şi Vrancea;
 • DRI Dobrogea, cu competențe în județele Constanța (sediu principal), Călăraşi, Ialomița şi Tulcea;
 • DRI Bucureşti, cu competențe în municipiul Bucureşti (sediu principal), județele Ilfov şi Giurgiu;
 • DRI Muntenia, cu competențe în județele Prahova (sediu principal), Argeş, Dâmbovița şi Teleorman;
 • DRI Oltenia, cu competențe în județele Dolj (sediu principal), Gorj, Olt, Mehedinți şi Vâlcea;
 • DRI Centru, cu competențe în județele Braşov (sediu principal), Covasna, Harghita şi Mureş;
 • DRI Transilvania Sud, cu competențe în județele Sibiu (sediu principal), Alba şi Hunedoara;
 • DRI Banat, cu competențe în județele Timiş (sediu principal), Arad şi Caraş-Severin;
 • DRI Transilvania Vest, cu competențe în județele Cluj (sediu principal), Bihor şi Sălaj;
 • DRI Maramureş, cu competențe în județele Maramureş (sediu principal), Satu-Mare şi Bistrița-Năsăud.

Soluţia reorganizării a fost validată în cadrul unui proces de testare în format pilot ce a avut loc pe parcursul anului 2018.

Prezența şi îndeplinirea misiunilor Serviciului vor fi asigurate în continuare pe întreg teritoriul României, noul format fiind menit să ofere cadrul instituțional pentru adaptarea activității SRI la dinamica amenințărilor actuale. De asemenea, un obiectiv important al reorganizării în format regional este reprezentat de optimizarea fluxurilor de informare către beneficiarii legali.” (Sursa: Serviciul Român de Informații)

Click pe imagine pentru mărire!

 

1 Comment

 1. Constantin

  Sictir tradatorilor ! Va vine randul….stati numai asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.