Pamflet

Pastile de râs și plâns: Ciocoi vechi și noi, la București și Sibiu

                  Pastila de dimineață: Drogurile politice București, trecut de miezul nopții. Un […]

 

                Pastila de dimineață: Drogurile politice

București, trecut de miezul nopții. Un Logan oprește brusc în scârțâit de cauciucuri, pe o stradă lăturalnică din Ferentari. Din el coboră un individ șters între două vârste, cu un tânăr înalt, bărbos și costeliv după el. Tânărul cu aspect de hipster românesc este fiu-său.

Omul se îndreptă cu pași hotărâți spre un grup de dubioși, îl identifică din ochi pe cel care părea dealerul șef și-l interpelează scurt și ferm:
– Dă-mi măcar 200 grame de caramitrină, aici pe loc. Îți dau cât îmi ceri fără tocmeală.
– Carami…  ce? Biguie șocat dealerul.
– Caramitrină. Din aia de care ia băiatul lui Caramitru. Îmi trebuie pentru fiu-meu că m-am săturat să-l văd cum o arde aiurea prin Centrul Vechi și vreau să-l bag în politică, răspunde individul sec și fără alte detalii.
– Bă, să moară mă-sa lu’ care o minți dacă am avut sau am așa ceva, acum aud pentru prima dată, se scuză dealerul jurându-se în continuare pe tot universul său familial și religios.
– Atunci, dă-ne măcar chirilină, poate o fi și asta de folos, încheie cu un ton plin de speranță tatăl, după care se apleacă complice spre dealer șoptindu-i la ureche:
– Chirilina este ultima mea speranță. căci oricât de lipsit de orizont e fi-miu, eu orestină sau sandylină nu-i dau, că e totuși copilul meu, așa tâmpit cum este. La fel, nici bădițină nu-i dau, că nu vreau să mă râdă rudele și vecinii că o să-l vadă mai mereu în chiloți pe la metrou.

                                                                                                                 Nicu PÂRLOG

  Pastila de seară: Pepiniera de cadre multiculturale de la Hermannstadt

Galeria personulităților din Sibiu: plăvanul Klaus Asperger von Strudel, femeia-cal Curuța Kovesi, Dana Tițian – consiliera lui Kovesi, Delia Dinu – țigăncușa sepepistă ajunsă șefă de protocol la Cotroceni – aia care tot patinează înaintea sasului infatuat atunci când robotul pășește cu parul înfipt în cur pe la diverse evenimente, Dan Suciu – purtătorul de cuvânt de la BNR cu aspect de molie în pielea goală, Emil Curezeanu – sibianul cu cetățenie germană numit ambasador în… Germania! – nu i-am zis Hurezeanu fiindcă „Hure” înseamnă curvă în limba germană, „chilotul” prezidențial Emil Dobrovolschi – soțul Mădălinei Pușcalău, Marius Vecerdea, finul iohanușilor și antrenorul de tenis al stafiditei, ăla cu cele două căsoaie ale plăvanului Klaus de la Miami (Florida) trecute pe numele lui și care se tot cere președinte la Federația Română de Tenis, regele Cioabă al țiganilor, împăratul Rădulescu al țiganilor care a dat colțul și ungurul Dan Barna, președinte al USR, partidul soroșiștilor și alogenilor.

La Sibiu funcționează un autentic poligon de testarea reacțiilor românilor la multiculturalitate, până și echipa de fotbal se numește FC Hermannstadt! După testări, proiectele se „implementează” – cum le place politrucilor să spună! – la nivel național. A se vedea experimentul Iohannis președinte.

Cred că mă mut în alt oraș, ăștia sunt capabili să mă facă ministru, ambasador, general de brigadă cu forța sau să mă boteze cu briciul prin circumcizie!

                                                                                                       Marius Albin MARINESCU

 

2 Comments

  1. nic

    Super!
    Dupa atitatea pastile , de ris , ar trebui sa ne apuce plinsul , ca prea am hahait mult. !

  2. LN

    Să nu-i uităm și pe spălații pe creier „vă-vedem-din-sibiu” („je-suis-gusti”), în frunte cu țiganul Radu Vancu, fost poet și critic literar, convertit pe parcurs în activist feroce.
    Și tot la categoria „personulităților” sibiene de frunte se încadrează cu brio și mâzgălitorul funest Dan Perjovschi, care de zeci de ani ilustrează soroșist publicațiile GDS-ului și ale editurii Humanitas, căruia mai nou an de an, în perioada Festivalului de Teatru, i se pune la dispoziție ditamai panoul de dezonoare pe care îl umple sârguincios cu slogane politic corecte pe care le dă drept artă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.