Atitudini

Patriarhul României i-a acordat Simonei Halep Crucea Patriarhală

  Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a acordat joi campioanei Simona Halep cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române în cadrul […]

 

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a acordat joi campioanei Simona Halep cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Salonul Sfinților Români al Reședinței Patriarhale.

„Simona este pentru mulți tineri astăzi un simbol al hărniciei, perseverenței și speranței. Ne bucurăm să scoatem în evidență că toate realizările domniei sale sunt expresia talentului cultivat prin efort susținut, prin efort constant”, a spus Patriarhul României.

„Pe lângă toate acestea însă, Biserica, dragă Simona, prețuiește foarte mult faptul că mărturisiți în public prin semnul Sfintei Cruci credința creștină ortodoxă și prin aceasta arătați că reprezentați cu fidelitate poporul român credincios, jertfelnic și talentat”.

„Vă dorim ani mulți, cu sănătate și bucurie și mult ajutor de la Dumnezeu!”, i-a urat Preafericirea Sa la oferirea Crucii Patriarhale.

Câștigătoarea turneului de la Wimbledon a mulțumit pentru distincția primită mărturisind că este onorată și în același timp foarte emoționată.

„Totdeauna mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a oferit și pentru familia în care am crescut”, a afirmat Simona Halep.

„Mă bucur că sunt româncă, mă bucur că sunt pe acest pământ și sper să bucur cât mai mulți oameni și copii, să-i inspir să reușească și ei ceea ce-și doresc”.

„Slavă Domnului și Dumnezeu să ne binecuvinteze pe toți!”, a încheiat campioana.

Pe lângă Crucea Patriarhală, Simona Halep a primit de la Patriarhul Daniel o Biblie „Centenar”. La eveniment au fost prezenți atât părinții Simonei Halep și alți apropiați ai campioanei, cât și consilieri patriarhali, clerici, ostenitori ai Reședinței Patriarhale.

                                                                                                                  Sorin IONIŢE

Sursa articol și foto: BASILICA.RO

 

 

1 Comment

  1. Militaru Vasilică

    „Slavă Domnului și Dumnezeu să ne binecuvinteze pe toți!”, a încheiat campioana. Slavă Domnului că Simona a rostit aceste cuvinte. Astfel, patriarhul Daniel a fost nevoit să tacă. În orice alte condiții, dacă un muritor de rând ar fi îndrăznit, în fața patriarhului, să rostească formula magică “Dumnezeu să ne binecuvinteze”, acesta s-ar fi ofensat. Numai preafericirea sa, că preafericirea altora nu prea este, poate da binecuvântări și nicidecum viceversa. Având în vedere ce se întâmplă în ultima vreme în Biserică, cred că ar fi cazul ca mirenii să rostească mai des această formulă. Astfel, preoții vor primi binecuvântarea divină și nu vor mai face prostii, precum cel de la Constanța. Cu alte cuvinte, mirenii au devenit ortodocși mai vrednici decât preoții lui Daniel. Poate era și timpul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *