Atitudini

Patrioți români la Odorheiul Secuiesc și Sfântu Gheorghe în Ziua Centenarului

                                Iubiți colegi de luptă […]

 

                              Iubiți colegi de luptă ortodoxă și patriotică,

                                                 Permiteţi să „raportez”!

În data de 1 decembrie 2018 ne-am alăturat grupurilor organizate de Frăţia Ortodoxă şi Calea Neamului la evenimentele de la Odorheiul Secuiesc şi Sfântu Gheorghe.

Componentă a fost în majoritate compusă din: un autocar de la Bacău organizat de Părintele Amfilohie de la Mânăstirea Diaconeşti,  două autocare de la Ploieşti ale Frăţiei sub conducerea dlui Dan Ciprian Grăjdeanu, un autocar cu patrioţi ortodocşi de la Covasna şi Braşov sub conducera dlui Mihai Tîrnoveanu la care s-au alăturat alţii precum noi.

La Odorheiul Secuiesc unde conform recensământului din 2011 locuiesc 60 (șase zeci) de secui s-au desfăşurat: Sfânta Liturghie la Biserică mică (cea mare e în renovare), ceremoniile oficiale ale armatei poliţei şi ISU la  Monumentul Eroilor Români, am mărşăluit prin centrul Odorheiului Secuiesc în cântări patriotice şi ortodoxe, ajunşi în centru am rostit în genunchi un Tatăl Nostru şi am jucat Hora Unirii. Am mers la Biserica mare unde ne-am închinat la icoane şi am rostit CREZUL. Am purces în vizită la Casa de copii Sf Iosif, locaş catolic care are grijă de 150 de copii, adică salvează nişte suflete, dar le rătăcesc orientându-le catolic, deşi face bine că nu îi expune la televizor de loc. Am fost permanent şi delicat sub protecţia poliţiei şi jandarmeriei.

Am pornit spre Sfântu Gheorghe unde, în holul sălii de spectacole Andrei Mureșanu, se punea în premieră spectacolul antiromânesc şi antiunionist „Nu chiar 1918” în colorile steagului Ungariei. Am am protestat vocal şi în număr mare, peste 150 de patrioţi ortodocşi împotriva acestei mizerii şi înainte de oră spectacolului cu câteva minute am plecat ca să nu punem Poliţia şi Jandarmeria în situaţie dificilă. Nişte indivizi cu figuri nefireşti ne-au întrebat de unde venim atât de mulţi. Dan Grăjdeanu le-a răspuns: „Am venit de la Odorheiul Secuiesc”. Curiosul a rămas paralizat.

Am fost agresaţi verbal de o individa care se comporta excelent ca un agent provocator MOSSAD, mă întreb unde a învăţat aşa de bine să se comporte în acest fel? Unii au început să îi răspundă, o altă femeie „spontan” apăruta cu gâtlegău de jurnalist şi dictafon profesional dotat cu microfon cu burete înregistra orice suflare a individei agresive. La un moment dat individa agresivă a spus că ea este un simplu spectator care vrea să ştie ce vrem noi. Am preluat din aer subiectul şi am invitat-o să își îndeplinească atribuţiile de spectator adică să se ducă drept în sală, ca spectator nu are nici o treabă cu noi şi nici noi cu dumneaei. Neavând replică, a plecat cu ea şi „jurnalista” spontană.

Desigur, antiromânii care conduc centrul cultural Andrei Mureșanu au chemat poliţia şi jandarmeria în speranţa că vor crea o confruntare între noi şi dumnealor dar nu a mers, noi am fost cât e poate de paşnici deşi fermi în exprimarea valorilor ortodoxe şi romaneşti, iar agenţii de poliţie şi jandarmii au fost cât se poate de grijulii şi serioşi. Nu a fost nici o problemă din partea nimănui şi acesta tentativă a inamicului a fost dejucata.

O zi binecuvântată de Dumnezeu. Am înfăptuit lucruri frumoase şi utile în sprijinul Ortodoxiei şi românismului, excelent organizate de iniţiatori și am acționat în locuri  unde ambele sunt subţiate de acţiunile perfide ale criminalilor de popoare.

Doamne, ajută!

                                                                                                                    Adrian GRIGORIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *