Cadran international

Paul Ghițiu despre incendiul de la Notre-Dame: Nu-i mai credeți pe acești hoți și criminali globaliști!

  Nu-i credeţi! Să nu le mai fim complici!      Notre-Dame – un incendiu „providential” pentru Macron „Providenţial” de […]

 

Nu-i credeţi! Să nu le mai fim complici!

     Notre-Dame – un incendiu „providential” pentru Macron

„Providenţial” de bine plasat acest incendiu cu teribilă capacitate de destabilizare emoţională: La începutul Săptămânii Mari a catolicilor. Seara, la o oră cu audienţă de vârf, cu imagini apocaliptice ale focului proiectat pe fundalul cerului, lume multă pe străzi. Tocmai când Macron trebuia să se adreseze poporului francez. 

Cu numai 40 de zile înaintea alegerilor europene (evident că, din acest punct de vedere, evenimentul ar fi căzut mult mai bine cu câteva zile înainte de alegeri, dar, probabil, că încărcătura ultimei săptămâni dinaintea Paştilor a contat mai mult). Şi ni s-a livrat la greu: Macron îşi anulează adresarea către naţiune, programată pentru luni seara, în care anunţase că va dezvălui un set de măsuri ca răspuns la protestele „Vestelor Galbene”.

Am decis să transformăm furia în soluții, scrisese Macron pe Twitter, anunțând conferința de presă. „De luni de zile, am ascultat. Mâine, voi răspunde.

Audienţa era probabil masivă (sala de spectacol arhiplină), căci vestele şi protestele lor au deja o istoriede câteva luni. Să înceapă, deci, spectacolul. Dar nu cel tern al unei conferinţe de presă, ci cel flamboaiant al incendierii celui mai important simbol creştin al Franţei!

Macron intră, ca eroii din filme, în catedrala încă arzândă!

Macron este cutremurat!

Macron este îndurerat!

Macron nu mai are somn şi, târziu în noapte, după cum ne anunţă agenţiile de presă, şi prin ele toată media, transmitea lumii întregi, înmărmurită (adică hipnotizată, numai bună de primit indicaţii liminale şi subliminale) la vederea acestei nenorociri:

Această catedrală Notre-Dame, o vom reconstrui. Toți împreună. Este o parte a destinului nostru francez. Mă angajez: de mâine va fi lansată o subscripție națională, și chiar dincolo de frontierele noastre.

Macron este un adevărat patriot!

Macron iubeşte cultura şi moştenirea culturală a Franţei!

Macron apără moştenirea spirituală a Franţei.

Macron este, totuşi, un bun creştin, chiar este un creştin, un francez adevărat, merită să-l susţinem, să-l iubim!

                                            Micron a devenit MACRON!

Dar cum noi ştim că aceşti oameni mint aşa cum respiră, înşeală, dispreţuiesc popoarele, ucid şi distrug cu cinism (tragedia Libiei este, în mare parte, rezultatul intereselor şi ambiţiilor Franţei) , nu se dau în lături de la nimic pentru a-şi îndeplini obiectivele (migraţia masivă şi dezechilibrarea socială internă în favoarea migratorilor) nu-i aşa că nu-i putem crede? Că nu-i credem nici acum?

Că nu-l credem pe Macron, rămas, orice ar face el, un micron?

Nu-i putem crede că sunt impresionaţi!

Nu-i putem crede că sunt cutremuraţi!

Nu-i putem crede că sunt îndureraţi!

Nu-i putem crede că sunt preocupaţi de păstrarea moştenirii culturale şi religioase franceze (adică a identităţii pe care o atacă deschis în fiecare zi) franceze!

Nu-i putem crede că incendiul a fost unul datorat neglijenţei sau unui întâmplător atac terorist.

Amintiţi-vă de Pearl Harbor!

Amintiţi-vă de Turnurile gemene!

Amintiţi-vă de războaiele din Yugoslavia şi de războiul criminal împotriva Serbiei!

Amintiţi-vă de armele de distrugere în masă ale lui Saddam, care nu existau!

Amintiţi-vă de evenimentele sângeroase puse în scenă pentru a se justifica atacarea Vietnamului, Irakului, Libiei, Siriei şi altor zeci de state!
Amintiţi-vă de Colectiv!

Amintiţi-vă sau, dacă nu credeţi/nu ştiţi, documentaţi-vă despre sutele de înscenări ticăloase ale slugilor mafiei bancare globaliste!

Vă rog, nu-i mai credeţi, nu-i mai cauţionaţi, nu-i mai acceptaţi, nu-i mai urmaţi.

În primii 19 ani ai acestui secol au fost măcelăriţi în războaiele globaliştilor peste 5 milioane de oameni; răniţi, zeci de milioane; puşi pe drumuri peste 20 de milioane. Nu a fost nici cel mai mic moment de emoţie, nicio inflamare mondială a acestor personaje pentru victimele lor, niciun apel la reconstrucţie, la pace. Ba, dimpotrivă: toate acţiunile lor criminale continuă.

Să încetăm a le mai fi complici!

                                                                                                                     Paul GHIŢIU   

Încântat de incendiul pregătit la Notre Dame, Macron îşi continuă ofensiva împotriva creştinilor!

Monseniorul Michel Aupetit, arhiepiscopul Parisului: „Ar fi fost frumos dacă ar fi existat un mic cuvânt de compasiune pentru comunitatea catolică

Preşedintele Macron s-a adresat câteva minute francezilor marţi seara la ora 20, atunci când Notre Dame era în plin incendiu. Pentru unii dintre cei care l-au ascultat, a fost o adevărată uimire faptul că Macron nu a pronunţat cuvintele „creştin” şi „catolic” nici măcar o dată.

Arhiepiscopul Parisului, monseniorul Michel Aupetit, invitat într-o emisiune de radio, a spus:Suntem deosebit de îndureraţi pentru că ne-am pierdut catedrala, suntem în săptămâna sfântă şi ne vedem obligaţi să ne reorganizăm complet pentru rugăciune. Ar fi fost plăcut dacă el (Macron – nn) ar fi avut un cuvânt de compasiune pentru comunitatea catolică, căci totuşi catolicii au fost aceia care au dat viaţă catedralei Notre Dame, care nu este un muzeu. Dacă oamenii vin în număr atât de mare, este pentru că este un loc viu, animat de către catolici. Iar cuvântul catolic nu este un cuvânt grosolan. Vine de la grecescul «universal». Suntem aici pentru a proclama o fraternitate universală bazată pe iubire, nu ar fi fost nicio problemă să spui câteva cuvinte de compasiune pentru catolicii, care suferă.”

Cum alocuţiunea era pregătită, este clar că din partea lui Emmanuel Macron a fost o uitare intenţionată, nu o scăpare a unui discurs liber.

Nu ştiu, el trebuie să răspundă la această întrebare! Eu vorbesc numai despre rănirea noastră, venită în plus peste durerea pierderii catedralei. Creştinii s-au simţit răniţi, măcar un cuvânt de compasiune, cum ar fi făcut pentru evrei sau pentru musulmani, sunt sigur de aceasta.

        E vorba despre o lipsă de respect faţă de lucrurile sfinte

Este oare astăzi un fel de tabu de a nu pronunţa cuvintele creştini, rădăcini creştine, catolici? „Desigur, fără îndoială, cred că avem o laicitate prost înţeleasă, care este pur şi simplu distincţia puterii. dar asta nu împiedică să spunem ceea ce suntem, ceea ce trăim. Această catedrală a fost ridicată în numele lui Hristos. Ea este o sumă de pietre sub un anume spirit. Nu este o clădire funcţională. anumite sculpturi sunt în locuri în care nu pot fi văzute, ea este deci pentru ceva mai mare şi mai frumos.

Această catastrofă intervine într-un context dificil pentru creştini, cu atacuri întreprinse de mai multe luni asupra unor edificii religioase profanate sau deteriorate.

Avem în medie circa 3 agresiuni pe zi. Nu trebuie să generalizăm, vorbind de o ură împotriva creştinilor, dar se manifestă o lipsă de respect faţă de lucrurile sfinte.

 Sursa: https://www.sudradio.fr/societe/monseigneur-michel-aupetit-le-mot-catholique-nest-pas-un-gros-mot via https://paulghitiu2009.blogspot.com/2019/04/incantat-de-incendiul-pregatit-la-notre.html

 

 

 

2 Comments

  1. dubii

    eu personal am mari dubii ca incendiul a fost un accident.

  2. adria

    Puțin după ora 18:00 cei prezenți în piața din fața catedralei au observat cu consternare fum și, câteva minute mai târziu, flăcări. Este straniu că, deși pompierii și-au făcut apariția imediat, le-a luat 30-40 de minute ca să obțină apă pentru a o pompa.
    Notre-Dame se află pe o mică insulă înconjurată de apele Senei care curge în imediata apropiere a catedralei.
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=379&v=G-ICuS8IVJI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.