Editorial

Pentru identitatea și istoria neamului se mișcă țara!

    În Ardeal, în timpul imperiului Austro-Ungar românii nu aveau voie să construiască biserici din piatra, ci numai din […]

 

 

În Ardeal, în timpul imperiului Austro-Ungar românii nu aveau voie să construiască biserici din piatra, ci numai din lemn. Străinii credeau că lemnul nu va rezista prea mult timp și că identitatea noastră va pieri odata cu el. Sub ocupația bolșevică nu aveam voie să construim biserici deloc. Le-au zidit însă Sfinții din închisori și luptătorii din munți, făcându-și cruci din bucățele de pâine sau din lemn de brad. Au rezistat și s-au jertfit și pentru ca românii sa poată ridica catedrale din piatră, tocmai ca din lemnul suferinței lor, din lemnul roții lui Horea, să răsară piatră!

Se spune că un val de ură s-a abătut asupra trupei „Taxi”. Mulți dintre ai noștri (mă refer la creștinii ortodocși adevărați) sunt de părere că replicile date au fost totuși prea tăioase și că taximetriștii nu trebuiau atacați personal, „lupta” trebuind să se poarte în planul ideilor. În principiu poate au dreptate. Eu am o altă părere. Extraordinara mobilizare a românilor împotriva adevăratului mesaj transmis de cei 33 reprezinta o puternică reacție (neregizată!!!) a unei părți semnificative a poporului român la un atac împotriva unui simbol identitar, Catedrala Mântuirii Neamului.

Este a doua reacție extraordinară petrecută intr-un interval scurt de timp, prima fiind aceea împotriva legii prin care se interzic alte simboluri naționale: intelectualii români așa-ziși legionari, martirii si luptătorii anticomunisti condamnați de tribunalele sovietice. Sunt doua reacții spontane și de amploare ale unui popor asupra căruia s-a produs în ultimii 26 de ani o agresiune cumplită, acesta fiind atacat pe toate planurile:  economic, cultural, biologic, etnic, spiritual. S-au investit miliarde de dolari pentru ca acestui popor să-i fie subminată încrederea în el însuși, să-i intre bine în cap cum că ar fi prost (stupid people, asa spunea Brucan în anii ’90), leneș și de nimic bun. S-au elaborat strategii, s-au aliniat și aliat adevărate armate ideologice aparent opuse, s-au depus eforturi uriașe, de neimaginat, tocmai ca acest popor să nu aibă nicio reacție. Dar uite că o are!

Asemenea unui copil crescut într-un orfelinat, cu apa, puțină pâine și multă bătaie, care la un moment dat începe să se apere…  așa cum poate. Nu întotdeauna perfect, nu întotdeauna cu un limbaj adecvat sau cu argumente imbatabile… Uneori mai ridică chiar mâna, nu doar privirea ținută umil în pământ sau încleștează pumnii a revoltă! Poporul se manifestă și în aceste moduri, „incorecte politic” pentru cei care l-au subjugat, dar reacționează, e viu și capabil încă de ripostă. Asta contează în primul rând pentru noi, cei care mai sperăm în renașterea neamului românesc. Și pentru asta trebuie să-i mulțumim Lui Dumnezeu, că ne-a ținut vii, când altii ne-au vrut morți. Doamne ajută, lupta continuă, nu va fi ușor.

                                                                                                          Mihai TÎRNOVEANU

7 Comments

 1. Mario

  Cei 33..masonic show…sau o fi doar o întâmplare? 😛

 2. Dan Cristian Ionescu

  Nu stiu care sint motivele pentru care cei de la “Taxi” se opun construirii Catedralei Mintuirii Neamului. In ce ma priveste pe mine, si eu sint impotriva. Si voi cita din Sf. Lavrentie de la Cernigov (decedat in 1950) a carui extraordinara prorocire o gasiti in cartea “Staretii: despre vremurile din urma” tiparita la Manastirea Petru Voda: “Va veni timpul, când şi bisericile închise vor fi restaurate nu numai în exterior, dar vor fi amenajate şi în interior. Vor auri cupolele bisericilor şi ale clopotniţelor. Iar când vor încheia totul, va veni acel timp când se va înscăuna Antihristul. Rugaţi-vă ca Domnul să ne dea timp să ne întărim pentru că ne aşteaptă vremuri înfricoşătoare. Şi vedeţi cu câtă viclenie se pregăteşte totul? Toate bisericile vor fi mai frumoase ca niciodată, dar nu va putea intra nimeni în acele biserici.” Cum puteti crede ca un general SIE, mason si rob al aurului, va inchina o catedrala lui Hristos? El o va inchina stapinului lui, satana. Caracteristica crestinismului este smerenia, nu trufia. Catedralele catolice, simboluri ale trufiei imparatilor, incinta ochiul – dar nu spun nimic sufletului. Eu am simtit Dumnezeirea doar in cele mai modeste, smerite si sarace biserici – acestea erau ridicate intr-adevar cu credinta. Iar in perioada adevaratei credinte, in primele trei secole, cind cel care se declara crestin chiar era, intrucit isi asuma voluntar pedeapsa cu moartea, crestinii nu aveau catedrale – se rugau in catacombe, in paduri, in pesteri, in case conspirative – fiindca Dumnezeu este peste tot.

 3. Laoneanu

  Dn-lui Dan Cristian Ionescu.-subscriu afirmatiilor dvs. cu urmatoarea completare:unde sunt reprezentantii BOR care sustin manifestatiile care au avut loc impotriva construirii ,pe pamantul sfant si tarii mele,a unei mega moschee….un ROMAN care putea fi fratele meu sau al tau ,a manifestat contra acestui proiect sustiunt de 500 de cruci crestin ortodoxe si nu sustinut de 500 de preoti cresti ortodoxi .Intrebare pentru tot poporul meu usor de manipulat:PENTRU cine Catedrala Neamului cand noi nu avem nici -500 -de preoti care sa apare ortodoxia.?

 4. un român

  Corect, domnule Laoneanu. Aveti dreptate, la colaci si cozonaci sunt primii: preotii, calugarii si sefii lor episcopii ierarhi. In rest stau in spate si-i trimit, pe prostii care se cred si credinciosi prin manifestari, sa demonstreze si sa injure ne-ortodocsii. De aceea vom asista la un apus al Bisericii Ortodoxe Romane.

 5. Dan Cristian Ionescu

  Domnului Laoneanu. Acum 15 ani, sub guvernarea tradatorului si coruptului Adrian Nastase (fie-i numele blestemat, caci sub el Romania a renuntat la suveranitate), interese obscure ale camarilei lui, dublate de acte de coruptie asupra carora nu ma opresc acum, m-au adus in situatia de a nu mai putea sa profesez. Probabil s-au bucurat ca raul meu este spre binele lor si ca astfel, preocupat de piinea cea de toate zilele, nu o sa-i mai critic (ceea ce facusem cu toate guvernele incepind cu Petre Roman). Dar ghinion! Bunul Dumnezeu m-a ajutat din nou (nici nu mai stiu a cita oara!) si m-a ajutat sa pot trai fara sa mai am grija zilei de miine. Astfel, am putut in liniste sa citesc, sa gindesc si sa scriu. Asa am ajuns sa aflu si sa scriu despre crimele savirsite de evrei impotriva omenirii in general si impotriva Romaniei in special – si tot Dumnezeu m-a ghidat ce si unde sa caut (cine s-ar fi gindit de pilda sa-l caute la origini pe Tomas de Torquemada, tartorul inchizitiei, ca sa afle ca era evreu convertit?). Separat, am citit istoria bisericii, istoria sinoadelor, am facut studiul comparat al Evangheliilor pus fata in fata cu riturile bisericesti si am ajuns la o concluzie naucitoare: de la inceputul mileniului 2, cind biserica a vrut sa obtina si conducerea politica, TOT ce face biserica este impotriva Evangheliilor, impotriva poruncilor Mintuitorului! Astazi, biserica ii indeparteaza pe credinciosi si de Dumnezeu, si de mintuire! Daca doriti, va pot detalia pe larg. Ca sa ma intorc insa la completarea dvs.: cum credeti ca ar putea iesi preotii sa protesteze impotriva moscheei? Biserica este un fel de armata, intrucit este condusa de generali si colonei ai serviciilor secrete. Aceasta a fost o alta tema de studiu a mea. Cu alte cuvinte, cum credeti ca Dumnezeu va ajuta un popor care accepta ca biserica sa sa fie condusa de cei care intre doi stapini (Dumnezeu si securitatea), au ales ultima varianta?

  • Pintea

   Rătăcești rău, bădie!

 6. Col

  Românilor din unele localităţi din Transilvania le era interzis să circule pe trotuare, având dreptul doar pe „calea vacii“;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.