Colimator

Pentru încă cinci ani de huzur la Cotroceni, Iohannis se cațără pe cadavre

                      LECȚIA (DE) SPANIOLĂ „Dragi români…” a rostit cu voce mieroasă […]

 

                    LECȚIA (DE) SPANIOLĂ

Dragi români…” a rostit cu voce mieroasă președintele Klaus pe 28 iulie 2019, în timp ce se opintea, cu întreaga lui stângăcie de ființă oprită din evoluție, să se suie pe cadavrul – încă de negăsit – al Alexandrei, adolescenta ucisă în chip atroce la periferia orașului Caracal. Iar noi, cei care nu suntem orbi, am văzut asta. Președintele știe cum se face, căci nu e prima dată când folosește alpenștocul pentru acest tip de escaladă. A făcut-o și după tragedia de la COLECTIV, când, fără să clipească, a făcut alpinism pe sângele și carnea fumegândă a unor tineri, pentru a-și aduce în Palatul Victoria guvernul „lui”.

Când eu spun despre Klaus Werner că e atât de limitat, atât de simplu alcătuit, încât dacă-l scuturi rămân din el doar câteva cuvinte, legate-n propoziții simple – „ANA-ARE-MERE”… „RÂU-RĂȚUȘCĂ-RĂMURICĂ-ROSTESC” – și nici o frântură de idee, ci doar o aplecare obsesivă către propriul său confort și propria sa bunăstare, precum și o dorință de-un straniu primitivism de asmuțire a „canaliei de uliți” împotriva politicienilor pe care îi urăște, nu e cine știe ce noutate. Dânsul e o entitate cu reacții înfricoșător de previzibile. Dacă s-ar putea alege de zece ori președinte, sub un guvern pe care îl detestă, de zece ori ar invoca diaspora și cozile din ziua votului… căci nu poate mai mult. Iar dacă vrea să dărâme guvernul e convins că are nevoie doar de „emoție populară” și o va stoarce din orice tragedie, cu încredințarea mută că tragedia a venit la timp pentru a servi convenabil scopului său.

Citind cu intonație de pe fițuică textul declarației de presă, scris de cine știe cine, Klaus ne-a băgat pe gât toate obsesiile sale politice- care nu sunt multe și încap, așezate nemțește, într-o singură „declarațe” despre PESEDEU și „corupțe”:

Guvernul României ar trebui să se gândească dacă nu cumva este autorul moral al acestei tragedii (…) Călcarea în picioare a legilor justiției, a codurilor, a instituțiilor responsabile de siguranța cetățeanului a fost și este una dintre liniile directoare ale acestei majorități parlamentare.
Și le (…) cer celor de la PSD și ALDE – abrogarea modificărilor legislative aduse în ultimii doi ani legilor justiției și codurilor penale. Este un pas obligatoriu – pe care nu îl mai cerem doar noi, Comisia de la Veneția și toate vocile competente din sistemul de justiție. Îl cer și românii, afectați de efectele cumplite ale incompetenței și corupției PSD.
Dacă nu o va face acest guvern, vă promit că voi strânge o nouă majoritate, după alegeri, care va face asta. Și care nu se va opri la acest lucru, ci se va ocupa de întărirea statului, pentru ca drepturile românilor să poată fi protejate și garantate cu adevărat (…) Statul român poate face asta dacă este eliberat de incompetență, de clientelism, de corupție și de aroganță!”

Președintele a silabisit acest text la ora 20:00 a zilei de 28 iulie 2019. Cu câteva ore mai devreme însă, apăruse comunicatul Secției de judecători din cadrul CSM, pe care, bănuiesc, leneșul nostru președinte n-a dorit să-l citească. Sau poate că ar fi dorit dar știm că lui îi ia două-trei săptămâni să parcurgă textul apoi câteva luni pentru a înțelege ce-a citit, și nu avea atâta timp la dispoziție în concediu.

Noi însă, cetățeni, cei care înțelegem ce citim „din prima”, am observat că reacția CSM e total diferită de ceea ce zice declarația președintelui:

Folosirea drept pretext a situației de față pentru invocarea unor consecințe presupus negative ale modificărilor aduse legislației penale și procesual penale nu poate reprezenta decât o distorsiune manipulatorie a faptelor și o încercare indecentă de a profita de o situație absolut critică pentru adâncirea stării de conflict din sânul societății românești.

Modificările legislative în materie penală clamate nu au fost, încă, aprobate de legiuitor, procesul legislativ fiind la acest moment în etapa verificării de constituționalitate de către instanța de control constituțional. Singurele modificări ale cadrului legal au fost aduse exclusiv în privința statutului judecătorilor și procurorilor, organizării judiciare, precum și organizării și funcționării Consiliului Superior al Magistraturii.

Deci, folosirea drept pretext a situației de față…

                                                                         *
Pe data de 14 martie 2004, la Madrid o serie de atentate cu bombe plasate în trenurile aglomerate de dimineață, când toată lumea se grăbea să ajungă la serviciu, au îndoliat Spania și nu numai Spania. Au murit atunci 199 de oameni și au fost răniți 1 467… Peste câteva zile în Spania erau programate alegeri parlamentare. Victoria Partidului Popular condus de Mariano Rajoy era dată ca sigură. Numai că Partidul Popular s-a grăbit să anunțe că responsabilitatea atentatelor cade în sarcina organizației ETA, în timp ce dovezile înclinau către posibilitatea de a fi fost comise de un grup terorist islamic. Rezultatul politic al utilizării acestei minciuni în campania electorală a fost sancționat prompt de către electoratul spaniol, și opoziția socialistă a câștigat alegerile.

Căci poporul spaniol a înțeles exact despre ce e vorba, și n-a „mușcat” din momeală.

În noiembrie 2019 în România vor fi alegeri prezidențiale. Mă întreb: ce va face electoratul român? Îl va vota oare pe insul cu alpenștoc, pălăriuță și spilhozen din piele, care cântă „o-la-ri-o! o-la-ri-u!” cocoțat pe tragedia din Caracal? Sau va considera, cu înțelepciune, că DESTUL E DESTUL!??

                                                                                                                 Luminița ARHIRE

6 Comments

 1. Constituţia României

  ARTICOLUL 27
  (1) Domiciliul şi reşedinţa sunt inviolabile. Nimeni nu poate pătrunde sau rămâne în domiciliul ori în reşedinţa unei persoane fără învoirea acesteia.

  (2) De la prevederile alineatului (1) se poate deroga prin lege pentru următoarele situaţii:
  a) executarea unui mandat de arestare sau a unei hotărâri judecătoreşti;
  b) înlăturarea unei primejdii privind viaţa, integritatea fizică sau bunurile unei persoane;
  c) apărarea securităţii naţionale sau a ordinii publice;
  d) prevenirea răspândirii unei epidemii.

  (3) Percheziţia se dispune de judecător şi se efectuează în condiţiile şi în formele prevăzute de lege.

  (4) Percheziţiile în timpul nopţii sunt interzise, în afară de cazul infracţiunilor flagrante.

  • gigimutu

   Deci,

   politia putea intra in curtea infractorului astuia fara sa mai astepte deampixul mandatul, mai ales ca se si auzeau strigatele sarmanei fete, ceea ce denota ca era in pericol, in America, baietii nu ar mai fi asteptat, ar fi intrat ca-n branza in nemernicul asta!!! suntem la distanta de un univers fata de America, in ceea ce priveste procedurile in cazuri ca acesta.
   inca un lucru, se trateaza raportarile de persoane disparute, mai ales tineri, cu o deosebita prostie si ignoranta, ca sa nu spun altfel, citeam azi ca intr-o situatie de persoana disparuta, politaiul i-a spus parintelui care a sunat sa declare disparitia ca fiica le-a plecat de acasa minata de hormoni?
   pai asta halal profesionalism!!!

 2. gelu

  Noi suntem luati de prosti!!! Cate strazi are Caracalul??? Eu cred ca nici 20 in total. Pe cate dintre ele se afla ateliere auto si case parasite sau darapanate??? Pe foarte putine??? In cate curti din Caracal se afla un brad la poarta s-un nuc in curte pazite de dulai fiorosi??? Cat timp le luau autoritatilor din Politie, Procuratura, Jandarmerie, SRI, STS.. din Judetul OLt si celor locale din Caracal ca sa controleze vizual chiar si mergand pe trotineta aceste strazi??? Cat timp le luau autoritatilor competente ca sa faca descinderi inopinante in toate locatiile descoperite fara mandat fiind caz de forta majora, viata unui cetatean era in pericol??? In orice caz toata aceasta periere se facea in maximul 1 ora. Deci Alexandra din momentul in care a anuntat la STS ca este retinuta ostatica, batuta si violata intr-o locatie din Caracal in maximul 1 ore, cu indulgenta putea fi eliberata. STS nici nu mai avea nevoie sa faca localizarea telefonica a Alexandrei. Acum v-ati convins ca-n fapt nici SRI, STS, DIICOT, Politie, Procuratura.. nu au dorit Salvarea Alexandrei???? De ce??? Pentru ca ea a fost rapita de un Grup de Crima Organziata din Caracal ce alimenteaza cu minore fragede si frumoase taurii texani de la Deveselu. Fapt de care au cunostiinta toti sefii din SRI, STS si cei locali de Politie, DIICOT, Procuratura, SRI si STS DOLJ. Si bineinteles geambasul de copii de acum 15 ani marele profesor de fizica si medidator, fost Primar al Sibiului, marele FuhrJokannis Wiermer Hlauss. Acum va e clar ca Autoritatile Satului de Drepti din Romania la Cel Mai Inalt Nivel nu au dorit ca Alexandra sa fie salvata ci ca aceasta sa fie OMORATA??? Tocmai ca sa nu se sparga buba de tafic de carne vie din Caracal ce se desfasoara sub patronajul Statului de Drepti Roman.

  • gigimutu

   fratele meu Gelu,

   pai si daca luau cu google maps-ul la pas Caracalul, politia putea identifica locul in care se afla sarmana Alexandra, in maximum 15-20 de minute, baga-mi-as piciorul, incompetenta crasa si habarnism cat cuprinde!!!
   cit despre chiriasul de la trei coceni, sper ca din toamna sa nu mai fie decat o trista amintire pentru romani si pentru Romania!

 3. Daca aceasta bestie care seamana izbitor cu bestia de la Caracal, mai ramane inca 5 ani la Treicoceni, inseamna ca romania nu mai este locuita de oameni cerebrali ci de niste cretini !

 4. gelu

  Mortea Alexandrei este un Colectiv planificat de fortele oculte dar la o scara mult mai mica ca victime. Operatiunea a fost pusa la cale de aceleasi forte care au facut posibil si carnagiu de la Colectiv. Aici sunt bagati pana-n gat oamenii lui Helvvig si gen. Coldea chiar daca acesta este pensionat acum. Gruparea de trafic de persoane din zona Caracalului special a primit indicatia s-o rapeasca pe Alexandra. Tocmai ca autoritatile sa n-o poata localiza la timp, Alexandra sa fie ucisa pentru a crea emotia la nivelul societatii cu sloganul “Coruptia Ucide” astfel incat sa inceapa miscari masive de strada pentru darmarea Guvernului PSD+Alde chiar in jurul lui 10 August, exact la 1 an de la mitingul anti-guvern de anul trecut. De ce a fost aleasa Alexandra drept victima??? Raspunsul e foarte simplu, serviciile stiind ca Alexandra e ruda cu ziaristul si analistul #rezist Cumpanasu acesta cu indignare si suparare prin ONG pe care le conduce va inflamarea opinia publica impotriva Coalitiei, prin punerea in carca Coalitiei a acestui omor. Asta a fost planul care a functionat pana in punctul in care Cumpanasu fiind inteligent totusi si vazand cum au actionat cei de la STS si Procuratura s-a prins ca aceste institutii n-au vrut s-o salveze pe Alexandra si n-a picat astfel in complotul pus la cale de servicii prin sacrificarea cu buna stiinta a Alexandrei. Aici a fost singurul moment care n-a functionat conform planificarii, planul devenit vulnerabil. Asa se explica de ce procurorul #rezist de caz n-a permis ore buna intrarea in locatia respectiva a politisitlor tocmai ca ucigasul sa aiba timp sa-si duca planul la indeplinire. El procurorul fiind sigur cum ca daca Guvernul cade nimic nu i se poate intampala. Asa ca procurorul a ascultat orbeste indicatiile unitatii de Baneasa s-a sabotat cat a put operatiunea de salvare a Alexandrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *