Atitudini

Pentru viitorul copiilor și nepoților noștri: Un vot în bot sau boicot vot?

  Așa a început totul, cu un buletin de vot băgat în urnă… și acum, după 30 de ani, mascarada […]

 

Așa a început totul, cu un buletin de vot băgat în urnă… și acum, după 30 de ani, mascarada așa zisei democrații continua

Ei, politicienii, au nevoie de legitimitate, noi de Libertate. Prin legitimitate ne iau Libertatea. Pe 6 decembrie, cozile la vot sper să fie cu mult mai mici ca rândurile de la Sfintele Moaște si Idolul falsei democrații să cadă răsunător într-un masiv absenteism. Legitimitatea lor se dobândește printr-o prezență mare la vot. Avem parlament legitim, de aici urmează avem guvern legitim, totul e legitim, căci ne-ați votat în număr mare. Urmează apoi tot legitim votul din parlament, votul vaccinării obligatorii, voturi prin care ni se vor lua drepturi, voturi prin care ne vor scuipa în față… cu votul nostru, căci sunt legitimi.

PARANTEZĂ, poate cineva să-mi arate unde scrie în legea alegerilor parlamentare că alegerile se validează indiferent de numărul celor prezenți la vot? Dar revenim, Ce înseamnă legitimitate? Un procent de prezență la vot de peste 40%. Ilegitimitate ar însemna unul de sub 30%. Iar sub 25% ar însemnă revoluție, un pumn puternic în bot întregii clase politice, un peste 75% BOICOT de-a dreptul amenințător la adresa lor. Ar însemna un guvern generat de două, trei partide, ce nu adună mai mult de 15% din numărul total al românilor cu drept de vot. Cu asemenea cifre forța lor ar fi slabă, cu mult mai slabă decât este acum. De-abia atunci îi vom putea învinge.

Disperarea lor se vădește si prin faptul că sistemul scoate din joben partide mici care nu au rolul să intre în parlament ci să ia între 1 si 4 procente, iar dacă vor să-și bată joc „spectaculos”, le pot da și un 4,9%, cu scopul ca aceste procente să se redistribuie greilor, adică PNL, PSD, USR. Se trezesc astfel mulți oameni de bună credință care votează cu „iepurii” care aleargă de zor prin țară, că voturile lor ajung de fapt prin acea redistribuire tocmai la acei împotriva cărora au votat. Bună treabă.

Normal că „iepurii” sunt vezi Doamne anti-sistem, dar toți, culmea, s-au pupat în trecut pe gură cu sistemul, unii au făcut parte din partidele sistemului, alții au colaborat cu ele, au bătut palma cu ong-urile sistemului, au luat bani și imagine de la sistem, apar la televiziunile sistemului, au lucrat direct cu oamenii sistemului, chiar au lucrat, nu s-au făcut că lucrează, cum se „produc” acum pe „piață”. Toți aceștia mint de îngheață apele, au tupeu, gură mare si mai ales multă, foarte multă nesimțire, la fel ca angajatorii lor. Nu cred că vor reuși să păcălească multă lume, deși profită din plin politic și nu numai, de disperarea oamenilor, ceea ce e foarte mare păcat, dar vor strânge acele procente de sub 5% pentru a le da prin redistribuire stăpânilor lor. Sper însă să câștige cât mai puțin, de aceea spun, singura soluție viabilă este BOICOT VOT!

Anularea votului este doar aparent o soluție din cel puțin două motive, cei care anulează votul sunt trecuți la legitimare prin prezență (au greșit cu stampila, n-au văzut bătrânii bine, n-au înțeles mecanismul etc) iar procentul voturilor anulate nu-l mai ține nimeni minte, căci televiziunile îl dau în treacăt. Ce nu pot da în treacăt este procentul celor care nu s-au dus la vot. Acel procent contează cu adevărat, acel procent nu poate minți, chestiunea cu morții care votează fiind nesemnificativă și ieșind din actualitate.

                                                                         Mihai TÎRNOVEANU, Magazin critic

Citiți și:

Operațiunea „Blockchain”: „Ploaie de stele” la STS, înainte de alegeri!

Iohannis a mai făcut șapte generali de la STS, că doar ei decid „câștigătorii” alegerilor!

Alegerile din 6 decembrie – dubla crima la adresa poporului român

16 Comments

 1. adria

  Metin Cerchez: “Nu mergem la vot ! BOICOT ! Pentru că de 30 de ani nu avem pe cine vota … Securiști vechi și securiști noi ce se plimbă de la un partid la altul !”
  https://www.facebook.com/165184047470171/videos/193893345675798/?vh=e&extid=0

 2. marcus

  Exact. Pe ei ii intereseaza doar prezena noastra la vot, doar semnatura noastra de prezenta. Doar simplul fapt ca ii bagam in seama ii face pe ei legitimi, ii face pe ei puternici, ii face, iata, discretionari. Asadar, daca am calcat in sectia de votare ne-am facut partasi la toate tradarile lor.
  Singurul fapt care ii doare in mod real este acela ca sunt ignorati.
  Deci sa ii ignoram.

 3. IQ100

  aabsolut corect
  :
  “nu au rolul să intre în parlament ci să ia între 1 si 4 procente, iar dacă vor să-și bată joc „spectaculos”, le pot da și un 4,9%, cu scopul ca aceste procente să se redistribuie greilor, adică PNL, PSD, USR. Se trezesc astfel mulți oameni de bună credință care votează cu „iepurii” care aleargă de zor prin țară, că voturile lor ajung de fapt prin acea redistribuire tocmai la acei împotriva cărora au votat. Bună treabă.”

 4. Ionela Ionescu

  “””PARANTEZĂ, poate cineva să-mi arate unde scrie în legea alegerilor parlamentare că alegerile se validează indiferent de numărul celor prezenți la vot? “””

  Pe principiul “ceea ce nu este interzis, este permis”, nu scrie nicaieri ca prezenta generala la vot trebuie sa fie de minim X% din ceva, deci , IMPLICIT, indiferent cati se duc la vot alegerile in ansamblul lor sunt valide…. dupa care devin si validate de catre BEC…. si gata.

  • gheorghe

   Principiul asta nu e in sistemul nostru…
   Numai ce e prevazut este permis – asta este regula, … de parca toate posibilitatile r putea fi prevazute…
   M-am confruntat in proces cu asa ceva, crezand ca ratiunea are folosinta. Nu prea.

 5. Mihnea

  Indiferent daca va fi sau nu un boicot la alegeri nu o sa influenteze cu nimic partidele care vor avea majoritatea prin cei care voteaza mereu(membri de partid,familia acestora sau cei care au afaceri cu statul). Deci cu alte cuvinte o sa existe forta politica majoritara indiferent de procentul votantilor iar romanii vor accepta acest lucru pentru ca sunt un popor las care evita conflicte cand vine vorba de supravietuire.

 6. Mihai

  Sunt de acord cu boicotul. Sper sa fie si STS-ul pentru ca altfel riscam sa depasim, dupa modelul SUA, nr de alegatori deja umflat.

 7. ioanca

  Dând votul acestor păpuşari, le cedăm suveranitatea de a fi om, liberul arbitru, dar oamenii, în ignoranţa lor vor vota şi se vor mândri ce aceasta, de ce?, datorită stăpânilor lor; „…un animal de pradă venit din negura universului, care a preluat controlul asupra vieţilor noastre. Oamenii îi sînt prizonieri. Animalul de pradă este stăpînul şi dumnezeul nostru. Ne-a făcut ascultători şi neajutoraţi. Dacă vrem să protestăm, ne înăbuşă protestele. Dacă vrem să acţionăm independent, ne impune să nu facem asta…, Au preluat controlul pentru că noi reprezentăm hrana lor, ne storc fără milă fiindcă noi îi susţinem. La fel cum noi creştem pui în coteţe – gallineros- animalele de pradă ne cresc pe noi în humaneros. Astfel, mîncarea le este tot timpul la îndemînă…Ca să ne păstreze ascultători şi slabi, animalele de pradă s-au angajat în strategii extraordinare – extraordinare, evident, din punctul de vedere al unui strateg militar. în schimb, groaznice din punctul de vedere al celor care suferă de pe urma lor. Ne-au dat mintea lor! înţelegi? Animalele de pradă ne-au dat mintea lor, care a devenit mintea noastră. Mintea lor este barocă, contradictorie, posacă, plină de teama de a fi oricînd descoperiţi. Ştiu că, deşi nu ai fost niciodată înfometat, continuă el, suferi de frica foamei, care nu este nimic altceva decît anxietatea animalului de pradă, neliniştit că în orice moment poate fi descoperit şi nu va mai avea mîncare. Prin intermediul minţii, care este, la urma urmei, mintea lor,…”
  Carlos Castaneda – Latura activă a infinităţii
  Prin 90, când mi-a intrat acestă carte pe mână, mi-am zis că este cumva absurdă, după 30 de ani, clasa politică strigă aceleaşi lozinci; „votaţi ieşirea din criză”, iar prostimea se va îngrămădi la urne, mă întrebam, acum câţiva ani; oare oamenii sunt chiar atât de proşti?, nu, desigur nu, doar că mintea nu le permite să depăşească o anumită barieră a realităţii lor.

 8. Manuela

  Boicot! E singura varianta care ar putea schimba ceva. Un boicot complet!

 9. gheorghe

  Sint curios daca ramane opinia mea…
  E nevoie de discernamant, nu de sentimentalism – suparare… care orbeste gandirea.
  ==================
  “Anularea votului este doar aparent o soluție …”
  ESTE SOLUTIA DOCUMENTARA daca nu votezi pe cei noi – din pacate, rasfirati si cu pretentii simpliste si paguboase.
  Avem 2 aspecte:
  – legalitate
  – legitimitate
  Legalitatea se “rezolva”.
  Daca vin putini, ceilalti – boicot-istii – SINT DE ACORD NEFIIND IMPOTRIVA.
  DIn 30% prezenti, cu 40% voturi se castiga “puterea”. Ca la Timisoara…
  Legal si “aproape” legitim
  De fapt, sint 30% (prezenti) x 40% (voturi “pentru”) = 12% din totalul celor CU DREPT DE VOT.
  Legal dar NE-LEGITIM.
  Venind si punand mai multe stampile (spre a nu fi folosit buletinul de vot alb!) arati ca NU GIREZI vreun candidat.
  80% participare si “castiga” cu 14% din voturile celor care au votat – prezenti la urne.
  – adevarat, au avut grija sa desfiinteze valabilitatea exprimarii pentru buletinul de vot auto-anulat prin stampilare multipla.
  Pentru demoralizare, nu pentru mobilizare in directia votarii vreunuia… ca nu mai vine omul la vot…. ca nu are cu cine vota – lucratura psihologica.
  Totusi, se scrie in procesul verbal numaruul celor prezenti la vot si numarul voturilor anulate.
  Asta putem afla: lumea vrea sa voteze dar nu legitimeaza PRIN ABSENTA (boicot, nepasre, suparare, etc…)!
  Neparticipare la vot nu este boicot, metoda eficienta in comert, unde se face schimb instantaneu bani contra marfa; cel care nu-si vinde marfa pierde ca i se strica…
  Aici, la votare, boicot inseamna ACCEPT TACIT.
  Inseamna nepasare.
  Inseamna renuntare la singura posibilitate (lasata) de a exprima PASNIC vointa.
  Stie cineva alta metoda de A ACTIONA?

  • Incorectul Politic

   Frumos scris comentariul dar nerealist. La sectorul 1 cu sacii aia noaptea ca hotii cum a fost? Ai vazut tu vreo renumarare a voturilor tocmai pentru clarificarea spetei? Sau in America unde se inregistreaza cele mai furate alegeri din lume; prin vot electronic si vot la distanta cu buletine false fara filigran exclusiv pentru Bideu. Daca eu stau acasa o fac pentru ca sa nu ma “infectez” nu pentru ca nu imi pasa, ce perversa e vorba asta cu datul vinei pe victima. Conform recensamantului avem o diferenta de 300 de mii de buletine si cetateni rezidenti ceea ce inseamna ca avem 300k de copii? Fals avem 3.700.000 de copii din care 1 milion au buletine ceea ce inseamna ca avem cel putin 2 milioane si jumatate de morti care voteaza la aceste alegeri. In data de 18.09.2020 avem inscrisi pe liste 19.022.348 votanti eligibili din 19.738.264 de rezidenti in anul 2011 (la recensamant); avand in vedere ca Romania a pierdut cel putin 400.000 de locuitori pe an datorita emigratiei si a mortalitatii rezulta ceva foarte interesant. Sa-mi ziceti si mie cat e scorul corect ca eu deaia nu ma duc la vot. Daca ma duc o sa apara voturile mortiilor si daca stau acasa o sa fure astia mai putin ca mie “nu-mi pasa”. Daca ma duc la vot nu am cu cine sa votez, as vota un independent dar fiind 1 singur nu are nici el ce face. Atata timp cat STS numara voturile si le centralizeaza nicidecum BEC-ul nu are nici un rost sa risti o infectare, ca suntem unici pe continent cu Serviciile care se implica in politica si alegeri populare. Care vrea sa voteze: VOTATI fratilor! Care nu : NU! La multi ani Romane!!!

 10. abc

  De-aia nu mai pot ei, de legitimitate. Si daca nu votezi, tot se alege cine trebuie. Singura solutie este un vot masiv impotriva partidelor antinationale. Daca stai acasa, e semn ca nu te intereseaza si implicit le dai girul celor care ne conduc. Conform legii, daca voteaza 3 oameni, din care 2 cu acelasi partid, votul este validat. Deci mergeti la vot si provocati o avalansa de voturi catre partidele nationaliste. Articolul de fata mi se pare el insusi un iepure, menit sa lase in urne doar voturile inregimentate partidelor mari, a caror atitudine o stim cu totii.

  • Tudor

   Poate ne spui cum poți cîștiga cu arbitrii lor și regulile lor.

   • abc

    Si daca nu te duci se schimba arbitrii sau regulile?

  • Moca

   @abc,
   Chiar tu spui ca fie votezi, fie nu votezi , tot se aleg “cei care trebuie”.Apoi, ne trimiti la vot. Pai, atunci ce rost mai are votul unuia?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.