Puncte de vedere

PESTA PORCINĂ – O NOUĂ AFACERE PENALĂ?!

  Guvernul P.S.D.+A.L.D.E.+U.D.M.R., cu complicitatea celorlalte partide politice parlamentare (P.N.L., U.S.R., P.M.P.) a pregătit şi a reuşit să transforme Anul […]

 

Guvernul P.S.D.+A.L.D.E.+U.D.M.R., cu complicitatea celorlalte partide politice parlamentare (P.N.L., U.S.R., P.M.P.) a pregătit şi a reuşit să transforme Anul Centenarului Marii Uniri în anul pestei porcine. În fiecare zi, la toate jurnalele de la radio şi de la posturile de televiziune sunt înştiinţaţi românii din Ţara-Mamă şi românii de pretutindeni despre noile focare de pestă porcină descoperite de reprezentanţii Guvernului în teritoriu şi cumulate la nivel naţional de către ministrul Agriculturii, cel care nu a prevenit apariţia şi răspândirea pestei porcine africane în România.

Se ştie că:

a) Pesta porcină africană a fost adusă în Europa în jurul anului 1921, mai întâi în Spania şi Portugalia.

b) În Ungaria, în acest an, au murit 32 de mistreţi din cauza pestei porcine africane. Mulţi alţi mistreţi au murit în această ţară de aceiaşi boală, în anul 2017.

c) În România, primul focar de pestă porcină africană a apărut în ziua de 31 iulie 2017 într-o gospodărie de la periferia municipiului Satu Mare, fiind adusă din Ungaria de porcii mistreţi. Guvernul Ungariei a construit garduri de-a lungul graniţelor împotriva emigranţilor debarcaţi în Europa, cu excepţia frontierei cu România! De ce? Pentru că Ungaria nu a recunoscut şi nu recunoaşte Marea Unire de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 şi nici Tratatul de la Trianon din 4 iunie 1920, în urma căruia ocupă Sfântul Pământ Românesc până la Tisa. Dacă ar fi construit gardul respectiv la frontiera cu România ar fi recunoscut actuala graniţă, stabilită prin Tratatul de la Trianon.

d) În primăvara anului 2018, pesta porcină africană a ajuns în judeţul Tulcea, la porcii mistreţi, din avion, în forma pulverizării în Delta Dunării a unui „praf” de culoare galbenă. După câteva săptămâni au început să moară mulţi mistreţi în Delta Dunării. Perioada de incubaţie a virusului pestei porcine africane este de la o zi la circa trei luni.

e) În anul 2017 şi în acest an, Ungaria a exportat în România nutreţuri concentrate pentru suine, la preţuri scăzute. Se pare că, nutreţurile respective au fost „îmbogăţitepentru a provoca în România cât mai multe focare de pestă porcină şi a distruge fermele româneşti.

f) În Ungaria nu s-a înregistrat niciun focar de pestă porcină africană la gospodăriile populaţiei şi nici la marile complexe de creştere şi îngrăşare a porcilor. Probabil, virusul respectiv nu a putut învăţa limba maghiară.

g) Până la 31 august 2018, în ţările Uniunii Europene au fost înregistrate 1.017 focare de pestă porcină africană, din care în România 783 focare răspândite în 165 de localităţi din 10 judeţe. Până la sfârşitul lunii noiembrie a.c. este programat să ajungă în toate judeţele cât mai multe focare de pestă porcină. Ca urmare, Guvernul a luat măsuri foarte puţine şi ineficiente pentru a preveni răspândirea şi generalizarea pestei porcine în toată România.

h) În fermele străine (americane, daneze, olandeze etc) din România nu a intrat şi nu va avea acces virusul pestei porcine africane. Pe cale de consecinţă, nu sunt sacrificaţi preventiv porcii, iar Guvernul României face economii la acordarea de despăgubiri. În toate fermele străine din România pentru suine au fost instituite şi sunt respectate cu stricteţe toate măsurile de dezinfecţie.

i) Virusul pestei porcine africane a fost „dirijatcu prioritate spre fermele de reproducţie cu scopul de a lichida efectivele matcă şi rasele autohtone de porci.

j) Guvernul României, timp de peste 1 an de zile, nu a achiziţionat şi nu a putut utiliza tehnologia necesară pentru incinerarea porcilor bolnavi de pestă porcină africană. Ca urmare, s-au creat condiţii favorabile pentru răspândirea pestei porcine. La ferma din judeţul Brăila, cei 140.000 de porci sunt obligaţi să aştepte 20-30 de zile până le vine rândul la incinerare.

k) În timpul Regimului Ceauşescu toţi porcii (din ferme şi din gospodăriile cetăţenilor) au fost vaccinaţi împotriva pestei porcine şi ca urmare această boală a fost eradicată. Atunci s-a acţionat normal şi a fost prevenită pesta porcină. Acum, în timpul guvernării P.S.D.+A.L.D.E.+U.D.M.R. s-au cheltuit şi se vor cheltui în zadar multe zeci de milioane euro pentru a încerca să fie combătute efectele pestei porcine. Guvernul Dăncilă a cheltuit din Bugetul de Stat sume uriaşe în încercarea de a combate consecinţele răspândirii pestei porcine africane pe care a prevenit-o. Măsurile dispuse de Guvern pentru a stopa răspândirea pestei porcine africane sunt ineficiente, caraghioase şi demne de filmele cu proşti.

l) Pesta porcină africană nu afectează oamenii. Ca atare, Guvernul putea dispune să fie valorificată carnea porcilor sănătoşi care au fost sacrificaţi preventiv şi astfel să acopere cheltuielile cu despăgubirea crescătorilor de animale.

m) Au amuţit şi au orbit O.N.G.-urile care apără drepturile omului şi altele care apară animalele. Pe cale de consecinţă, Guvernul patronează afacerea penală generată de virusul pestei porcine africane. Scenariul seamănă foarte mult cu cel al gripei aviare de care s-a ocupat Parchetul şi Curtea de Conturi, dar care au fost blocate în finalizarea demersurilor făcute.

n) Guvernul Dăncilă practică diverse despăgubiri sau compensaţii pentru proprietarii porcilor confiscaţi şi sacrificaţi preventiv, respectiv: pentru numărul de porci; greutatea suinilor la confiscare; greutatea estimată la Crăciun pentru porcii omorâţi etc.

o) Guvernul a obligat pe cei care au desfăşurat acţiuni de dezinsecţie împotriva pestei porcine să achiziţioneze dezinfectanţii numai de la o singură firmă, cea agreată. Valoarea dezinfectanţilor livraţi până acum de firma respectivă este de circa 30 milioane euro. Aşa se pregătesc banii negri pentru cele două campanii electorale din anul 2019, inclusiv prin omorârea porcilor românilor.

p) Deocamdată, un număr mic de primari au alocat, prin hotărâri ale Consiliilor locale, fondurile necesare pentru achiziţionarea dezinfectanţilor şi distribuirea lor către toţi crescătorii de porci din localităţile lor. Până acum au reuşit să prevină apariţia pestei porcine africane în gospodăriile cetăţenilor. Exemplul lor merită să fie urmat.

r) Guvernul Dăncilă nu a achiziţionat instalaţiile necesare pentru incinerarea rapidă şi simultană a zeci de mii de porci bolnavi şi contaminaţi de pesta porcină africană. Ca urmare, Guvernul a înfiinţat gropi comune pentru înmormântarea porcilor sănătoşi şi a celor bolnavi. Până acum, ministrul Petre Daea a lipsit nemotivat de la aceste înmormântări.

Este evident că, pesta porcină africană este o boală premeditată în România, care a fost ocrotită de Guvern şi ajutată să se răspândească în cât mai multe ferme şi gospodării ale populaţiei din numeroase localităţi şi din cât mai multe judeţe.

Dacă le reuşeşte guvernanţilor programul de lichidare a fermelor de porci ale românilor şi a suinelor din gospodăriile populaţiei se va trece trece la exterminarea efectivelor de oi şi capre din ţara noastră. Da-aia se tace pe aceste teme.

După 13 luni de la apariţia pestei porcine africane în România, Guvernul P.S.D.+A.L.D.E.+U.D.M.R. face diverse experimente cu scopul de a combate efectele şi nu cauzele pestei porcine africane, respectiv:

– Incinerarea porcilor bolnavi şi sacrificarea tuturor suinelor sănătoase din gospodăriile cetăţenilor dintr-o localitate.

– Sacrificarea preventivă a porcilor sănătoşi din sute de localităţi, urmată de îngroparea lor.

– Sacrificarea a circa 175.000 de porci sănătoşi din două mari ferme din judeţul Brăila, dintre care una se situează pe locul doi ca mărime în Europa.

– Confiscarea ilegală a porcilor sănătoşi din gospodăriile cetăţenilor din numeroase localităţi şi omorârea lor fără respectarea normelor europene. Uniunea Europeană nu protestează.

– Despăgubirea cetăţenilor rămaşi fără porci la preţuri şi sume diferite în funcţie de indicaţiile periodice ale liderilor P.S.D. şi A.L.D.E.

Situaţia extrem de gravă privind creşterea şi viitorul porcilor în România impune, cel puţin următoarele soluţii:

1.  Vaccinarea tuturor porcilor din ţara noastră şi a mistreţilor.

2. Asigurarea fondurilor de către Guvern, pentru fiecare localitate, care sunt necesare pentru acţiunile de dezinsecţie pe care le desfăşoară fiecare crescător de porci, persoană fizică sau persoană juridică.

3. Sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a Curţii de Conturi a României pentru a stabili persoanele vinovate de răspândirea pestei porcine africane şi imputarea prejudiciilor pe care le-au produs persoanele fizice şi persoanele juridice.

4. O moţiune simplă pe tema pestei porcine africane, după modelul celei iniţiate de P.R.M. pentru gripa aviară, care a dus la aflarea adevărului şi stoparea afacerii penale, precum şi la oprirea reapariţiei gripei inexistente, prevăzută de Guvern pentru anul următor. Atunci, Guvernul Tăriceanu a obligat toate Consiliile locale din România să cumpere, de la o anumită firmă, o mulţime de echipamente şi de substanţe dezinfectante pentru combaterea gripei aviare despre care a aflat că va veni în ţara noastră în anul următor. Şi atunci şi acum, guvernanţii au susţinut interesele unor firme străine pentru distrugerea industriei avicole româneşti, respectiv acum a creşterii porcilor şi pentru transformarea României într-o mare piaţă de desfacere a produselor din alte ţări.

Opoziţia formală din Parlament este complice şi încearcă să ascundă Adevărul privind afacerea penală pe seama porcilor din România şi propune înfiinţarea unei Comisii speciale de anchetă privind pesta porcină africană. Opoziţia formală (P.N.L., U.S.R. şi P.M.P.) ar trebui să organizeze adunări publice în toate judeţele unde Guvernul a înregistrat focare de pestă porcină. La adunări să fie invitaţi ministrul Agriculturii şi prefectul pentru a le povesti participanţilor despre lupta în zadar a Guvernului Dăncilă cu pesta porcină africană şi programul guvernamental pentru prevenirea acestei boli în ţara noastră, inclusiv prin vaccinarea profilactică a porcilor.

Deşteptarea şi unirea românilor va stopa afacerea penală pe tema pestei porcine! Ca urmare, la alte adunări şi mitinguri pe celebra şi vechea lozincă „Hoţii. Hoţii!va apărea lozinca „Porcii. Porcii!.

                                                                               Dr.  Gheorghe Funar

                                               Preşedinte interimar al Partidului România Noastră

Cluj-Napoca,

5 septembrie 2018

1 Comment

  1. Get

    Preluați PRM și faceți din el un partid de care sa fie mandra tara, nu va mai războit intern pe ciolan ca și tara are de suferit. Încă mai este timp, încă mai sunt simpatizanți patriotici… Faceți PRM o alternativa la partidele aservite străinilor….lasati orgoliile și puneți mana pe FAPTE și o sa aveți susținere națională mare în câțiva ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *