Cap limpede

Petre Lăzăroiu, judecătorul constituțional erou al zilelor noastre

  Fostul magistrat Petre Lăzăroiu despre presiunile asupra judecătorilor CCR şi amânarea soluției privind completurile de trei judecători de la […]

 

Fostul magistrat Petre Lăzăroiu despre presiunile asupra judecătorilor CCR şi amânarea soluției privind completurile de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ):

„Foarte mulți colegi ai noștri nu au suportat presiunea și au decis să dea amânare. Exact cum vă spun! În momentul în care 3, apoi 4 judecători spun că ei nu mai doresc să judece, atunci s-a ajuns la concluzia că nu se mai poate judeca doar cu cei 5 judecători rămași.

Decizia care putea schimba dosarul lui Liviu Dragnea nu s-a dat pentru că ai mei colegi n-au rezistat la presiune. Eu le-am spus de atunci: eu n-am o problemă, că ies din complet, dar pe viitor voi veți avea o mare problemă.

Ni s-a tot spus că este mai bine să o lăsăm așa, să mai așteptăm. Eu nu-i judec pe colegii mei pentru că au avut un argument forte: de ce mereu aruncă la noi în curte scandalurile politice? Eu i-am înțeles.

Decizia de amânare s-au luat de 4 ori, de 4 ori s-a amânat. Eu vă spun cu mâna pe inimă că am încredere în colegii mei, pentru că am înțeles argumentul lor: de ce aruncă tot timpul jocurile politice în curtea noastră. Eu acum sunt un om liber și pot să vorbesc, că acum mai mult decât să mă omoare n-au ce să-mi facă.”

PETRE LĂZĂROIU, judecătorul constituțional erou al zilelor noastre! Desemnat în funcție de Traian Băsescu, s-a declarat ulterior votant a lui Klaus Iohannis, ceea ce nu l-a împiedicat să denunțe șantajul făcut de Iohannis prin Simina Tănăsescu asupra lui.

De asemenea, ieșit la pensie deja în 3 iulie, ca judecător raportor în dosarul privind Decizia CCR de constatare a conflictului constituțional prin care completurile de trei judecători de la ÎCCJ au fost declarate nule absolut, a dezvăluit jocurile de culise din CCR și ÎCCJ de condamnare politică a lui Liviu Dragnea!

A solicitat să fie chemat în fața parlamentului pentru a aduce probe. Va fi chemat sau nu? În mod normal, DNA trebuia să se autosesizeze deja. S-a expus total răzbunărilor din partea sistemului, dar va avea conștiința curată, va dormi liniștit, a făcut ce-a putut în numele adevărului! Dacă am fi avut mai mulți asemenea magistrați, România n-ar fi ajuns în cea mai gravă criză morală din istoria sa!

                                                                                                            Aurelian PAVELESCU

5 Comments

 1. Nelu Tanasa

  Cine Mai face Ordine in Tara Noastra daca e Condusa de 1 CRIMINAL NAZIST TRADATOR CORUPT HOT.TREBUE INCEPUT CU EI.

 2. Dan Cristian Ionescu

  Imi pare cam exagerat sa fie numit erou. De viteji care s-au trezit dupa ce s-a terminat razboiul, este plina lumea. De omorit, nu o sa il omoare nimeni – a spus prea putin (si in plus, are si el un sifonier plin de schelete).

 3. un mizantrop

  E plina Romania de eroi, martiri si ilegalisti…unii cu indemnizatii speciale si pensii, altii morti din incompetenta lor sau a altora…prea multi eroi vii si morti…Ceva oameni normali s-ar putea?! Sau, macar cinstiti…Daca domnul Lazaroiu dadea pe dinafara de prob, de ce nu i-a facut plangere penala doamnei Tanasescu, sau, macar n-a cerut sa i se apere reputatia, poate n-am fi avut in CCR o individa traficanta de influenta/santajista, dupa ce avem deja doi condamnati la CEDO, din care unul are pe constiinta si terorizarea juridica a unui creditor, pe langa alte multe si grele pacate…Era de datoria lui sa actioneze. nici atunci n-aveau ce sa-i faca mai mult decat sa-l omoare…

 4. Dorin

  Nu ma mai mira nimic in țara asta , sa veniți la Tribunalul Gorj Secția Comericala ..sa vedeți cum se colectează de către un domn Judecător taxele înaintate prin avocați ( anumiți avocați , cei agreați ) sau cum doamnele judecătoare judeca in funcție de prieteniile pe care le au cu persoanele interesate …Nicio sentința de la TRIBUNALUL GORJ SECȚIA COMERCIALĂ NU STA IN PICIOARE LA CURTE LA CRAIOVA ..toate sunt desființate in totalitate , culmea nimeni nu se sesizează ca acești oameni câștiga bani de pe doua părți (salariu + “compensații” , nu-i corect , nu-i drept !

 5. Alogen

  Ni s-a tot spus că este mai bine să o lăsăm așa, să mai așteptăm.

  Cine v-a spus?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *