Cap limpede

Petre Ţuţea, gânduri despre Ceaușescu și despre sine

                           „SĂ DĂM CEZARULUI CE ESTE AL CEZARULUI!” […]

 

                         „SĂ DĂM CEZARULUI CE ESTE AL CEZARULUI!”

                                                      Petre Ţuţea

                                –  Gânduri despre Ceaușescu și despre sine  –

Petre Țuțea a fost idealizat  de noua pseudo-elită fanariotă a României, adică ticăloasă, hoață și trădătoare, drept monument al rezistenței împotriva a ceea ce el însuși se îndoia că ar fi existat vreodată pe meleagurile noastre și aiurea.

Ca să-i mai dezumflăm puțin pe cei care l-au turnat, în timpul vieții, pe Petre Tutea, pozând în mari discipoli ai lui după moarte, readucem în actualitate câteva dintre gândurile acestui mare patriot.

Petre Tutea înainte de 1989: „Când voi muri eu, după mine rămâne un singur mare naţionalist în care să credeţi – Ceauşescu! Nu ştiu eu cât de comunist e el, dar ţine cu naţia asta, să ştiţi de la mine. Ăsta e român adevărat. Ţine cu noi!”

Petre Tutea pe 25 decembrie 1989:  „Aţi văzut domnule, era mai mare naţionalist ca mine, că l-au omorât înaintea mea!” 

                                                Petre Țuțea – Epitaf 

         „Ceaușescu a condus România timp de 24 de ani. Nu se poate spune că era „bine” pe vremea lui Ceaușescu, dar puțini știu cum era România înainte de Ceaușescu! Acest conducător a fost pentru țara asta ceea ce au fost Kemal Ataturk pentru Turcia și Abdel Nasser pentru Egipt: TATĂL NAȚIUNII!

 Ceaușescu a scos România din Evul Mediu, de la lumina lumânării, la lumina electrică, de la carul cu boi, la întreprinderi producătoare de automobile, camioane, tractoare, locomotive și avioane… Nu știu dacă, păstrând proporțiile, există performanțe asemănătoare  în istorie – poate Ramses cel Mare! Ceaușescu a dictat să se ridice școli, spitale, diguri, baraje, hidrocentrale, căi ferate, aeroporturi, baze militare subterane, lucrări hidrotehnice portuare, flote de avioane și vapoare, irigații pe mii de hectare, poduri  impresionante, ba chiar si… autostrăzi. În 24 de ani amărâți, răstimp în care a plătit datoriile și a dublat populația urbană! De fapt, este incredibil! 

 Dacă știți despre ce vorbesc veți vedea că performanțele lui Ceaușescu frizează imposibilul. Și, peste asta, a păstrat DEMNITATEA acestui POPOR DE… TÂMPIȚI!”

   Petre Țuțea despre sine: „Am facut 13 ani de puscarie pentru un popor de idioti!

Înțelegând amărăciunea lui Țuțea, considerăm că, totuși, nu la poporul manipulat  se referea ci la manipulatori, adică la aceia care s-au considerat, dintotdeauna, Dumnezeii acestui Pământ și au trădat, întotdeauna, poporul și Țara în favoarea propriilor interese meschine. La aceia pe care cronicarii bizantini i-au acuzat, între anii 587 și 1453, permanent, că „sunt mai cu priință față de barbari” și „mint strașnic și fură mult!”. Pe această linie, aducem în actualitate și un Petre Tutea al veacului XVI, pe călugărul Macarie, cel care, la 1538, în condiții similare de prăbușire românească, ne-a definit pentru eternitate pseudo-elită mincinoasă, hoață, servilă, lacomă și trădătoare, drept: „Minți oarbe pentru cele ce vor veni, dornici doar să-și însușească averi ale altora, iar pe ale lor să le înmulțească cu mijloace nedrepte!”

Scârbiți de cei ce mistifica în continuare Istoria, constatând că nimic nu este nou, că totul se repetă, ne asociem opiniei Președintelui Conferinței de Pace din anii 1918-1920, Alexandre Millerand, care se adresa reprezentanților pseudo-elitei noastre „istorice”, atât de lăudată astăzi, cu următoarele cuvinte: „Domnilor, în față țăranului soldat român, îmi scot pălăria! În față, însă, a politicienilor dvs…. mă acopăr!”

                                                                                                                               A consemnat,

                                                                                                              Al dvs. Col.(r) dr. Mircea Dogaru,

                                                                                                               Istoric militar, președinte SCMD

 

3 Comments

 1. kali13

  ”Înțelegând amărăciunea lui Țuțea, considerăm că, totuși, nu la poporul manipulat se referea ci la manipulatori, adică la aceia care s-au considerat, dintotdeauna, Dumnezeii acestui Pământ”. Domnule Dogaru, chiar la poporul roman se referea Petre Tutea,si nu la cel manipulat, cum cu dragalasenie ati spus(sic), se referea la cei 80% dintre romani

  • Cum va asteptati sa fie un popor cu o istorie ca a noastra? Stilat? Plin de filozofi chiar si la tara, pe tarlaua cu porumbi? E un popor caruia manipulatorii i-au vandut gogosi din plin. E un popor ca toate popoarele…Oglindeste pe cei din vârf. Cand Ceausescu a bagat teroarea rece a securitatii in inima poporului, acesta a invatat sa disimuleze. Sa poarte masca, pentru ca nu se stie niciodata cine te vinde. Ei….de fapt a invatat sa disimuleze cu mult inainte. Ma intreb daca lui Tutea i s-a parut normal ca inclusiv copiii de gradinita sa fie crescuti in cultul pentru familia prezidentiala si bastardul lor denumit PCR.
   Uite ca acum poporul asteapta solutii. Si disimuleaza adeseori, injurand cu mult năduful acumulat din mosi stramosi. Vin unii, fura. Vin altii? Fura.
   Cum solutii nu vin, poporul a invatat sa fure. Daca il fura toata lumea, de la vladica pana la opinca, de ce sa nu fure si el? Asa ajunge poporul ateu. Nu mai crede ca Dumnezeu face dreptate si isi ia singur ceea ce crede ca i se cuvine. Poporul needucat la timp devine ceea ce tu l-ai invatat sa fie: duplicitar. Tu ii spui “sus” dar ii arati in jos, asa face si el. Cu o mana se inchina cu alta isi buzunareste seful sau patronul. Nu asa fac si politicienii? Fura de sting pamantul de parca Romania e tarlaua lor.
   Cum se fura si pe vremea lui Ceausescu. Daca Ceausescu le-a zis ca totul este al poporului, iaca ce a facut poporul: a furat chiar de unde lucra. Si a transformat cifre din pix ca sa nu se supere cincinalistul mare planificator, Ceausescu. Ceausescu a crezut ca este Dumnezeu si reinventeaza crestinismul, dar cu el si sotia lui in centru. Nu cu Dumnezeu.
   Din lac in puț, o istorie hurducată! Căruța cu prosti denumiti politicieni s-a răsturnat de multe ori! Dar degeaba…Se ridica iar, urca din caruta in masina de fițe, marca potrivita datei istorice in care repetam amara istorie. Si iar discursuri, iar pioase cruci electorale, iar promisiuni…Un Paleologu, cult si stilat face pact dubios cu Basescu. Dupa aia, vine si spune ca vrea sa se ocupe de educarea poporului!!! Si tot felul de aliante dubioase intre filozofi si șnapani. Prostia poporului e firească. Prostia lui Plesu, Paleologu si Liiceanu e monumentala!
   Fiecare isi lasa urmele pasilor prin istorie. De la opinci la pantofi cu toc si genti marca Maicumoțdecata, politicianul, indiferent de sex si haine, lasa aceleasi urme adanci in sufletul colectiv. De multe ori cu sange.
   Iar poporul incepe sa devina indiferent. Si vine un Justitiar si se mira ca nu mai poate poporul roman de nationalism! Il doare nationalismul in mic si bere, basca sau palarie!
   Asta cu nationalismul este un fel de modă a la familia Herdelea. Dovada ca atat istoria cat si curentele sale se repeta periodic.
   Ne trage curentul prin Romania, Casa cu usile si ferestrele furate, cu acoperisul spart si copiii in pericol.
   Dar ce conteaza? Avem ciucuri in urechi! Unii tricolori, altii in alte culori, dupa loja masonica la care unii au aderat.
   Saracie cu ciucuri…

 2. Ina

  Of, Doamne, cât ma doare sa spun :aveți dreptate. Toți politicienii și toată “elita”cu diplomele, cu doctoratele, cu disidentele false, impostoare pe scena sociala și istorica, se trag din popor. Toți aceștia din popor au ieșit, nu au venit de pe luna. Popor pervertit de comunism, ca de un cancer moral. Comunism, o perversiune morala, un ce ideologic contra naturii(ca toate ideologiile), ipocrizie fără pereche clocit de mințile meștere în măcinat vorbe și vindut himere, clocit de mințile celor ce nu sint în stare sa creeze nimic, dar capabili în a se îmbracă în haine de împrumut, lansați de propaganda făcută de propriile mass-media. Săracul Tutea, încă mai iubea și poporul, și pe Ceaușescu, căruia ii găsea merite. Și totuși poporul încă are inocenta…Doamne ajuta-ne, ca mare nevoie avem de tine. Va urez sanatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *