Observator

Plin de ură și venin în Joia Patimilor, vodă Mălai Mare Dezbinatorul a împărțit poporul în „români” și „pesediști”

    O DECLARAȚIE ISTORICĂ, ÎNTRE „DRAGII MEI” ȘI „M**E PSD” MOTTO: „Distribuie zâmbete, strângeri de labă,/ Câte o amendă/ […]

    O DECLARAȚIE ISTORICĂ, ÎNTRE „DRAGII MEI” ȘI „M**E PSD”

MOTTO: „Distribuie zâmbete, strângeri de labă,/ Câte o amendă/ Sau, mai degrabă,/ Admonestare/ Și toată lumea e atentă/ Și recunoscătoare.//(…) În această situație năzdrăvană/ Mi se pare normal/ Că Arpagic nu-și mai încape în blană/ Și se crede fenomenal.” ( Ana Blandiana, O VEDETĂ PE STRADA MEA) 

Cică versurile de mai sus au fost scrise de Ana Blandiana în efortul eroic de a-l parodia pe Ceaușescu Nicolae. A avut și unele consecințe pentru autoare bășcălia cu ARPAGIC… dar a fost pe vremuri, asta…când eu cred că era mai vigilentă doamna Ana Blandiana și avea vederea mai bună… adică observa mai repede când un președinte o lua razna… azi, în schimb, mucles! Noul ARPAGIC, cu un număr excedentar de măsele, taie și spânzură în declarații de presă năucitoare, dar marii intelectuali ai patriei consideră că ARPAGICUL contemporan e de partea bună a ISTORIEI (sau a ISTERIEI, nu știu exact cum se scrie) și îl aplaudă.

Căci ARPAGIC a mieunat la Palatul Cotroceni, pe 25 aprilie 2019, în Joia Patimilor, o declarație de presă care m-a lăsat mască… Discursul, rezultat din multiplele arsuri din ficații prezidențiali, a fost atât de stupefiant încât am simțit nevoia să-l aprofundez. Stupefiant este, din punctul meu de vedere, un discurs care în sinteză arată așa: „…dragi români… dragii mei… haideți ca împreună, voi și cu mine, să le luăm gâtul ălora de i-ați votat voi, dragi români, pe 11 decembrie 2016 !!!” Din acest punct de vedere, textul declarației de presă este limpede : „Avem alegeri pentru Europa, avem un referendum pentru Europa, dar avem mult mai mult. Acest referendum este mai important astăzi decât oricând. După doi ani și jumătate de abuzuri și excese, românii au șansa de a da un răspuns clar actualei guvernări. Au șansa de a vota și de a transmite ce cred despre PSD și despre ofensiva pesedistă împotriva justiției. Pesediștii au votat Codurile. Au votat Codurile penale fără să țină cont de nimeni! Își dau legi ca să poată fura mai departe în liniște! (…) Pe mine, în final, mă interesează CARE ESTE RAPORTUL DINTRE CEI CARE SUNT ALĂTURI DE PSD în acest atac asupra justiției, în această proastă guvernare, fără autostrăzi, fără spitale, fără școli modernizate, ȘI CARE SUNT DE CEALALTĂ . Vreau să văd cine este ÎMPREUNĂ CU MINE pentru o Românie europeană, vreau să văd cine este ÎMPREUNĂ CU MINE pentru o guvernare europeană, cine este ÎMPREUNĂ CU MINE pentru o justiție dreaptă și pentru o societate românească performantă. Asta îmi doresc și asta vreau să știu de la voi.

Păi, nu mai bine comandai tu, mărite ARPAGIC, un sondaj de opinie? Costa și mai ieftin- cam 300 000 de coco, întreabă-i pe prietenii liberali , cu care ești „cur și izmană”, potrivit unei expresii neaoșe consacrate (să nu mă întrebi, prezidente, cine-i „curul” și cine-i „izmana” în propoziția de mai sus, că n-aș ști să-ți spun pentru că acestea două sunt atât de … interșanjabile în context).

ARPAGIC nu a știut să reproducă în declarația lui istorică întrebările la care dorește ca poporul să răspundă. Căci ele îi depășesc ținerea de minte… așa că le-a simplificat… Poate și pentru că se adresa unui public anume, mai… puțin pregătit, mai puțin educat, mai superficial, poate. Nu e ceva nou în asta… în ultimii ani, discursurile prezidențiale, ca și cele liberale țintesc către acel segment de populație dispusă să înghită orice inepție, orice hidoșenie, orice afirmație total neargumentată. Asta în ciuda propagandei „dă dreapta” care îi prezintă simpatizanții „dă stânga” ca pe niște troglodiți, fără gândire proprie și, mai ales, fără nici un viitor.

De ce l-ar însoți cineva, cât de cât inteligent și informat, cineva care-și pune întrebări și nu așteaptă să fie hrănit cu idei „de-a gata”, direct în gușuliță, ca puiul de vrabie, pe ARPAGICUL nostru care deja a depășit orice măsură? Pentru ca el să afle care sunt „românii lui”, singurii care îl interesează.

Ceilalți…hmmm… cetățeni de rang inferior, rebuturi. Nu sunt „dragii lui”. Pentru ei, prezidentul ales în noiembrie 2014 nu a avut NICIODATĂ vreun mesaj . Ascultați-l: „Nu contează! Nu contează că se opune PSD! Contează ceea ce doriți voi, românii, care mergeți la vot! Ați văzut ce legi fac pentru ei, ați văzut cum vor să se protejeze?De data asta, există șansa unei schimbări reale! Semnalul, dragii mei, se va da pe 26 mai la referendum și la europarlamentare. Am fost acuzat că politizez acest referendum. Nu, PSD politizează acest referendum, prin abuzurile pe care le face, prin asaltul continuu asupra justiției de când au ajuns la guvernare. Asta este, dragii mei, adevărata politizare și acest referendum ESTE ȘI DESPRE PSD. Cine merge la vot POATE SĂ DEA O LECȚIE PESEDIȘTILOR (…) Au nevoie să le dați o lecție, iar această lecție se va da, în prima etapă, cu referendumul din 26 mai.

Îndemnul cel mai frecvent al lui Ludovic Orban, președintele PNL, este ca militanții liberali „să dea cu parul” în orice pesedist mai de soi. Îndemnul președintelui este „să se dea o lecție pesediștilor”. Combinând cele două proiecte, probabil că „lecția” prezidențială ar trebui aplicată cu „parul” orbano-turcan, pentru a se îmbina utilul cu plăcutul de natură liberală.

Dar partea de discurs la care m-am întors, citind-o o dată și încă o dată- și nu pentru că ar fi fost vreun diamant de gândire în ea- a fost aceasta: „Dacă românii vor veni la vot și vor spune că nu sunt de acord cu PSD, atunci NOI AVEM UN MANDAT SĂ ACȚIONĂM . Imediat, a doua zi!

Întrebați-vă, cetățeni, ce anume a vrut ARPAGIC să spună cu fraza de mai sus și abia apoi hotărâți-vă dacă răspundeți sau nu la întrebările perfect inutile ale unui referendum perfect inutil. Aș spune că în această atmosferă saturată de suprarealism prezidențial doar PERICOLUL din fraza de mai sus este cât se poate de REAL .

                                                                                                                        Luminița ARHIRE

 

3 Comments

 1. P.M.

  Va fi un fiasco

 2. IQ100

  , “To e or not to be coruppted’:
  Comentariu (nu dl respectiv, comentariul) este discriminant ( pesedisti si romani)..agresiv ( „PSD sa se teama de votul romanilor”-de ce sa se TEAMA, a pierde sau a castiga alegerile nu inseamna decapitarea celui ce pierde, ca nu suntem la fotbal mayas..sau suntem??)ILOGIC si INCOMPLET ;cotrara propzitiei ” A si B si C” prima intrebare e pe model („sunteti de acord cu A si B si C?” )este „non A sau Nob B sau non C”, deci 1+3(combinaride 3 luate catre 1) +3(combinaride 3 late cate 2)=7 variantede de NU care ….NU sunt incluse in buletin si MANELARO -COALARESC=se pozeaza semnand, mai rau decat Kim Jong Un sau tovarasul stalin, vegiind de la Kremlin…pacat de noi! interesante vremuri mai traim!!

 3. Marian-Constantin Brașoveanu

  O „radiografie” a actualei situații făcută cu profesionalism și umor! Felicitările mele sincere!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *