Colimator

PNL-ul în campanie electorală la Craiova, hoții care strigă „hoții”

                  „Purceaua e moartă-n coteț!” A început campania electorală. Ce este hazliu, este […]

 

                „Purceaua e moartă-n coteț!”

A început campania electorală. Ce este hazliu, este că partidele politice au dat o lege prin care în timpul campaniei electorale… nu au voie să facă campanie electorală, așa că toți s-au apucat înainte, încălcând flagrant chiar legea.

Ca să fiu mai clar. Campania electorală în România ar trebui să dureze minimum trei luni. Ceea ce și durează, în fapt, doar că în primele două luni se face campanie mascată, iar în ultima lună se dau jos bannerele, corturile, panourile mari pentru că, în ipocrizia lor, așa au hotărât partidele politice, la propunerea unui fost lider PNL, Mihai Voicu, dacă mai țineți minte. PNL se împăunează cu această modificare, cum au reușit ei să nu se mai bage bani în campanie! Parcă a mai pomenit cineva campanie electorală fără bani! Diferența este că sumele de-a dreptul imense din primele două luni nu sunt verificate ca sume de campanie, ci…activități de partid. Nimic special, doar că PNL-ul și-a făcut un stindard de a striga împotriva hoției.

Acțiunea de la Craiova a PNL a costat mult peste 200.000 de euro, la prima strigare. Lăsând la o parte că, odată, la o astfel de acțiune veneau 60.000 (șaizeci de mii) de oameni, acum reușind să aducă cu arcanul doar câteva mii pe esplanada din fața Teatrului Național (am organizat multe astfel de mitinguri acolo, „intră” maximum cinci-șase mii, înghesuiți) și aceștia aduși cu autobuzele plătite nu se știe de cine de prin comunele Olteniei, tot spectacolul, de la închirierea scenei până la materialele de propagandă, costă al dracului de mult.

Repet, campaniile electorale sunt poate cel mai frumos lucru din activitatea partidelor, așa funcționează democrația, dar nu poți striga „Hoții!” când tu furi de rupi, nedeclarând acești bani ca bani de campanie și făcând o grămadă de cheltuieli la „negru”, adică nedeclarate.

Două vorbe despre mesajul PNL de la Craiova: În frunte cu Răreșel cu păru’ chel, care și-a descoperit vocația de animator, toți au strigat într-un cor „HOȚII!, HOȚII”, bineînțeles cu referire la PSD. Lăsând la o parte că ei participau la o acțiune care nu era declarată de campanie, care s-a făcut cu bani la negru, deci „furați”, m-a frapat lejeritatea cu care cei de pe scenă o tot dădeau cu „hoția” și pentru că-i cunosc foarte bine.  Neimplicarea mea în nici o acțiune de campanie (prima dată după douăzeci și șapte de ani) fiind o decizie proprie asumată, fiind și craiovean, m-am uitat un pic la imagini să văd cine strigă atât de tare și cu aplomb.

Sunt acolo pe scenă atâtea personaje care au furat de-au rupt, dar care sunt aranjați cu DNA și SRI să iasă basma curată sau să nu se uite nimeni la hoțiile lor, încât te apucă hazul cum niște maimuțoi care au trăit numai din asta, strigă ca apucații „Hoții!”.

Doar câteva exemple. Era pe scenă unul care s-a îmbogățit din afaceri cu cadastrale la drumurile naționale pe încredințări directe și licitații aranjate, afaceri pe care uitase să le treacă în declarația de interese, faptă penală de-a dreptul. Nu că ar fi singurul, cadastrarea fiind o afacere bănoasă, așa că mai e un personaj care are firmă de cadastru care este impusă tuturor primarilor PNL din Dolj, ca și firmele de construcții de drumuri, trimise primarilor PNL de cei doi, CU DEDICAȚIE. Unul din ei a fost dat afară din Parlament că era incompatibil și i-a fost interzis dreptul de a candida, dar la ei merge. Mai era unul care ține un oraș întreg în frig iarna, de-al dracu’, ca să treacă el păcurina prin firmele lui, pe ăsta îl mai vedeți și la tv., vorbind cu aplomb în susținerea DNA și SRI, cei care îi acoperă afacerile.

Și mai erau mulți pe scenă despre care aș putea scrie o carte, dar să mergem la ăl’ cu steagul și la ăl’ de e ținut de mijloc. O singură întrebare: „Ce mai face Dosarul Transalpina și dacă ai pus parapeții, într-un final?” Cum poți tu să strigi „Hoții!”, când „purceaua e moartă-n coteț”? L-am lăsat la final pe Răreșel, el e bine dus cu duhul, de s-a-ncurcat în căsoaia aia de 500.000 de euro și a uitat când primea mesaje de la prietenul lui Coldea, ce și cum. Mai vreți? E timp.

Eu zic să o lăsați mai moale cu hoții care strigă „Hoții!”, că vă cade fix în cap și doare-al dracu’. Tura viitoare, dacă vreți, pun nume și nume de firme în dreptul vostru, doar așa, de distracție. Trăiască DNA! Trăiască SRI! Că ne lasă și pe noi să furăm și ne pune să strigăm! Cum era aia? La Pușcărieeeeee!!!

                                                                                                                 Gelu VIȘAN

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *