Cadran international

Portugalia: Refugiații au dreptul la o casă și primesc 875€ pe lună

  Portugalia are nevoie de imigranți: legalizează 30.000 pentru înrădăcinare și așteaptă încă 45.000 Guvernul socialist emite un decret pentru legalizarea […]

 

Portugalia are nevoie de imigranți: legalizează 30.000 pentru înrădăcinare și așteaptă încă 45.000
Guvernul socialist emite un decret pentru legalizarea celor care lucrează acolo de cel puțin un an.

Portugalia va primi imigranți tineri si le oferă naționalitatea.

Documentul prevede că permisul de ședere este acordat din motive umanitare, accelerând astfel procedura. În plus, imigranții nu vor trebui să prezinte documentul care dovedește intrarea lor legală în țară, care până astăzi era o cerință obligatorie. Legea portugheză privind imigrația permite acordarea permisului de ședere cetățenilor străini din motive umanitare, de interes național sau de interes public pentru exercitarea unei activități relevante în domeniile științific, cultural, sportiv, economic și social.

În 2017, numărul imigranților care locuiesc în țară a crescut cu 6%, ajungând la 421.711, potrivit unui raport al Serviciului de Externe și Frontieră din Portugalia (SEF). În plus, în același an au fost acordate 61.413 permise de ședere, un număr care va fi majorat anul acesta (2018) odată cu noua măsură.

În declarații publice, la congresul inspectorilor SEF, ministrul de Interne portughez, Eduardo Cabrita, a presupus că țara trebuie să deschidă ușile imigrației. „Portugalia are nevoie de mai mulți imigranți pentru a combate problema demografică. Există cei care cred, în alte țări europene, că imigranții sunt o problemă. Guvernul portughez înțelege că, pentru a fi competitivi, pentru a avea un echilibru demografic pozitiv, imigranții sunt o soluție” a condamnat el.

Eduardo Cabrita

Un studiu realizat de Fundația Francisco Manuel dos Santos, a estimat că, având în vedere scenariul demografic portughez, aproximativ 75.000 de imigranți ar trebui să intre în fiecare an pentru ca populația în vârstă activă să rămână stabilă în țară. Fără sosirea lor, țara ar pierde, până în 2060, 40% din populația activă.

Opoziția nu este de acord cu decizia de a se baza pe imigrație pentru rezolvarea problemelor demografice. Partidul Social Democrat apără soluția și spune că ar trebui să se treacă la politici de stimulare a nașterii, cum ar fi un bonus de 10.000 de euro pe copil, plătit în rate până la 18 ani, pe lângă grădinițe gratuite începând cu vârsta de șase luni.

În ciuda criticilor, Guvernul António Costa (foto), susținut de Blocul de Stânga, susține că singura soluție pe termen scurt este atragerea imigranților calificați pentru a inversa tendința demografică. „Pentru multe calcule pe care le facem, nu este suficient să creștem rata natalității. Avem nevoie de imigrație, trebuie să atragem talent pentru a rămâne în țară”, a declarat premierul țării.  – El Español

António Costa

                                                                   ***

În prezent suntem obligați să lăsăm invadatorii, veniți în Portugalia ca refugiați, să intre în țară. Cu toate acestea, putem dovedi plecând de la puținele imagini pe care le vedem în mass-media că este vorba în principal de bărbați și doar câteva femei și copii care traversează Marea Mediterană.

Comercianți, întrebați-mă … „Când fug bărbații de război, femeile și copiii luptă pentru pământul lor?” Nu ar fi mai ușor, mai ieftin și mai sigur să fugi într-o țară vecină? Acest lucru dovedește că nu acceptăm refugiații. Primim cu brațe deschise  invadatorii.

Ca și cum nu ar fi suficient să deschidem ușile inamicului, le oferim în continuare beneficiile pe care nu le oferim familiilor portugheze nevoiașe, în timp ce refugiații au dreptul la cazare și primesc 875 de euro pe lună.

Deja, o proporție semnificativă din pensionarii portughezi au dreptul la doar 389 €  după o viață de muncă de 40 de ani, bani folosiți pentru plățile casei și alte cheltuieli.

Venitul de incluziune socială, care este atribuit în principal comunității țigănești, este de 189,66€ pe lună. Deja, un fost luptător care a luptat un an în războiul colonial pentru țara sa, are dreptul la o pensie de aproximativ 5,30 € pe lună, 74,20 € pe an …

Nu îi putem lăsa pe cei care ne guvernează să ne folosească banii pentru invadatori, în timp ce portughezii trăiesc în nevoi.

După cum spunea profesorul Antonio de Oliveira Salazar: „Pentru că trebuie să țipăm adevărul atât de tare încât să oferim adevărului un astfel de loc încât surzii sa-l audă și orbii să-l vadă”. (indexexpurgatorius.wordpress.com)

Surse: indexexpurgatorius.wordpress.com și El Español via invictuswebmedia.com  

2 Comments

  1. nic

    Mii de succesuri…! Prostia doare cel mai tare in viitor.

  2. Constantin

    Astia vor sa se sinucida…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *