Editorial

Porumbacu a scăpat porumbelul: Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană!

    Constituţia României nu-i permite lui Iohannis Klaus Werner să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României, […]

    Constituţia României nu-i permite lui Iohannis Klaus Werner să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României, fiindcă are dublă cetăţenie!

  Lui Crin Antonescu i-a scăpat, în data de 23 februarie a.c., la  emisiunea „După 20 de ani” a unei televiziuni private, o afirmaţie foarte gravă: „(…) câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis (…)” (http://www.romaniatv.net/crin-antonescu-arunca-in-aer-usl-mai-devreme-sau-mai-tarziu-klaus-iohannis-va-fi-premier-in-locul-lui-ponta_128519.html#ixzz2u8L8UnT0) Mai clar decât atât nu se poate: Klaus Werner Iohannis are cetăţenie germană! Păi, atunci cum vrea Crin Antonescu ca România să fie condusă de un premier cu cetăţenie germană care este loial statului german? Prin mitul „corectitudinii germane”, transferat asupra sasului corupt Klaus Iohannis, se forţează precedentul Alberto Fujimori, care a fost ales preşedinte în Peru, tot pe considerentul că japonezii sunt mai corecţi decât peruanii! Atât de corect a fost şi ăla, încât a jefuit ţara şi a fugit din Peru în Japonia, în anul 2000, ca să scape de condamnarea pentru fapte de corupţie! În plus, corectitudinea germană a rămas doar o legendă sau basm pentr adormit copiii, din moment ce, în anul 2011, Germania a ocupat locul doi după România păi, se putea altfel? în topul corupţiei şi al fraudării fondurilor europene! (http://www.evz.ro/detalii/stiri/romania-locul-intai-in-topul-celor-mai-multe-fraude-cu-banii-europeni-992980.html)

   Cum poate să fie patriot român cineva cu dublă cetăţenie? În care parte se înclină patriotismul său? În cazul domnului Klaus Iohannis care nu a participat niciodată la sărbătoarea naţională de la 1 Decembrie, deşi ca primar ales de români trebuia să aibă măcar acest minim bun simţ, e clar că nu-l dă afară din casă dragostea pentru România! Până şi comparaţiile umilitoare cu „ţările în care s-a inventat apa caldă” – o expresie şablon folosită permanent de primarul sibian! – denotă dispreţ pentru România, pe care totuşi visează să o conducă, aşa înapoiată cum este. Românii nu sunt primiţi în audienţe de către primarul sibian, fiind trataţi cu superioritate ariană. În schimb, saşii beneficiază de diverse sinecuri pe bani publici. Un exemplu concret este plasarea celor doi fii ai viceprimarului Astrid Cora Fodor (tot de la FDGR) în funcţii publice de conducere, subordonate direct lui Klaus Iohannis (http://www.justitiarul.ro/viceprimarul-sibiului-astrid-fodor-o-dovada-vie-a-balcanizarii-germanilor-din-romania/). Să nu uităm că domnul Iohannis a fost până în februarie 2013, când a trecut cu arme şi bagaje în tabăra liberală, preşedintele FDGR, un fel de UDMR al saşilor şi şvabilor din România. A rămas membru în continuare la această asociaţie care-şi arată interesele şi scopurile în propriul statut, unde se spune la art. 2, a): „promovează interesele specifice ale membrilor săi, care rezultă din apartenenţa lor la minoritatea germană din România, îi protejează şi îi stimulează prin toate măsurile politice, sociale, culturale, economice şi altele, care servesc acestei minorităţi la păstrarea şi dezvoltarea identităţii ei etno-culturale, la promovarea limbii materne”. Este evident că orice membru şi mai ales preşedintele acestui ONG „îi protejează şi îi stimulează prin toate măsurile politice, sociale, culturale, economice şi altele” doar pe etnicii germani, fără să manifeste vreun interes pentru românii majoritari alături de care trăiesc pe aceste meleaguri.

Klaus Iohannis participând la lucrările Uniunii Asociaţiilor Etnicilor Germani Expatriaţi, alături de Erika Steinbach, preşedinta acestei organizaţii, acuzată de nazism de către polonezi. (Foto: Rainer Lehni)

Klaus Iohannis participând la lucrările Uniunii Asociaţiilor Etnicilor Germani Expatriaţi, alături de Erika Steinbach, preşedinta acestei organizaţii, acuzată de nazism de către polonezi. (Foto: Rainer Lehni)

     Oare pentru ce a solicitat Klaus Iohannis cetăţenia germană şi cum a primit această cetăţenie, din moment ce nu a locuit nicicând în Germania? Nu se acordă cu mare uşurinţă cetăţenia germană, iar politica dusă de statul german în ceea ce priveşte acordarea cetăţeniei pentru persoanele provenite din România a fost permanent discriminatorie. În timp ce saşii şi şvabii erau obligaţi să-şi păstreze şi cetăţenia română – tocmai în vederea influenţării alegerilor din România şi a unor viitoare revendicări imobiliare! – românii au fost obligaţi să renunţe la cetăţenia română, pentru ei neacceptându-se dubla cetăţenie. Dar, revenim la întrebarea: care a fost scopul obţinerii cetăţeniei germane de către Iohannis?

     Noi ştiam, din anul 2000, că Iohannis Klaus Werner avea cetăţenie germană, conform relatărilor unui sas emigrat în Germania, care trecuse împreună cu Iohannis la frontieră pe culoarul destinat cetăţenilor UE, destinaţia fiind expoziţia de la Hanovra din acel an. Doar că nu aveam dovada. Iată că ne-a oferit-o Crin Antonescu acuma prin ciudata sa declaraţie. Înclinăm să credem că nu a fost o gafă, ci o „scăpare” intenţionată a preşedintelui liberal ca să-i închidă colegului său orice portiţă de acces spre candidatura la preşedinţia României şi să înlăture astfel un concurent din propriul partid! Este clar că românii nu vor vota o persoană cu dublă cetăţenie ca să le fie preşedinte. De fapt, nu s-a mai pomenit nicăieri ca preşedintele unei ţări să aibă şi altă cetăţenie în afară de cea a ţării pe care o conduce! Din păcate pentru Crin Antonescu afirmaţia sa despre cetăţenia germană a camaradului său, strecurată strategic printre laude cosmopolite, a trecut neobservată în faţa unei prese formate în majoritate de neprofesionişti şi ca atare nu a primit atenţia cuvenită în mass-media şi nici un jurnalist nu s-a arătat surprins de dubla cetăţenie a lui Klaus Iohannis. Uite că-i facem noi acest serviciu domnului Crin Antonescu şi ne transformăm în trompeta dânsului.

Iată ce spune Constituţia României la Egalitatea în drepturi, articolul 16:

(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

(2) Nimeni nu este mai presus de lege.

(3) Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară. Statul român garantează egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi pentru ocuparea acestor funcţii şi demnităţi.

(4) În condiţiile aderării României la Uniunea Europeană, cetăţenii Uniunii care îndeplinesc cerinţele legii organice au dreptul de a alege şi de a fi aleşi în autorităţile administraţiei publice locale.

Este clar că, în aceste condiţii constituţionale, IOHANNIS KLAUS WERNER nu poate să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României!

    Pentru promovarea intereselor etnicilor nemţi, dar mai ales pentru slujirea intereselor Germaniei în România, Klaus Iohannis a fost recompensat de această ţară cu mai multe medalii. Însă cea mai valoroasă decoraţie a primit-o Klaus Iohannis de la Otto Schily, fostul mi­nistru de Interne al Germaniei, în ziua de 11.12.2007. Acesta l-a decorat pe primarul Sibiului, Klaus Werner Ioha­nnis şi pe suc­cesorul său la Ministerul de Interne, Wolfgang Schau­ble, din partea Societăţii Ger­mane! Decoraţia, cea mai înaltă distincţie din Germania, a fost înmânată pentru merite deosebite aduse Germaniei!!! Şi noi care credeam, ca nişte naivi, că Iohannis slujeşte România. Deci, să recapitulăm : cel care tocmai se dorea ministru de Interne al României a fost decorat în anul 2007 alături de ministrul de Interne al Germaniei de la acea vreme „pentru merite deosebite aduse Germaniei”, iar cel care a înmânat distincţiile era fostul ministru de Interne al Germaniei!!! Ce facem atunci cu fidelitatea faţă de România? Iată că revenim iarăşi la Constituţia României, care spune la articolul 54 (Fidelitatea faţă de ţară): 

(1) Fidelitatea faţă de ţară este sacră.

(2) Cetăţenii cărora le sunt încredinţate funcţii publice, precum şi militarii, răspund de îndeplinirea cu credinţă a obligaţiilor ce le revin şi, în acest scop, vor depune jurământul cerut de lege.

Cărei ţări o să-i fie fidel Iohannis Klaus Werner, României sau Germaniei, având în vedere că are ambele cetăţenii, dar este totuşi de naţionalitate germană? Mai are rost întrebarea, dacă adăugăm şi faptul demonstrat mai sus că a primit distincţii din partea statului german „pentru merite deosebite aduse Germaniei”?!

Şi ucrainenii au iohannisul lor, în persoana fostului campion mondial de box Vitali Kliciko, care a stat ani de zile în Germania fiind pregătit de către experţii” nemţi ca să devină conducătorul Ucrainei după schimbarea regimului. Şi această marionetă a fost onorată cu distincţia Crucea Federală  de Merit a Germaniei, o decoraţie pe care o primise şi Klaus Iohannis în anul 2006, alta decât cea înmânată de Otto Schily în decembrie 2007! Doar că la noi toată lumea priveşte indiferentă decorarea unui politician român în străinătate pentru servicii deosebite aduse altui stat, în timp ce în Ucraina, Kliciko a trebuit să dea explicaţii în faţa Tribunalului privind circumstanţele în care a fost decorat de cătrre Republica Federală Germania. Ca urmare, a pierdut din popularitate în faţa naţionaliştilor ucraineni, în fond cei care au câştigat lupta pentru putere la Kiev, scăzând astfel şansele ca omul Germaniei” să ajungă preşedintele Ucrainei.

Klaus Iohannis primind de la Erika Steinbach placheta de onoare din partea Uniunii Asociaţiilor Etnicilor Germani Expatriaţi.

Klaus Iohannis primind de la Erika Steinbach placheta de onoare din partea Uniunii Asociaţiilor Etnicilor Germani Expatriaţi în septembrie 2010. (Foto: Rainer Lehni)

     Poate vă întrebaţi care au fost meritele deosebite pentru care a fost decorat primarul sibian de către statul german? La Sibiu s-au restituit licee, şcoli, grădiniţe, filarmonica şi un cămin de bătrâni către FDGR, succesor al organizaţiei naziste Grupul Etnic German de către primarul Klaus Iohannis. Acesta se  afla în conflict de interese, fiind primar şi preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) la vremea respectivă. Retrocedările către FDGR şi Biserica Evanghelică, invocându-se confiscarea acestora de către comunişti, au fost ticăloase şi mincinoase fiindcă acele imobile revendicate nu fuseseră naţionalizate de către ciracii lui Petru Groza şi Gheorghe Gheorghiu-Dej! Ele au a fost confiscate  prin Decretul regelui Mihai din octombrie 1944 prin care acesta a desfiinţat Grupul Etnic German fiindcă era o grupare hitlerista şi le–a confiscat bunurile imobile ca despăgubiri de război. Biserica evanghelică intrase, cu averi cu tot, în Grupul Etnic German din anul 1941 ca să-şi demonstreze loialitatea fanatică faţă de Adolf Hitler şi nazismul promovat de acesta ca politică de stat. Exista documente pentru toate cele afirmate!Puterile Aliate au impus României, prin articolul 15 al Convenţiei de Armistiţiu  din 12 septembrie 1944 , dizolvarea organizaţiilor pro-hitleriste de pe teritoriul românesc. Astfel, Grupul Etnic German a fost desfiinţat prin Decretul – Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, semnat de regele Mihai al României. Până când o sa mai fie ascuns adevărul despre jaful imobiliar de miliarde de euro făcut la Sibiu de Iohannis si mafia imobiliara condusă de el? Aceste abuzuri în serviciu şi evidentul conflict de interese au fost şi sunt trecute, în continuare, cu vederea de autorităţile române care stau în genunchi în faţa Germaniei!

Un apropiat al lui Klaus Iohannis, datorită revendicărilor imobiliare, este preşedintele Asociaţiei saşilor transilvăneni din Germania, Bernd Fabritius, care a fost ales în Bundestag anul trecut. În timp ce presa din România trâmbiţa că acest Fabritius este primul român intrat în Bundestag, iată ce spunea cu aroganţă şi superioritate ariană „românul” într-un interviu: „AGERPRES: Dumneavoastră vă simţiţi mai mult român sau mai mult german?; Bernd Fabritius: Eu sunt german din România. Dacă vă referiţi la român, la naţionalitate, eu nu sunt român, eu sunt neamţ. Eu am rădăcini din România, mă simt ca un sas care provine din România.” Acesta are şi el dublă cetăţenie, ca Iohannis, dar locuieşte în Germania şi în mod cert nu va ajunge în veci cancelar al Germaniei sau ministru de Interne pentru simplul motiv că este sas, nu german pur! Nemţii sunt foarte naţionalişti fiindcă ei au voie, doar popoarele mici  şi conduse de trădători nu au dreptul acesta. Apropos de apetitul saşilor pentru nazism şi reanimarea organizaţie hitleriste Grupul Etnic German la Sibiu de către Klaus Iohannis, despre camaradul acestuia, noul parlamentar german Bernd Fabritus, se spune că este descendent direct al şefului minorităţii fasciste germane din România, Fritz Fabritius: „Fabritius (wurde – n. a.) am 29. Juni 1935 zum Vorsitzenden der rumäniendeutschen Dachorganisation gewählt, die in Deutsche Volksgemeinschaft in Rumänien umbenannt wurde” (http://de.wikipedia.org/wiki/Fritz_Fabritius)”. Acest B. Fabritius se plimbă la tot felul de întâlniri mai mult ori mai puţin oficiale şi răspândeşte cam aceleaşi „valori” şi cerinţe ca presupusul său ascendent, nefăcând nici măcar efortul de a ascunde mai bine ura şi aerul de mare superioritate faţă de români. Ca să fie cât mai eficient în procesul de îndobitocire şi supunere al românilor, acesta are şi catedră la două facultăţi sibiene.

Foto: Paul Jürgen Porr (finul lui Iohannis, lăsat ca şef la FDGR când naşul a virat spre PNL), Christoph Hammer (Christoph Hammer, primarul din Dinkelsbuhl), Bernd Fabritius(parlamentar şi preşedintele saşilor din Germania), Carmen Georgeta Iohannis(soţia primarului sibian) şi Klaus Iohannis (primar al Sibiului, fost preşedinte FDGR şi actual prim-vicepreşedinte PNL)

Foto:  Paul Jürgen Porr (finul lui Iohannis, lăsat la şefia FDGR când naşul a virat spre PNL), Christoph Hammer (primarul din Dinkelsbuhl), Bernd Fabritius în costum săsesc (parlamentar şi preşedintele saşilor din Germania), Carmen Georgeta Iohannis (soţia primarului sibian) şi Klaus Iohannis (primar al Sibiului, fost preşedinte FDGR şi actual prim-vicepreşedinte PNL)

        Altă prietenă a domnului Klaus Iohannis este Erika Steinbach, preşedinta Uniunii Asociaţiilor Etnicilor Germani Expatriaţi (sau Uniunea etnicilor germani expulzaţi / Uniunea Izgoniţilor) – Bund der Vertriebenen (BdV)  formată de foşti nazişti sau urmaşi ai acestora din fostele provincii ale Reichului şi din Estul Europei (http://www.dw.de/nazi%C5%9Fti-la-conducerea-primelor-asocia%C5%A3ii-postbelice-ale-germanilor-expulza%C5%A3i/a-16408488) care promovează o politică revizionistă şi de disculpare a Germaniei pentru ororile comise în al Doilea Război Mondial. Aceste demersuri au declanşat un adevărat scandal în Polonia, unde Erika Steinbach este considerată făţiş ca fiind nazistă.

Erika Steinbach în presa poloneză.

Erika Steinbach în presa poloneză.

Uniunea Izgoniţilor (BdV) reprezintă interesele celor 20 de asociaţii (Landsmannschaften) ale germanilor alungaţi după război din ţările Europei răsăritene. În anul 2008 guvernul federal a sprijinit înfiinţarea Fundaţiei „Refugiere, izgonire şi reconciliere“. Fundaţia a fost criticată mai ales în Cehia şi Polonia, unde s-a afirmat că prin intermediul ei se încearcă o revizuire a istoriei şi prezentarea unilaterală a germanilor ca victime.” (http://www.europalibera.mobi/a/2154488.html) Klaus Iohannis s-a întâlnit cu cele două personaje contestate, Erika Steinbach şi Bernd Fabritus, în septembrie 2010, când a primit, la Berlin, placheta de onoare din partea Uniunii Asociaţiilor Etnicilor Germani Expatriaţi, cea mai înaltă distincţie pe care o acordă această asociaţie. (http://www.siebenbuerger.de/zeitung/artikel/verband/10373-bund-der-vertriebenen-ehrt-klaus.html)

Bernd Fabritus (parlamentar german şi preşedinte al Asociaţiei saşilor transilvăneni din Germania), Erika Steinbach (preşedinta Uniunii etnicilor germani expulzaţi), Carmen şi Klaus Iohannis. (Foto: Rainer Lehni)

Bernd Fabritus (parlamentar german şi preşedinte al Asociaţiei saşilor transilvăneni din Germania), Erika Steinbach (preşedinta Uniunii etnicilor germani expulzaţi), Carmen şi Klaus Iohannis. (Foto: Rainer Lehni)

După declaraţiile scandaloase din perioada respectivă (septembrie 2010), prin care nega vinovăţia Germaniei în invadare Poloniei, stârnind un scandal diplomatic, Erika Steinbach a demisionat din fruntea Partidului Creştin-Democrat. Aceştia sunt prietenii germani ai lui Klaus Iohannis! Două proverbe româneşti se potrivesc perfect acestor relaţii: „Cine se aseamănă, se adună” şi „A tunat şi i-a adunat.”

      Germania nu a dorit niciodată binele României ! Nemţii ne-au urât şi ne-au considerat trădători pentru întoarcerea armelor din 23 august 1944, uitând că mai întâi ne-au trădat ei prin Dictatul de la Viena (30 august 1940), când au dat ungurilor jumătate din teritoriul Transilvaniei. La fel, germanii ne-au trădat şi prin Pactul Ribbentrop – Molotov (23 august 1939) când s-a pecetluit soarta Basarabiei, care a fost răpită de URSS în iunie 1940! Demn de remarcat este faptul că după căderea „Cortinei de Fier”, doar Germania s-a unificat, deşi se creaseră premisele aparent optime şi pentru reunificarea României cu Basarabia – zisă Republica Moldova – şi revenirea la ceea ce a fost odată România Mare. Mai mult, după fărâmiţarea Iugoslaviei, a venit rândul Cehoslovaciei să se rupă în două. La originea ambelor dezmembrări: Germania!

        Transilvania a intrat, conform pactului secret din 1990 dintre Helmuth Kohl (cancelarul R.F.G.), şi Mihail Gorbaciov (conducătorul U.R.S.S.), în sfera de influenţă a Germaniei, redevenită principală putere în Europa. Nemţii au dorit-o şi o vor în continuare ca parte a Ungariei. Este plata pentru loialitatea dovedită de-a lungul istoriei, când cele două state au fost aliate în toate războaiele, dar şi răzbunarea pentru „trădare” românilor din 23 august 1944. Reamintim că, în 1989, anul prăbuşirii blocului comunist european, Ungaria a fost prima ţară care şi-a deschis frontiera cu Austria pentru a facilita exodul cetăţenilor din R.D.G. spre Germania Federală datorită Acordului Bonn – Budapesta (23-25 august 1989) prin care Ungaria se angaja să deschidă graniţa, iar Germania îi oferea sprijin pentru viitoarele revendicări teritoriale. Primii aşa-zişi „oameni de afaceri germani”, de fapt foşti agenţi STASI (Securitatea est-germană), sosiţi în România imediat după evenimentele din decembrie 1989, deţineau hărţi în care Uniunea Europeană era trasată până la Arcul Carpatic, doar Transilvania fiind luată în calcul, în timp ce Muntenia şi Moldova rămâneau pe dinafară.

       S-a confecţionat o falsă imagine impostorului Klaus Iohannis, care pozează în „neamţ cinstit şi gospodar”, datorită unei prese corupte şi manipulate din toate părţile. Ilie Carabulea, recentul arestat de la Sibiu pentru fapte de corupţie, impunea lăudarea primarului sibian prin clauze în contractele publicitare pe care le aveau firmele lui cu mass-media naţională. La fel şi alţi patroni locali, care făceau afaceri cu Iohannis pe bani publici la Sibiu, impuneau propagandă pe lângă reclama comercială plătită! La  propaganda aceasta deşănţată şi-au adus aportul şi serviciile secrete germane şi româneşti. Ziarişti ca Emil Hurezeanu sau Doru Braia, care lucraseră în Germania la posturi de radio în limba română, controlate de serviciile secrete germane (BND), nu au prididit să-i ridice osanale lui Klaus Iohannis cu mult timp înainte ca acesta să devină notoriu pe scena politică. Până şi inconsecventul Traian Băsescu a spus că, dacă ar ajunge ministru de Interne, „Iohannis e un câştig la JAI” Probabil că a vrut să zică JAF, că jaf a făcut neamţul vopsit la Sibiu, din poziţia lui de şef al mafiei imobiliare locale! Nemţii au pregătit acest sas ca să devină Gauleiterul României. Ca să se nimerească pe calapodul unei ţări corupte şi umile, nici că  se putea găsi o lichea mai potrivită! Încă din anul 2007, la întâlnirea Clublui Economic German din comuna Biertan, în luna august, se stabilise ca Iohannis Klaus Werner să candideze în anul 2009 la preşedinţia României cu sloganul de campanie electorală Pentru ca România să arate ca Sibiul!”. Nu a fost posibil deoarece Traian Băsescu, care aflase de candidatură, l-a şantajat cu dosarele penale aflate la DNA pentru retrocedări frauduloase la Sibiu, toate fiind năşite” de primarul sibian. În schimb nu s-a arătat deranjat de proiectul Iohannis – premier”, lansat de Crin Antonescu în toamna anului 2009, fiindcă ştia că nu are sorţi de izbândă. Acuma, pentru că nu mai poate candida pentru un nou mandat de preşedinte, Băsescu face jocurile Angelei Merkel pentru a-l instala pe Klaus Iohannis la conducerea României!

iohanis_somn

     Ieri seară, chiar înaintea „divorţului” dintre PNL şi PSD, aromânul Haşotti a afirmat că Victor Viorel Ponta (Naumovici) are de ales între guvernarea cu ungurii de la UDMR sau să-l numească pe sasul Klaus Werner Iohannis (care are cetăţenie dubla, fiind si cetăţean al statului german) ca prim-vicepremier, aşa cum doreşte lipoveanul Laurenţiu George Crin Antonescu (Antonov). Această declaraţie era dată în timp ce liberalii îl aşteptau pe preşedintele lor să vină de la Viena adjunctul său, prim-vicepreşedintele PNL, ocupă o poziţie la vârf în masoneria austriacă! cu instrucţiuni proaspete. Klaus Werner Iohannis face parte din Marea Lojă a Austriei, fiind un apropiat al fostului Mare Maestru al Marii Loji a Austriei, Michael Kraus şi a fost decorat, în anul 2009, cu Ordinul de Merit „Marea Cruce de Argint”  al statului Austriac în semn de recunoaştere pentru serviciile aduse Austriei”. Ne întrebăm cu tristeţe: mai trăim în România, românii mai sunt la ei ţară sau am ajuns nişte sclavi într-o colonie europeană?

                                                                                                                                                                                                                                                                                                       JUSTIŢIARUL

19 Comments

 1. io

  Articole foarte jenante pentru un site al carui titlu e ” Revista de atitudine impotriva abuzurilor si coruptiei” …

  Coruptia in Romania nu tine de culoare politica si in momentul de fata la putere se alfa cel mai corupt partid din istoria recenta a Romaniei pentru care nu exista lege si nici limite in ceia ce priveste coruptia. Totusi, voi aici, justitiari de altfel, ii sustineti vadit si va focusati pe faptul ca Klaus Iohannis e german. Ghici ce? Toata lumea stie asta :).

  Romania a mai avut un pricipe german, care intamplarea face ca a fost cel mai longeviv monarh (sau domn) roman si in perioada caruia Romania a cunoscut o mare dezvoltare si a adus bunastare in randul populatiei. Sper sa vina iar un „principe” german, din Germania nu de la Sibiu care sa conduca aceasta tara pentru ca e limpede ca noi nu suntem capabili sa facem ceva bun de unii singuri 🙂

  • Domnule propagandist anonim, ţi-am postat aberaţiile, deşi încerci să ne persiflezi pe propriul nostru site. Jenantă este atitudinea ta antiromânească, dacă tot dorim să găsim neapărat ceva penibil. Faptul că cunoşti limba română nu înseamnă că eşti român!
   În ceea ce priveşte regii germani ai României, aceştia au fost loiali statului german, nu ţării pe care au jefuit-o. Sunt basme despre ataşamentul lor faţă de România, singurul „rege” cu adevărat „bărbat” şi care a iubit ţara care a adoptat-o a fost regina Maria! http://www.justitiarul.ro/hohenzollern-o-familie-regala-compromisa/
   Românilor le-a fost indusă ideea, imediat dupa 1990, că nu se pot conduce singuri de către agenţii de influenţă ai altor state, la fel cum faci şi dumneata aici! Despre nevoia imperativă de „tătuc german” am scris aici: http://www.justitiarul.ro/dupa-carol-i-e-pe-vine-klaus-i-ca-i-musai-sa-avem-tatuc-neamt/
   „Dragostea” nostra pentru PSD reiese de aici:http://www.justitiarul.ro/klaus-iohannis-sase-case-vs-adrian-nastase-patru-case/ si de aici: http://www.justitiarul.ro/marea-conspiratie-a-expropierii-romanilor-si-scopul-final-transilvania-numai-pentru-unguri-si-germani/

   • Sara

    Constitutia Romaniei nu prevede interdictii privind candidatura la functia de presedinte. Ea prevede doar „sa aibe cetatenia romana.” Asa si reprezentantul UDMR are doua cetatenii. Dupa mine nu exista nicio bariera in acest sens.

    • Conform Constitutiei Romaniei, nu pot ocupa demnitati publice la nivel national (presedinte, ministri, parlamentari) persoanele cu dubla cetatenie. Aceste persoane pot candida doar in alegerile locale!

     • Ovidiu Draganescu

      Cand ai in spate „serviciile”ce importanta mai are Constitutia. Si atunci ce importanta are ca ai 2 nationalitati. Si ce importanta mai are ca Guvernul vrea ca romanii sa traiasca mai bine si ca Romania sa-si gospodareasca mai bine resursele, sa domoleasca lacomia transnationalelor. Daca asta isi doresc atunci:JOS GUVERNUL!

  • Cojocaru Eugen

   Stimate domnule X (ca nu va dati numele, ceea ce nu e corect intr-o democratie – specific dictaturilor ca Bolseviosmul si nazismul!!),
   aveti dreptate ca au fost regi de origine germana, ce au facut mult bine Romaniei si le suntem recunoscatori. Dar, concluzia dvs. ca, astfel, orice alt german face automat acelasi bine, este ilogica si nereala! E ca si cum ai spune: Heinrich Heine a facut numai bine, deci orice german face/va face numai bine. Quod erat demonstrandum! Punct.
   Din pacate, Johannes si Fabritius au demonstrat ca nu sunt mai buni decat pleava poltica romaneasca.

 2. ” SANGELE apa nu se face ”
  Neamtul tot neamt ramane
  In public spune ca vrea pace
  Dar face, ce in gand doar spune ! 🙂
  Cat priveste ” anonimii”
  Eu ii tin la SPAM mereu
  Pentru ca slujesc prostimii
  Si-L jignesc pe Dumnezeu 🙁 🙄
  O duminica frumoasa !
  Cu prietenie,
  Aliosa.

  • Augusta

   Felicitari Alioșa!

 3. ionut

  Din curiozitate electorala si un oarecare sentiment de responsabilitate civica as dori sa aflu daca puteti argumenta afirmatia ca Iohanis este corupt? Sunteti la curent cu cazuri de coruptie in care ar fi implicat?
  As aprecia foarte mult un raspuns.

 4. Titus Berinde

  Tânărul preşedinte de partid, Domnul Victor Ponta ar fi reuşit să obţină mai multe voturi în Transilvania dacă :
  1. În perioada de când a devenit conducătorul partidului, ar fi arătat tuturor membrilor de partid, calea tradiţională a social-democraţiei româneşti , aceea a doctrinei lui Constantin-Titel Petrescu, politică aplicată în folosul ţării, înainte de formarea Partidului Muncitoresc Român la 23 februarie1948. Datorită dictaturii proletariatului, urmare bolşevizării complete a României, prin instaurarea ilegală, a republicii la 30 decembrie 1947 de un parlament ilegitim, prin fraudă, intr-o şedinţă fără cvorum , au avut de suferit imense sacrificii ,atât social-democraţia românească cât şi opoziţia legitimă a Regelui Nostru Mihai I al României. Atunci totalitatea politicienilor non-comunişti a fost exterminată fizic în închisorile comuniste iar unii dintre ei exilaţi ori executaţi .
  2. Dacă Domnul Victor Ponta ar fi insistat cu mai multă hotărâre în primenirea partidului, prin promovarea mai multor tineri, având sarcini de conducere şi decizie în partid, acţionând pentru pregătirea tinerilor în spiritul onoarei şi al cinstei, pentru o educaţie naţională, în apărarea familiei creştine româneşti şi sprijinind cu mai multă fermitate lupta tinerilor pentru dreptate şi adevar
  3. Dacă social-democraţia românescă, astfel întinerită şi primenită doctrinar, ar fi continuat strategia Uniunii Europene, pentru obţinera legal şi constituţional a autonomiei administrative provinciilor istorice româneşti, asigurându-se în acest fel, o mai solidă unitate politico-ideologică a partidului istoric P.S.D.

  • Ovidiu Draganescu

   Daca tu ai fi fost in locul lui V.P. cate din cate ai enuntat le-ai fi facut. Cred ca ai fi fost jalnic!

 5. cetatean german

  Doar pentru cunostintele dumneavoastra. nu poti avea cetetenie Germana si Romana in acelas timp, e o regula aplicata de statul German. Este si cazul meu dupa obtinerea dreptului de cetatean Roman am fost instiintat ca trebuie sa ma prezint la ambasada pentru a realiza documentele prin care imi pierd cetatenia Germana pentru ca deja am o alta cetatenie care intra in conflict cu interesele statului German.

  • Nu este adevarat! In cuplurile mixte imigrate in Germnania in care unul dintre parteneri era sas (svab) si celalalt roman, cel de etnie saseasca (sau svaba) a fost obligat sa-si pastreze si cetatenia romana, in timp ce partenerul roman a fost obligat sa renunte la cetatenia romana ca sa o primeasca pe cea germana. Se vede clar ca fost o politica a statului german pentru loializarea etnicilor romani si pastrarea cetateniei germane pentru etnicii germani proveniti din Romania, in vederea unor retrocedari ulterioare si pentru participarea la vot in alegerile din Romania conform cu interesele Germaniei. Aceste aspecte sunt acuma vizibile si perfect functionale in favoarea statului german!

 6. Alt Cetatean german si roman

  Tin sa-i informez pe cei ce vorbesc despre cetatenii ca poti detine ORICITE cetatenii poti si vrei ale tarilor din Uniunea Europeana. Eu aveam deja 2, cea romana si inca una, cind am cerut-o pe cea germana. Am informat autoritatile germane correct in formulare despre celelalte doua cetatenii si mi s-a raspuns ca le pot avea pe TOATE din UE. Mi s-a aprobat cetatenia germana si acum detin 3 cetatenii.

  Tin sa mentionez ca aceasta regula a intrat in vigoare din momentul in care Romania a intrat in UE.

 7. Augusta

  Ca are o cetatenie sau doua sau noua, tot un tradator ramane, un tradator cu cetatenie multipla. ! Sa dea Dumnezeu sa nu-i mai vedem mutra de robot prost si defect. Afara din politica, sas corupt si tradator al tarii care te-a crescut! Blestemat sa fii in veci!

Trackbacks / Pings

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *