Puncte de vedere

Posibilă cauză a tragediei, aglomerarea spațiului și suprasolicitatarea rețelei electrice: Iohannis a ordonat suplimentarea de paturi la ATI, Spitalul Județean Piatra Neamț a executat modificări în vederea extinderii secției de ATI!

  „Eu vă pot confirmă, prin adresa Direcției de Sănătate Publică Neamț, că această relocare a secției AȚI de la […]

 

„Eu vă pot confirmă, prin adresa Direcției de Sănătate Publică Neamț, că această relocare a secției AȚI de la nivelul etajului 3 la nivelul etajului 2 se cheamă mutare structurală și trebuia avizată de către Direcția de Sănătate Publică, aspect care nu s-a întâmplat. Vă pot confirmă că cei care au intervenit aseară sub coordonarea șefului ISU, la stingerea și lichidarea incendiului, mă refer la Dl. Colonel Mitrea, (…) au făcut precizări cu privire la intervenția de la Spitalul Județean Neamț pentru că această intervenție a fost îngreunată de niște pereți de rigips (…) care nu ar fi trebuit să existe acolo și le-au îngreunat procedura de evacuare a pacienților din secția de Terapie Intensivă.”, a declarat prefectul județului Neamț.

„Ca urmare a unor speculații făcute în spațiul public cu privire la motivele care au condus la provocarea incendiului din salonul ATI, conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț explică faptul că modificările realizate în vederea extinderii secției de ATI pentru a putea prelua un număr mai mare de pacienți pozitivi nu au afectat în niciun fel activitatea din salonul unde s-a produs incendiul.”, conform conducerii Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Situația de la Piatra Neamț se poate repeta oriunde în țară și-o să vă explic de ce.

Întreaga infrastructură spitalicească de la noi, cu foarte mici excepții, este construită în anii 60-70. Clădiri vechi, făcute la standardele de atunci. N-au fost construite rău, dovadă că rezită cu brio și-n prezent. Problema e că după 50-60 de ani de exploatare îți apar probleme. Unele țevi ruginesc, apar infiltrații de apă, circuitele electrice dau rateuri. În mod normal fiecare dintre acele clădiri necesită ample lucrări de reparație/modernizare. Lucrări care s-au făcut puțin spre deloc.

Problema COVID a prins întreaga infrastructură medicală a României cu chiloții în vine. După ce trădătorul băsescu a închis spitale cu ghiotura la îndemnul FMI/UE, după ce a gonit medicii ca pe câini, era cât se poate de logic ca, în cazul unui eveniment major, sistemul să crape. Plăvanul cel prost fix asta n-a înțeles.

În primăvară dorea alegeri. Și, pot să jur că, după capul lui, le-ar fi făcut. Doar că a primit un apel pe firul scurt care i-a transmis „mucles”. Și s-a executat băgând țara în stare de urgență, cu toate că nu era cazul. Sunt ferm convins că oligofrenul a văzut cum a fost suprasolicitat sistemul din Italia, ce s-a întâmplat în restul țărilor. Dar n-a băgat la cap. De fapt n-avea unde.

Încă din primăvară ar fi trebuit să se demareze construcția de spitale modulare. Atunci sistemul de sănătate făcea față, iar aceste construcții simple ar fi avut dublu rol: pe de o parte să facă față unui vârf care ar suprasolicita infrastructura spitalicească, iar pe de altă parte, dacă nu era cazul de așa ceva, puteau fi folosite ca buffere care să suplinească lipsa paturilor atunci când se modernizează spitalele – care, repet, au nevoie de modernizare ca de aer!

Evident că prostul și guvernul lui de viței n-au făcut nimic, preferând să fure porcește. După ce-au organizat cu inconștiență alegerile locale s-au trezit cu un val de infectări. Care val a pus presiune pe sistem. De ce? Nu pentru că valul ar fi fost atât de ucigaș ci pentru că sistemul medical din România e subdimensionat.

Algoritmul e cât se poate de clar: doar 15% dintre cei infectați dezvoltă simptome peste medie, iar dintre aceștia aproximativ jumătate pot avea nevoie de internare. Dintre cei internați doar 1% vor avea nevoie de oxigen suplimentar, iar ceva mai mult de jumătate ajung la terapie intensivă. Asta înseamnă că la ATI ajung maxim 0,05% dintre cei îmbolnăviți. O cantitate insignifiantă.

Trezindu-se cu purceaua moartă-n coteț, s-au apucat să dreagă busuiocul. Cum? Forțând spitalele să asigure paturi suplimentare la ATI. Evident că așa ceva nu se poate face peste noapte. Dar ei așa au făcut. Iată declarația Plăvanului, în conferința sa de presă, din data de 10 noiembrie: „situația este gestionată chiar de domnul ministru Tătaru, care este în permanentă legătură cu toate spitalele, şi s-a văzut că peste tot se mai găsesc variante pentru a amenaja noi locuri de terapie intensivă pentru românii care au nevoie de un loc.” Evident că nu se vor găsi autorizații! Doar așa a ordonat dom’ Neluțu, executând ordinul Plăvanului.

Mi-e cât se poate de clar că adevărații criminali sunt Plăvanul și gașca lui de imbecili. Problema e că ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamț se poate repeta oriunde. În mod sigur, peste tot în țară, s-au înghesuit „paturi noi” de terapie intensivă. Peste tot, pe aceeași infrastructură.

Oare cine-i va judeca pe ticăloșii ăștia?

                                                                                                            Dan DIACONU

 

1 Comment

  1. UiMit

    1. Daca nu ii oprim noi, nu ii va oprii nimeni! Avem șansa de 1 Decembrie sa facem acest lucru…Deja au ajuns prea departe…2. Nu ii oprim vom avea parte de dictatura, asa se va naște și Rezistenta! 3. Cum vad ca nu ne smerim nici cum și suntem mai înverșunați în fata legilor firești al lui Dumnezeu, El ne va da ce meritam, chiar mai mult decât celor din vechime pentru ca noi am uitat și de Fiul Lui! Îndrăciții dea-bea așteaptă sa nu-i mai sărbătorească ziua! Asa ca Doamne ferește de calamități naturale sau războaie…Ei….Atunci își vor pune, câți vor mai rămâne, cenușă în cap, își vor îndoii genunchi și se vor ruga cu lacrimi pentru iertare. Poate se va indura de noi! 4. Sa nu uitam! Pământul tarii este îmbibat de sângele martirilor este posibil atunci când toți vom uita de Dumnezeu ca pietrele pe care Ei au pășit sa înceapă sa ne vorbească, însă nu știu daca va mai fi cineva sa audă… Rătăciților ce acum ne conduceți vremelnic nu uitați: veți da socoteala pentru fiecare suflet pe care la-ți avut de păstorit, pentru ca la acest lucru (demnitate) ați ajuns tot cu voia Lui! Oamenii nu sunt numere! In fata lui Dumnezeu un suflet drept este mai valoros decât tot universul… Doamne ocrotește-i pe romani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *