Atitudini

Post-scriptum la „Scrisoare deschisă către…”

       Post-scriptum la „Scrisoare deschisă către… o să vedeți voi către cine” Dragă Departamentule de BIG LICURICI și […]

 

     Post-scriptum la „Scrisoare deschisă către… o să vedeți voi către cine

Dragă Departamentule de BIG LICURICI și de Stat, de fapt, ești un farsor și să-ți fie rușine… căci iată ce am găsit într-un articol din CURS DE GUVERNARE.ro, din 20 mai 2015 :

…«Unor foşti şi actuali oficiali guvernamentali români le este interzisă intrarea în SUA din motive de corupţie, a spus subsecretarul de stat american Hoyt Yee, într-o audiere care a avut loc marţi în Congresul american, în Comisia de Politică Externă a Camerei Reprezentanţilor.»Tema audierii a fost situaţia din Ungaria, iar în acest context oficialului de la Departamentul de Stat i s-au cerut asigurări că Ungariei nu i se aplică un dublu standard, atunci când unora dintre politicienii de la Budapesta li s-a retras viza pentru SUA din motive de corupţie. Insistenţele au fost ale preşedintelui Subcomisiei pentru Europa, Eurasia şi Ameninţări Emergente, republicanul Dana Rohrabacher, care a vrut să ştie dacă şi unor oficiali guvernamentali români şi bulgari, vecini ai Ungariei, ţări cu probleme legate de corupţie, li se aplică acelaşi tratament.
«Nu există un dublu standard. Interzicem intrarea în SUA şi unor persoane din Bulgaria şi România pentru motive de corupţie. Dar nu folosim aceleaşi autorităţi», a spus Hoyt Yee.
Congresman-ul Rohrabacher a insistat dacă sunt oficiali guvernamentali, membri ai administraţiei. «Vă pot asigura că există oficiali guvernamentali sau foşti oficiali guvernamentali interzişi în SUA din motive şi SUSPICIUNI de corupţie. (…) NU VĂ POT DA NUMELE, PENTRU CĂ NU SUNT PUBLICE, vă pot da numărul lor. NU PUTEM FACE PUBLICE NUMELE LOR.», a spus oficialul de la Departamentul de Stat la solicitarea preşedintelui subcomisiei de a pune la dispoziţie o listă a acestora(…) De altfel, nici în Ungaria Ambasada SUA nu a făcut publice numele politicienilor, ci au apărut informaţii în media de la Budapesta referitor la identitatea acestora.

Ambasada SUA la Bucureşti a explicat, pentru CURS DE GUVERNARE.ro, legislaţia americană impune CONFIDENȚIALITATE în privinţa acordării vizelor. «Nu discutăm detaliile cazurilor individuale. Departamentul a considerat anumiţi români drept neeligibili pentru obţinerea vizei ca rezultat al condamnărilor pentru activităţi prin care au încălcat legea, inclusiv corupţie sau beneficii de pe urma corupţiei», a arătat misiunea diplomatică americană în România.

Deci, Departamentule de BIG LICURICI și de Stat, ziceai în 2015 că NU PUTEAI DA NUMELE LOR… dar numele lui Dragnea Liviu și numele copiilor acestuia, în 2019, de ce dracului le-ai dat? Ți-ai schimbat legislația? N-aș prea crede… Nu discutăm detaliile cazurilor individuale.” Parol, mamițo, să mă-ngropi! Ai făcut așadar, cu dispreț pentru propriile tale reguli, din CAZUL INDIVIDUAL, (deci nediscutabil în mod public) Liviu Dragnea, UN CAZ INDIVIDUAL ARĂTAT CU DEGETUL ÎN PUBLIC. Ce zici, e corect așa, Departamentule? Când, în 2012, i-ai ridicat viza fostului premier Adrian Năstase, înainte ca să fi fost condamnat (!!!!) ai făcut asta în mod discret, trimițându-i o scrisoare personală, pe care acesta a decis să o facă totuși cunoscută cetățenilor români, publicând-o în JURNALUL NAȚIONAL pe 3 NOIEMBRIE 2012 – și bine a făcut, ca să știm cu cine avem de-a face. Scrisoarea a fost primită de la Consulul General al Ambasadei SUA la Bucureşti. În acel CAZ INDIVIDUAL ți-ai respectat propriile standarde.

Vezi, Departamentule… degradarea morală e ca o plagă… și aduce după sine cel mai josnic cinism. Dacă nu pui o foaie de pătlagină, ceva, peste, ca să mai oprești ulcerația, ea înflorește și-n suprafață și-n adâncime. Ceri respect de la mine? Păi, când te vei respecta tu însuți suficient de mult ca să nu mai faci astfel de grozăvii, poate…

P.S. Și-un moț la… colivă, ca să zic așa: „…«Nu există NICIO DOVADĂ că multinaționalele sau omul de afaceri George Soroș s-ar afla în spatele protestelor din România», a declarat, miercuri, la București, Hoyt Yee, oficial al Departamentului de Stat al SUA. Diplomatul american infirmă, astfel, teoria PSD potrivit căreia corporațiile internaționale și cele naționale ar fi susținut financiar protestele și i-ar fi mobilizat pe angajați să meargă la manifestații.” (REPUBLICA.ro, 22 februarie 2017)

Bine, Departamentule, dar de când îți trebuie matale DOVEZI? Că de ridicat vize văd că ridici pe bază de SUSPICIUNI … Parcă te-ai strădui, Departamentule, să ne enervezi…

                                                                                                                Luminița ARHIRE

1 Comment

  1. Malus Dacus

    Exista numeroase dovezi care-l contrazic pe Hoyt ca multinationalele si Soros sunt in spatele protestelor de la Bucuresti. Treaba pute ca un hoit. Si de ce a trebuit sa vina cu o astfel de declaratie? Se simt cu musca pe caciula?
    O sa va raspund d-na Luminita Arhire la ultima postare din articolul anterior “O scrisoare deschisa …o sa vedeti voi catre cine”, referitoare la structura participantilor la proteste. Numai SRI si SIE au vreo 30.000 de incadrati permanenti conform Ministerului de Finante, mai sunt si cateva sute de mii de colaboratori acoperiti. Daca mai punem la socoteala si familiile lor deja umplem 3 Piete ale Victoriei. N-am terminat. Multinationale pot de asemenea sa scoata lejer 50.000 de angajati la proteste numai in Bucuresti fara sa mai aduca oameni din alte localitati. Cat despre participarea multinationalelor, pentru a-l contrazice pe Hoyt stiu sigur ca spre exemplu OMV, Oracle, ING, Raiffeisen au scos angajati la proteste. N-am terminat! Mai sunt ONG-urile lui Soros care pot aduce lejer inca 6000 de protestatari profesionisti! Si de aici nu lipseste nimeni! Deci reafirm ca romanii imbecilizati au participat si ei, dar in inferioritate numerica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *