Atitudini

Precizări din partea președintelui Sindicatului Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine din România, Marcel Andrei

  În urmă numeroaselor „comunicate” lansate de domnul Ionică Nichifor la adresa Sindicatului Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine […]

 

În urmă numeroaselor „comunicate” lansate de domnul Ionică Nichifor la adresa Sindicatului Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine din România, mă văd obligat să vin cu următoarele precizări și întrebări adresate acestor pretinși reprezentanți ai crescătorilor de ovine.

  1.   În urma căror acte vă erijați în reprezentanți ai crescătorilor de ovine prin acea așa-zisă „confederație” care nu este susținută de niciun document legal inducând astfel în eroare autoritățile statului?  Nu există aprobarea adunării generale a asociațiilor din cadrul federațiilor, iar Polifronie Iancu reprezintă o asociație, nicidecum o federație, acesta făcând afirmații false.
  2.   Care vă sunt interesele, în afară de a pune mâna pe banii publici? Cum ați procedat cu măsura de minimis din toamna anului 2014? Când s-au emis așa-zisele certificate de origine, fără a avea în spate un control și o bonitare a animalelor, ajungând ca mieii pentru sacrificare să fie transformați scriptic în reproducători, beneficiind astfel de sume importante? Oare unde a fost grija pentru crescători?
  3.   De ce vă deranjează faptul că am făcut denunț la DNA pentru ilegalitățile comise sub patronajul domnului Gheorghe Neață? Acesta poate fi catalogat drept călăul zootehniei românești prin tot ceea ce a întreprins, atât la Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ), cât și la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).
  4.   Cu aprobarea cui ați dat mită, conform afirmațiile voastre, unui demnitar, din banii crescătorilor strânși sub formă de cotizații pentru a vă rezolva avantaje personale? Banii au fost aproxmativ 100.000 lei, sumă pentru care refuzați sistematic să dați socoteală.
  5.   Care a fost contribuția voastră la mitingurile organizate de sindicat, mitinguri la care cu câteva zile înainte ați refuzat să participați, însă de frică crescătorilor ați fost obigați să ieșiți? Ați mai avut și tupeul să vă împăunați cu realizările de după protest, dar amenda de 20.000 lei a plătit-o tot sindicatul.

În final, vin cu precizarea că crescătorii de ovine vor trebui să afle adevărul, că ei au fost doar paravan pentru a vă satisface dorințele de  fraudare a banului public și de îmbogățire peste noapte. Din această cauză o mare parte a crescătorilor, care au aflat parțial adevărul, îmi solicită să înfăptuiesc toate demersurile legale pentru a elucida definitiv mizeriile la care v-ați dedat de-a lungul timpului.

În susținerea celor afirmate mai sus deținem probe, inclusiv plângeri penale împotriva celor care se erijează în reprezentanți ai crescătorilor.

Referitor la afirmațiile unui impostor, cum că în anul 2013 aș fi depus la APIA cereri pentru un anumit număr de ovine și în realitate s-a găsit altul. Pot face dovada, cu procesul verbal încheiat de reprezentanții DSVSA Sibiu, ce efectiv dețineam. Dar, fiindcă am avut curaj să critic conducerea APIA, a trebuit să suport consecințe nefaste până în ziua de azi. Ca un exemplu, deși dețin și bovine, peste 10 capete, nu beneficiez de ajutoare naționale tranzitorii (ANT), întrucât animalele au dispărut din Registrul National al Exploatațiilor, dar nu și din fermă.

                                                 Marcel Andrei,

Președinte al Sindicatului Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine din România

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *