Fără categorie

PREFATA „ASASINARII” UNUI CAZ

<p>În luna iunie, 2001, am fost angajat prin concurs la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Piatra Neamţ. Până spre sfârşitul anului 2008 succesiunea evenimentelor, la locul meu de muncă nu anunţa mari „accidente", ori evenimente surprinzătoare. Anumite „jocuri" se practicau „pe sub masă", dar atâta vreme cât nu mă afectau grav şi direct, nu mă determinau să focalizez, pentru opinia publică, un sistem cancerigen cu ramificaţii multiple şi adânci.

Imboldul declanşării unor investigaţii ample şi de lungă durată, pe cont propriu (am cheltuit până acum peste 20.000 de euro), mi l-a oferit chiar managerul S.A.J – Neamţ, medicul Damoc Letiţia-Gabriela şi Comitetul Director al S.A.J – Neamţ prin comiterea unui grosolan abuz şi interpretarea cu rea-credinţă a unei adrese M.S.P(R.A-239/04/11/2008) emisă de dl. Raed Arafat, subsecretar de stat M.S.P. N-am crezut niciodată că voi ajunge scriitor anticorupţie (de nevoie!), dar avalanşa evenimentelor şi abuzurilor grosolane m-au determinat să identific, cu probe, cât de complexe şi întinse sunt complicităţile în România de azi, un stat membru NATO şi UE, pe care mai nimeni nu-l mai ia în seamă!

De la măsuri de factură sud-africană de tip apartheid, dispariţii misterioase de documente din dosarul cauzei şi ameninţări cu moartea (dovedite!), până la cele mai odioase „vânzări”, nu a trecut prea multă vreme, dar le-am cunoscut pe toate prin „bunăvoinţa” unor… distinşi poliţişti, procurori, avocaţi, colegi de serviciu,  ziarişti şi nu în ultimul rând lucrători din serviciile speciale!

Printr-un civic şi benevol acord între subsemnatul şi conducerea acestei onorabile publicaţii, ce militează pentru stabilirea adevărului şi eliminarea disfuncţiilor care ne menţin printre codaşii Europei, vor apărea episoade, în serial, din lucrările subsemnatului.

Cele două lucrări scoase în regie proprie: „LA(N)ŢUL SLĂBICIUNILOR – Dosarul Ambulanţa” şi „ÎN CODRII UNIUNII EUROPENE„, editate şi tipărite în condiţii perfect legale, cu toate contractele în ordine, la vedere, nu şi-au putut găsi locul pe rafturile librăriilor din cauza FRICII! Ele au fost catalogate simplu şi necruţător: SAMIZDAT! Să fie de vină, oare, vecinătatea noastră cu fosta U.R.S.S, de unde ne-au fost „paraşutate” sisteme criminal-discreţionare în… „munca cu omul”, deşi au trecut mai bine de două decenii de la evenimentele sângeroase din decembrie 1989?

Prima grijă cetăţenească a subsemnatului, în neinvidiata calitate de avertizor-public a fost să informez nu doar opinia publică ci şi organele abilitate legal să dispună investigarea, chiar şi superficial a ilegalităţilor şi abuzurilor grave comise într-o ţară, membru U.E.

Documentele prezentate, faptele petrecute, relatate prea decent în cele două lucrări ale mele dezvăluie complicităţi vinovate incredibile care probează în ce grad instituţiile fundamentale ale statului de drept au fost tarate de metastazele corupţiei! Corupţia generalizată nu este altceva decât o punte de legătură între marii bandiţi ai vremurilor noastre şi instituţiile statului. Sub această punte se zbat în mocirla şi mlaştina nevoilor tranziţiei muritorii de rând, fără pile, fără relaţii, fără mijloace materiale şi fără…spate politic! Aceşti muritori de rând sunt buni doar pentru muls voturi şi pentru a plăti cele mai numeroase şi împovărătoare taxe şi impozite din Europa! În acest vagon de tren, cu salon-restaurant şi un luxos salon de dormit, cărţile sunt făcute de aceleaşi persoane, cu toate că în ultimele două decenii ar fi trebuit să se schimbe nu numai personalul uzat ci şi mentalitatea. S-au schimbat doar măştile şi garderoba! În aceste condiţii, uzufructul este cules de aceiaşi beneficiari care pentru a evita…monotonia îşi schimbă straiele, numai între ei. Când aceşti „bucătari” pregătesc „sarmalele” politico-administrative, „boborului” n-o să-i rămână decât firimituri: fărâme de dreptate şi bunăstare. Celor care trebuie să gireze, prin votul lor manipulat, li se oferă marele tort confiat al iluziilor, prezentat cu fast ipocrit în campanii electorale! Interesele celor care stabilesc meniul maselor este mereu acelaşi, dar din an în an mai subţiat. Ce pretenţii poţi avea de la un popor flămânzit şi sărăcit? Marii „combinatori” şi profitori politici au realizat că „sacul gol nu stă în picioare”, permiţând o manipulare lesnicioasă a maselor mari de votanţi, sărăcite şi ajunse la disperare.

În aceste condiţii de supremă batjocură, sărăcire şi manipulare prelungită, discernământul oamenilor se atrofiază galopant. Probabil că din aceleaşi motive, pe fondul unor condiţii de viaţă dure, mulţimea n-a ştiut pe cine să aleagă: Iisus, sau Baraba??? Atâta vreme cât discernământul popular poate fi distorsionat prin pungi colorate, cutii de chibrite, pixuri, calendare, un kilogram de făină şi un pui congelat, să nu ne aşteptăm la un salt calitativ al mentalităţii generale în privinţa capacităţii selective. Cred că avea mare dreptate monahul ARSENIE BOCA: „Într-o minte strâmbă chiar şi lucrurile drepte se strâmbă”. După apariţia celei de-a doua lucrări, „ÎN CODRII UNIUNII EUROPENE”, pe care i-am oferit-o părintelui IUSTIN PÂRVU, stareţul Mânăstirii Petru-Vodă, după binecuvântarea acordată şi o îndelungată convorbire, cu tematică ancorată în realităţile gestionate de marii tâlhari ai tranziţiei româneşti, mi-a spus: „-BANDIŢII SUNT LEGEA ÎN ACEASTĂ ŢARĂ”! De aceea cred că distanţa stelară dintre Africa şi România face diferenţa: în curând n-o să mai avem termeni de comparaţie şi o să acumulăm decalaje faţă de ţările africane!!! Au ajuns românii să-şi dea duhul pe băncile instanţelor de judecată în aşteptarea unei decizii corecte, sau să-şi dea foc în sălile tribunalelor. Ca să nominalizez şi un caz mai fericit, pentru a conserva optimismul: saltul lui SOBARU, în gol, de la balconul Parlamentului României, strigând cu disperare, „LIBERTATE!”, a făcut înconjurul lumii!

Cum altfel ar putea fi explicate, plauzibil şi legal, ploile torenţiale de N.U.P – uri (neînceperea urmăririi penale), abuzuri flagrante şi orbirea voită dinaintea unor monstruoase ilegalităţi???

Lucrarea „ÎN CODRII UNIUNII EUROPENE” nu este altceva decât odiseea unui cetăţean liber, plătitor de taxe şi impozite, cu drept de vot, care s-a străduit pe propria-i cheltuială şi mari sacrificii să devoaleze anatomia şi funcţionarea unui sistem corupt de factură mafiot-statală, hrănit din banul public!   

Informaţiile sunt oferite gratuit şi în clar, dar ceea ce este mai grav: toate autorităţile statului au fost informate din timp, fiecare instituţie intrând în posesia celor două cărţi ale subsemnatului, asumându-mi responsabil calitatea cetăţenească de avertizor public. Menţionez că cele două cărticele au ajuns şi în Occident.

Dacă-mi reproşez ceva, este faptul că numai în China şi Coreea de Nord nu am expediat cele două lucrări care prefigurau capacităţile şi potenţialul unor rău-făcători, totul culminând(deocamdată) cu asasinarea unui interlop la Piatra Neamţ şi demiterea şefului I.J.P – Neamţ. Transformări structurale de amploare nu au avut loc şi nici nu cred că vor avea loc prea curând. Oare să fie adevărată observaţia scriitorului latin PLAUTUS, din „Asinaria„, „LUPUS EST HOMO HOMINI”, preluată mai târziu de filozoful englez Thomas Hobbes în lucrarea sa, „DE CIVE„( 1651),  sub forma ceva mai cunoscută: „HOMO HOMINI LUPUS”?

 Jănel IOSUB

16 ianuarie 2011

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *