Cadran international

Presa bulgară despre implicarea lui Soros în Europa și România pentru metisarea populației și separatism

                              „Salvatorul” Europei În 2014, miliardarul american […]

 

                            „Salvatorul” Europei

În 2014, miliardarul american și speculatorul financiar George Soros (născut  György Shorosh în Budapesta) a declarat Rusia o amenințare majoră pentru Uniunea Europeană.

Doi ani mai târziu, în iunie 2016, Soros a prezis prăbușirea UE după eventuala ieșire a Marii Britanii, spunând că procesul este ireversibil.

Cu doar câteva luni în urmă, la 1 iunie 2017, la Bruxelles, George Soros a avut întrevederi cu un număr de comisari europeni, inclusiv șeful Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, împărtășind ideile sale pentru o Uniune Europeană „mai unificată” și a cerut dialog cu Rusia.

Din aceste trei scurte povestiri, s-ar putea crede că cineva suferă de schizofrenie paranoidă, sau poate că sunt doar părți ale unui puzzle mult mai complex decât harta Europei, menite să o distrugă…

În ultimii ani, fundațiile și organizațiile conectate și finanțate de George Soros sunt responsabile de destabilizarea unui număr de țări europene, iar acest lucru devine din ce în ce mai evident. Ultimul exemplu de astfel de interferență este ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni în Comunitatea Autonomă Spaniolă din Catalonia. Există o serie de fapte care duc la legături între liderii catalani și organizațiile finanțate de Soros. Imediat înainte de referendumul privind independența, sume considerabile de bani au fost transferate în capitala catalană de către organizațiile din Europa controlate de lobbyistul american.

Fostul lider catalan Arthur Mas creează legătura „caldă” între separatiștii catalani și George Soros, căutând sprijin din partea lui pentru crearea unui lobby politic și economic pentru realizarea intențiilor sale separatiste. Organizația „Diplomatul Independent”, fondată de fostul diplomat britanic Carne Ross și finanțată de lobbyistul american, a fost implicată direct în luptele pentru independența unui număr de țări nou înființate, inclusiv Kosovo, părți din Somalia, Sahara de Est. Cea mai recentă inițiativă a organizației este de a ajuta regiunea spaniolă din Catalonia în lupta pentru independență. Activitatea „Diplomatului Independent” urmărește crearea condițiilor favorabile pentru realizarea intențiilor separatiste, utilizând contactele sale internaționale pentru a crea un lobby la ONU și Comisia Europeană, consultări, publicații într-o serie de medii influente și manipularea opiniei publice. Din 2013, organizația lui Soros a ajutat „fracțiunea moderată” a rebelilor sirieni.

În ultimii doi ani, „Diplomatul Independent” a primit 1,6 milioane de euro de la autoritățile catalane pentru „serviciile sale de consultanță”.

În 2016, actualul lider catalan, Carles Puigdemont, l-a angajat pe sociologul sorosist, Jeremy Rifkin, drept consilier al afacerilor sale publice. Pentru serviciile sale, Rifkin primește o taxă de peste 50.000 de euro.

Unul dintre cei mai apropiați asociați ai lui Soros în Catalonia este directorul regional al Fundației pentru o Societate Deschisă, Jordi Vaquer. Vaquer este fostul director al celui mai influent think tank din Europa – „Centrul de Studii Internaționale” din Barcelona. Această organizație primește prin Societatea Deschisă o sumă substanțială de bani pentru a impune în Spania idei separatist în ultimii ani.

Fundația George Soros „Inițiativa pentru Europa” din 2014 finanțează în mod direct o serie de organizații catalane care se luptă pentru independența regiunii. O parte din sumele transferate de către Fundație sunt către Consiliul de Diplomație Publică din Catalonia și Centrul pentru Studii Internaționale din Barcelona.

Este puțin cunoscut faptul că lobbyistul american are o condamnare cu executare pentru speculații financiare pronunțată în 2005 de Curtea de Apel din Paris. În cele din urmă, Soros a fost obligat să plătească o amendă de 940 507 de euro. La 6 octombrie 2011, Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg a respins recursul împotriva Franței ca neîntemeiat.

Imediat înainte de referendumul privind independența din Catalonia, care a avut loc la data de 01.10.2017, fundațiile române asociate cu Soros au primit sume importante de bani, dintre care unele au fost transferate către organizațiile catalane înrudite.

Un exemplu șocant de implicare a lui Soros în politicile țărilor europene prin intermediul organizațiilor sale, este și România. Recent, un apropiat al lobbyistului român, Răzvan Codru Vrabie (n.n.: https://www.activenews.ro/stiri-social/FUNKY-CITIZENS.-Cine-sunt-cei-care-spun-ca-se-lupta-cu-coruptia.-Scurta-biografie-neromantata-a-lui-Codru-Vrabie-presedinte-la-%E2%80%9EFazanii-Bucuresti-147297), a cerut public guvernului român să accepte în ultimii ani 1 200 000 de imigranți musulmani în casele emigranților români. Vrabe este un colaborator și manager al unui număr de ONG-uri din România finanțate de George Soros. Această cerere nebună se referă la o țară în care confesorii islamici sunt acum o parte minoră a populației. De fapt, politica islamizării din Balcani în ultimii treizeci de ani, cât și din întreaga Europă, este destul de familiară lobbyiștilor americani. De la începutul anilor 1990, sute de milioane de dolari au fost investiți în Balcani din Arabia Saudită, nu fără ajutorul organizațiilor afiliate lui Soros, pentru a „ajuta” minoritățile religioase. În ultimii ani, rezultatele acestui „sprijin” au devenit din ce în ce mai vizibile în Europa …

Nu este întâmplător faptul că vocile pentru independența raioanelor din Italia, Franța și alte țări europene sunt acum în creștere. Aceste intenții serioase de a rupe o Europă unită, ca urmare a intervenției organizațiilor lui Soros, au devenit o condiție prealabilă pentru ca șase congresmeni americani să inițieze o investigație împotriva lui George Soros cu privire la implicarea sa ilegală în politica mai multor țări europene. Acțiunile lobbyistului devin o problemă serioasă pentru politica externă a SUA. Ca rezultat al investigației în curs de desfășurare împotriva lui, Soros și-a transferat recent averea personală de aproximativ 18 miliarde de dolari Fundației pentru o Societate Deschisă, din cauza temerilor de a se începe o procedură penală în Statele Unite.

Problemele lobbyistului se reflectă, de asemenea, serios asupra înalților oficiali din România care au făcut recent încercări disperate de a se distanța de propriile lor acțiuni ilegale săvîrșite prin presiunea exercitată de aceștia de-a lungul anilor.

Ca rezultat al acestei „politici” în ultimii zece ani, puterea politică din România și-a pierdut controlul asupra instituțiilor statului. Structurile paralele construite în principalele ministere și birouri guvernamentale controlate de câțiva oameni au reușit să preia controlul, dincolo de autoritatea oficială. Aceiași oameni acționează sub influența intereselor străine, inclusiv a lui Soros, cât și pe cont propriu.

Toate acestea au devenit posibile după ce generalul Florian Coldea, fost director al Serviciului Român de Informații (SRI) și Laura Kovesi, șefa Agenției Naționale Anticorupție (DNA), au reușit să preia cele mai importante două autorități represive din țară. Ambii au reușit să-și elimine toți adversarii în ultimii ani, folosind SRI și DNA, prin dosare contrafacute, manipulări și denunțuri mincinoase, prin controlul sistemului judiciar. Rezultatele „activității” statului parallel sunt: economia ruinată, sute de condamnați fără probe, zeci de mii de cazuri în curs, capturarea economiei românești de interese corporatiste străine, spălarea a sute de milioane de euro.

Dovezi ale celor menționate mai sus sunt numeroasele și șocantele dezvăluiri, din ultimele luni, ale unora care au făcut parte din acest mecanism. Unul dintre aceștia este colonelul Daniel Dragomir, fostul șef al Direcției antiteroriste din SRI. Recent a făcut o serie de dezvăluiri în fața comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI. În ultimele săptămâni, Dragomir a dezvăluit mai multe elemente importante, oferind documente clasificate ce dovedesc instituirea unui mecanism de control al sistemului judiciar, al mass-mediei și al afacerilor prin șantaj politic și extorcare. Personal,  Laura Kovesi și General Dumbrava / Șeful Departamentului Juridic al SRI / au decis cine să inițieze un dosar și ce instanță urmează să pronunțe sentința pentru a obține rezultatul dorit. Potrivit lui Dragomir, aceste decizii au fost luate sub influența unui stat străin „dincolo de ocean”, fiind decizii prestabilite și în dezacord cu statul de drept.

Un alt aspect îngrijorător legat de independența sistemului judiciar românesc este acela că, în orice încercare a guvernului de a modifica Codul penal român, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, vizitează personal ministrul justiției și impune acestuia interesele cercurilor economice și politice pe care le protejează ,cu intenția de a opri guvernul de la a face schimbări importante în sistemul judiciar. Cu doar câteva zile în urmă, în contradicție cu dosarele DNA împotriva liderului partidului de guvernământ PSD, Liviu Dragnea, parlamentul a blocat acordul de stat pentru cumpărarea de rachete patriot americane în valoare de patru miliarde de euro. În aceeași noapte, secretarul american Rex Tillerson a sosit la București. A doua zi, parlamentul a aprobat acordul blocat pentru rachetele americane …

Extrem de îngrijorător estefaptul că șefa DNA, Kovesi, evident nu respectă legea și nici Constituția României, după ce a refuzat să se prezinte la audieri în fața unei comisii parlamentare special create pentru a investiga manipularea alegerilor prezidențiale din 2009 în România. După decizia Curții Constituționale din România, Kovesi trebuie să explice ce a făcut în cadrul unei întâlniri secrete într-o proprietate privată, alături de șefii SRI, politicieni și superiori ai guvernului și ce s-a negociat în noaptea alegerilor prezidențiale. Ca urmare a celor patru refuzuri de a participa la audieri și nerespectării deciziei Curții Constituționale, comisia parlamentară a adresat o cerere ministrului justiției de a demite procurorul Laura Kovesi în calitate de șef al DNA.

În ciuda numeroaselor scandaluri care o vizează pe Laura Kovesi, în ultimele luni, într-o încercare disperată de a-și lustrui imaginea, ea a fost invitată de către Rebecca Harms, deputat din partea Partidul Verde al Germaniei, să-și prezinte „succesele” în lupta împotriva corupției în România, în Parlamentul European. În spatele acestei initiative, este lobbyistul american George Soros, care o folosește pe Rebecca Harms. În locul rezultatului pozitiv dorit pentru Kovesi, evenimentul a provocat un scandal printre participanți și i-a luminat cu privire la „lupta” împotriva corupției în România care este, de fapt, o scenă pentru represiuni politice.

Lipsa unei politici europene convergente privind chestiunile cheie legate de integrarea comună a tuturor statelor membre ale UE, permite ca lobbyiști internaționali influenți, precum George Soros, să-și împingă ideile separatiste pentru a impune ostilitate economică și politică Europei. Două dintre țările cele mai afectate de interesele externe de lobby sunt Spania și România, care, evident, nu reușesc să facă față la acest lucru, iar pe de altă parte, UE rămâne extrem de pasivă, chiar critică față de ele. Dacă această pasivitate, inerție și dezbinare vor continua, cu siguranță în curând „Puzzle-ul numit UE” va fi dezasamblat și părțile sale vor fi pierdute iremediabil .

                                           Traducere; Articol original revista „A-specto” și  The Bulgarian Times

 

Recomandăm și citirea acestor materiale:

România sub ocupație soroșistă

Klaus Iohannis s-a înregimentat în Rețeaua Soros

 

5 Comments

 1. Culmea ironiei: sa-ti vina asa o sinteza a realitatilor traite, tot “din pachet”, fie el si bulgaresc, la fel ca raul insusi. In copilarie am invatat o lectie, cand faci o tampenie sa o faci de capul tau, ca undeva, acolo unde s-a clocit “ideea” e si iesirea din necaz, pe cand, atunci can o “comiti” pentru ca te-ai luat dupa altii, esti pierdut in perspectiva aceluia. Asta pare a fi blestemul neamului asta, ca a mers intotdeauna pe mana altuia, strain de obiceiuri, de interes, de sufletul lui de popor amarat. De la fanarioti tot facem jocurile altuia incercand sa capatam si noi cate ceva, macar sa fim lasati in pace. Intr-adevar, problema e la conducatori, ca iau hotarari straine de interesul si fibra interioara a poporului. Nu trebuie uitat ca strainul (de fiecare data pus pe imbogatire proprie) a venit adus de “ai nostri”. Nici fanariotii (la fel ca inaintasii lui otomani chemati la mazilire), nici Carol cu urmasii lui (care n-au uitat niciodata ca sunt, mai ales, nemti), nici stalinistii n-au venit in Romania intr-u explorare, ei au fost adusi de niste ticalosi, bolnavi de tradare, romani, care au sperat in felul asta ca vor apuca ei si urmasii lor o bucata de putere. Nici Soros nu s-a aventurat in Romania, el a fost adus de Brucan, una dintre cele mai sinistre figuri staliniste, care i l-a “pasat” lui Liiceanu, vechi si actual sinecurist, atarnator la institutiile “culturale” bugetate, indiferent ca sunt comuniste sau nu. Apetitul asta de sluga, cautarea asta febrila a tatucului luminat, ca e rege, sau Stalin, sau Ceausescu, sau Basescu, mai nou Iohanis , sau Kovesi, oricat de dizgratios, oricat de umilitor, pare a fi o tara ereditara, nu a poporului, ci a celor ce se pretind elite si vor sa-l manipuleze. Ideea ca tot ce e “din afara” e mai bun a fost inculcata de ani si e foarte greu sa o mai scoti din mentalul colectiv. Uneori mi se pare ca nicaieri in lume nu e atata nevoie de sfinti ca in Romania, numai ca nevoia legitima (avand in vede istotoria de martirat a acestui popor) e satisfacuta nu cu adevaratii sfinti (eroii si martirii jertfiti pentru libertate si credinta au fost destui) ci cu idoli de mucava, cu butaforii putrede, cu biografii contrafacute, cu chipuri cioplite in putregaiuri straine si livrate ca “figuri mesianice” . Si de unde disperarea asta de a se “alinia”, de a face parte dintr-un organism, o masonerie, o secta, un ONG, orice? Textul de mai sus vine ca o sinteza exacta a ceea ce foarte multi dintre noi stim si ar fi bine sa fie popularizat, poate afla si tefelistii “de omenie”. Si poate inteleg si ei de ce bulgarii au respins ideea infiintarii unui DNA, pe model Kovesi, desi li s-a propus (chiar impus) si lor…

 2. Florin

  Planul evreului Soros este de fapt Planul marxist-sionist al evreimii din întreaga lume: al Israelului, al SUA, al Uniunii Europene, al Vaticanului, dar si al Uniunii Euroasiatice, fundamentată pe politici comune identice cu cele ale UE (nici nu putea fi altfel, pentru ca orice uniune de state este o construcţie iudeo-marxistă, al cărei scop este distrugerea statului naţional suveran). Toate acestea sunt centre de putere ale Sistemului evreiesc mondial, pe care mass-media oficială (toată evreiască) ni le prezintă ca fiind în conflict cu Soros, sau ni se spune ca nu au nicio legătură cu Planul lui Soros. Pur si simplu Soros e un miliardar psihopat care vrea sa distruga popoarele albe prin amestec rasial.
  Dar mass-media oficială a atins cote incredibile cu manipularea, a ajuns să ne spună că evreul Soros este antisemit şi duşman al Israelului, deci, trebuie să alegem între “bine” şi rău. Nimic nou, e acelaşi joc la două capete al evreilor!

  Puteţi vedea mai jos cum luptă Israelul şi SUA împotriva lui Soros. Despre UE ştim foarte bine cum luptă…

  https://www.youtube.com/watch?v=GLsMJmCIqZg

  https://www.youtube.com/watch?v=HLbPSQx-I-I

 3. Boca Ioan

  Super articol și documentat

 4. presa ‘bulgara”‘ ..poate presa din Bulgaria…nasol e ca au dreptate…

  • adica usandezilor le convine sa aibe “obedienti” asa slabi ca afla imediat “bulgarii” tot ce fac?/Asat nu e “vulnerabilitate” a ‘sigurantei nationale”???
   De ce sa iti alegi “obedienti” sub mediocri si fara caracter, promovati in perioada Flatulescu, pe care sa ii folosesti IMPOTRIVA poluatiei autohtone?
   Nu mai eficient era sa ai aliati sinceri si lideri locali cvasi -reali, cum ERAU romanii vremea lui Constinescu si chiar Iliecu2-nascase-Poanta?
   Nuuu, ca aia erau cu …bulgarii;desi iti dadusera moka Platforma Marii Negre,BCR-ul, gazele de sliț, Betelul, iti luasera fregatele si sicriele zburatoare. Trebuie sa fii usandez sa ai asa o “gandire” .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.