Cadran international

Presa din Germania: Mii de sezonieri români în pericol pentru profitul baronilor sparanghelului

                 Pentru o mână de sparanghel  Pentru legumele de lux, mii de lucrători […]

 

               Pentru o mână de sparanghel

 Pentru legumele de lux, mii de lucrători agricoli sunt în pericol! Asta este inuman

Podul aerian al agriculturii germane este inuman. În ciuda tuturor îngrijorărilor cu privire la pandemia coronavirus, pentru munca în agricultură zboară zeci de mii de lucrători din România. Acest lucru pune în pericol sănătatea multor persoane: lucrătorii înșiși, dar și, de exemplu, angajații din aeroporturi și echipajele de zbor.

Ministerul Federal al Internelor a interzis inițial, din motive întemeiate și deosebit față de anii normali anteriori, intrarea în țară a unui număr aproximativ de 300.000 lucrători agricoli sezonieri. La urma urmei, cu acest număr mare de oameni există o probabilitate foarte mare de răspândire a virusului, atât în ​​Germania, cât și la întoarcerea acasă.

Dar agricultura și mai ales companiile mari sunt susținute de un lobby puternic. S-a ajuns astfel ca guvernul federal să permită în cele din urmă intrarea unui număr de 80.000 de sezonieri pentru recoltările din lunile aprilie și mai. Acest fapt nu a avut nicio legătură cu protejarea sănătății, ci cu interesele economice ale unor baroni ai sparanghelului care ar pierde foarte mulți bani fără muncitorii ieftini din România.

Pentru a-i liniști pe virusologi, Ministerul Agriculturii a promis măsuri speciale de securitate . Nu se pot spune multe despre asta, după cum au arătat primele zboruri pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România.În clădirea micului aeroport din Cluj-Napoca, în jur aproape 2.000 de muncitori sezonieri s-au înghesuit pentru a se îmbarca în avioane. De asemenea, în avioanele respective și în autobuzele de transfer nu a fost posibilă păstrarea unei distanțe de siguranță de un metru și jumătate. Măsurarea temperaturii corporale la sosire nu rezolvă mare lucru, deoarece persoanele infectate pot transmite virusul fără a prezenta simptome. Sezonierii sunt cazați după aceea în dormitoare comune.

Acest risc ridicat de infecție nu poate fi justificat prin invocarea i alimentelor de strictă necesitate fiindcă sparanghelul este o legumă de lux.

                                                                         Traducere și adaptare Simina BARBU

Sursa: taz.de

Citiți și:

Un culegător român de sparanghel în Germania: Condiții de muncă total improprii pe timp de pandemie coronavirus

Culegătorii români de sparanghel ținuți izolați ca în lagărele de concentrare: „Carantină doar faţă de populaţia din Germania”

Operațiunea secretă „Sparanghelul”, culisele mascaradei și consecințele

4 Comments

 1. gigimutu

  iohane demisia,

  acum faci si trafic de sclavi, nu ajunge ca ai facut trafic de copii?

 2. MN

  r sa faca ceeace au facut adica in conditii de pandemie sa creeze acest haos. Pentru ei, urmasii lui Hitler, nu contezeaza daca acesti oameni vin inapoi bolnavi (pentru ca acolo stapinii de sclavi au grija sa-i tina intr-un staul ca pe vite), conteaza numai matul lor ingrosat de atita puturosenie si nemernicie. In aceasta ecuatie sint mai multi nemernici, incepind de la putorile de fermieri germani, continuind cu statul german, statul roman, si terminind cu sclavii din Romania care pentru o mina de arginti sint in stare sa-si vinda propria libertate .Toti au aceeasi vina de a-si pune in pericol aproapele in situatii deosebite cum este situatia actuala inversind valorile normale create de divinitate. Onestitatea, onoarea, respectul, … au fost inlocuite cu lacomia. aroganta, tradarea prostiia. Sau vom avea cu totii puterea sa ne schimbam sau vom disparea ca specie.

 3. MN

  Chiar daca nu era vorba de legume de „lux” ci de legume obisnuite, urmasii lui Hitler nu au nici o scuza sa faca ceeace au facut, adica in conditii de pandemie sa creeze acest haos.

 4. Ionela Ionescu

  Este ceea ce se numește „evoluție în carieră” sau „dezvoltare profesională”.
  Dacă în tinerețe era trader/dealer/intermediar de câte patru bucăți per lot, acum bagă cu miile .
  Dacă în tinerețe umbla el pe la porțile subiecților să-i păcălească, acum i-a păcălit de aleargă subiecții singuri.
  Dacă în tinerețe o făcea mai cu fereală, acum nu mai are nici o jenă.
  Dacă în tinerețe era o rotiță într-un mecanism , acum este declanșatorul mecanismului.
  Dacă în tinerețe lucra pe șest ca persoană fizică acum a organizat o operațiune multi-departamentală de stat , de-a stat și frunza și vântul când trecură caravanele cu pricina.
  Nu poți să nu observi toate astea.
  Ele au fost posibile deoarece clienții au fost mulțumiți, am putea să-l numim DELIVERY MAN , deși acesta este titlul unui film plin de umanism și am păta imaginea filmului cu pricina.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *