IN MEMORIAM

Presa liberă în doliu: s-a stins din viaţă jurnalistul Marius Albin Marinescu, fondatorul publicaţiei Justitiarul.ro

Justiţiarul presei româneşti, sibianul Marius-Albin Marinescu, ne-a părăsit astăzi, în cursul după-amiezii, în urma unui stop cardio-respirator. Cumplita veste am […]

Justiţiarul presei româneşti, sibianul Marius-Albin Marinescu, ne-a părăsit astăzi, în cursul după-amiezii, în urma unui stop cardio-respirator. Cumplita veste am primit-o de la soţia apreciatului jurnalist, Maria Mihu, care i-a fost alături până în ultima clipă. Sunt printre cele mai dureroase rânduri pe care trebuie să le scriem, este momentul cel mai greu pentru colegii din presa, prietenii sau camarazii de idealuri: când regretele devin dureroase la fiecare atingere a tastaturii, când cuvintele se pierd în lumina electrică a monitorului ca nişte fluturi care se ambiţionează să găsească rosturi în beznă călăuziţi doar de lumina din sufletele lor…Pentru cei ce l-au îndrăgit, durerea este grea: chiar şi în cazurile când ne auzeam rar, ştiam că la Sibiu găseam oricând căldura unui prieten drag. Iar pentru toţi jurnaliştii cenzuraţi în România, din „vina” de a nu face compromisuri cu efemerele presiuni politice, Justiţiarul era mereu un sprijin şi un permanent reper de determinare.

Despărţirea de cei dragi nu l-a surprins pe regretatul om de presă: deşi suferea de bronhopneumopatie cronică obstructivă (BPOC), a continuat ani la rând activitatea publicistică reuşind “performanţa” de a fi singura voce a presei autohtone, rămasă neînregimentată politic, cenzurată de guvernul liberal de două ori, sub pretextul stării de urgență, la data de 23 aprilie şi ulterior, pe 30 aprilie, la doar câteva ore după ce se revenise asupra deciziei. Adevăratul motiv pentru care publicaţia fondată în urmă cu două decenii de Marius-Albin Marinescu, justitiarul.ro, deranjează este cunoscut chiar şi pe plan extern: a dezvăluit în detaliu toate afacerile de corupție în care este implicat numele actualului preşedinte al statului şi al fostului primar al Sibiului, Klaus Werner Iohannis.

S-a dus un luptător dar a lăsat o redută, justitiarul.ro. Prietenii l-au îndrăgit pentru caracterul său onest, altruist, pentru nădejdea creştină pe care o aprindea în inimile din jurul său şi îl vor pomeni în rugăciuni. Duşmanii au pierdut însă mai mult decât toţi: un adversar care nu a condamnat oameni ci fapte dintr-un singur dor, din dragoste nesecată pentru Ţară şi Neam.

Marius Albin Marinescu a dorit ca site-ul justitiarul.ro să aibă continuitate şi după plecarea sa, în acelaşi spirit curat naţionalist, fără coperte şi culori de partid. Motiv pentru cei care îi vor păstra amintirea să nu lase garda jos ci să lupte pentru ceea ce îi reprezintă.

Vom reveni cu articole şi informaţii despre personalitatea şi cauzele susţinute de regretatul nostru coleg, prieten şi camarad.

Sicriul regretatului jurnalist va fi depus la biserica din strada Mihai Viteazu din Sibiu cu hramul “Înălţarea Domnului” (n.r. – hram sărbătorit chiar de Ziua Eroilor…) iar înmormântarea va fi joi.

Sincere condoleanţe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l primească la dreapta Sa!

                                                                                                  Codruţ BURDUJAN

64 Comments

 1. Unul batut in cap

  Dumnezeu sa-l binecuvanteze!
  Si Familie, Doamnei Marinescu sa-i de-a putere si tarie, in aceste momente grele care le traesc!
  Numai bine si multa sanatate! Am pierdut acum un Domn cu care aveam mare placere sa discut….

  • cornel

   Sincere condoleanțe !
   Pt.tineri gazetari sa fie un exemple de urmat !!

 2. maxtor

  ne vom regasi.

 3. Razvan

  Sa nu ne batem joc de mostenirea pe care a ne-a lasat-o si a iubit-o atat de mult!
  Dumnezeu Sa-l Odihneasca-n Pace!

 4. Un Roman adevarat

  Dumnezeu sa-l odihneasca!

  Nu-mi pot reveni din soc …. am pierdut un mare om

 5. O Cruce, un Neam si o Tara ( Stela Teodor)

  DUMNEZEU sa l odihnească cu drepții !

 6. ioancas

  Deci…, până la urmă l-au redus la tăcere, practic…, era ultimul bastion al presei libere, oare plăvanul poate dormi noaptea cu atâtea crime pe conștiință?, sau, de fapt, zombii nu au conștiință…, ne vom îndrepta, acum în tăcere, spre groapa comună.

 7. cca70

  Poate sunt eu …prea banuitor…dar nu cumva e la mijloc un asasinat politic?Ca atunci cand ‘deranjezi’ anumite cercuri termini precum Iorgovan, C.V. Tudor…si multi altii…Sa speram ca nu am dreptate…caci altfel inseamna ca asasinatul politic in Romania a ajuns la rang de arta…Cum ai deranjat sistemul cum faci “cancer”

  • alex

   Inclin sa cred ca ai dreptate CCA70! Dupa cum arata, d-l Marinescu a fost un om robust! Sunt un simplu comentator, nu l-am cunoscut personal. Ceea ce ma doare cel mai mult este ca am pierdut un mare patriot, un OM cu coloana vertebrala, un adevarat ardelean! “Justitiarul” pentru mine a fost prima publicatie online de care m-am atasat la vremuri cand sperantele romanilor in revenire scad! D-zeu sa-l odihneasca! M-am mirat, ca de cateva zile nu a aparut nici un articol nou! Iata vestea trista!

   • Graţian L.

    Nu este vorba de un asasinat, dl. Marinescu suferea de ceva vreme însă nu a lăsat să se observe acest fapt, lucrând în continuare cu multă pasiune şi cu mult devotament, prin intermediul “Justiţiarului” în slujba Adevărului şi a nemului său!
    Dumnezeu să îl odihnească în Pace!

  • Graţian L.

   Nu este vorba de un asasinat, dl. Marinescu suferea de ceva vreme însă nu a lăsat să se observe acest fapt, lucrând în continuare cu multă pasiune şi cu mult devotament, prin intermediul “Justiţiarului” în slujba Adevărului şi a nemului său!
   Dumnezeu să îl odihnească în Pace!

  • Magdalena

   Albin, suferea de vreo 10 ani de B. P. O. C. ( bronhopneumonie obstructivă cronică), o boală nemiloasă, imposibil de vindecat … 😥😥😥S-a chinuit mult, de ani de zile nu a mai ieșit din casă. A fost nepotul meu 😥fiul regretați mele surori Paula. Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească în pace, VEȘNIC pe amândoi. 🙏🙏🙏

  • IQ100

   generalul S.Gusa??

   • gigimutu

    gen Gusa a fost asasinat, prea mult deranja clica lui ilici iliescu

    un adevarat patriot, gen, Gusa s-a opus intrarii in tara in decembrie 89 a rusilor in tara!!!
    oare de ce nu se invata asta la istorie? intreb si eu!
    pacat de domnul Marinescu, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! un adevarat erou!!!
    ” fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca acestora este imparatia cerurilor ”

 8. Ionela Ionescu

  Oh , Doamne.
  Dumnezeu să-l odihnească .
  Iar soției, multă putere. Șapte ani am dormit cu perna soțului meu , pentru că aveam psihoza că mirosea a “el”.
  Iar Justițiarul trebuie să continue.
  Amprenta acestui OM și PATRIOT trebuie să existe ca un ecou al vieții sale, care nu a fost nici în zadar și nici insignifiantă.
  Condoleanțe familiei !

 9. Radu Bogdan Stoica

  Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace !

 10. Marian

  L-am cunoscut , in anii ’90 am fost alaturi de el peste Prut in Rep. Moldova sa le ducem fratilor nostrii carti in Limba Romana si dragostea nostra frateasca . A FOST SI VA RAMANE IN MEMORIA NOASTRA CA UN OM ADEVARAT : DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA !

 11. Dan

  Dumnezeu sa il odihneasca !

 12. watcher

  Va multumim pentru toate eforturile dvs! Oamenii care lupta pentru normalitate intr-o lume total anormala sunt greu de inteles. Drum bun…

 13. Georgescu Viorel

  Dumnezeu să îl odihnească 🙏
  Condoleanțe familiei și apropiaților

 14. adria

  O să-mi lipsești, prieten drag. Te știu numai prin scrierile tale; un adevărat luptător pentru dreptate.
  Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în împărăția Lui.

 15. alin

  Dumnezeu sa-l ierte si cu dreptii sa-l odihneasca !
  A fost un adevarat patriot si un bun Roman !

  Mila Domnului, cu sufletul lui !

 16. Odihnească-se în pace!!!

  Un om curajos a cărui lipsă o vor resimții românii adevărați…

 17. LN

  Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească! Ne va lipsi foarte mult.

 18. Dumnezeu sa-l ierte!
  In fiecare dimineată aveam ritualul meu la cafea: sa citesc Justitiarul! E destul de putin de citit din strainatate in mediul virtual romanesc!! Ma refer la ceva care merita sa citesti…
  M-am bucurat ca există un sibian de al meu care nu se “aliniază” cum face mai toata presa de tinichea din Romania!
  Am rămas mult mai saraci decat eram!
  Condoleante familiei si sper ca cei care vor continua sa se ridice la nivelul domnului Marinescu de verticalitate!

 19. Malagamba

  Dumnezeu sa-l odihneasca in Pace.
  Condoleante familiei.
  Romania si romanii au pierdut un MARE PATRIOT

 20. precup florin

  O veste absolut cutremuratoare ,dureroasa ……Dumnezeu sa-l ierte si a-l odihnesca in liniste si pace pe acest demn urmas al marelui Vadim Tudor ,un jurnalist de mare talent si un neinfricat luptator pentru drepturile romanilor ,un spirit justitiar drept ,unul dintre putinii jurnalisti care a militat pentru identitatea si suveranitatea nationala -Sincere condoleante distinsei sale familii care mereu l-a sprijinit si inteles !

 21. Dan

  Dumnezeu sa l ierte !
  E aproape pe fata, la cateva luni dupa ce a fost interzis, or sa plateasca daca a fost lucrare.

 22. Rudy

  Helvig ai mainile patate de sange !
  Pe voi numai Dumnezeu cel Atotputernic o sa va judece !

 23. Malus Dacus

  Am avut o presimtire cand am vazut ca de cateva zile n-au mai aparut articole noi pe site!
  Oastea lui Dumnezeu a pierdut unul dintre cei mai curajosi si viteji osteni! Sa ne rugam pentru sufletul lui, Dumnezeu sa-l odihneasca!
  Iar dvs. dragi colegi si prieteni, trebuie sa-i continuati lupta, pentru dreptate, pentru libertate, pentru demnitate, pentru Romania..Intru cinstirea acestui mare OM: Marius Albin Marinescu.
  Nu lasati justitiarul.ro sa cada!

  • Cu Dumnezeu înainte! Justitiarul va continua alături de toţi cei care l-au respectat pe Marius Albin Marinescu!

 24. Vlad V.

  Dumnezeu sa-l odihneasca. Condoleante familiei!

 25. Maia

  Dumnezeu sa-l odihneasca! Nu exista consolare atunci cand pierzi pe cineva drag. Ne pleaca dintre noi oamenii buni si drepti…Doamne, cu ce ti-a gresit poporul asta calcat de vremi, de navalitori si de imperii?

 26. satan existã

  Dumnezeu să l ierte și să l așeze lângă cei drepți.

 27. Ionela Ionescu
 28. Cosmin T.

  Dumnezeu sa-l odihneasca pe acest OM adevarat!

 29. Gabriela Danescu

  Dumnezeu sa il ierte! Sa nu renuntati la lupta inceputa de el si sa ii duceti munca mai departe. Avem nevoie de Justitiarul!

 30. Dr Copy Paste

  Toate acestea lucruri urâte s-au petrecut deoarece omul despre care vă povestesc a avut o librărie în Sibiu iar într-un an, exact pe 15 ianuarie, de ziua lui Mihai Eminescu, primarul de-atunci al Sibiului, Klaus Werner Iohannis, a evacuat librăria, cu prietenul meu cu tot, și a „găzduit”, în alveola rămasă liberă, niște amici de-ai lui, austrieci, dispuși să ofere o chirie mult mai interesantă și numiți generic RAIFFEISEN. De aceea, în toți acești ani, cu primarul de atunci și cu președintele României de astăzi, cel având de partea lui guverne, servicii, justiție, ambasade, presă, Europă, Americă

 31. neamul oropsitilor

  Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca cu dreptii in lumina Lui!
  SI pe cei care i-au facut rau si l-au omorat cu incetisorul sa-i judece dupa faptele lor!
  Moartea nu vine de la Dumnezeu, desi o ingaduie, cu atat mai mult pentru cei care lupta pentru libertate si adevar precum Mantuitorul.
  Pomenirea lui din neam in neam!

 32. Corin D.

  Un cuvant Viu, int-o mare de cuvinte cumparate. Bunul Dumnezeu sa-l odihneasca in Pace!

 33. Manuela

  Domnul Marius Albin Marinescu va trai in sufletele noastre, ale acelora care l-am iubit, care iubim Adevarul!
  Dumnezeu sa-l odihneasca!

 34. Oamenii,dealungul miilor,milioanelor de ani,supusi necesitatii vitale existentei lor pe planeta Pamnt,s-au stratificat social si biologic comform constructiei lor cerebrale,creatie divina,cat si,comform muncii lor constiente,in slujba viitorului omenirii.Majoritatea fiintelor omenesti au constituit baza stupului social omenesc,ca la albine,cei care sant fundamentul,podeaua,baza de sustinere a minunatiei dumnezeiesti,care se numeste natiune.Dintre trestiile ginditoare aflate pe intinderea acestui Pamnt,in mod dialectic,adica in mod dumnezeiesc,se desprind,impinsi in sus ,deasupra mediei mintilor sociale ,geniile.Geniile repreziunta concentrarea gandirii divine ,asezata in randul umanitatii,care este condusa spiritual spre perfectiune,concentrare determinata de fermentatia unei natiuni in viata normala.Dar,asa cum demonstreaza viata sociala dealungul istoriei ei,apar mereu anomalii in directia care duce omenirea spre fericire,previziune,dorinta divina,dar aburida de fumul orgoliilor,egoismul si perfidia spulberate peste frumusetea visurior fericiute ale oamenilor.Marius Albin Marinesu a urmat destinul patriotilor omenirii,care in numele natiunii din care a fost ales,cel mai credincios exemplar,a suportata meandrele cararilor soartei romanesti.Impingerea convingerior sale spre fericirea neamului sau,a suportat excese biolocice materiale,fumat excesiv,nopti nedormite,griji,adica stres spus mai nou,cat si excese psihologice dterminate de vajgoleala sacului cu serpi aruncat peste Romania.

 35. Cetățean Kane

  Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească. Sper sa existe cineva care să-i ducă mai departe munca.

 36. un mizantrop

  Dumnezeu sa-l odihneasca! Eu am impresia ca, in ultimul an, Dumnezeu a cam inceput sa-i adune…prea multi oameni buni s-au dus, unii pe tacute, in epoca molimei…nu stiu cat e de periculos covidele ala, am argumentele mele, dar, adevarata molima e aia care si-a propus si reuseste sa distruga scanteia de dumnezeire, umanitatea din noi…Sa ne ajute Dumnezeu, e vai cei ramasi…cei “plecati” sa aiba drumul luminat si sa puna si pentru noi o vorba buna!

 37. Gica contra sistemului

  Creatorul să-l aibă în grija Lui. A fost un ziarist de mare curaj. România a mai pierdut un Om. Păcat ca nu facem nimic pentru a sprijini astfel de oameni cât sunt în viata. Condoleanțe familiei și redacției Justitiarului.

 38. Baran Gheorghe

  La momente de rascruce mor oameni de rascruce. Domnul sa l ia in breasla celor fara pacat!!

 39. Valeriu

  Dumnezeu sa Îl primească si sa îl așeze cu Dreptii!

 40. Dan Stoian

  Tatăl ceresc să îl primească la dreapta Sa și condoleante familiei îndurerate ! Marius Albin Marinescu a fost onorat de confrații săi din presa cu adevărat independentă: “Justițiarul “, “Lumea Justiției “, “Incorect Politic ” și site-ul prof. Ion Coja. Se vede că munca sa nu a fost în zadar !

 41. Razvan

  Sa ii fie tarana usoara! Acum se va odihni. A fost un luptator neobosit pentru dreptate si adevar!

 42. gigimutu

  ufff,

  Dumnezeu sa-l odihneasca in liniste si in pace!!! nu am cuvinte!!!
  din cei putini care mai spun adevarul si apara tarisoara noastra, incet, incet se duc si sa vedem, mai vin din urma altii, care sa continue munca lor, sau ne lasam calcati in picioare?

 43. Tic

  Dumnezeu sa îl odihnească, iar familiei sa ii dea putere sa îndure lipsa acestui Om, curajos. Aceeași putere ne trebuie și noua.

 44. un om

  Dumnezeu sa-l odihneasca!

 45. Un_Gigi
  • IQ100

   dar Octavian andronic ANDO??

 46. justinianus

  Romanul patriot din Sibiul Marginimii, s-a dus, dar ramanem noi,ceilalti romani patrioti, sa luptam cu fiara reinviata, Unio Trium Nationum! Pacat ca ultimile demersuri juridice ale regretatului ziarist sibian, obligarea la plata uzufructului insusit ilegal de groful sas, inca nu s-au materializat! In Romania Justitea e la cheremul celor puternici! Dumnezeu sa-l ierte, dar noi sa-i tinem vie memoria prin lupta cu der Kapo nazi, Klaunus Magnus Stupidus!

 47. nicu pîrîu

  Domnul Dumnezeu să aşeze sufletul lui unde drepţii se odihnesc, în loc luminat, în loc de verdeaţă, în loc de odihnă, de unde a fugit toată durerea, întristarea şi suspinarea.Şi orice greşeală ce a săvârşit el cu cuvântul, sau cu lucrul, sau cu gândul, ca un Dumnezeu bun şi iubitor de oameni, iartă-i. Că nu este om care să fie viu şi să nu greşească; numai Tu singur eşti fără de păcat, dreptatea Ta este dreptate în veac şi cuvântul Tău este adevărul.

 48. emanuel

  L-am cunoscut, am fost si la el acasa, am colaborat , eu lucrand la acea data in sistemul IN”justitiar”….era vertical, informat, de incredere….ne-am pus cap la cap informatiile in lupta cu morile de vant numite KWJ…cel mai necinstit presedinte si primar….pacat ca in Sibiu sunt multi orbi…Dzeu sa-l odihnesca, dupa o lupta atat de dura..

  • Grig

   Sa fii suferind atatia ani si sa te stingi cu gandul la Romania…

 49. IQ100

  Patrick McMurphy , ‘Zbor derasupra unuio cuiob de cuci”:
  “MACAR AM INCERCAT !”
  Respect vesnic, EROULE! cu tot tragismul si onoarea si ‘zadarnicia” actiunii!
  in alta cultura ar fi fost RONIN, samurai caruia ‘seniorul” -ROMANIA – i-a murit, dar care ramane fidel Caii si Onoarei!pana la si dincolo de moarter!
  a te “uita” impotriva vantului inseamna a “a imbraca, camasa mortii”” directe sau indirecte
  ma mir ca au mai exista ROMANI din ARDEALcare au trai si MURIT asa!! sunt mandria meritul LOR, nu al meu!
  Rusine si blestem VESNIC tradatorilor co-regionari cu el!!!

  • IQ100

   Zombie s -ii se vor kk pe ei la propriu cand vor MURi in incercarea de a se muta pe alta planeta sdau in orbita altei stele.Vezi Episodul Terra ce pe Netkiks, canalul LOR, .
   Universul, caruia unii ii zic Biblioteca (J L Borges) , altii, Dumnezeu, se va debarasa de Reptlienii entropici ce cred ca scapa daca ne arunca pe noi lui Moloh (vezi Biblie , VT, vezi filmul satanist “Jupiter Ascending”)

 50. Simionescu florin

  Sincere condoleante familiei.
  Reget sincer, moartea unui om e o durere mare, dar moartea unui EROU egroaznic de suportat pentru noi , cei ce am ramas….
  Prea multi iubitori de tara si de adevar, mor suspect…Antonie Iorgovan, Vadim, ..acum Albin Marinescu..
  Pierdere colosala pntru presa libera
  Va rugam din suflet, continuati lupta , nu abandonati, suntem multi cei tacuti, cate va urmarim zi de zi

 51. Popa Ovidiu

  Dumnezeu să-l odihnească în pace sunt cu sufletul alături de familie. Îmi pare rău.

 52. Popa Ovidiu

  Dumnezeu să-l odihnească în pace sunt cu sufletul alături de familie. Îmi pare rău. P. I. O. S

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.