Cadran international

Presa mincinoasă mainstream în lupta pentru supremație: Ascunderea adevărului prin suprimarea presei libere catalogată ca „fake news”

  Cine se află în spatele „Fake News”? Media mainstream utilizează videoclipuri și imagini false Principalele medii corporative sunt disperate. […]

 

Cine se află în spatele „Fake News”? Media mainstream utilizează videoclipuri și imagini false
Principalele medii corporative sunt disperate. Ei doresc să suprime presa online independentă și alternativă, pe care le cataloghează drept „fake news”!
Cititorii de pe social media sunt avertizați să nu intre pe anumite site-uri!
Intenția acestei inițiative este preluarea controlului în mass-media
Analiza noastră confirmă faptul că mass-media mainstream este implicată în denaturarea faptelor și înversarea realităților, ei sunt arhitecții nerostiti ai „FAKE NEWS”!
Pentru denaturarea realității sunt utilizate de videoclipuri și imagini false de către presa mainstream

            Patru cazuri notorii de distorsiune media

Acestea de mai jos sunt doar patru exemple din multe altele. Manipularea videoclipurilor și imaginilor este deja o rutină. În unele cazuri, aceste manipulări sunt dezvăluite de cititori, mass-media independentă și social media. În cele mai multe cazuri acestea rămân nedetectate.

Atunci când sunt dezvăluite, mass-media va spune „Scuze, ne cerem scuze!” și va indica apoi erori tehnice de felul „Am primit un videoclip greșit.”. Ceea ce este important de subliniat: aceste distorsiuni media sunt invariabil deliberate!

1. Revoltele CNN din 2008 în Tibet: polițiști „chinezi” în uniforme kaki și cu mustăți indiene

Filmările video, care au însoțit reportajul lui John Vause de la CNN, nu au avut nici o legătură cu China. Poliția din imagini nu era chineză, erau polițiști indieni în uniforme de culoare kaki din statul de nord-est Himachal Pradesh din India.

Telespectatorii au fost manipulați să creadă că manifestațiile din China au fost pașnice și că oamenii au fost arestați de polițiștii chinezi cei răi. Polițiști chinezi în uniforme kaki indiene?

Minutele 1’27”-1’44” din reportaj, „polițiști chinezi” și demonstranți, inclusiv călugări budiști. Polițiștii „chinezi” sunt filmați lângă călugării tibetani.

Sunt aceștia polițiști chinezi din provincia chineză Gansu sau Lhasa, capitala administrativă a regiunii autonome Tibet din Republica Populară Chineză, așa cum sugerează reportajul CNN al lui John Vause din 14 martie 2008?

Captura print screen din reportajul CNN de mai sus.

Uniformele lor kaki cu berete poartă încă amprenta perioadei coloniale britanice. Uniformele de culoare kaki au fost introduse pentru prima dată în cavaleria britanică din India anului 1846. Termenul „kaki” folosit pentru culoarea militărească înseamnă „praf” în limbile hindi și persană.

Mai mult de atât, polițiștii cu uniforme kaki și mustăți nu arată a chinezi. Nici nu au cum fiindcă sunt polițiști indieni!

Videoclipul difuzat de CNN pe 14 martie 2008 nu provine din China (provincia Gansu sau Lhasa, capitala chinezească aTibetului). Videoclipul a fost realizat în statul Himachal Pradesh, India. Videoclipul mișcării de protest Tibetul indian a fost utilizat în reportajul CNN privind așa-zisa mișcare de protest din Tibetul chinezesc.

 Pentru materialul complet Global Research click aici

                     2. BBC și războiul din Libia, 2011

Green Square Tripoli. Libienii care sărbătoresc „Eliberarea” și victoria rebelilor împotriva lui Gadaffi flutură steaguri indiene.

Examinați filmările: Nu este Piața Verde și nu este drapelul regelui Idris (roșu, verde negru) al rebelilor. Steagul este indian (portocaliu, alb și verde) și oamenii de la miting sunt indieni.

Poate că nici nu ai observat. Și dacă ai observat, ai spus „a fost probabil o greșeală”. Jurnalism neglijent la BBC sau în minciună fabricată în direct? Recunoașteți steagurile?

Steagul indian:

Drapelul revoltei libiene (steagul regelui Idris):

Teroriștii „sărbătoresc” în Piața Verde… Nu există sărbătoare. Este un masacru sponsorizat de NATO din care au rezultat mii de decese. Dar adevărul nu poate fi afișat la televiziunea de rețea. Impactul bombardamentelor NATO a fost evident.

Rebelii sunt anunțați ca „eliberatori”. Bombardamentele NATO au rolul de a salva vieți civile sub mandatul R2P al Alianței. (Nota traducerii: R2PResponsabilitatea de a proteja populațiile împotriva genocidului, crimelor de război, crimelor împotriva umanității și curățării etnice a apărut ca principiu global important după adoptarea sa la summitul ONU din 2005.) Dar realitatea este alta: populația civilă a fost terorizată de rebelii finanțați de NATO.

Imaginile trebuiesc schimbate pentru a se conforma „consensului NATO”. Moartea și distrugerea sunt înlocuite cu imagini fabricate de sărbătoare și eliberare.

 Aici materialul complet Global Research

    3. CNN și BBC: evenimentele 9/11 (11 septembrie 2001) din SUA

Raportul privind prăbușirea clădirii șapte WTC a apărut înainte de a se întâmpla!

Fake News privind prăbușirea Building Seven (The Solomon Building) WTC

Cea mai grotescă minciună se referă la anunțul BBC și CNN, în după-amiaza zilei de 11 septembrie, că WTC Building Seven (The Solomon Building) s-a prăbușit. Raportul BBC a fost transmis la ora 17:00, cu 21 de minute înainte de apariția reală a prăbușirii, indicând în mod indepărtat o cunoaștere a prăbușirii WTC 7.

Aaron Brown de la CNN a anunțat că clădirea „s-a prăbușit sau s-a prăbușit” cu o oră înainte de eveniment.

 Aici materialul complet Global Research

        4. Atacurile teroriste de la Bruxelles din martie 2016

Mass-media belgiană a folosit un videoclip al unui atac terorist din aeroportul din Moscova din 2011

Materialul video publicat a fost fals, așa cum a fost demonstrat de o postare pe Media Part.

Videoclipul se referă la un atac terorist pe aeroportul Domodedovo din Moscova din 24 ianuarie 2011 (postat pe youtube în noiembrie 2013). Reportajul belgian cu privire la atacul aeroportului din Bruxelles a folosit videoclipul atacului de la Moscova 2011, cu data atacului de la Bruxelles: (22/03/2016) lipit pe videoclipul rus.

Potrivit reportajului BBC (24 ianuarie 2011, care include videoclipul), atacul aeroportului din Moscova 2011 a dus la 35 de morți.

 Citiți articolul complet despre videoclipurile false de la Bruxelles Fake Videos

                              Concluzii finale

Minciunile și fabricările presei mainstream nu sunt rezultatul jurnalismului „sloppy” (neglijent). Sunt intenționate și sunt destinate să inducă în eroare publicul. Presa mainstream folosește în mod obișnuit și acum imagini și videoclipuri false în relatarea războiului din Siria. Campania împotriva mass-media alternative și independente urmărește să limiteze libertatea de exprimare.

                                                                                       Prof. Michel CHOSSUDOVSKY

Sursa: Global Research

Citiți și: Etichetarea ca „fake news” a presei incomode: Expresia propagandei și ideologiei totalitare ca pretext pentru cenzură
Lectură suplimentară despre „fake news”:

Niște propagandiști iohannisto-globaliști decid cu de la sine putere care știri și site-uri  sunt „fake news” pe Internet și Facebook

Jurnalistul Costi Rogozanu: „Fake news sunt o invenție pentru a privatiza cenzura”

Pericolul unui așa-zis manual de „Fake News”

Totalitarismul digital

Pumnul în gură: Libertatea de exprimare interzisă prin etichetare ca limbaj care incită la ură („hate speech”)

Cacealmaua intervenției Rusiei în alegerile din SUA: Raportul procurorului american Robert Mueller

Nu este „corect politic” să spui despre otrăvirea populației prin alimente, imediat sar trompetele sistemului să spună că este „fake news”

S-a țăcănit propaganda „corect politic”…

Fake news în așa-zisa media quality sau hoțul care strigă hoții

„Frățiorul meu cu banderola #rezist ești pe cale să devii noul comunist!”

Aceeași propagandă care spunea că referendumul pentru familie e nasol, trâmbițează că referendumul klausului e gigea

Propaganda progresisto-globalisto-iohannistă (I)

Propaganda progresisto-globalisto-iohannistă (II)

Articole apărute în „Justițiarul” despre activitățile propagandistice și afacerile activiștilor politici:

Mihail Bumbeș și „Miliția spirituală”, promotori ai neomarxismului, progresismului și anarhiei

Mihail Bumbeș, „milițianul spiritual” care antrenează tinerii pentru confruntări violente cu jandarmii

Cine se află în spatele protestelor #rezist, portrete de „tefeliști” (Tineretul Frumos și Liber) de profesie „mitingiști” (I)

Cine se află în spatele protestelor #rezist, portrete de „tefeliști” (Tineretul Frumos și Liber) de profesie „mitingiști” (II)

3 Comments

 1. wrgv

  probabil asta e cel mai mare aport a lui Trump adus Umanitatzii:
  -conceptul de “MASS-MEDIA NECINSTITA”

  sa nu spunem “necinstita sufleteste” ci “spurcata sufleteste”……

  • mototol

   Mai are câteva
   Dershowitz told Breitbart News. “I have some information as well about the Obama administration – which will be disclosed in a lawsuit at some point, but I’m not prepared to disclose it now – about how President Obama personally asked the FBI to investigate somebody on behalf of George Soros, who was a close ally of his.”

 2. un mizantrop

  Luati de aici, unul in desfasurare: aseara, la o televiziune, un deputat UDMR (!) a spus ca Spitalul Polisano, ala pentru care trage ambulantierul Costache, e condus de lui Iohanis, seful FDGR…si ca asta-i rostul deturnarii banilor romanilor…Pot sa “inteleg” ca FDGR-ul are imunitate totala, ca pot calca toate legile, numai sa aiba omul potrivit, acelasi Iohanis, ubicuu, fix acolo unde trebuie sa le directioneze averea statului roman?! Tot ce se intampla de la devoalarea informatiei, toata panarama asta mediatica si politica este sa acopere, de fapt, sa ingroape informatia….pe care n-a preluat-o nimeni, fie si ca sa fie combatuta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.