Cadran international

Președintele Maduro: Consilierul pentru securitate al lui Donald Trump execută planuri de destabilizare împotriva Venezuelei

  În conferința de presă cu mass-media națională și internațională, președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro, a oferit un bilanț […]

 

În conferința de presă cu mass-media națională și internațională, președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro, a oferit un bilanț al conducerii guvernamentale și a făcut denunțări care denotă destabilizarea Guvernului Național de către guvernul Statelor Unite și al Columbiei.

În timpul discursului său din cadrul conferinței de presă realizată la Palatul Miraflores, din Caracas, Șeful Statului a spus că planurile comspirative împotriva guvernului său  sunt concentrate pe două linii, cum ar fi ascunderea adevărului în ceea ce privește Venezuela, și acuzarea Guvernului Național catalogându-l ca o dictatură, pentru a genera o spirală de dezinformare, conspirație și complot care să declanșeze destabilizarea. Această spirală de dezinformare a fost însoțită de o campanie mediatică internațională în care 90 de medii de comunicare din Statele Unite  l-au atacat pe președintele Maduro și au publicat peste 4.142 de știri negative despre Venezuela.

Au încercat să mă asasineze și să impună un guvern de facto. Ei încearcă o intervenție militară în Venezuela pentru a impune un consiliu de tranziție. Toate aceste planuri conspirative sunt organizate de Statele Unite prin John Bolton, care este consilierul de securitate al lui Donald Trump.”, a spus Președintele.

(…) În acest context, președintele Maduro a dat asigurări că încercarea de asasinat comisă împotriva sa în luna august a fost planificată și supravegheată din Statele Unite, și pusă în aplicare de Columbia, țări care protejează responsabilii acestor fapte, și cărora Venezuela le-a solicitat în repetate rânduri extrădarea autorilor intelectuali ai încercării de asasinat.

Ca parte a acestor planuri conspirative, Maduro a denunțat că peste 700 de mercenari se antrenează în prezent în nordul Santanderului și la baza aeriană din Ptolemaica, al căror obiectiv este să genereze falsuri pozitive și să simuleze atacuri ale forțelor venezuelene în uniformă împotriva unităților militare, pentru ca astfel, să intensifice și să justifice escaladarea violenței în țara caraibiană.

Ca urmare, Nicolas Maduro a cerut Forțelor Armate Naționale Bolivariene (FANB) să fie atenți la acțiunile destabilizatoare care au ca obiectiv să perturbe pacea națională și guvernul democratic venezuelean.

Șeful Statului nu a exclus posibilitatea de a iniția relații formale de respect cu guvernul Statelor Unite pentru promovarea dialogului și a păcii între ambele țări. „Baza unei societăți civilizate este dialogul divers, pacea. Reiterez apelul meu pentru un dialog fructuos”, a spus el.

               Sursa: Ministerio del Poder Popular para Relaciones Exteriores (MPPRE), 12-12-2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *