Pamflet

La Sibiu, bani publici la tot cartieru’… cel al șmecherilor, desigur

  Bani publici pentru bugetivorii sibieni: taxa anuală de protecție pentru gazetarii locali, cadouri pentru coteria masonică și trepădușii angajați […]

 

Bani publici pentru bugetivorii sibieni: taxa anuală de protecție pentru gazetarii locali, cadouri pentru coteria masonică și trepădușii angajați ai Primăriei

Ca în fiecare an, Primăria săsească a Sibiului sifonează banii publici pentru așa-zise proiecte sportive, comunitare și culturale, sume care sunt  direcționate prin Consiliul Local, dominat de sașii din FDGR, către asociații și fundații (ONG-uri) abonate la banii publici, dintre care câteva sunt ale unor jurnaliști locali, spre masoneria de cartier tip „Rotary” – o antecameră de selecție pentru viitori „frații” mai mari din lojele masonice de doi bani din România și angajații Primăriei Sibiu, părtași la aceleași șmecherii financiare de pe vremea când era primar Klaus Werner Iohannis – lăudat fie-i numele în vecii vecilor!

Pretexte culturale, sportive și comunitare pentru alimentarea bugetivorilor sibieni cu bani publici

M-a pufnit râsul citind pe site-ul sibian „Turnul sfatului” acest titlu: „Consilierii locali au împărțit un milion de euro pentru agendele Sportivă și Comunitară” (http://www.turnulsfatului.ro/2018/04/16/consilierii-locali-au-impartit-un-milion-de-euro-pentru-agendele-sportiva-si-comunitara/) Mda, „gura păcătosului adevăr grăiește.” Chiar că s-au ÎMPĂRȚIT pomenile din bani publici!

Acum s-au împărțit „pomenile” în valoare de un milion de euro (4,46 de milioane de lei) pentru  „Agenda sportivă a orașului” (47 de proiecte aprobate pentru finanțare din bani publici) și „Agenda comunitară” (36 de proiecte vor fi susținute cu bani publici). Va urma aprobarea proiectelor pentru „Agenda culturală”, unde potul banilor publici este aproape dublu (opt milioane de lei)!

Să-i vedem, deocamdată, pe „băieții descurcăreți” care mulg două din „vacile” orașului, cea „sportivă” și cea „comunitară”, de cea „culturală” o să vorbim în alt articol.

                           Cine ia banii pentru sport?

Asociația Club Sportiv Aria, al cărei președinte este Maria Ciolan – soția omului de afaceri Ioan Ciolan (Ambient), prieten al lui Klaus Iohannis – are alocați 400.000 lei pentru Raliul Sibiului 2018 – etapa a VII-a a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop. Normal, cum naiba să lipsească Ciolan de la împărțitul ciolanului? Click pe imagini pentru mărire!

club_sportiv_Aria

Asociația Club Sportiv Sibiu Sport Project primește 350.000 de lei pentru Turul Ciclist al Sibiului 2018. Asociația l-a avut președinte pe Gheorghe Adrian Aldea, șeful Poliției Locale Sibiu, instituție aflată în subordinea Primăriei Sibiu. Chipurile, Aldea s-a retras în anul 2014, noul președinte al asociației fiind anonimul Cosmin Costea. Hai bade, că-i vrăjeală pentru fraieri!

Asociația Club Sportiv Tenis Club Pamira și-a primit și ea cadoul anual. Președinte al acestui ONG este Marius Vecerdea, finul fostului primar Klaus Iohannis și antrenorul personal de tenis al soției acestuia, Carmen Iohannis, îmbârligat cu familia prezidențială sau pestilențială, cam așa ceva, în casele cu cântec din Florida: Cine-i proprietarul vilelor din Florida, unde-și fac soții Iohannis concediile?

Asociației lui Marius Vecerdea, fost tenismen, un necunoscut pe terenurile de tenis, dar mai cunoscut ca bătăuș prin tribune, i-au fost alocați 250.000 de lei pentru turneul Sibiu Open 2018, care se desfășoară de ani de zile cu tribunele goale și 5.000 de lei, bani pentru țigări, deși în țidula Primăriei scrie de un proiect, intitulat ambiguu „Sport pentru copiii din școli și licee”.

Turul Ciclist al Sibiului 2018, nu 2017 cum scrie greșit în documentul Primăriei Sibiu.

Turul Ciclist al Sibiului 2018, nu 2017 cum scrie greșit în documentul Primăriei Sibiu.

 

               Care sunt „comunitarii” blagosloviți cu bani publici?

Mai sus am scris despre bugetivorii care vor încasa bani pentru așa-zisa „Agendă sportivă”, acum să-i vedem și pe cei care stau cu mâna întinsă la „Agenda comunitară”, că doar și cerșetorii tot comunitari sunt, la fel ca maidanezii.

Asociația de Bun Gust” a jurnaliștilor propagandiști de la „Turnul sfatului” ciupește bani din toate părțile, băieții de acolo fiind și rafinați, așa cum le arată numele nu doar șmecheri! Ei încasează cumulat 89.000 de lei pentru două proiecte cu grădinițe și 23.000 de lei pentru „Joburi Hi-Tech în cartierele Sibiului”. Click pe imagini pentru mărire!

bun_gustbun_gust_2

 

Ziariștii fotoreporteri de la Asociația „Focus” (Marcovici Sebastian Florin de la ziarul „Tribuna”, Armat Silvana și Brylynskei Bogdan, ambii de la ziarul „Turnul Sfatului”) vor fi omeniți cu 23.000 de lei pentru „Adevarații  supereroi”. Merge ca text de hip-hop: „După blocuri suntem noi, / Noi, adevărații supereroi / Vă ușurăm de euroi! / Noi, fotografii supereroi!”

Asociația „Sibiu 1191”  (Gavrea Claudiu Vasile, președinte și Marcu Răzvan Nicolae – vicepreședinte) o regăsim cu un mizilic de 25.000 de lei pentru „Vecinătate activă – ediția IV”. Asta este, ce să-i faci măi nea’ Marcu, dacă ți-a ruginit arcu’, iohanusul pupincurit de tine s-a tirat la Bucale și tu ai rămas fără „Raluca și Răzvan”, o emisiune de televiziune ridicolă, dar aducătoare de bani prin lingușeli  electorale… Cine sunt „săgeata” Răzvan Marcu și Claudiu Gavrea, cel cu arcu’? Doi oameni de bine, primul fost ziarist pupincurist fără studii, al doilea un fost agent de circulație, ulterior ajuns director mass-media și trezorier la Clubul Rotary Sibiu District 2241. Despre cei doi și asociatul lor, Florin Staicu puteți să citiți aici: Asociaţia Sibiu 1191 şi cei trei crai de la ţepuit Oricum, „vedeta locală” Răzvan Marcu, cu mare succes la bulangii de cartier, nu a abandonat lupta pentru supt… banul public – voi la ce v-ați gândit, perverșilor? – și așteaptă „bătaia peștelui” de la pomenile pentru „Proiectele culturale”, unde Asociația „Sibiu 1191”  speră la firfirici pentru două lăbăreli – ptiu, că am rămas cu limbajul dezaxaților sexuali! – cu denumiri pompoase. Primul proiect este „Sibiu – Orașul bunelor maniere II”.  Despre tunurile trase cu abureala „bunelor maniere” de-a lungul anilor găsiți în linkul de mai sus.  Al doilea proiect se numește „Diplomație și bun gust în Sibiu – Ediția a I-a”. Curios, au ce au jurnaliștii locali cu „bunul gust”! Să fie de la rahatul mâncat ani de zile cu ridicatul în slăvi al lui Klaus Iohannis, dublat de ascunderea mârșăviilor comise de acesta și clica lui?

Masoneii lui Claudiu Gavrea, de la Rotary, primesc firfirici acum pentru două proiecte „comunitare” (19.000 și 18.000 de lei), în timp ce ăia ai lui Răzvan Marcu, de la „Clubul Lions Brukenthal Sibiu”, sunt în așteptare la „cultură”

rotary

Urmează alte pomeni, în valoare aproape dublă – opt milioane de lei, pentru așa-zisa „Agendă culturală a Sibiului”. Acum știm doar că „tortul” banilor publici va fi împărțit la mai multe ONG-uri bugetivore pentru 121 de proiecte. Sumele pe care le vor primi șmecherii o să le aflăm la sfârșitul acestei luni, când o să detaliem și noi subiectul bugetivorilor culturnici de la Sibiu. Un mic „aperitiv”, totuși… Dacă ex-jurnaliștii de la Asociația „Sibiu 1191” stau la coadă pentru următoarele pomeni culturale cu două proiecte sugativă, cum am arătat mai sus, „Asociația de Bun Gust”,  asociație care editează și ziarul „Turnul Sfatului” (?!) are și ea tot două proiecte căpușă în așteptare la „Agenda culturală”: Concert de Crăciun pentru copii susținut de orchestra „Johann Strauss Ensemble” și  Concert de Crăciun „Johann Strauss Ensemble”, adică nu doar „Baba se dă soldatului”, ci și „Baba se dă plutonului”! Doar fotoreporterii de la Asociația „Focus” sunt cu trei perechi de ouă vopsite, adică trei proiecte.

De pe „Agenda culturală”, despre care am promis că vom scrie într-un număr viitor, nu puteau lipsi și alți abonați tradiționali la banii publici: Parohia Evanghelică C.A. (biserica sașilor), Asociația „Casa Calfelor” (tot o afacere cu „dampf” german: Julia Siegel – preşedinte, Christian Wolbeling – vicepreşedinte, Daniela Nicole Greulich – secretar), bețivanul Hilarius Johannes Konstantin Schmidt (fost Constantin Stoiculescu), adevărat etalon al prostiei locale, fiind mai mult prin pușcărie decât pe afară pentru infracțiunea repetată de conducere a unui autovehicul în stare de ebrietate și fără permis de conducere, cu al său Festival de Jazz trecut pe persoană fizică, SC Casa de Presă și Editura Tribuna (ziarul pușcăriașului Ilie Carabulea, fost partener de afaceri pe bani publici al lui Klaus von Strudel) și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

                                                                                                                  Vistiernicul Gologan Bugetarie

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *