Cadran international

Primăvara americană

  Cine chiar crede că evenimentele din SUA se întâmplă așa, de capul lor, să-și ia berea și să se […]

 

Cine chiar crede că evenimentele din SUA se întâmplă așa, de capul lor, să-și ia berea și să se mute la altă masă. Asta, ca să fiu elegant.

SUA primesc o porție zdravănă din propriul medicament pe care l-au recomandat și băgat pe gât lumii întregi. Conform a ceea ce ni s-a tot zis de-a lungul anilor, demonstrațiile sunt un lucru bun, trebuie suportate, sunt expresia democrației și nicidecum nu trebuie înăbușite. Numai dictatorii care se tem de popor scot armata pe străzi împotriva protestatarilor pașnici, nu-i așa?! (Click pe imagini pentru mărire!)

Ce dacă demonstranții din Hong Kong îi bat pe cei care nu-s de acord cu ei, incendiază, se luptă corp la corp cu forțele de ordine? Trebuie lăsați să protesteze, așa spunea America. Aceeași țară care acum scoate Armata pe străzi pentru a potoli demonstranții, jafurile, incendierile, împușcarea polițiștilor.

Unii au avut răbdare și au scotocit prin declarațiile diferiților politicieni sau alte genuri de persoane publice și au găsit dovada ipocriziei: în vreme ce susțineau protestele din Hong Kong, condamnau demonstrațiile din SUA.

Au dreptate protestatarii din America? Poate că da, poate că nu. Pentru noi, colonie de mâna a doua, este absolut irelevant cine câștigă din această confruntare.

Pentru că, dacă dai la o parte toate manipulările propagandistice, o să vezi că, de fapt, este o confruntare între Trump și Deep State. Că or să câștige Republicanii, că vor pune mâna pe Putere Democrații, pentru România nu contează. Ambele tabere vor bani și resurse de la noi, carne de tun în teatrele de operații și ne doresc drept aliați în confruntarea politico-economică împotriva Rusiei și Chinei.

Că de aia Statul român a decis să rupă contractul cu chinezii pentru reactoarele de la Cernavodă, în condițiile în care China se arătase singura țară dispusă să investească. Tehnologia centralei nucleare e canadiană, așa că nu există nici o firmă europeană sau americană care să se bage. Noi rămânem cu o gaură energetică, americanii, cu plăcerea de a le fi tras-o chinezilor prin intermediul proștilor de români. Că noi avem experiență în așa ceva.

Se bat americanii pe străzi? Durea-m-ar capul! Până nu văd comunicatele ambasadelor Suediei și Germaniei care să condamne violențele poliției americane și gazarea demonstranților, nu mă pasionează subiectul. Sper că ambasadorul nostru la Washington a remis deja părții americane protestul nostru energic față de maniera în care Guvernul SUA a încălcat drepturile constituționale ale protestatarilor.

Poate sesizăm și Consiliul Europei, Comisia de la Veneția și alte organisme care sa impună sancțiuni Statelor Unite…
Ha-ha, ce glumă bună!…

                                                                                             Răzvan BIBIRE, Contrasens

5 Comments

 1. Autorul, alături de noi ceilalți, chiar vom avea dureri de cap în viitorul apropiat, deoarece implicațiile și conexiunile din SUA în sistemele sociale globale de sărăcie, de particularitate rasială și de război depind unele de altele și sunt interconectate. Având în vedere că occidentalii și-au extins hegemonia asupra resurselor lumii precum și asupra punctelor strategice cheie, acest tip de insurecție – care se pare că a inițiat un posibil colaps sistemic al societății americane – va accelera implicarea militară în fiecare regiune a lumii. Pe măsură ce conflictele armate se vor extinde și sărăcia se va adânci, iar problemele noastre, ale europenilor, se vor coagula nu numai într-un sistem totalitar de control. Acesta ar putea fi răul cel mai mic dintr-o suită de împrejurări nu tocmai plăcute. Aș zice că este suficient dacă intuim greutatea totală a unor astfel evenimente, ca și ramificările internaționale într-un asemenea context.

  • maracujafruit

   Înțeleg că internetul reprezintă o adevărată faună, dar ai grijă cum te adresezi, cucoană!! Pe lângă faptul că n-ai priceput nimic din comentariul meu, mai vrei și o uniformizare după ”raționamentele” dumitale, că doar te consideri deținătoarea adevărului absolut!!! Ai o exprimare grosolană și lipsită de originalitate, prin urmare, data viitoare te-aș invita să bați câmpii referitor la ideile desprinse din cadrul articolului și nu la comment-ul meu. Și ca să-ți răspund la întrebare, nu, nu am nevoie de un desen deoarece nu au importanță elucubrațiile uneia care fie și-a uitat Xanax-ul , fie are nevoie urgentă de un mascul pentru reglare hormonală.

   • Numai atâta poți? :))) Că doar culegi firimiturile de pe feuda proprie!!!
    Postările tale sunt doar pledoarii pentru identități și obsesii, care nu vor trece niciodată decât un prag șubred, mutilat, al unei gândiri de muiere tristă și ieftină. Chiar dacă tu îți consideri ”opera” complicată prin rafinarea expresiei, raportată la comentariile mele și ale altora, află că nu-i decât un cabaret rău famat de tip speluncă, departe – așadar – de-a fi un lac al lebedelor. Este evident, că n-ai demnitatea persoanei tale și nici inteligența cu care te lauzi. Dacă ar fi fost astfel, ai fi folosit cuvântul înscris în cercul liric al unei existențe modeste, specifică oamenilor rafinați intelectual.
    Ar trebui să-ți țin un mic curs de eficiență moleculară, dar timpul nu-mi permite. Și nici nu mi-am propus să îndrept toți cocoșații vieții. Take it on faith! :))
    M-am lămurit, nu-i nevoie să-mi răspunzi! Decât dacă simți nevoia să-ți verși, în spațiul public, dezamăgirile și veninul. Cu siguranță, nu voi reacționa prin intermediul unei replici.

 2. IQ100

  ‘Pentru că, dacă dai la o parte toate manipulările propagandistice, o să vezi că, de fapt, este o confruntare între Trump și Deep State. Că or să câștige Republicanii, că vor pune mâna pe Putere Democrații, pentru România nu contează. Ambele tabere vor bani și resurse de la noi, carne de tun în teatrele de operații și ne doresc drept aliați în confruntarea politico-economică împotriva Rusiei și Chinei.”
  si carne tanara la Caracal si Kogalniceanu

 3. gheorghe

  Zici:
  “SUA primesc o porție zdravănă din propriul medicament pe care l-au recomandat și băgat pe gât lumii întregi. ”
  Insurectie neo-marxista
  – nu se petrece in Hong Kong
  – si nu s-a petr4cut pe unde si-au bagat dracii Clinton – amandoi, Bush Jr, Obama si acolitii lor coada.
  Una e sa instigi rasturnare de guvern pe motiv de instaurarea democratiei si alta e sa te trezesti cu ditamai rebeliune anarhica organizata de asa-zisii Democrari (vezi BAMN), finantata de miliardari si promovata pe toate canalele mass-media ca “protest” …de sorginte “anti-rasiala”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.