Pamflet

Primiți cu stropitul? Da sau ba, noi tot venim!

  Motto: „Avem nevoie de aer şi soare, aerul diluează viruşii iar soarele cu razele ultraviolete îi ucide. (…) Nu […]

 

Motto: „Avem nevoie de aer şi soare, aerul diluează viruşii iar soarele cu razele ultraviolete îi ucide. (…) Nu te infectezi pe străzi!” (Prof. dr. Karin Mölling, Germania)

În Ardeal a fost preluat de la sași și unguri obiceiul stropitului cu parfum al reprezentantelor sexului frumos în a doua zi de Paști. „Stropitorii” sunt răsplătiți cu cozonac, ouă vopsite, băutură sau bani, în funcție de vârstă. În copilărie stricam parfumurile mamei pentru cozonac și prăjituri, ca adolescent mă tentau banii, tânăr fiind mergeam cu stropitul pentru curtat domnișoarele, mai târziu, la maturitate, a rămas tentant doar șprițul…

Zilele trecute am avut surpriza să constat că Primăria Sibiu a devansat data stropitului și plină de generozitate nu stropește doar doamnele și domnișoarele, ci ne stropește pe toți, dar cum suntem în arest la domiciliu se mulțumește să ne stropească scările blocurilor și curțile caselor. Total inutil, dar gândit pentru ca niște „băieți deștepți”, pe o mână cu alți șmecheri „para-ndărăt” din primărie, să se umple de bani pentru niște pișwaser oferit la prețuri supraestimate pe post de dezinfectant și panaceu universal.

Cei de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) postaseră pe pagina lor oficială inutilitatea și ineficiența stropirii scărilor de bloc și a străzilor cu dezinfectanți, după care au șters la ordinal arahatului propagandist. Noroc cu captura de mai jos făcută de ziaristul George Roncea:

Tot de pe pagina de Facebook a lui Roncea am luat și citatul acesta din Comunicatul Prefecturii Ilfov:

Pentru a analiza eficiența dezinfectării mediilor externe (suprafața drumurilor, ziduri de protecție, pavaje etc.), trebuie luați în considerare factori precum mijloacele de transmitere a coronavirusului, dovada prezenței virusului pe suprafețe, precum și posibilul impact asupra mediului și riscul asupra sănătății în cazul folosirii unor produse nepotrivite, cu potențial toxic.

 Pentru spălarea pavajelor urbane, recomandările sunt să se utilizeze procedurile obișnuite, pe bază de săpunuri convenționale / detergenți convenționali, evitând, însă, producerea de praf și aerosoli. Dezinfectarea acestora este o măsură a cărei utilitate nu a fost stabilită, întrucât nu există dovezi că suprafețele de mers sunt implicate în transmiterea virusului.

Informațiile legate de utilizarea hipocloritului și abilitatea lui de a distruge virusul pe suprafețe externe (cum ar fi drumurile) și în aer sunt contradictorii.”

Miza stropitului la nivel național și local este ca prietenii frăției semite arabo-iudaice a arahaților și cretinu-cârceilor, trompetele propagandei sistemului, să se umple de bani. La fel cum s-au umplut de biștari și „harnicii” aceia care stropeau cu vermorelul cauciucurile mașinilor oprite de filtre ale poliției cu abureala gripei aviare! Mai țineți minte? Precis nu, fiindcă românul are memoria scurtă și indulgența de lungă durată.

La fel ca în vreme de război, vor apare ÎMBOGĂȚIȚI CORONAVIRUSULUI, speculanții stării de urgență, profitorii stării de teamă indusă populației de mass media panicardă și iresponsabilă. Pretextul combaterii coronavirusului a dus la contracte secretizate în contextul situației de urgență, doar sifonarea banilor publici este vizibilă prin armatele oamenilor-vermorel/pulverizator/atomizor care bântuie pe străzi cu pompele lor aruncătoare de substanțe toxice, periculoase pentru oameni și animale.

Zilele trecute un astfel de om-pulverizator, îmbrăcat obișnuit, fără costum de protecție – nici măcar o modestă mască sanitară pe față nu avea! – a intrat în scara blocului ca un idiot, cu pompa care emitea decibeli ca o drujbă și emana gaze la fel, pornită de la parter, a urcat până la ultimul etaj, după care a coborât stropind la greu, pătând pereții și ușile apartamentelor. Două ore nu s-a putut circula pe scări datorită aerului infestat și a mirosului greu de gaze arse amestecate cu substanțele toxice din maglavaisul împrăștiat de salahorul pompagiu.

                                                             Deputat derutat de turmă votat, al dumneavoastră,

                                                                             Calimente Vermorel

Citiți și Jurnal COVID-19: Otrăvirea României şi a românilor – prostia şi corupţia ucid

4 Comments

 1. gigimutu

  am cumparat simbata masti,

  7,50 lei bucata, ma intreb inainte de isteria asta cu virusu, cit costa una? 1,50 lei, 2 lei?

  big business!!!

 2. Capitanul

  @@@Gigimutu,30 de bani la farmacia Tei;nu stiu daca mai am bonul sa l arat ca sa nu creada cineva ca este minciuna.

 3. Mihai Petrescu

  Subscriu, pretul unei masti d-asta simpla era intre 0,30 de bani si 0,50. Eu am luat cu 0,50 prin ianuarie, de la SensiBlu sau cum s-or numi. La vremea aia habar n-aveam de ce va fi sa fie Corona BS (BS = bulshit), urma sa intru intr-un spital si zic, hai sa imi iau o masca. Luai vreo 10 {de 5 lei) si, fara sa am habar, eram deja pregatit de “pandemie”, norocos ce-s…

 4. Mihai Petrescu

  Cat despre articol si “primiti cu stropitul”, recomand o dieta VEGANA, cu cat mai multa hrana VIE pentru chimicalizarea si iradierea ce ne asteapta. Si, desigur, renuntarea la VICII (prajeli in ulei, alcool, TUTUN, cafea etc).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *