Lichele

Prin agresarea președintelui Curții Constiuționale, garanta statului de drept, mercenarii #rezist au depășit inadmisibil limitele unei democrații autentice

Cine sunt #rezist din faţa locuinţei lui Dorneanu. Unul a fost şi la Ion Iliescu acasă, în miezul nopţii Cristian […]

Cine sunt #rezist din faţa locuinţei lui Dorneanu. Unul a fost şi la Ion Iliescu acasă, în miezul nopţii

Cristian Mihai Dide şi Marian Moroşanu („Ceauşescu”) sunt principalii autori ai evenimentelor de sâmbătă noaptea – proiecţia „Jos PSD” pe Palatul Parlamentului şi aprostrofarea preşedintelui CCR. „Ceauşescu” este cel care a ajuns în vara acestui an, în miezul nopţii şi acasă la Ion Iliescu.

Unul dintre protestatarii #Rezist, care sâmbătă seară l-au urmărit pe Valer Dorneanu, preşedintele CCR, până în faţa locuinţei din Bucureşti, este Marian Moroşanu, poreclit „Ceauşescu”. Moroşanu este unul dintre cei mai activi membri ai mişcării #Rezist, fiind prezent la aproape toate mitingurile organizate în Bucureşti împotriva partidului de guvernământ.

Acest individ, Marian Tivilic Moroșanu pe numele său complet, este deosebit de agresiv, el fiind și unul dintre atacatorii deputatului PSD Nicolae Bacalbașa. Moroșanu, zis „Ceaușescu”, trăiește din renta viajeră de revoluționar și susține că e gângav de la bătăile încasate la mineriada din iunie 1990, deși pare a avea un retard psihic din naștere, nu dobândit.

Acesta susţine că este victimă a Revoluţiei din 1989 şi spune că a fost împuşcat în picior, în timp ce protesta în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Moroşanu spune că a făcut parte şi din mişcarea „Golaniada”, care a activat încă din primele luni ale anului 1990 şi susţine că a fost arestat şi bătut în timpul Mineriadei din acel an.

Porecla de „Ceauşescu” i se tage de la faptul că, de fiecare dată când are ocazia, mai ales la proteste, îl imită pe fostul dictator.

De altfel, în noaptea de 13 spre 14 iunie anul acesta, Marian „Ceauşescu” s-a prezentat, cu o portavoce, şi acoperit de un cearşaf, în faţa locuinţei lui Ion Iliescu, fostul preşedinte al României, sugerând că este „fantoma lui Nicolae Ceauşescu”.

Imaginile au fost postate şi pe youtube: https://www.youtube.com/watch?v=wyyo1TvX_Zg

„Tovarăşe Ion Iliescu, Justiţia Română te va condamna pentru fiecare mort de după 22 decembrie1989. Am venit să te anunţ că îţi doresc multă sănătate şi multă putere să poţi sta la puşcărie pentru toate crimele pe care le-ai făcut în 1989. Totodată, îţi doresc să cunoşti şi tu adevărata Justiţie, pentru că eu am fost condamnat de către un tribunal incompetent (…) M-ai trădat ca să-mi iei funcţia de preşedinte, iar toţi morţii de după 22 decembrie sunt ai tăi”, i-a transmis atunci „fantoma lui Ceauşescu”, personajul „jucat” de Moroşanu, lui Ion Iliescu, în miez de noapte.

Cristian Mihai Dide este al doilea protestatar, iniţiator al acţiunilor de sâmbătă noaptea. Primul gest de sâmbătă a fost proiectarea mesajului „Jos PSD” pe Palatul Parlamentului, chiar în timp ce pe această clădire rulau proiecţii din cadrul festivalului internaţional iMapp, organizat de Primăria Capitalei. Apoi, spune chiar Dide, l-a zărit pe stradă pe Valer Dorneanu, preşedintele Curţii Constituţionale. Împreună cu amicii săi, Dide a mers în spatele preşedintelui CCR până la intrarea în bloc.

Aveţi un rol formidabil în ţara asta. De ce nu vreţi să ţineţi cu poporul, domnule? Aţi devenit antecamera PSD, stimate domn. Nu este frumos”.

Sluga PSD, oameni vânduţi”, au fost replicile pentru preşedintele CCR.

Dide spune că nu regretă nimic: „Pur şi simplu eram la semafor, l-am huiduit când a trecut pe lângă noi şi apoi am mers 20 de metri după el. L-am văzut că era băut şi l-am filmat. După alţi zece metri, l-am văzut că intră în scara blocului. Ne-am întâlnit din greşeală, am nimerit întâmplător lângă casa lui. Nu l-am urmărit pe Valer Dorneanu, nu ştiam că acolo locuieşte”.

Protestatarul îndeamnă ca exemplul să fie urmat şi de alţii.

După ce că aproape au dezincriminat abuzul în serviciu, scăpând toţi politicienii corupţi, şi prin decizia CCR au demis-o pe Laura Codruţa Kovesi, premiată de Suedia, una dintre cele mai democratice ţări europene pentru lupta anticorupţie, politrucii PSD se aşteaptă să nu îl huiduim pe Valer Dorneanu pe stradă ? Îmi pare rău, situaţia în care a fost adusă ţara de acest grup infracţional numit PSD ne-a adus la o stare de agresivitate moderată. Nu îndemn pe nimeni să fie violent dar îi îndemn pe cetăţeni să huiduie pe stradă, în avion, în autobuz, la evenimente publice orice persoană publică care prin deciziile luate de aceştia aduc atingere calităţii vieţii din România”, a precizat Dide pentru MEDIAFAX.

Cristian Dide s-a implicat în aproape toate protestele organizate în Bucureşti faţă de guvernarea PSD, fiind personaj principal şi în câteva incidente cu Poliţia sau cu Jandarmeria. La unul dintre protestele din faţa sediului PSD, Dide s-a urcat într-un copac, iar în timpul unui eveniment organizat de Primăria Capitalei, Dide a fost încătuşat de poliţişti, în timp ce proiecta mesajul „#Rezist” pe Palatul Regal. Totodată, Dide s-a legat, în luna iulie, de gardul Guvernului şi a ameninţat că îşi dă foc. Pentru a fi îndepărtat, a fost nevoie ca forţele de ordine să taie o parte din gard.

În spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora Dide a figurat ca angajat al Rise Consortium şi s-ar putea să mai fie plătit de către această firmă. „Rise Consortium” îi aparţine lui Sebastian Burduja „Tianu” şi are sediul pe strada Madrid numărul 6, acelaşi loc în care-şi are sediul şi Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) – al cărei preşedinte fondator este acelaşi Sebastian Burduja.

Dide este cel care a adus rulota neînmatriculată în Piaţa Victoriei, ridicată ulterior de Poliţie. Măsura a fost criticată de către PACT, care a protestat public, pe pagina partidului, împotriva ridicării rulotei.

Cristian Mihai Dide și rulota sa care a stat parcată ilegal, luni de zile, în mijlocul sensului giratoriu din Piața Victoria. În această rulotă s-au răhățit în pungi cei de la #rezist, pungi pe care le-au aruncat ulterior asupra jandarmilor. Dide este „expert” în simulări și înscenări, el fiind unul dintre cei doi protestatari care s-au aruncat pe mașina deputatului Ioan Terea pentru a înscena un accident.

Sebastian Burduja, preşedintele PACT, despre care s-a spus că ar fi fost în spatele protestelor din 10 august, a avut un mesaj pentru Cristian Mihai Dide, după ce acesta a publicat rezultatul testului toxicologic prin care a arătat că nu a fumat marijuana (fiind speculaţii în spaţiul public că protestarii ar fi consumatori de droguri).

Deci… Cristian Mihai Dide nu s-a drogat. Asta după ce unii domni au înfierat, in stil bolşevic, toţi protestatarii din #10august, numindu-i “nişte drogaţi”. Înţeleg că aceiaşi domni i-au sugerat, la respectiva emisiune, ca îi pot plăti eu costul cu analizele. Dide, cu toată dragostea… după ce am finanţat tot protestul din 10 august şi venirea în Bucureşti a mii de români din toată lumea, sunt strâmtorat. Asta până intră următoarea tranşă de la Soros pentru participarea constantă a lui Henry (câinele meu) la protestele din ultimii ani… plus datoria de la reptilienii ăia rai. Să mai avem răbdare, zic”, a scris ironic Sebastian Burduja pe Facebook.

Numele lui Burduja apare şi într-o înregistrare făcută publică de luju.ro, în care se vorbeşte despre logistica de la mitingul din 10 august:

„Angi Serban (protestatară #rezist): Cateodata suntem presati sa reactionam pentru ca suntem presati din exterior sa punem osul la treaba, dar daca ar fi fost dupa noi, protestele ar fi fost mult mai rare…

Angi Șerban, zisă „Shaorma”, mercenară #rezist plătită din străinătate, deosebit de agresivă la mitinguri, este mereu în prima linie, provocând jandarmii.

Voce membru #rezist: Avem sperante ca de 10 august o sa facem ceva ce… macar sa semene cu 20 ianuarie?… pentru ca nimeni nu a pornit nimic.. cum ati facut data trecuta cu excel-ul ala, ba care vreti sa primiti oameni…

Angi Serban: In primul rand logistica acestui miting daca nu apare intr-o saptamana, e un mare fas, pentru ca in spatele unui eveniment de o asemenea anvergura sta o logistica de nu iti imaginezi… Desi s-ar putea ca PACT-ul, care tot danseaza pe langa voi, ii vedeti… PACT-ul s-ar putea sa se ocupe de o linie de logistica…

Voce membru #rezist: Cine-i asta PACT-ul?

Angi Serban: PACT-ul este partidul lui Sebastian Burduja, baiatul bancherului Gheorghe Burduja, ala care a construit BANCOREX-ul.

Voce membru #rezist: A… OK, super!

Angi Şerban: Da, ideea e ca acolo sunt numai copii de bani gata, de securisti. Ei sunt foarte destepti, foarte misto, da…. sunt destui prin tara… uite si aici o lista…”

Sebastian Burduja este fiul lui Marinel Burduja, bancher şi antreprenor, CEO al Băncii Române de Credite şi Investiţii (BRCI), iar în perioada 1994-1996 a fost vicepreşedinte al Băncii Române de Comerţ Exterior (BANCOREX).

Sebastian Burduja este un robot corporatist fără sentimente, care nu poate să fie numit om. La patru zile după înmomântarea fiicei sale, înecată din neglijența bunicului Marinel Burduja în piscina de la reședința acestuia din Franța, tatăl, Sebastian Burduja, era prezent la mitingul din 10 august.

În prezent, Dide este preşedintele asociaţiei „Evoluţie în instituţie”, iar în 2016 a candidat, din partea PACT, la Roşiori de Vede, atât pentru un loc de consilier local cât şi pentru unul de deputat, nereuşind însă să treacă de pragul electoral.

                                                                                                        Sursa: MEDIAFAX

Notă: Fotografiile și comentariile la ele aparțin redacției „Justițiarul”.

1 Comment

  1. Dan Cristian Ionescu

    Pe vremea Pieții Universității era un tînăr blonduț care îl imita foarte bine pe Ceaușescu. Nu am știut niciodată cum îl chema. După “Mineriada mare“ (din iunie 1990) a dispărut. Era vremea legendelor, așa că s-a zvonit că a fost ucis. După cîțiva ani, am aflat că reușise să fugă în străinătate. După alți ani am aflat că s-a întors și că intrase într-o mafie de la SSPR care se ocupa cu traficarea cartelelor gratuite de metrou și a foilor gratuite CFR, motiv pentru care i s-a interzis accesul în instituție. Nu știu cît de adevărat este. Acum am aflat cum îl cheamă.
    În ce îl privește pe Cristian Mihai Dide, mă întreb dacă nu o fi fiul lui Nicolae Dide, fost cascador înainte de 1989, revolutionar în 1989, senator PD între 1996-2000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.