Lichele

Prins cu cioara vopsită: Klausul minte ca întotdeauna, a spus„popoare” nu „națiuni”, deși oricum cei doi termini sunt sinonimi

  „Atunci când ambele popoare vor hotărî că vor acest lucru, atunci se va întâmpla.” (Klaus Iohannis, alaltăieri) „Nu, am […]

 

„Atunci când ambele popoare vor hotărî că vor acest lucru, atunci se va întâmpla.” (Klaus Iohannis, alaltăieri)

„Nu, am spus că suntem națiuni diferite, nu popoare diferite. Sunt sigur.” ( Klaus Iohannis, azi)

Nazistul este disperat pentru că s-a dat pe față cât este de ticălos, spunând despre românii din Moldova că sunt un alt popor. Azi, face ce a încercat și cu „ghinionul” profesorilor. Atunci, cohortele de spălători de dos au încercat să o dreagă, fapt ce le-a ieșit, în parte.

Acum însă Președintele Klauss Werner Iohannis MINTE cu nerușinare, încercând să nege ceva ce a spus, înregistrat pe cameră. Cum poți fi atât de ticălos încât să minți cu atâta lejeritate?

O spun de cinci ani în fiecare zi, pentru că asta este el, un ticălos mincinos: I-a mers cu copiii vânduți, i-a mers cu furtul de case, i-a mers când s-a declarat continuatorul unei organizații naziste, i-a mers când a furat de la stat toate instituțiile, i-a mers când a fost declarat incompatibil, i-a mers când a spus, la fel ca și Hitler, că „evreii fac afaceri secrete”, i-a mers când a băgat trei milioane de euro de la stat în satisfacerea poftelor lui și ale lui Carmen în vila în care locuiește, și a închis subiectul după ce zi de zi am cerut să recunoască această megalomanie reală( vorbeam și spun și acum de cele trei milioane de euro, a dărâmat pereți, a pus pereți de sticlă să vadă priveliștea, i-a făcut scară interioară în dormitor lui Carmen, etc), i-a mers când a spus că „a trebuit să moară oameni ca să plece guvernul”, i-a mers când a împărțit românii în două după Colectiv, scoțând sloganul cu „Corupția Ucide”, etc…

Acum i s-a înfundat! Pentru că MINCIUNA asta GROBIANĂ este așas ușor de dovedit și se face singur mincinos. A vorbit, deci, despre două popoare, nu despre două națiuni.

Dovada video: https://www.antena3.ro/actualitate/klaus-iohannis-incearca-sa-repare-gafa-care-a-isterizat-romanii-de-pe-malurile-prutului-513483.html

https://www.facebook.com/ZiaristiOnlineRo/videos/1038102636380258/

Ar mai fi ceva. Pentru cei care mai credeau că a fost o gafă a președintelui, azi au dovada că a spus ceva în care crede și pe care-l susține. Dacă președintele ar fi spus: „A fost o exprimare nefericită, regret și-mi cer scuze”, românii de pe ambele maluri ale Prutului poate l-ar fi iertat. Poate.

Așa cum o spun demult, așa gândește Iohannis și acum confirmă: „Românii din România și Republica Moldova sunt Popoare și Națiuni Diferite.” (!!!)

Monstruos, dar și-a dat arama pe față. El a fos pus de nemți în fruntea Statului Român tocmai pentru că recunoaște Pactul Ribbentrop-Molotov! De aceea a ascuns sub preș anul Centenarului, care aniversa tocmai Unirea!!!

Acum, în legătură cu NAȚIUNEA…

NAȚIÚNE ~i f. Comunitate stabilă de oameni constituită istoricește și apărută pe baza unității de limbă, de teritoriu, de viață economică și de factură psihică, manifestate în particularitățile specifice ale culturii. [G.-D. națiunii; Sil. -ți-u-] /<lat. natio, ~onis, it. nazione, fr. Nation. Sursa: NODEX (2002)

națiúne f. (lat. natio, -ónis, d., natus, născut. V. nat). Popor, norod, totalitatea oamenilor de acelașĭ sînge așezați pe un pămînt determinat ca bază necesară a existențeĭ lor, care aŭ acelașĭ graĭ (pe care eĭ l-aŭ format), aceleașĭ interese prezente și aceleașĭ aspirațiunĭ și al căror organizm constituĭe aceĭașĭ putere (naționalitatea), creatoare a culturiĭ umane, care nu e de cît produsu eĭ variat (A.C. Cuza): națiunea românească se întinde peste hotarele Romîniiĭ. – Și náție (rus. náciĭa). Sursa: Dicționaru limbii românești Scriban (1939)

POPÓR, popoare, s. n. 1. Formă istorică de comunitate umană, superioară tribului și anterioară națiunii, ai cărei membri locuiesc pe același teritoriu, vorbesc aceeași limbă și au aceeași tradițieculturală. 2. Totalitatea locuitorilor unei țări, populația unei țări; cetățenii unui stat; națiune, neam, norod. ♦ (Înv.) Populația unei cetăți, a unui oraș, a unui sat (ori a unei părți dintr-un sat) sau a unei unități teritoriale formate din mai multe sate. 3. Marea majoritate a populației (cu venituri mici) a unei țări; grosul populației; norod; spec. țărănime. ◊ Loc. adj. Din popor = care face parte din grosul populației; de origine socială modestă. 4. (La sg.; colectiv) Număr nedefinit (dar mare) de persoane, mulțime mare de oameni strânși la un loc; poporație, poporime. 5. (Înv.) Totalitatea credincioșilor care aparțineau aceluiași cult sau aceleiași parohii. [Var.: (înv.) popól, popúl s. m.] – Cf. lat. populus, it.popolo.

Aș putea continua cu definiții din Dicționarul Blackwell, din alte cărți care definesc NAȚIUNEA. Dar este mai mult decât evident, istoricește și din punct de vedere al Științei Politice: Așa cum nu există două Popoare, Poporul Român și Poporul Moldovean, la fel nu există două Națiuni, Națiunea Română și Națiunea Moldoveană(?!?)

Există o singură Națiune, acesta fiind și temeiul Marii Uniri de la 1918: Unirea Națiunii Române în granițele aceluiași Stat: Statul Național Unitar Român, România! România Mare!

Insistând și afirmând că românii de dincolo și de dincoace de Prut fac parte din două Națiuni Diferite, Română și Moldovenească(?!), Iohannis îmbrățișează ideile lui Hitler, Ribentropp, Stalin, Molotov și mai nou Dodon, al cărui principal discurs se bazează pe alegațiile că Moldovenii sunt o Națiune diferită de Români, lucru pe care-l susține, acum, iată, și Klaus Werner Iohannis, Președintele României!!!

Iohannis și Dodon au practic același discurs, acționând amândoi împotriva Interesului României.

Aici nu mai e de joacă! Acest individ pus vremelnic în fruntea Statului Român, acționează Împotriva Interesului României, această declarație, de acum o oră, fiind un ACT GRAV DE TRĂDARE NAȚIONALĂ!

Cer public Parlamentului României, și cred că trebuie să ne unim toți românii în acest demers, să-l pună sub acuzare pe Klaus Werner Iohannis, președintele României, pentru Înaltă Trădare!

                                                                                                                                Gelu VIȘAN

 

 

3 Comments

 1. gigimutu

  Amin!
  Doamne ajuta sa scapam cat mai repede de sasalau!!! tradatorule, mafiotule, impostorule, mai ai tupeul sa te numesti presedintele Romaniei?la gherla cu tine, nenorocitule, ai distrus tara asta, ai continuat opera lu base!!!

 2. doamne ajuta

  eu nu as mai astepta sa fie pus sub nici o acuzare. l as ridica si l as livra prin Deutsche Post la Merkel. doar o parere.

 3. mitica

  johanus merita condamnat pe viata

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *